Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι κατι που εχω δει σε αμερικανικες ταινιες,και απο τοτε που το ειδα δε λεει να βγει απο το μυαλο μου.Συγκεκριμενα ειναι ενα ειδος επαγγελματος που δε ξερω αν υπαρχει στην Ελλαδα και αναρωτιεμαι αν το επιχειρουσε καποιος αν θα "επιανε".Για να γινω πιο σαφης:Εχω προσεξει σε πολλες ταινιες (αμερικανικες) μαγαζια ,σαν καθαριστηρια ρουχων αλλα οχι ακριβως καθαριστηρια ρουχων.Μιλαω για χωρους με πλυντηρια ρουχων και στεγνωτηρια στους οποιους οι πελατες θα μπορουν να πλενουν τα ρουχα τους καταβαλοντας το αντιτιμο.Δεδομενου φυσικα το οτι η τιμη θα ειναι αρκετα χαμηλοτερη απο ενα καθαριστηριο ρουχων ,αφου ολη η δουλεια θα γινεται απο τον πελατη,αναρωτιομουν οπως ειπα και πιο πριν αν κατ αρχην κατι τετοιο υπαρχει στην Ελλαδα και αν θα "επιανε".Θα θελα ναακουσω τις γνωμες σας.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Επειδή πάνω κάτω κατάλαβα τι έχεις υπόψιν, δε νομίζω να συμφέρει μια τέτοια επιχείρηση. Ρεαλιστικά όλοι σχεδόν έχουν πλυντήριο σπίτι τους, οπότε η πελατεία μειώνεται δραματικά και πιθανότατα περιορίζεται σε φοιτητές που τυχαίνει να μην έχουν πλυντήριο και επαγγελματίες που λόγω δουλειάς μετακινούνται συχνά, άντε και τίποτα τουρίστες σε περιπτώσεις ανάγκης. Οι μεν όμως βρίσκουν ενδιάμεσες λύσεις, οι δε φαντάζομαι πως έχουν προνοήσει για το συγκεκριμένο, άσε που δε νομίζω να έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα ρούχα που να χρειάζονται τέτοια υπηρεσία.

Δημοσ.

Δε θα έπιανε. Η Ελληνίδα η νοικοκυρά, άμα δεν απλώσει τα ρούχα στο μπαλκόνι, άστυφτα, ώστε να τρέχουν τα νερά στο κεφάλι του κάθε κακομοίρη που περνάει από κάτω, δεν το φχαριστιέται.

• Like 10
Δημοσ.

Εχει τετοιο μαγαζι μια γνωστη μου.. δεν εχει τοσους πολλους πελατες καθημερινα, αλλα εχει συμφωνιες με ξενοδοχεια και πλενει πετσετες, κουρτινες, παπλωματα, σεντονια κλπ..

Δημοσ.

Υπήρχε ένα πολύ κοντά στο σπίτι μου μόνο και μόνο γιατί έχει κάμπινγκ εκεί. Έκλεισε εδώ και πολλά χρόνια.

Όχι δε πιστέυω ότι θα έπιανε.

Ποιόν φαντάζεσαι ότι θα βόλευε ένα τέτοιο μαγαζί? Κανα φαντάρο και αν.

Ακόμα και οι φοιτητές έχουν το δικό τους πλυντήριο.

Εκτός από θέμα κουλτούρας/συνήθειας είναι και πρακτικά θέματα στη μέση.

Τέτοια μαγαζιά πχ θα είχαν λόγω στις ΗΠΑ όπου υπάρχει κατά κανόνα πλυντήριο και στεγνωτήριο οπότε απαιτείται αρκετός χώρος γι αυτό και πιθανόν κάποιους να τους βολεύει περισσότερο.

