Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Γράψε μας τη δική σου πρώτα.
akpe Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Για να συντονιστούμε, Αντρέα μιλάς το οτι σύμφωνα με την θρησκεία (οι δικοί μας ή οι καθολικοί είναι; τα μπερδεύω) η προφύλαξη είναι αμαρτία;
Andreas2 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Θα κάνουμε συζήτηση. Η Εκκλησία δεν την δέχεται.
akpe Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Την συζήτηση ή την αποφυγή της τεκνογονίας? Όσον αφορά το δεύτερο, φαντάζομαι η γραμμή της εκκλησίας είναι κάπως έτσι: αν το κάνεις μόνο για να κάνεις παιδί είσαι κομπλέ, αν το κάνεις από ευχαρίστηση να καείς στην κόλαση. Τι ακριβώς να συζητήσουμε; Να ανοίξω θέμα και για το αν η γη είναι στρογγυλή αν είναι
Tilemaxx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ποιά η γνώμη σου Αντρέα για την τεκνογονία; Στα παπάρια σου τι λέει η εκκλησία. ΕΣΥ τι πιστεύεις;
Andreas2 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Η αποφυγή της τεκνογονίας δια της χρήσεως μέσων προφυλάξεως, τόνιζε ότι είναι κωλυτική για τη Θεία Μετάληψη. Αλληλένδετο κατ` άμεσο τρόπο, τόσον προς τας προγαμιαίας και εξωγαμιαίας σχέσεις, όσον και προς το θανάσιμο αμάρτημα της αποφυγής της τεκνογονίας, είναι και το φοβερό και απάνθρωπο έγκλημα των εκτρώσεων. Ή έκτρωσις, αγαπητοί μου Χριστιανοί, είναι φόνος, φόνος φρικτός, αμαρτία μεγάλη! «Ή δε γυνή σωθήσεται δια της τεκνογονίας, εάν μείνωσιν εν πίστει και αγάπη και αγιασμώ μετά σωφροσύνης» (Α' Τιμ. β' 14-15), λέγει ό κήρυκας των εθνών, ό θείος Παύλος. Ή εντολή του Θεού λέγει «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γήν» (Γεν. α' 28). Ή αποφυγή της τεκνογονίας, ή οποία έχει ως είπωμεν άμεσο συνέπεια και τας εκτρώσεις, είναι μέγα αμάρτημα, είναι παράβασις της εντολής του Θεού, και δείχνει ολιγοπιστία στην πρόνοια και κηδεμονία του Θεού. Όσοι εμποδίζουν την τεκνογονία με τα διάφορα διαβολικά εφευρήματα, διώχνουν από μόνοι τους τα ανεκτίμητα δώρα του Θεού από το σπίτι τους και την Χάριν και ευλογία του Κυρίου από την ζωήν τους ! Και ας μη γυρεύωμεν μετά άλλου το λάθος! Δεν λέγει ό Θεός, να κάμης μόνον ένα - δύο παιδιά, και τα άλλα να τα εμποδίζης να έλθουν ή να τα αποβάλλης με τας εκτρώσεις !
akpe Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ή αποφυγή της τεκνογονίας, ή οποία έχει ως είπωμεν άμεσο συνέπεια και τας εκτρώσεις Warten, was?!
Andreas2 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἔχει καταδικάσει τήν ἀποφυγή τῆς τεκνογονίας καί τίς ἐκτρώσεις,μέ ἀλλεπάλληλες Συνοδικές Ἐγκυκλίους, ἀπ’ τίς ὁποῖες ἰδιαί-τερο ἐνδιαφέρον ἔχουν, αὐτή τῆς Ἱεραρχίας τοῦ 1937 καί αὐτή τοῦ 1968.Ἄς μή ξεχνᾶμε τούς τρεῖς βα-σικούς σκοπούς τοῦ γάμου: Τήν ἀγάπη τῶν συζύγων, τήν τεκνογονία, καί τή χριστιανική ἀγωγή τῶν παιδιῶν.
akpe Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Και τα λεφτά. Σοβαρά τώρα, την άποψή σου ζητήσαμε, όχι κήρυγμα.
Andreas2 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ε αυτή είναι ή άποψη μου. Αν αλλάξει άποψη η Εκκλησία θα αλλάξω και εγώ άποψη.
liopyr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η εκκλησία για τη τεκνογονία, είναι να πηδάει αγοράκια.
akpe Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ε αυτή είναι ή άποψη μου. Αν αλλάξει άποψη η Εκκλησία θα αλλάξω και εγώ άποψη. Μάλιστα
Tilemaxx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Για την έκτρωση τι γνώμη έχεις; Δηλαδή αν στην γυναίκα σου γινόταν διάγνωση οτι κυοφορεί ένα παιδί με σύνδρομο down, τι θα έκανες σαν καλός χριστιανός;
Andreas2 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Κάποιου καλού Χριστιανού δεν θα του έπεφτε ποτέ παιδί με Ντάουν γιατί είναι καλός Χριστιανός και ''αμαρτίες γονέων...''και ούτω καθ'εξής άμα είσαι καλός οι αμαρτίες σου δεν θα είναι τόσο μεγάλες ώστε να βγει το μωρό με Ντάουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις