Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα λίγο τη βοηθειά σας για τη σύνδεση μιας πρίζας :P. Βασικά τα καλώδια που υπάρχουν είναι 3 ένα κίτρινο κάτω, ένα μαύρο αριστερά και ένα γκρί αν θυμάμαι καλά δεξια (όπως τα βλέπουμε) . Πείρα λοιπόν μια πρίζα σούκο να περάσω αλλα έχει 2 υποδοχές δεν έχει τη κάτω, για το κίτρινο καλώδιο (προφανώς τη γείωση -_-) και θα ήθελα να ρωτήσω πώς πρέπει να τα συνδέσω;

Το κίτρινο να το βάλω μαζί με κάποιο αλλο αφού δεν έχει υποδοχή; Και αν ναί με ποιό; Βασικά θέλω να είμαι προσεκτική γιατί τυχαίνει στο σημείο εκείνο καμία φορά να τρέχει νερό το χειμώνα και περνάνε απο εκεί :/ οπότε μην γίνει κανένα βραχυκύκλωμα! Γι αυτό θα ήθελα τη βοήθεια σας για να το συνδέσω σωστά. ^^

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Θα ήθελα λίγο τη βοηθειά σας για τη σύνδεση μιας πρίζας :P. Βασικά τα καλώδια που υπάρχουν είναι 3 ένα κίτρινο κάτω, ένα μαύρο αριστερά και ένα γκρί αν θυμάμαι καλά δεξια (όπως τα βλέπουμε) . Πείρα λοιπόν μια πρίζα σούκο να περάσω αλλα έχει 2 υποδοχές δεν έχει τη κάτω, για το κίτρινο καλώδιο (προφανώς τη γείωση -_-) και θα ήθελα να ρωτήσω πώς πρέπει να τα συνδέσω;

Θεωρώ απιθανο πρίζα σούκο να μην εχει υποδοχή για γείωση. Ανέβασε 2-3 φωτογραφίες να σου πούμε εκτός αν είναι απολυτα σίγουρη, οπότε γύρισε την πίσω και ζήτα σούκο με γείωση.

Μαύρο και γκρι δεν εχει σημασία πως τα συνδέεις (δεξια-αριστερα ή το ανάποδο)

Το κίτρινο να το βάλω μαζί με κάποιο αλλο αφού δεν έχει υποδοχή; Και αν ναί με ποιό;

Μην τολμήσεις να το κάνεις αυτό. Κακό. Όχι. Κακό παιδί. Ο αράπης. Θα σε πάρει ο γύφτος.

Στην χειρότερη περίπτωση δεν συνδέεις πουθενα το κίτρινο και ξέρεις οτι η πρίζα δεν εχει γείωση. Επιμένω στο πρώτο σενάριο να ανεβάσεις φωτογραφίες ή να αλλάξεις την πρίζα.

Δημοσ.

....................Στην χειρότερη περίπτωση δεν συνδέεις πουθενα το κίτρινο και ξέρεις οτι η πρίζα δεν εχει γείωση....................

η γείωση σε ΚΑΘΕ πρίζα ή συσκευή είναι το πρώτο καλώδιο που συνδέουμε και το τελευταίο όταν τα αποσυνδέουμε.

δεν πρέπει κανείς (σχετικός ή άσχετος) να ενθαρύνεται σε "εκπτώσεις" ασφάλειας. και ακόμα περισσότερο όταν αναφέρει και τον καλό "φίλο" του ρεύματος, το νερό.

προσωπικά θα πρότεινα να απευθυνθεί σε κάποιον με γνώσεις να κάνει την δουλειά. αν όχι ηλεκτρολόγο τότε τουλάχιστον κάποιον φίλο/γείτονα που το έχει ξανακάνει. ξέρω οι καιροί είναι δύσκολοι, κλπ αλλά και η ζωή μία και μοναδική.

Δημοσ.

η γείωση σε ΚΑΘΕ πρίζα ή συσκευή είναι το πρώτο καλώδιο που συνδέουμε και το τελευταίο όταν τα αποσυνδέουμε.

δεν πρέπει κανείς (σχετικός ή άσχετος) να ενθαρύνεται σε "εκπτώσεις" ασφάλειας. και ακόμα περισσότερο όταν αναφέρει και τον καλό "φίλο" του ρεύματος, το νερό.

προσωπικά θα πρότεινα να απευθυνθεί σε κάποιον με γνώσεις να κάνει την δουλειά. αν όχι ηλεκτρολόγο τότε τουλάχιστον κάποιον φίλο/γείτονα που το έχει ξανακάνει. ξέρω οι καιροί είναι δύσκολοι, κλπ αλλά και η ζωή μία και μοναδική.

Έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου.