Επίσης στην Ελλάδα μιλάμε για σπίτια που μένουν αρκετοί άνθρωποι, ολόκληρη οικογένεια για πολλά χρόνια οπότε δε βολέυει να πηγαίνει κάπου αλλού σχεδόν κάθε μέρα για πλυντήριο. Στις ΗΠΑ υπάρχουν αρκετοί που μένουν μόνοι σε πολύ μικρά σπίτια.

Στην Ελλάδα δε παίζουν τέτοια σκηνικά.

Επίσης στην Ελλάδα κανείς δε θα πάρει "τα άπλυτά του στο χέρι" να τα πάει αλλού, καθαρά θέμα κουλτούρας, είναι ποτισμένο μέσα στο πετσί του Έλληνα ... το λέμε και σαν έκφραση (τα άπλυτά σου στη φόρα που λέει ο λόγος).

Εχει τετοιο μαγαζι μια γνωστη μου.. δεν εχει τοσους πολλους πελατες καθημερινα, αλλα εχει συμφωνιες με ξενοδοχεια και πλενει πετσετες, κουρτινες, παπλωματα, σεντονια κλπ..

Αυτό νομίζω είναι εντελώς διαφορετικό concept.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το μαγαζί είναι κοντά σε φοιτητικές εστίες ή στρατόπεδα τότε κάτι γίνεται. Βέβαια σαν ιδέα δεν είναι καινούργια και εχω παρατηρήσει οτι σε μικρές πολεις υπάρχουν 2-3 που καλύπτουν τις ανάγκες. Αν λοιπον ζεις σε μικρή πόλη με πολλούς φοιτητές και δεν εχει σοβαρό ανταγωνισμό, τότε να το σκεφτείς σοβαρά.

Το πρόβλημα με τέτοιες επιχειρήσεις είναι το μεγάλο κόστος σε ρεύμα, πετρέλαιο (καυστήρας) και νερό. Επίσης θα εχεις τακτικές βλάβες γιατί οι περισσότεροι πελάτες τα υπερφορτώνουν και δεν τα προσέχουν.

Δημοσ.

Αυτο που λες φιλε μου πιανει στην Αμερικη γιατι εκει δεν ειναι συνηθες να εχει ο κοσμος πλυντηρια σπιτι του (για πολλους λογους) και ειναι και πια θεμα κουλτουρας. Εδω οχι μονο δε θα επιανε αλλα θα πατωνε τραγικα

Δημοσ.

βασικα ειχα δει πριν καποια χρονια τετοιο μαγαζι

δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω λαρισα ηταν

Δημοσ.

έλα το κρατούσα για εμενα αλλα βαριέμαι να μαζέψω τα χρήματα για να το κάνω οποτε χαλάλι :P

υπάρχουνε πλυντήρια για σκυλάκια και γατάκια κτλ τα βάζεις μέσα και σε λίγα λεπτά βγαίνουν καθαρά... πάρε μερικά τέτοια και βαλτά σε σημεία κλειδιά η σε κανένα μαγαζί με κίνηση.

Δημοσ.

Ακομα και σε φοιτητικες περιοχες που ισως να επιαναν εχουν ανοιξει παρομοια και εχουν κλεισει (θυμαμαι ενα στν πολη που σπουδαζα)

Γενικα το προβλημα ειναι οτι οι περισοτεροι φοιτητες και να μην εχουν πληντηριο μπορουν να τα πανε στους γονεις το σαβατοκυριακο που θα γυρισουν στην πολη τους κτλ.

Δημοσ.

Προφανώς και δεν θα πιάσει! σε ξένες χώρες όπου το m2 στο σπίτι πάει 10.000€+ τότε δεν αξίζει να σπαταλήσεις πολύτιμο χώρο για πλυντήριο.

Δημοσ.

Για κοίταξε σε κάποιες πόλεις όπως το Παρίσι, το Μαχνάταν κλπ πόσο πάει το m2 και σε πόσα τετραγωνικά επιλέγουν να μείνουν κάποιοι άνθρωποι μόνοι τους ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...