Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλάω για τους απλούς Bic Crystal, που όλοι ξέρουμε.

Γράφουν αχνά με το που τους πιάσω καινούριους στα χέρια μου και ακόμα και αφότου έχω αφιερώσει ένα 5λεπτο για να γράψω. Έπειτα από γρήγορες, έντονες γραμμές, δεν βελτιώνονται, χειροτερεύουν. Αν αφήσω το στυλό κάτω για λίγη ώρα, η γραφή βελτιώνεται λίγο, αλλά όχι αρκετά που να την πεις "σκούρο μπλε" ή "μπλε". Παραμένει "άτονο θαλασσί".

Έχω γράψει με Bic που βρήκα τριγύρω (σε φίλους, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα) και δεν θυμάμαι πότε ήτανε τελευταία φορά που είδα έναν να γράφει σωστά.

Ο Fibracolor Hi-Text είναι πιο φτηνός (0.12 αντί για 0.25 του Bic) και λειτουργεί απευθείας και μέχρι τέλους. Ρολλάρει άνετα πάνω στο χαρτί, στο ίδιο πάχος με τον Bic, και αφήνει μια στρωτή, σκούρα μπλέ γραμμή.

Παίζει κάτι που δεν έχω καταλάβει ακόμα; Μήπως χρησιμοποιώ τον Bic λάθος; Είμαι ο μόνος που του συμβαίνει αυτό;

Το έχω πραγματικά απορία διότι οι Bic ακόμα κυκλοφορούνε εκεί έξω. Αν σε όλους αποτυνχάνανε όπως σε εμένα, τότε θα είχανε εξαφανιστεί.

Κοίτα μάλλον έπεσες σε περίπτωση (αν δεν έχεις άλλους σκοπούς).

Πολύ απλά τα συγκεκριμμένα στυλό είναι εγγύηση και εξαιρετικό value for money εδώ και πολλά χρόνια... όσοι γράφουν και χρησιμοποιούν συχνά στυλό το λένε...

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Κοίτα μάλλον έπεσες σε περίπτωση

Έχω δοκιμάσει από αρκετά καταστήματα, και σε καταστήματα που έχουνε κατανάλωση ώστε να μην είναι πολυκαιρισμένοι. Αλλά αφήνω χώρο σ' αυτό που μου λες.

(αν δεν έχεις άλλους σκοπούς)

Ή θα μπορούσε να έχεις εσύ άλλους σκοπούς.

Αν δεν έχεις, η καχυποψία σου πάει στράφι, ενώ υπάρχουνε τόσο δημιουργικοί και ωφέλιμοι οδοί να την διοχετεύσεις.

Δημοσ.

Εγώ pilot super grip (M) 1 ευρώ ο ένας χρησιμοποιώ. Μειονέκτημα ότι τελειώνουν πολύ γρήγορα. Γιαυτό και χρησιμοποιώ που και πού και big (crystal?? τώρα το έμαθα ότι τους λένε έτσι!). Μειονέκτημα ότι άλλοι γράφουν όσο πιο τέλεια γίνεται και άλλοι είναι για πέταμα πριν τους αγοράσεις. Γιαυτό και τους δοκιμάζω πριν τους αγοράσω αντί να αγοράζω πολυσυσκευασίες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα τον Uniball Jetstream SX-101. Μέχρι στιγμής τον έχω βρει μόνο σε πάχος 1.0mm αλλά απ' οτι βλέπω υπάρχει και σε 0.7mm.

Σε σύγκρηση με το κλασικό σωληνάριο fine της Pilot (BP-S-F, BPS-GP-F), ο Uniball ρολάρει πολύ πιο εύκολα στο χαρτί. Δεν φέρνει σχεδόν καθόλου αντίσταση. Είναι τόσο άνετο που θυμίζει rollerball pen.

Έχει κάποια θέματα ροής μελανιού και ανα στιγμές το μελάνι του γίνεται πιο αχνό. Ακόμα το τεστάρω οπότε δεν έχω ολοκρηρωμένη άποψη.

Θα μπορέσω να συγκρήνω καλύτερα όταν βρώ σε 0.7mm.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

γενικά μαρέσει ο Jotter parker -125 years - metal yellow

tl1dWIO.png

με ανταλλακτικό fisher space

QRt0arI.png

ξέρω οτι είναι καπως ακριβό στυλό αλλά μαρέσει επειδή γράφει

καλά μαζι το ανταλακτικό αυτό.

το στυλο ήταν δώρο .. το ανταλάκτικο κοστίζει 7 € στην περιοχή που είμαι ..

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω 5-6 τέτοιους parker και λέω να τους πουλησω.

Πόσο πιανει ο καθένας;

Εννοείται ολοκαίνουργια όλα με τα κουτιά τους

εξαρταται .. τους απλους με πλαστικα κοστιζουν απο 9 πλασιο( εχει με το καινουριο arrow clip) μεχρι και μεχρι 10-11 (στα βιβλιοπωλεια)

οι μεταλλικοι απο απο 15€ μεχρι και στο 20€

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα μια χαρά με βολεύουν οι bic, οι Pilot, και ένας mitsubishi (jetstream)  που είχα παλαιότερα. Τα στυλό της parker, δε με βόλεψαν ποτέ...
Δε ξέρω γιατί αλλά πάντα γλιστρούσαν από το χέρι μου..
main5.jpg

Δημοσ.

Bic cristal 1,6mm τουμπανο.

ειμαι κουριερ και τη μιση μερα γραφω,οποτε θελω κατι σταθερο.

εχω κακο γραφικο χαρακτηρα και επειδη το εργαλειο εχει χοντρη μυτη με βοηθαει να γραφω καθαρα,ωστε να γινεται η δουλεια μου σωστα.

εχω 3-4 στο τσαντακι,γτ ποτε δεν ξερεις.

οι απλοι bic για μενα ειναι αχρηστοι.

tip:γραψτε με τον 1,6  σε χαρτι και απο κατω να εχετε αλλο ενα ιδιο χαρτι,να δειτε διαφορα !

Δημοσ.

γενικα πλεον με πλαστκα καλος εινα ο jotter parker δεν ειναι απο τους χοντρους ειναι απλος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...