sam sam Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 υπάρχει κανένας τρόπος ανακοινώσεις ή αναρτήσεις σε επίσημες κρατικές σελίδες να τις αποθηκεύσουμε και να είναι μελλοντικά με κάποιο τρόπο επίσημα "θεωρημένες"; για παράδειγμα σε κάποια σελίδα (πάντα κρατική) να αναφέρουν ορισμένα πράγματα και αυτά να μην ισχύουν. νομκα πως μπορουμε να κατοκυροσουμε οτι την "χ" χρονιά έλεγαν "ψ" πράγματα ; γίνεται ή ο καθένας (ακόμα) και το κράτος να γραφει οτι θελει ; (σε ΚΕΠ δεν γίνεται)
christiana78 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δεν ξέρω για τί ακριβώς λες... αν σε βοηθάει όταν βγαίνει κάποια αποφαση μπαίνει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
UncleBens Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δεν ξέρω τι πας να κανεις η που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις... πάντως αν αποθηκεύσεις την σελίδα κρατιούνται όλα τα στοιχεια καθώς και η ημερομηνία αποθήκευσης...
sam sam Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 η οποια αποθηκευση , σε οποια μορφη, δεν εχει καποια σημασια απο μονη της μιας και αναπασα στιγμη μπορω να παρεμβω σε αυτη και να αλλαξω το κειμενο. (αν ειναι π.χ. σε εικονα σε photoshop ή αν ειναι σε html ακομα και με το σημειωματάριο). δεν νομιζω να κανω κατι ακομα, αλλα μελλοντικα (σε δυο χρονια) ισως να κανω ! και θελω να εχω αρκετα στοιχεια. ψαχνω κατι περα απο μια απλη μαρτηρια, του τυπου το ειδα και εγω στην σελιδα. μεχρι τωρα ειχα στο μυαλο μου πως οτι ανεβαινει σε επίσημη κρατικη σελιδα εχει μια βαση. αν και σωστο, ακομα και βαση να μην εχει δεν μπορεις να κανεις τιποτα; ή για παραδειγμα για καποια θεματα ορισμενες υπηρεσιες ειναι υποχρεωμενες να ανεβαζουν στο διαδίκτυο καποια εγραφα (π.χ. στη διαύγεια) αντε και ανεβηκε, το διαβασα , μετα απο εκει δεν μπορω να κανω κατι; αυτο αναρωτιέμαι. (μια τροποποιηση ή αφαιρεση μπορει να γινει σε δευτερα ετσι το να δωσω συνδεσμο ή να πω πως το διαβασα εκει δεν νομιζω να εχει νοημα) (δεν εχω δει κατι στην διαυγεια)
Vintage Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Υπάρχουν κάποιες σελίδες όπως αυτή αλλά δεν γνωρίζω αν είναι εφικτή νομικά η χρήση τους.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 υπάρχει κανένας τρόπος ανακοινώσεις ή αναρτήσεις σε επίσημες κρατικές σελίδες να τις αποθηκεύσουμε και να είναι μελλοντικά με κάποιο τρόπο επίσημα "θεωρημένες"; για παράδειγμα σε κάποια σελίδα (πάντα κρατική) να αναφέρουν ορισμένα πράγματα και αυτά να μην ισχύουν. νομκα πως μπορουμε να κατοκυροσουμε οτι την "χ" χρονιά έλεγαν "ψ" πράγματα ; γίνεται ή ο καθένας (ακόμα) και το κράτος να γραφει οτι θελει ; (σε ΚΕΠ δεν γίνεται) Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις screenshot της επίμαχης ιστοσελίδας. Η γνησιότητα του οποίου φυσικά μπορεί να αμφισβητηθεί αλλά δεν βλέπω άλλον τρόπο να κατοχυρωθείς "επίσημα" - και ως "επίσημα" εννοώ με τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά το αντίγραφο.
UncleBens Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 η αποθήκευση της σελίδας νομίζω είναι πιο δύσκολο να διαψευστεί σε σύγκριση με το screen shot μιας και τα δεδομένα που αφορούν την ημερομηνία αποθήκευσης και την πηγή δεν είναι επαναγραψιμα καταγράφεται επίσης και η ημερομηνία μετατροπής του αρχείο και έτσι επαληθεύεται και το γεγονός ότι το αρχείο δεν έχει δεχτεί καμια επεξεργασία.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Αν θέλει κάποιος να αμφισβητήσει, θα το κάνει και με σχετική άνεση. Θα πει ότι τα δεδομένα αποθήκευσης έχουν αλλάξει με photoshop. Όσο για τα δεδομένα μετατροπής του αρχείου, κι αυτά αλλάζουν. Γι'αυτό προανέφερα ότι ασφαλής τρόπος διατήρησης δεν υφίσταται.
kanesaxo Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Εάν το περιεχόμενο που θέλεις έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια, μπορείς απλώς να σώσεις το pdf ή τον ΑΔΑ και έχεις το επίσημο έντυπο στα χέρια σου για μια ζωή.
sam sam Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις screenshot της επίμαχης ιστοσελίδας. Η γνησιότητα του οποίου φυσικά μπορεί να αμφισβητηθεί αλλά δεν βλέπω άλλον τρόπο να κατοχυρωθείς "επίσημα" - και ως "επίσημα" εννοώ με τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά το αντίγραφο. Όσο και να το έψαξα σε αποθήκευση και κάποιού είδους επικύρωση δεν έχει βάση (νομική). μια άλλη ιδέα που μάλλον σε αυτή θα καταλήξω είναι υπεύθυνες δηλώσεις από 5-6 άτομα (ίσως και άγνωστα) στις οποίες να αναφέρουν πως διάβασαν "αυτό" το κείμενο (να το αναφέρουν στην δήλωση τους) και στην συνέχεια να λένε πως είναι το ίδιο - αυτούσιο με το το φωτοαντίγραφο που θα μπορούσα να παρουσιάζω (ίσως και να βάλουν και μια υπογραφή σε αυτο). μια άλλη ιδέα είναι κάποια υπεύθυνη δήλωση κάποιού νομικού προσώπου (π.χ. δικηγόρου) αλλά και αυτό δεν ξέρω αν έχει βάση. * σίγουρο είναι ότι αν δεν μπορώ να αποδείξω κάτι μελλοντικά, δεν έχω την δυνατότητα να τους αναγκάσω να το αφαιρέσουν και να πάψουν να κοροϊδεύουν κι άλλους... ( * αλλα και πάλι και αυτό καταρρίπτεται, το οτι τους έδειξα την σελίδα δεν σημαίνει οτι είναι και η αυθεντική ! π.χ. μπορώ να έχω πειράξει τους DNS και ενώ να παρουσιάζω το κανονικό domain στην ουσία ο "επιβεβαιωτης" να βλέπει μια δική μου σελίδα, με δικό μου περιεχόμενο ) σωστά; άρα και αυτό δεν... με λίγα λόγια, ακόμα και επίσημες σελίδες μπορούν να λένε ότι θέλουμε ! ακόμα και αυτές που π.χ. δεν έχουμε δικαίωμα να κατοχυρώσουμε (π.χ. όνομα πόλης). [ περα απο το δικο μου θεμα, η συζητηση μπορει να γενικευτεί , μιλώντας πάντα για σελίδες κρατικές, δημοτικές, εκπ. ιδρυμάτων κ.α. όχι για το "blog του μητσου" ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα