kostas_dr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Γιατί θα πήγαινε σφαίρα; αφού θα είχαν δέσει και αυτοί τον γάϊδαρό τους και θα έβλεπαν ότι προωθούνται τα κομματόσκυλα;
Rabican Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 δεν ξερω αν ισχυει στην περιπτωση των media markt, ομως εχω υποψη για περιπτωσεις εταιριων γνωστων στο ευρυ κοινο (εστιασης, μεταλλουργικες κλπ), οι οποιες με προφαση την κριση και την πτωση του τζιρου, εφαρμοσαν απολυσεις και μειωσεις μισθων στο προσωπικο τους, την ιδια ωρα που καθαρο χρημα κατεληγε στα χερια των διευθυντων/προεδρων κλπ. κι επειδη αυτα θα φαινονταν στην εφορια και στους ελεγχους των ορκωτων, με τις καταλληλες γνωριμιες στις ΔΟΥ, το καταλληλο αντιτιμο και φυσικα την ανοχη του κρατους με καποιους νομους-σκανδαλα (πχ περαιωση), μπορεις να τα περασεις και μαυρα. η διαφθορα και η ελλειψη σωστου ελεγχου επιτρεπουν τετοιες πρακτικες. ΥΓ: τα παραπανω αφορουν παραδειγματα που μου εχει αναφερει πολυ εμπιστο προσωπο βλεποντας τα στη δουλεια του και οχι φημες και αερολογιες.
KilliK Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 ισχυει αυτο. τουλαχιστον σε πολυ γνωστο ξενοδοχειο πολυτελειας στην Αθηνα. απο δικο μου προσωπο που το ζει καθημερινα εκει.
Rabican Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 συμπερασματικα η κριση ειναι η αιτια (ενιοτε και απλα η ... προφαση), καποιοι νομοι του κρατους το εργαλειο και να πως συγκεκριμενα ατομα επωφελουνται και πλουτιζουν σε βαρος του απλου μισθωτου. θα μου πει καποιος τωρα βεβαια "απλα φθονεις αυτο που δεν μπορεις να εχεις". και ισως να εχει δικιο αν το δει απο μια αλλη οπτικη γωνια..
viper2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 [offtopic] τελικα ατοκες δοσεις κανει με καρτα εθνικης...? [/offtopic]
kostas_dr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα απ' την συγκεκριμένη αλυσίδα.
Typhoon Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Πιστεύω ότι κάποιοι έχουν παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Η δουλειά μας επιχείρησης είναι να μεγιστοποιήσει το κέρδος της. Αν μπορεί να βγάλει κέρδος Χ με 1000 υπαλλήλους και κόστος Υ και το ίδιο κέρδος Χ με 800 υπαλλήλους και κέρδος Υ' < Υ εννοείτε ότι θα απολύσει 200 υπαλλήλους και θα δώσει μεγαλύτερα μπόνους και μερίσματα ή οτιδήποτε. 1
chill Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Πιστεύω ότι κάποιοι έχουν παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Η δουλειά μας επιχείρησης είναι να μεγιστοποιήσει το κέρδος της. Αν μπορεί να βγάλει κέρδος Χ με 1000 υπαλλήλους και κόστος Υ και το ίδιο κέρδος Χ με 800 υπαλλήλους και κέρδος Υ' < Υ εννοείτε ότι θα απολύσει 200 υπαλλήλους και θα δώσει μεγαλύτερα μπόνους και μερίσματα ή οτιδήποτε. Ξέρεις υπάρχει και ένα ακόμα μέγεθος που ονομάζεται εταιρική κοινωνική ευθήνη που δεν αναφέρεται ούτε διδάσκεται πουθενά. 2
Typhoon Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Ξέρεις υπάρχει και ένα ακόμα μέγεθος που ονομάζεται εταιρική κοινωνική ευθήνη που δεν αναφέρεται ούτε διδάσκεται πουθενά. Μια χαρά αναφέρεται και διδάσκεται αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι είναι δευτερεύων και ότι είναι επιλογή του εργοδότη αν θα το επιδιώξει και σε πιο βαθμό. Το default mode είναι αυτό που ανέφερα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Ξέρεις υπάρχει και ένα ακόμα μέγεθος που ονομάζεται εταιρική κοινωνική ευθήνη που δεν αναφέρεται ούτε διδάσκεται πουθενά. Ακριβώς, και δυστυχώς οι εταιρείες που το εφαρμόζουν το κάνουν υποκριτικά, πάλι αποσκοπώντας στο κέρδος, όπως φιλανθρωπίες για φοροαπαλλαγή. Είναι συνήθως πιο φτηνό να απολύσουν υπαλλήλους και μετά να δίνουν χορηγίες στα ιδρύματα που δίνουν στους απολυθέντες και τις οικογένειες τους φαί επειδή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν, παρά να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Το χειρότερο είναι ότι απο πάνω διαφημίζουν το φιλανθρωπικό τους έργο. Πρώτα ξεκληρίζουμε οικογένειες και τις πετάμε στο δρόμο...και μετά στηρίζουμε τους ξενώνες αστέγων... Μια χαρά αναφέρεται και διδάσκεται αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι είναι δευτερεύων και ότι είναι επιλογή του εργοδότη αν θα το επιδιώξει και σε πιο βαθμό. Το default mode είναι αυτό που ανέφερα. Δεν είναι το default mode αυτό που ανέφερες. Αν μια επιχείρηση την συμφέρει να πουλάει σουβλάκια απο γάτες για να μεγιστοποιήσει το κέρδος της, προφανώς και δεν δικαιολογείται να το κάνει. Αν μια επιχείρηση κατασκευάζει αυτοκίνητα χωρίς να πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος της, προφανώς και δεν δικαιολογείται να το κάνει. Μια βιομηχανία δεν μπορεί να πετά τα απόβλητα στα ποτάμια έτσι ώστε να μεγιστοποιήσεις το κέρδος της. Για όλα τα παραπάνω φυσικά υπάρχει νομικό πλαίσιο...αλλιώς ευχαρίστως θα το έκαναν(και έχουν γίνει πολλά στο παρελθόν ειδικά στην αυτοκινητοβιομηχανία). Τα παραπάνω επίσης έχουν το κοινό ότι προστατεύουν τους καταναλωτές...δηλαδή αυτούς που πληρώνουν. Έτσι σωστά υπάρχει...η μάλλον υπήρχε νομικό πλαίσιο που προστατεύει και τους εργαζόμενους. Όχι το default πλέον μιας επιχείρησης δεν είναι να μεγιστοποιεί το κέρδος της ΜΟΝΟ. Είναι να το κάνει αυτό εφαρμόζοντας παράλληλα στοιχειώδη κονωνική ευθύνη. 2
chill Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Έχω στο νου μου εταιρία που έχει έμπρακτη εταιρική ευθήνη από την αρχή της εκατόχρονης και πλέον ιστορίας της. Και συνεχίζει να έχει παρόλο που το κράτος συνέχεια της βάζει τρικλοποδιές και έκτακτες εισφορές πολλών μυρίων. Γιατί ο ιδιώτης στην Ελλάδα πρέπει να θρέφει και τους κομματικούς στρατούς των δημόσιων τεμπελχανάδων.
