tolisrx8 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 παιδια τοποθετησα σημερα την WESTERN DIGITAL USB3.0 PCI-E CONTROLLER CARD πανω στην μητρικη gigabyte p35ds3r αλλα η ταχυτητα στους εξ δισκους seagate goflex και wd my passport (usb3 και οι δυο) ξεκιναει απο τα 100mb/sec αλλα πεφτει στα 60 με 50mb/sec...η καρτα χησιμοποιει το NEC Electronics USB 3.0 Host Controller(δεν ειδα οτι χρειαζεται επιπλεον τροφοδοσια) τι μπορει να φταει???ασυμβατοτητα με μητρικη?
TheELF Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Αν μιλάς για πολλά μικρά αρχεία και fragmented τότε κανονικά είναι.
makfil Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Έχεις εγκαταστήσει τους κατάλληλους οδηγούς; Σε αντίστοιχο controller Sharkoon, οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων είναι 110-115MB/s σταθερά.
baskon Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Έχεις εγκαταστήσει τους κατάλληλους οδηγούς; Σε αντίστοιχο controller Sharkoon, οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων είναι 110-115MB/s σταθερά. Με τι δισκο? Μηπως κανονικου μεγεθους + 7200 rpm? Γιατι εδω ο φιλος μιλάει για δισκους φορητους χωρις τροφοδοσια και 5400 rpm. Οι ταχυτητες του μια χαρα ειναι για αυτους τους δισκους..Ισως να μπορουσε να παει και στα 70 Mb/s με αυτους τους δισκους,αλλα εξαρταται απο τα αρχεία και απο το πως μετραμε την ταχυτητα..Ας κατεβασει καποιο προγραμμα Benchmark να δει τι αποτελεσματα βγαζει ,καθως οι ταχυτητες που δειχνουν τα windows δεν ειναι πολύ αξιόπιστες.Ειναι στο περιπου..
tolisrx8 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 οντως οι δισκοι ειναι 2,5,αλλα σε κατι review ειδα να πιανουν τα 70-80 μεσο ορο... απλως μου προκαλεσε εντυπωση οτι η pci καρτα δεν ηθελε επιπλεον τροφοδοσια και οτι ισως εχω παλαιους drivers-firmware(εβαλα και τους Renesas αλλα καμια διαφορα και ξαναγυρισα στους αρχικους
makfil Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Με τι δισκο? Μηπως κανονικου μεγεθους + 7200 rpm? Γιατι εδω ο φιλος μιλάει για δισκους φορητους χωρις τροφοδοσια και 5400 rpm. Οι ταχυτητες του μια χαρα ειναι για αυτους τους δισκους..Ισως να μπορουσε να παει και στα 70 Mb/s με αυτους τους δισκους,αλλα εξαρταται απο τα αρχεία και απο το πως μετραμε την ταχυτητα..Ας κατεβασει καποιο προγραμμα Benchmark να δει τι αποτελεσματα βγαζει ,καθως οι ταχυτητες που δειχνουν τα windows δεν ειναι πολύ αξιόπιστες.Ειναι στο περιπου.. Οι δικοί μου δίσκοι usb 3.0 είναι WD MyBook 2TB.
baskon Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Οι δικοί μου δίσκοι usb 3.0 είναι WD MyBook 2TB. Με αλλα λογια καμια σχεση. Αλλο 3.5 ιντσων αλλο 2.5 χωρις εξτρα τροφοδοσια. Αλλο 7200 rpm αλλο 5400.. Φιλε tolis και εγω ειδα καποια review Που πιανουν 70..Αλλά το θεμα ειναι πως το μετρησες εσυ και πως αυτοι. Πηγαινε στο review Που ειδες δες ποιο Benchmark Προγραμμα χρησιμοποιησαν και τρεξε το ιδιο. Αν συγκρινεις την ταχυτητα που σου δειχνουν τα windows Με τη ταχυτητα πoυ δειχνει ενα Benchmark τοτε κανεις λαθος.. Αν συγκρινεις με το ιδιο ακριβως Benchmark τοτε εισαι σωστος.. Αλλωστε τα windows Μετράν ταχυτητα όχι αξιόπιστα και το βλεπεις και απο το γεγονος ότι στην αρχή σου δειχνουν 100 Mb/s. ΑΝ θες μπορεις να μετρησεις και μονος σου την σωστη ταχυτητα. Πάρε ενα τεραστιο αρχειο πολλων γιγα(πάνω από 10,για να μεταφέρει για πολλά δευτερόλεπτα,ωστε να περιορίσεις το σφάλμα επειδή μέτρησες 1-2 δευτερολεπτα λάθος). Πάρε χρονόμετρο. Χρονομέτρα και μετά διαιρεσε το μεγεθος /χρονο.. Πόσο σου βγάζει περίπου; Πολύ πιο αξιόπιστο από την ταχυτητα που δειχνουν τα windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα