Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορω να παρω γυαλια ηλιου με Polarized φακο, αλλα να εχει και ειδικο φακο για υπερμετρωπια; Ξερω οτι υπαρχουν γυαλια ηλιου με τετοιους ειδικους φακους, αλλα τι γινεται με τα polarized; Μπορει να γινει τετοιος συνδιασμος;

Εαν οχι, τα γυαλια ηλιου με κανονικο φακο συν φακο για μυωπια,υπερμετρωπια κτλ, κοστιζει παραπανω, απ'οσο ενα τα απλα γυαλια ηλιου;

Οπα, να γινει μια μεταφορα. Δε ξερω γιατι εγινε εδω το θεμα και μαλιστα διπλασιαστηκε. Μαλλον καποιο bug απο τα πολλα του νεου ινσομνια! :P

Δημοσ.

Δε θελω να βαλω φακους επαφης, δεν εχω τοσο μεγαλο προβλημα. Βασικα ποτε δε φοραω γυαλια, αλλα ισως στην οδηγηση να ξεκουραζουν τα ματια μου, γιατι εκει εχω προβλημα. Αντε και μερικες φορες οταν ειμαι αρκετες ωρες στο λαπτοπ.

Απλα ρωταω εαν μπορεις να συνδιασεις γυαλια ηλιου με polarized φακο με φακο μυωπιας.

Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα, τα μαυρα γυαλια με μυωπια εχουν πανω κατω την ιδια τιμη με τα κανονικα.

Ναι πανω κατω ιδια τιμη εχουν, βασικα εχουν οσο τα απλα ηλιου + το εξτρα κοστος των φακων (αναλογα ποση λεπτυνση θα χρειαστουν κτλ ανεβαινει το κοστος)

Δε θελω να βαλω φακους επαφης, δεν εχω τοσο μεγαλο προβλημα. Βασικα ποτε δε φοραω γυαλια, αλλα ισως στην οδηγηση να ξεκουραζουν τα ματια μου, γιατι εκει εχω προβλημα. Αντε και μερικες φορες οταν ειμαι αρκετες ωρες στο λαπτοπ.

Απλα ρωταω εαν μπορεις να συνδιασεις γυαλια ηλιου με polarized φακο με φακο μυωπιας.

Ρωτησε σε καταστηματα οπτικων, σε πανω απο 1, θυμαμαι οταν εψαχνα εγω για γυαλλια ηλιου με μυωπια ο καθενας ελεγε οτι ηθελε.

Αλλος ελεγε οτι πρεπει να ειναι απαραιτητα μικρος ο φακος, και οτι δεν θα βλεπω, αλλος οτι θα γινει με 10 εκατοστα παχος κτλ κτλ, τελικα εφτιαξα αψογα γυαλια.

Παντως εχω την εντυπωση οτι ολα γινονται, αν δεν κανω λαθος ενας γνωστος ειχε γυαλια ηλιου+μυωπιας polarized (αυτο που ειναι σαν καθρευτης δεν λες?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, που δε φαινονται οι αντανακλασεις ηλιου, νερου, χιονι κτλ.. Βασικα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι φιμε, δλδ σα καθρεπτης.

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

Ναι, που δε φαινονται οι αντανακλασεις ηλιου, νερου, χιονι κτλ.. Βασικα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι φιμε, δλδ σα καθρεπτης.

Ναι γινεται αυτο, googlare "polarized prescription sunglasses" η κατι τετοιο.

Απλα οπως ειπα πριν βρες ενα καλο καταστημα οπτικων γιατι ο καθενας λεει οτι θελει/οτι εχει στον καταλογο κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ χρησιμοποιώ σκούρο γκρι reactor κρύσταλα εδώ και χρόνια μιας και έχω τα πάντα εκτός από πρεσβυωπία. χαχαχα :-D

Μετά τα δύο χρόνια χρειάζονται άλλαγμα μιας και η ταχύτητα αλλαγής από φως προς σκοτάδι πέρνει κάμποσα παραπάνω λεπτά. (από σκοτάδι σε φως αλλάζουν σε δευτερόλεπτα)

Αλλά ούτως η άλλως χρειάζονται κάθε δύο χρόνια check up τα μάτια και συνήθως νέα γυαλιά, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. (και σκελετός από τιτάνιο γιατί είναι πάρα πολύ ελαφρή)

Επεξ/σία από Apoll
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη βλεπω ξερεις. Ειχα παει σε γιατρο και μου βρηκε υπερμετρωπια, αλλα πολυ λιγη, δε θυμαμαι. Ισως και 1 βαθμο ή και λιγοτερο. Αλλα ακομα και για το τοσο, πηγα και πηρα γυαλια.

Εχουν περασει πανω απο 4 χρονια απο τοτε. Λες να ξαναπαω σε γιατρο για μια εξεταση;

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

Ναι κάθε 6 μήνες να πηγαίνεις βασικά.... Στο τίτλο του θέματος γιατί έγραψες "φακοί επαφής";

Για να βάλεις πράγματα μέσα στο γυαλί ηλίου θες +50-200 ευρώ (αναλόγως μάρκα σε λέπτυνση 1,50 περίπου) (δλδ τιμή γυαλιών + τα 50-200).

Από ότι θυμάμαι μου είχαν πει ότι δεν γίνεται μυωπίας σε polarized, και ο λόγος είναι 1. Επειδή όταν πας να φτιάξεις σε έναν οπτικό γυαλί ηλίου, βρίσκεις έναν σκελετό που θες και αυτός έχει κάποια μάρκα φακών οράσεως που συνεργάζεται, και αυτή η μάρκα μπορεί να κάνει και φακούς ηλίου, οπότε έχει ένα δειγματολόγιο με 12 παραλλαγές χρώματος φακού και επιλέγεις τι θες.

Οπότε ψάχνεις μήπως βρεις μάρκα-εταιρία που στις "παραλλαγές" να έχει και polarized..

Αλλά δεν νομίζω ότι με 1 βαθμό χρειάζεται να φτιάξεις γυαλιά....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...