freedubus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Γειά σας σύντροφοι. Υπήκοος αραβικής χώρας θα επισκεφτεί την Ελλάδα για διακοπές (η σύντροφός του είναι ελληνίδα και τον προσκάλεσε). Από την ελληνική πρεσβεία στη χώρα του, του δόθηκε τουριστική βίζα μόνο για 1 μήνα (ενώ το ανώτατο όριο παραμονής είναι 3 μήνες) και του είπαν οτι αν θέλει παράταση θα πρέπει να επισκεφτεί ένα αστυνομικό τμήμα στην Ελλάδα και θα του τη δώσουν εκείνοι. Σε σχετική ερώτηση τηλεφωνικά προς 2 αστυνομικά τμήματα και τη ΓΑΔΑ-Διεύθυνση Αλλοδαπών, απάντησαν διάφορες δημοσιουπαλληλικές ασυναρτησίες του τύπου "παράταση τουριστικής βίζας δεν δίνεται για κανένα λόγο/δίνεται μόνο για σοβαρό λόγο/ο,τι του είπαν στην πρεσβεία/περάστε από δω και θα δούμε/δεν ξέρουμε/μπορεί και να γίνεται" κλπ. Ο καθένας είπε κάτι διαφορετικό, άκρη δεν βγήκε. Γνωρίζει κάποιος έγκυρα τι προβλέπεται και τι μπορεί να γίνει για να παραταθεί η βίζα;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Αυτό που ξέρω (από περίπτωση δικού μου στις ΗΠΑ, όμως) είναι ότι η τουριστική βίζα δεν παρατείνεται για κανένα λόγο πλην σοβαρού προβλήματος υγείας που επιβάλει νοσηλεία σε νοσοκομείο.
subdee Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Εγώ είχα μπορέσει να επεκτείνω 3μηνη βίζα σε έναν επιπλέον μήνα όταν είχα πάει στην Ν. Αφρική και δε χρειάστηκα τίποτα δικαιολογικά. Απλά πήγα στην πρεσβεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα