Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω να φάω πάντως αγοραστό καρπούζι που να πώ είναι τέλειο εδώ και χρόνια, μόνο πέρσι πους μας έδωσε μια θειά απο τον κήπο της ένα μικρούλι και ήταν απο τα πιο νόστιμα καρπούζια που έχω φάει.

 

Κάποιος τρόπος θα υπάρχει ρε παιδιά να βρούμε καλά καρπούζια.... Το χτύπημα είναι μούφα σίγουρα, τώρα με τα χρώματα είχα διαβάσει κάπου, οτι πρέπει να είναι πολύ κίτρινο, να μην είναι τεράστιο και οι γραμμές του πράσινο-κίτρινο να μην έχουν έντονη διαφορά. Αλλα και έτσι που πήρα ένα, τρωγόταν αλλα δεν ήταν το καρπούζι που πέρναμε παλιότερα και ήταν σκέτη γλύκα!

Δημοσ.

 

μεταλαγμένα τρόφιμα ... και τι άλλο θα δουμε...εδω φτιάξανε τομάτες με dna απο ψάρι για να μην χαλάνε..

 

Θελω τον καθηγητη που το σκεφτηκε υπευθυνο στο τμημα γενετικης του ΑΠΘ, μην ριξουμε το επιπεδο...γιατι ως γνωστον τα ψαρια δεν χαλανε και οταν χαλανε μυριζουν ροδοπεταλα.

 

Απιστευτο το τι μπορει να βρει κανεις στο ιντερνετ σημερα. Παρε σελιδα για καρπουζια

http://www.whataboutwatermelon.com/index.php/2009/05/how-to-choose-the-right-watermelon/

 

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Δημοσ.

Έχω να φάω πάντως αγοραστό καρπούζι που να πώ είναι τέλειο εδώ και χρόνια, μόνο πέρσι πους μας έδωσε μια θειά απο τον κήπο της ένα μικρούλι και ήταν απο τα πιο νόστιμα καρπούζια που έχω φάει.

 

Αλλα και έτσι που πήρα ένα, τρωγόταν αλλα δεν ήταν το καρπούζι που πέρναμε παλιότερα και ήταν σκέτη γλύκα!

Yep. Αυτο που λεω και εγω.

Παλαιοτερα(80ς και 90ς) ηταν αλλη κλαση τα καρπουζια. Και γλυκα και "τραγανα".

Μαλλον τα φαρμακα και εδω κανουνε το θαυμα τους..... :-(

Καλυτερη και περισσοτερη παραγωγη, πολυ περισσοτερο μαπα τα καρπουζια. Κερδιζεις σε ποσοτητα χανεις σε ποιοτητα και εμας ειναι μόνο το τελευταιο που μας νοιαζει.

 

Παντως δεν ειναι μόνο τα καρπουζια. Και οι φραουλες και τα κερασια και ολα σχεδον τα φρουτα ειναι αθλια τα τελευταια 7-10 χρονια. "Αγλυκα", ξινα σχεδον και τελειως ανοστα. Δεν ξερω τι κανουν? Τα κοβουνε νωρις απο το φυτο, τα φαρμακα που χρησιμοποιουν φερνουν αυτο το αποτελεσμα? Παντως καμια σχεση με παλια.

Δημοσ.

Οχι. Δεν υπαρχει απλως τυχερος. Μαθηματικος ειμαι και απο πολυ μικρος ειχα εφεση στα μαθηματικα και παρατηρω και παρατηρουσα πολυ καλα τα παντα γυρω μου και σκεφτομαι και σκεφτομουν παντα με αριθμους και έτσι μετά από όoooλες αυτές τις παρατηρήσεις και τους υπολογισμούς κατέληξα στο να γίνω θρήσκος :P :P :P

 

 

 

Λοιπόν το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό όσο περίστερο νερό έχει τόσο πιο γινόμενο είναι άρα θα πρέπει να είναι σχετικά βαρύ για το μέγεθος του (γιατί έτσι καταλαβαίνεις ότι έχει πολύ νερό).