Μου αρέσει που αγνόησες παντελώς το υπόλοιπο μήνυμα και κόλλησες μόνο σε μια πρόταση. Το «χειρότερη περίπτωση» σημαίνει «Είναι Σάββατο βράδυ και θέλω αναγκαία εκεί μια πρίζα για να συνδέσω κάτι ελαφρύ - ένα πορτατίφ».

Δημοσ.

Μια πρίζα είναι λέω οκ... έχω ξανασυνδέσει απλά επειδή τώρα είναι λίγο διαφορετική και κυρίως υπάρχει το θέμα με το νερό... αποφάσισα να ρωτήσω, όλο και κάποιος θα ξέρει απο ηλεκτρολογικά να με βοηθήσει ώστε να τη συνδέσω σωστά ^^

post-140318-0-67441200-1344073248_thumb.jpg

post-140318-0-72052300-1344073251_thumb.jpg

post-140318-0-88363900-1344073253_thumb.jpg

Δημοσ.

Έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου.

Μου αρέσει που αγνόησες παντελώς το υπόλοιπο μήνυμα και κόλλησες μόνο σε μια πρόταση. Το «χειρότερη περίπτωση» σημαίνει «Είναι Σάββατο βράδυ και θέλω αναγκαία εκεί μια πρίζα για να συνδέσω κάτι ελαφρύ - ένα πορτατίφ».

ζητώ συγνώμη αν αισθάνθηκες ότι σε πρόσβαλα ή σου επιτέθηκα. δεν ήταν καθόλου μέσα στις προθέσεις μου.

δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις.

και σε καμιά περίπτωση δεν αγνόησα το υπόλοιπο μήνυμά σου. αυτό φαίνεται και από την παράθεσή μου που μαρκάρω και το "χειρότερη περίπτωση" και δεν το ξεκινάω από το "συνδέεις....."

απλά θεωρώ (προσωπικη μου άποψη, ίσως και να είναι λάθος) ότι δεν πρέπει να "βαζουμε ιδέες" σε άτομα που ίσως να μην είναι σχετικά με το σπορ (και πάλι χωρίς να θέλω να προσβάλω τον TS).

ειδικά από τη στιγμή που αναφέρει ότι το χειμώνα πέφτουν και νερά είναι προφανές (σε μένα) ότι μιλάει για κάτι μόνιμο και όχι για το πορτατίφ του σαββατόβραδου

Δημοσ.

NBestgirl εχει γειωση και ειναι στη μεση της φωτογραφιας 1310.

Ανέβασε μια μπροστινη (απο εκει που θεωρητικά μπαινει το βυσμα

Δημοσ.

Έχεις δίκιο! Έχει και το συμβολάκι μπροστά

Ορίστε μπροστινή φώτο

Οπότε το κίτρινο εκεί έτσι; Εννοώ σύνδεση με βάση τη δεύτερη φωτογραφία, το κίτρινο στη μέση

post-140318-0-02674700-1344074750_thumb.jpg

post-140318-0-57328800-1344075617_thumb.jpg

Δημοσ.

Δες τις συνημμένες εικόνες.

ΚΛΕΙΣΕ το γενικό ρεύματος.

«Χαλάρωσε» τη βίδα Β ώστε το έλασμα να σηκωθεί αρκετά και να χωρά το καλώδιο της γείωσης. Μετά σφίξε τη βίδα Β ώστε το έλασμα να «πιάσει» επάνω σε γυμνό τμήμα του κίτρινου καλωδίου.

Κάνε το ίδιο για τις βίδες A και C συνδέοντας το μαυρο και γκρι καλώδιο.

Τράβηξε ελαφρά τα καλώδια (1-1) για να δεις αν ειναι σταθερά και δεν βγαίνουν εύκολα.

img01.jpg

img02.jpg

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω μια απορία εχω προμηθευτει μπριζα σουκο η οποια δεν εχει βιδες για τη φαση το ουδετερο και την γειωσει αλλα κατι κλιπ ασφαλιζουν το καλωδιο,υπαρχει δυνατοτητα να βγει τα καλωδιο απο αυτα τα κλιπ αν αχρειασατει η πρεπει να το κοψω;

επιπλεον η εν λογω μπριζα οταν λειτουργει αρμοσιδερο σε αυτη μυριζει αρκετα ενω σε κατι λιγοτερο ενεργοβορο οχι,τι μπορει αν φταιει;

Δημοσ.

Λογικά θα βγαίνει ασκωντας κάποια δύναμη ή πατώντας κάποιο πλαστικό κουμπί. Ανέβασε μια φωτογραφία.

Το ατμοσιδερο τραβάει αρκετό ρεύμα και η ποιότητα της πριζας δεν είναι καλή με αποτέλεσμα να θερμαινεται και να μυρίζει πράγμα επικίνδυνο.

Επίσης η μυρωδιά μπορεί να προκαλείται από χαλαρες συνδέσεις στην πρίζα

Με μια επώνυμο πριζα πχ Legrand δεν θα δεις τέτοιο πρόβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...