Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω πως είναι υπερβολή να φοβηθεί να βάλει ένα αρκετά αστείο βάρος, όπως επίσης είναι παραπλανητικό να χρησιμοποιούνται μονάδες πίεσης για την μέτρηση του φορτίου στο μπαλκόνι, λες και θα βουλιάξει η πλάκα.(γιατί αυτό σημαίνει πίεση).

Αν το πρόβλημα είναι τα 2kN/m2 τότε να φτιάξει μια ξύλινη βάση με εμβαδό 1,5m2 να βάλει πάνω το παρτέρι και ευθύς αμέσως το φορτίο που ήταν οριακό, έγινε 1,3kN/m2 που είναι υπερασφαλές

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ πιστεύω ότι η όλη υπόθεση είναι η αντοχή στον χρόνο όχι ότι μόλις θα το κάνει θα γκρεμιστεί το μπαλκόνι... αλλα πχ με από 1,2 χρονια θα πάρει μια κλίση ας πούμε κτλ

Δημοσ.

όταν το ποτίζεις το βάρος του πόσο θα είναι ;

Γύρω στα 250 κιλά ; λάβε το κι αυτό υπόψη.

Δημοσ.

Μιλάμε για 200 κιλά, όσο ας πούμε 2 άτομα μεγαλοκανονικού βάρους. Μην μου πεις ότι δεν αφήνεις 2-3 άτομα να κάθονται στο μπαλκόνι σου

2 ατομα 200 κιλα;;;; ζω σε αλλον κοσμο;

Ξέρω πως είναι υπερβολή να φοβηθεί να βάλει ένα αρκετά αστείο βάρος, όπως επίσης είναι παραπλανητικό να χρησιμοποιούνται μονάδες πίεσης για την μέτρηση του φορτίου στο μπαλκόνι, λες και θα βουλιάξει η πλάκα.(γιατί αυτό σημαίνει πίεση).

Αν το πρόβλημα είναι τα 2kN/m2 τότε να φτιάξει μια ξύλινη βάση με εμβαδό 1,5m2 να βάλει πάνω το παρτέρι και ευθύς αμέσως το φορτίο που ήταν οριακό, έγινε 1,3kN/m2 που είναι υπερασφαλές

πως θα γινει αυτο;;; το συνολικο βαρος θα ειναι το ιδιο συν το βαρος της βασης.

Δημοσ.

ναι αλλα θα πιάνει μεγαλύτερη επιφάνεια δεν ξέρω τώρα αν το νούμερο που έβγαλε είναι σωστό αλλα είναι στην σωστή λογική

όμως πάραυτα πιστεύω αν και δεν είμαι ούτε αρχιτέκτων ούτε τίποτα σχετικό πως το θέμα είναι στην αντοχή στον χρόνο και όχι στο αν γκρεμιστεί αμέσως μόλις το κάνει..

εγώ πάντως μίλησα για 3 :P

Δημοσ.

ναι αλλα θα πιάνει μεγαλύτερη επιφάνεια δεν ξέρω τώρα αν το νούμερο που έβγαλε είναι σωστό αλλα είναι στην σωστή λογική

όμως πάραυτα πιστεύω αν και δεν είμαι ούτε αρχιτέκτων ούτε τίποτα σχετικό πως το θέμα είναι στην αντοχή στον χρόνο και όχι στο αν γκρεμιστεί αμέσως μόλις το κάνει..

τα σημεια ομως που στηριζουν το μπαλκονι δεν βλεπουν την πιεση αλλα το βαρος.

Δημοσ.

εγώ πάντως μίλησα για 3 :P

απο αυτους παντως και ενας/μια εφτανε. στους 2-3 κατεβαινε οροφο το μπαλκονι! :lol:

Δημοσ.

γενικα αλλο να βαλεις 200 κιλα στην ακρη μιας σανιδας και αλλο να το ισομοιρασεις πανω σε ολοκληρη τη σανιδα οταν αυτη στηρίζεται απο τη μια μερια της και απο την αλλη αιωρείται...

και αυτο εχει να κανει με πιεση που ασκείται μαλλον (?).

ετσι το φανταζομαι , δεν ειμαι και χημικος μηχανικος ε. :X

Δημοσ.

The dimension of stress is that of pressure, and therefore the SI unit for stress is the pascal (symbol Pa), which is equivalent to one newton (force) per square meter (unit area), that is N/m2.
Δημοσ.

ναι αλλα όταν ειπώθηκε αυτό μιλούσαμε με βάση το ότι η πλακα που χρησιμοποιείται στα μπαλκόνια μπορεί να αντέξει το πολύ 200 κιλά ανά τετραγωνικό και όχι 200 συνολικά (δηλαδή θεωρητικά αν είναι 10 τετραγωνικά μπαλκόνι ότι αντέχει 2 τονους μοιρασμένους ισόποσα στην επιφάνεια του)

Δημοσ.