The_Judas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Το να πληρώνεται κάποιος ένα μισθό ικανό για διαβίωση δεν είναι θέμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να είναι θεμελιωμένο στους νόμους του κράτους. Το παράδοξο είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός στην οικονομία μας οδήγησε στην παγκόσμια κρίση... και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις όλου του κόσμου τον εφαρμόζουν ακόμη πιο σκληρά για να "σωθούμε".
Typhoon Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δεν είναι το default mode αυτό που ανέφερες. Αν μια επιχείρηση την συμφέρει να πουλάει σουβλάκια απο γάτες για να μεγιστοποιήσει το κέρδος της, προφανώς και δεν δικαιολογείται να το κάνει. Αν μια επιχείρηση κατασκευάζει αυτοκίνητα χωρίς να πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος της, προφανώς και δεν δικαιολογείται να το κάνει. Μια βιομηχανία δεν μπορεί να πετά τα απόβλητα στα ποτάμια έτσι ώστε να μεγιστοποιήσεις το κέρδος της. Για όλα τα παραπάνω φυσικά υπάρχει νομικό πλαίσιο...αλλιώς ευχαρίστως θα το έκαναν(και έχουν γίνει πολλά στο παρελθόν ειδικά στην αυτοκινητοβιομηχανία). Τα παραπάνω επίσης έχουν το κοινό ότι προστατεύουν τους καταναλωτές...δηλαδή αυτούς που πληρώνουν. Έτσι σωστά υπάρχει...η μάλλον υπήρχε νομικό πλαίσιο που προστατεύει και τους εργαζόμενους. Όχι το default πλέον μιας επιχείρησης δεν είναι να μεγιστοποιεί το κέρδος της ΜΟΝΟ. Είναι να το κάνει αυτό εφαρμόζοντας παράλληλα στοιχειώδη κονωνική ευθύνη. Εξαρτάται ποιόν ρωτήσεις. Στην περίπτωση των παραδειγμάτων που ανέφερες κάτι τέτοιο θα έβλαπτε την φήμη της εταιρίας και κατ'επέκταση και τις πωλήσεις της. Συνεπώς πάλι στο κέρδος καταλήγουμε. Αν η Media Markt ήξερε ότι η απόλυση των εργαζομένων και οι χείριστες συνθήκες απασχόλησης θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα της, δεν θα το έκανε. Επειδή όμως ξέρει ότι δραστηριοποιεται σε μια χώρα από κουτοπόνηρα παρτάλια το κάνει γιατί ξέρει ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί. Δεν λέω ότι είναι σωστό απαραίτητα, λέω ότι έτσι είναι.
haris_216 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 πάντα ήμουν (και είμαι) ιδιωτικός υπάλληλος πάντα ήμουν (και είμαι) "άφραγκος". όχι φτωχός αλλά μισθοσυντήρητος πάντα όμως μου έκανε (και συνεχίζει να μου κάνει) εντύπωση ότι όλοι οι "καλοί" (αυτοί που βάζουν πρώτα τον άνθρωπο, που δεν θα απέλυαν, που θα έδιναν καλούς μισθούς, κλπ) δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν (είναι υπάλληλοι, φοιτητές, άνεργοι, κλπ) ενώ αυτοί που θα μπορούσαν να το κάνουν (καταστηματάρχες, διευθυντές, φραγκάτοι, κλπ) είναι απλά κυνηγοί του κέρδους. τελικά τι συμβαίνει; οι καλοί δεν έχουν άκρες; ή και ο καλός όταν "πιάσει την καλή" αλλάζει κοσμοθεωρία;;;
kostas_dr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Η μαγική λέξη στα σωστά που λες είναι το: ΘΑ. ΘΑ έδιναν, ΘΑ έκαναν, ΘΑ έραναν κλπ επειδή δεν είναι σε θέση να κάνουν τίποτα απ' αυτά που λένε. Κοινώς: αερολογίες. Αν ήταν όμως σε κάποια θέση εξουσίας, τότε θα έβλεπαν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα