Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους Έλληνες πωλητές μεταχειρισμένων.

Γιατί νομίζουν ο,τι περνάει από τα χέρια τους, παίρνει μεγαλύτερη αξία ;

να και μια απάντηση από κάποιον που είπα ότι στο ebay είναι φθηνότερα, και μάλιστα καινούργια:

"γιατι δεν τις παιρνεις απο το ebay ΡΕ και ψαχνεις εδω ...

ασε που μολισ τις εδωσα ... "

Δυστυχώς φίλοι μου, αυτό είναι το επίπεδο ορισμένων Ελλήνων.

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς ο τρόπος είναι απαράδεκτος αλλά συμβαίνει και το αντίθετο μερικές φορές. Δηλαδή θράσσος από τη μεριά του αγοραστή.

Π.χ. Να πουλάς κάτι στο 50% της αξία του που πολύ δύσκολα θα βρεθεί σε αγγελία και να σε κράζει αγοραστεί που δεν του το δίνεις άλλο 50% κάτω. Και..αυτό το κάτι νά έχει τιμή καταλόγου άνω των 20,000 ευρώ.

Π.χ. Να πουλάς κάτι που έχει 10 ευρώ και να έχει ο άλλος την απαιτηση να κάνεις 50 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο για να του το παραδόσεις.

Απλά και όμορφα ούτε συγχίζεσαι ούτε κι ασχολείσαι. Λες ευγενικά όχι και τελειώνει εκεί.

Δημοσ.

Π.χ. Να πουλάς κάτι στο 50% της αξίας του που πολύ δύσκολα θα βρεθεί σε αγγελία και να σε κράζει αγοραστεί που δεν του το δίνεις άλλο 50% κάτω. Και..αυτό το κάτι νά έχει τιμή καταλόγου άνω των 20,000 ευρώ.

Π.χ. Να πουλάς κάτι που έχει 10 ευρώ και να έχει ο άλλος την απαιτηση να κάνεις 50 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο για να του το παραδόσεις.

Απλά και όμορφα ούτε συγχίζεσαι ούτε κι ασχολείσαι. Λες ευγενικά όχι και τελειώνει εκεί.

Στο 50% της τρέχουσας αξίας του ή της αξίας αγοράς; Ρωτάω γιατί η αξία αγοράς δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο.

Δημοσ.

Και εδώ στις αγγελίες θα δεις πολλά περίεργα, π.χ 8800GT 80€ και θα λέει την είχα πάρει 240€ ! Ssd intel g2 80gb 80€ ! 1€/1GB για μεταχειρισμένο μη χειρότερα...

Δημοσ.

Στο 50% της τρέχουσας αξίας του ή της αξίας αγοράς; Ρωτάω γιατί η αξία αγοράς δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο.

Δεν μιλάω για αυτοκίνητο ή ηλεκτρονικό. Μιλάω για κάτι που ή σκας 23,000 σήμερα καινούριο ή περιμένεις την επόμενη δεκάετια μήπως ξανασκάσει σε αγγελία στην Ελλάδα. Όταν το βρίσκεις 10,000 το χτυπάς απλά πράγματα. Μιλάω για ηχεία συγκεκριμένα όπου δεν είναι θέμα τεχνολογίας και κάποια πράγματα δεν τα βλέπεις εύκολα στις αγγελίες. Στο θέμα του ήχου, καλοί τελικοί ενισχυτές και ηχεία σε μια υγειή αγορά κράτουν καλή αξία. Προενισχυτές AV, AVRs κτλ. βλέπεις κομάτια των 12,000 να μην πιάνουν μια γιατί είναι θέμα DSP και software.

Τώρα στα PC είναι αλλιώς τα πράγματα. Εφόσον βγει νέο μοντέλο ή πλησιάζει η τιμή κατακρυμνήζεται.

Ας βάζει ο καθένας ότι τιμή θέλει. Εμείς οφείλουμε να κρίνουμε για τον εαυτό μας και κατόπιν προσωπικής έρευνας ν'αποφασίζουμε. Θεωρώ όμως ότι είναι έξυπνότερο να πουλά κάποιος φθηνά κάτι ακριβό τώρα παρά να το πουλά τζάμπα όντας άχρηστο αργότερα από πείσμα.

Πρόσφατα ήθελα 8GB DDR3 και όλες οι αγγελίες τις είχαν ακριβότερα απ'ότι το πλαίσιο τις Corsair Dominator 1600 (54 Ευρώ κούτα). Ε, τις πήρα από πλαίσιο.

Δημοσ.

Kάποιοι πουλάν βάση της τιμής που πρωτοαγόρασαν κάτι και όχι βάση του ότι τώρα θα βρεις κάτι ανώτερο με λίγα παραπάνω, οπως το παράδειγμα της 8800GT. Βέβαια κάποιο κορόιδο θα τσιμπίσει, ο γνώστης όμως όχι.

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους Έλληνες πωλητές μεταχειρισμένων.

Γιατί νομίζουν ο,τι περνάει από τα χέρια τους, παίρνει μεγαλύτερη αξία ;

να και μια απάντηση από κάποιον που είπα ότι στο ebay είναι φθηνότερα, και μάλιστα καινούργια:

"γιατι δεν τις παιρνεις απο το ebay ΡΕ και ψαχνεις εδω ...

ασε που μολισ τις εδωσα ... "

Δυστυχώς φίλοι μου, αυτό είναι το επίπεδο ορισμένων Ελλήνων.

Φίλε μου το "αλλού το βρίσκω τόσο" είναι το πιο συνηθισμένο επιχείρημα του υποψήφιου αγοραστή, και το "πάρε το από κει τότε" είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση του υποψήφιου πωλητή. Που το περίεργο;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ να πω την αμαρτία μου πάντως, δεν το βρίσκω και τόσο φυσιολογικό να υπάρχει ακόμα αυτή η νοοτροπία, μετά απο τόσα χρόνια ύφεσης, χωρίς ορατό φως στο βάθος του τούνελ. Πάνε κάποιοι να βγάλουν τα σπασμένα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...