εγώ πιστεύω ότι η όλη υπόθεση είναι η αντοχή στον χρόνο όχι ότι μόλις θα το κάνει θα γκρεμιστεί το μπαλκόνι... αλλα πχ με από 1,2 χρονια θα πάρει μια κλίση ας πούμε κτλ

Το αυτο.Η εμφανιση ρωγμων ή κλισης θα γινει σταδιακα οποτε μπορει να προειδοποιησει αν οντος δεν αντεχει το φορτιο και να το αφαιρεσει. Αν και στους υπολογισμους λαμβανονται υποψιν συντελεστες ασφαλειας ποτε δεν ξερεις αν οι μαστορες εβαλαν σωστα τους οπλισμους η επεσε σωστα το μπετον.

Ιδανικη λυση να το βαλει το παρτερι στην ταρατσα, οπου μπορει και να το βαλει πανω απο το δοκαρι και να ειναι 100% σιγουρος οτι δεν θα εχει προβλημα αντοχης.

Δημοσ.

Λίγο χοντρός ή και ψηλός να είναι κάποιος τα πιάνει άνετα τα 100. Ή μπορούμε να έχουμε 3 ελαφριά άτομα, it's not a big deal :mellow:

δεν ξέρω τώρα αν το νούμερο που έβγαλε είναι σωστό

2/1,5=1,33

Σωστό είναι

ναι αλλα όταν ειπώθηκε αυτό μιλούσαμε με βάση το ότι η πλακα που χρησιμοποιείται στα μπαλκόνια μπορεί να αντέξει το πολύ 200 κιλά ανά τετραγωνικό και όχι 200 συνολικά (δηλαδή θεωρητικά αν είναι 10 τετραγωνικά μπαλκόνι ότι αντέχει 2 τονους μοιρασμένους ισόποσα στην επιφάνεια του)

Αυτό είναι το point μου ρε παιδιά, ότι δεν παίζει ρόλο η πίεση καθαυτή αλλά το πόσο μεγάλο είναι το βάρος. Η κατανομή του στο μπαλκόνι, μικρό ρόλο θα παίξει. Γιαυτό είπα ότι είναι παραπλανητικό να μιλάμε για μονάδες πίεσης.

Και η γνώμη μου ήταν ότι 200 κιλά δεν είναι κανα σπουδαίο βάρος. Σαφώς και σημαντική είναι η κόπωση στον χρόνο πάντως άμα δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ένδειξη ότι το μπαλκόνι είναι επίφοβο, τότε δεν βλέπω το λόγο να φοβάται κάτι. Επίσης το πλάτος του μπαλκονιού είναι μόλις 1 μέτρο οπότε δεν ασκήται μεγάλη ροπή στο σημείο της ένωσης του μπαλκονιού με το κτίριο.(στο επίφοβο σημείο δηλαδή)

The dimension of stress is that of pressure, and therefore the SI unit for stress is the pascal (symbol Pa), which is equivalent to one newton (force) per square meter (unit area), that is N/m2.

Και τι θες να πεις με αυτό; Και 'γω pascal έχω βάλει.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης το πλάτος του μπαλκονιού είναι μόλις 1 μέτρο οπότε δεν ασκήται μεγάλη ροπή στο σημείο της ένωσης του μπαλκονιού με το κτίριο.(στο επίφοβο σημείο δηλαδή)

Huh. :fear: Και γιατι το ενα μετρο σημαινει οτι δεν ασκειται μεγαλη ροπη?

Τα 1.2 μετρα πλατος σημαινει μεγαλη ροπη? Μηπως τα 1.80 μετρα πλατος? Μηπως τα 2.25 μετρα?

Ποιος ειναι ο κανονας που χρησιμοποιησες με απλα λογια για να προβεις σε αυτη την κριση σου οτι "η ροπη για 1 μετρο πλατος δεν ειναι μεγαλη" ?

Που βασιστηκες συγκεκριμενα δηλαδη?

Με απλα λογια του λες να μην φτιαξει το παρτερι σε επιφανεια 1 τετραγωνικου μετρου αλλά σε επιφανεια 1.5 τετραγωνικων μετρων με ιδιο ογκο(330 λιτρα που ανεφερε).

Ουτε βασεις ουτε τιποτα. :)

Επισης δεν ειναι το βαρος ουσιαστικα που μετραει αλλά η πιεση(βαρος ανα εμβαδο επιφανειας) σε τετοιες περιπτωσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...