 

 

Επίσης ο ήχος που κάνει όταν το χτυπάς θα πρέπει να είναι κάπως σαν κούφιος για τον ίδιο λόγο.

 

 

Τέλος ισχύει ότι αν η επιφάνεια που ακουμπουσε με την γη όσο ήταν στο μποστάνι είναι κίτρινη πάει να πει ότι έκατσε αρκετά ΑΝ είναι όμως άσπρη η πράσινη ανοιχτή πάει να πει ότι ήθελε κιαλλο.

Δημοσ.

Λοιπόν το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό όσο περίστερο νερό έχει τόσο πιο γινόμενο είναι

Γινόμενο?? :fear: :-D

Το γινόμενο ειναι το αποτελεσμα ή η παρασταση ενος πολλαπλασιασμου διαφόρων παραγοντων.

Το γινωμένο ειναι ενα φρουτο ή καποιο αλλο πραγμα που εχει υποστει ωριμανση.

 

άρα θα πρέπει να είναι σχετικά βαρύ για το μέγεθος του (γιατί έτσι καταλαβαίνεις ότι έχει πολύ νερό).

Δεν την καταλαβαινω αυτη τη λογικη. Και επειδη θα εχει μεγαλη πυκνοτητα, μεγαλη ποσοτητα νερου σε σχεση με το μεγεθος του οπως λες, αυτο θα πει τι? Γιατι αυτο να κανει καλυτερο ενα καρπουζι?

Με ποια λογικη το λες αυτο?

Δημοσ.

ζούμε σε ένα ντετερμινιστικό σύμπαν και εφόσον έριξα την κακια μου κάπως πρέπει να μου γυρίσει για να ισοσκελιστούν τα πράματα :P

 

 

όσο περισσότερο νερό έχει τόσο περισσότερο νερό ρούφηξε τόσο περισσότερο καιρό "κάθισε" (για να προλάβει να ρουφήξει) άρα τόσο πιο ώριμο είναι.

Δημοσ.

όσο περισσότερο νερό έχει τόσο περισσότερο νερό ρούφηξε τόσο περισσότερο καιρό "κάθισε" (για να προλάβει να ρουφήξει) άρα τόσο πιο ώριμο είναι.

Οχι.

Δεν μιλησες για περισσοτερη(μεγαλυτερη) ποσοτητα(μαζα) νερου.

Μιλησες για μεγαλυτερη αναλογια μαζας νερου ανα ογκο.

 

Δηλαδη δεν ειπες οτι ενα καρπουζι ειναι καλυτερο οταν εχει μεγαλυτερη μαζα(περισσοτερο) νερο.

Ειπες οτι πρεπει να ειναι περισσοτερο βαρυ για το μεγεθος του. Δηλαδη να εχει μεγαλυτερη μαζα ανα ογκο.

 

Οποτε η εξηγηση που πρεπει να δωσεις πρεπει να εχει να κανει με το γιατι οσο μεγαλυτερη μαζα ανα ογκο εχει το κανει καλυτερο(ποιοτικοτερο) το καρπουζι και οχι να εχει να κανει με αυτο που ειπες δηλαδη με το μεγαλυτερη μαζα του καρπουζιου γενικοτερα.

 

Οποτε? :)

Δημοσ.

Τι οποτε.. η μάζα του καρπουζιού υπάρχει εξαιτίας του νερού γιατί αποτελείται κατά 95% ή καπου εκεί από νερό... άρα σχεδον όλο το βάρος θα οφείλεται από αυτό... άρα θα έχει περισσότερο νερό

 

Αν ένα μικρό καρπούζι είναι βαρύ πάει να πει ότι έχει πολύ νερό μέσα του

Δημοσ.

Το καλο κανει εναν ''μεταλλικο'' ηχο ενω το μαπα ενα καπως ''βουβο''..Δεν μπορω να σου εξηγησω τι ακριβως εννοω,αλλα ισως και ολα αυτα ειναι μαλακιες και εγω τοσα χρονια να ειμαι κωλοφαρδος.....Το καλυτερο ειναι να παιρνεις κομμενο ωστε να εισαι 100% σιγουρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...