Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έτσι όπως σερφαρα το διαδίκτυo πέτυχα μια σελίδα από γραφείο ιδιωτικών detective..

και μου έκανε εντύπωση μιας και προ της κρίσης τα τελευταία χρονια η τεχνολογία στα καταναλωτικά προϊόντα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που ο καθένας μπορεί να βρει μια κάμερα με πιστότητα και μεγάλο zoom.... να παρακολουθήσει κινήσεις/mail στον υπολογιστή κάποιου γνωστού ακόμη και βάζοντας app στο κινητό να μάθει που είναι κάθε στιγμή...

οποτε για πoιον λόγο να πληρώσει κανεις ιδιωτικούς detective???

Και βασικά ποσο χρεώνουν? ξέρει κανεις? μήπως είναι πολύ φτηνοί??

Δημοσ.

Ο detective δεν περιορίζεται στην κάμερα και το μικρόφωνο. Ξέρει να παρακολουθεί άτομα, ξέρει να αποσπά πληροφορίες (κοινωνική μηχανική), ξέρει να ερμηνεύει στοιχεία, τέλος πάντων, αυτό που εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις, αυτός μπορεί πράγματι να το κάνει. Σωστά.

Εγώ το βλέπω έτσι: δεν είναι πυρηνική φυσική να ρίξω μια λάσπη και να χτίσω έναν τούβλινο τοίχο. Αλλά ο χτίστης θα το κάνει πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο σωστά.

Δημοσ.

Ο detective δεν περιορίζεται στην κάμερα και το μικρόφωνο. Ξέρει να παρακολουθεί άτομα, ξέρει να αποσπά πληροφορίες (κοινωνική μηχανική), ξέρει να ερμηνεύει στοιχεία, τέλος πάντων, αυτό που εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις, αυτός μπορεί πράγματι να το κάνει. Σωστά.

Εγώ το βλέπω έτσι: δεν είναι πυρηνική φυσική να ρίξω μια λάσπη και να χτίσω έναν τούβλινο τοίχο. Αλλά ο χτίστης θα το κάνει πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο σωστά.

ναι αλλα ο κτίστης πληρώνεται μεροκάματο... ενώ ο detective (τουλάχιστον από όσα ξέρω μέσα από έργα :P ) πληρώνεται ένα σορό χρήματα...

αυτό παλιότερα θα μπορούσα να το δικαιολογήσω τώρα όμως δεν νομίζω... εκτος και αν δεν είναι τόσο ακριβοί όσο νομίζω.

και τελικά όντως υπάρχουν ακόμα?

Δημοσ.

ναι αλλα ο κτίστης πληρώνεται μεροκάματο... ενώ ο detective (τουλάχιστον από όσα ξέρω μέσα από έργα :P ) πληρώνεται ένα σορό χρήματα...

αυτό παλιότερα θα μπορούσα να το δικαιολογήσω τώρα όμως δεν νομίζω... εκτος και αν δεν είναι τόσο ακριβοί όσο νομίζω.

και τελικά όντως υπάρχουν ακόμα?

Μια χαρα υπαρχουν. Η τεχνολογια μονη της δε μπορει να λειτουργησει, θελει να αφιερωσεις και χρονο στην παρακολουθηση, να εχεις ακομη ισως και τις καταλληλες διασυνδεσεις μεσα στην αστυνομια, να ξερεις να κινεισαι σε υποκοσμο και πολλα αλλα.

Οι πιο πολλες υποθεσεις ειναι απατημενων συζυγων. Σκεψου λοιπον να πρεπει να σταματησεις τη δουλεια σου (αν εισαι υπαλληλος αδυνατον), για να παρακολουθησεις τον αντρα σου η τη γυναικα σου, που παει ολη μερα, και με ποιους συναντιεται, και παραλληλα να μην σε παρουν χαμπαρι (γιατι σε ξερει, ενω εναν αγνωστο δυσκολα θα τον υποπτευθει).

Δημοσ.

ναι αλλα απευθύνονται όντως σε αυτό το κοινό??

γιατί ένας υπάλληλος ας πούμε ποσα μπορεί να διαθέσει???

Εγώ πιστεύω αν υπάρχουν θα εξυπηρετούν εμπόρους και επιχειρήσεις κατασκοπεύοντας τον ανταγωνισμό η πολιτικούς...

αλλα και πάλι γιατί αυτοί να εμπιστευθούν τρίτα πρόσωπα και να μην βάλουν δικούς τους...

οποτε ή τελικά κάνω λάθος και δεν είναι ακριβοί οι detective ή δεν υπάρχουν πια... (καλά τώρα αν κάποιοι άνεργοι που δεν έχουν τι να κάνουν δηλώνουν detective είναι άλλο πράγμα)

Δημοσ.

ο καθένας μπορεί να βρει μια κάμερα με πιστότητα και μεγάλο zoom.... να παρακολουθήσει κινήσεις/mail στον υπολογιστή κάποιου γνωστού ακόμη και βάζοντας app στο κινητό να μάθει που είναι κάθε στιγμή...

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας ?????

Δημοσ.

ναι αλλα απευθύνονται όντως σε αυτό το κοινό??

γιατί ένας υπάλληλος ας πούμε ποσα μπορεί να διαθέσει???

Εγώ πιστεύω αν υπάρχουν θα εξυπηρετούν εμπόρους και επιχειρήσεις κατασκοπεύοντας τον ανταγωνισμό η πολιτικούς...

αλλα και πάλι γιατί αυτοί να εμπιστευθούν τρίτα πρόσωπα και να μην βάλουν δικούς τους...

οποτε ή τελικά κάνω λάθος και δεν είναι ακριβοί οι detective ή δεν υπάρχουν πια... (καλά τώρα αν κάποιοι άνεργοι που δεν έχουν τι να κάνουν δηλώνουν detective είναι άλλο πράγμα)

Αν ειναι να καταφερει ο αλλος (ή η αλλη, μην το παμε μονο απο τη μια πλευρα), απο ενα κατεστραμενο ετσι κι αλλιως γαμο, να κερδισει σπιτι, αμαξι κλπ, ευχαριστως θα δωσει 1-2 χιλιαρικα για γαργαλιστικες φωτογραφιες, κι ας ειναι και με δανειο :rolleyes: .

Δημοσ.

Παιδιά, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω

Χρησιμοποιώ όλα τα σημερινά μέσα για την καλύτερη παρακολούθηση του θύματος σας,

- Virus, μόλις αποσταλεί το μήνυμα και το ανοίξει ο παραλήπτης θα εγκατασταθεί το λογισμικό αυτόματα και θα ενεργοποιεί τη κάμερα και θα βλέπεις τι κάνει και που είναι (αυτός φυσικά δεν θα ξέρει από που του ήρθε), επίσης

- Καταγραφή SMS/EMail/MMS/FTP/HTTP/OTI NA NAI

(τι ήπια σήμερα και έχω όρεξη για μλκιουλες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...