Προς το περιεχόμενο

Apple


tassos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιά χαζή ερώτηση! Μπορεί να μπεί Mac OS X σε P.C.;

Δηλαδή να βάλω σαν λειτουργικό σύστημα στο παλιό μου ή ποιό καινούργιο μου P.C. λειτουργικό της apple.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το OS X δε γίνεται. Μπορείς όμως, να τρέξεις παλαιότερες εκδόσεις του MAC OS (μέχρι 8.0) σε κάποιον emulator όπως τον Basilisk II: http://www.uni-mainz.de/~bauec002/B2Main.html . Απαιτεί όμως το ίδιο το MAC OS και ένα ROM image από έναν Mac.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που λες είναι ΤΟ θέμα στους κύκλους των απανταχού φίλων του Steve Jobs, αλλά και του λειτουργικού NeXTstep, πάνω στο οποίο βασίστηκε το OS X. Το βασικό επειχήρημα είναι πως το OS X είναι UNIX, το οποίο είναι δυνατό (και σχετικά απλό) να δουλέψει σε PC. Ειδικότερα, το πρωτότυπο OS X, με την κωδική ονομασία Darwin, έτρεχε κανονικά σε PCs! Το NeXTstep, πρόγονος του OS X, έτρεχε αρχικά στα NeXT cubes, μηχανήματα της NeXT, εταιρίας που δημιούργησε ο Jobs μετά την εκδίωξή του από την Apple, από τον John Sculley, τον άνθρωπο που ο ίδιος είχε διαλέξει για πρόεδρο της Apple, και αργότερα σε κανονικά PCs της εποχής γύρω στό 1993, όταν και σταμάτησε την κατασκευή μηχανημάτων και επικεντρώθηκε στο δυνατό σημείο της εταιρίας, το λειτουργικό σύστημα (NeXTstep).

Παλαιότερα, είχε ανοίξει ένα site που μάζευε "υπογραφές" ωστέ να "αναγκαστεί" η Apple να κυκλοφορήσει και έκδοση για PCs, με όνομα OSX-on-Intel. Η δραστηριότητα αυτή έχει ατονήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, μετά την αδιαφορία της Apple να χαράξει πορεία κατά μέτωπον σύγκρουσης με τη Microsoft, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικό προϊόν, τη στιγμή μάλλιστα, που η ίδια η Microsoft στήριξε την Apple, σε πολύ δύσκολες περιόδους -- και κανείς δεν ξέρει τι συμφωνίες έγιναν "κάτω από το τραπέζι", ωστέ η Apple να πάρει $150,000,000 από τον Bill Gates!

Εν τέλει, όχι, δε γίνεται να τρέξεις OS X σε PC. Μπορείς, όμως, να πάρεις μια γεύση από NeXTstep, αν κάνεις μια εγκατάσταση GNU, και την "εμπλουτίσεις" με το GNUstep, προσπάθεια συνέχισης του NeXTstep μέσω open-source UNIX!

Σε κάλυψα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ Το μόνο που κατάλαβα ειναι ότι έχουμε office για Mac αλλά όχι OS X Win. Τελικά όλα για τόν πελάτη γίνονται.

Ναι με κάλυψες spock Ολοι καλυμένοι είμαστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...