vasman15 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 αρχισαν οι αγγελιες πωλησης http://www.insomnia....-am3-καινουρια/ γεια σου ελληνα με το επιχειρηματικο δαιμονιο και τους "εμπορικους" ορους σου... 1
sobi1984 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 θα κανω προσφορα στα 53 ευρω να βγαλει την βενζινη του tragic...
vasman15 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 θα κανω προσφορα στα 53 ευρω να βγαλει την βενζινη του tragic... Το μέλος cortaN@ δεν μπορεί να λάβει οποιοδήποτε νέο μήνυμα
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Μονο που πουλαει την 88 και οχι την 89 που ειναι το εδω θεμα... Καλα το νουμερακι σας εφυγε, ολοκληρη φωτο στην αγγελια δεν την ειδατε οτι ειναι αλλο mobo απο αυτο; 1
sobi1984 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Μονο που πουλαει την 88 και οχι την 89 που ειναι το εδω θεμα... Καλα το νουμερακι σας εφυγε, ολοκληρη φωτο στην αγγελια δεν την ειδατε οτι ειναι αλλο mobo απο αυτο; matrixx εχεισ δικιο... παρασυρθηκα απο το ποστ του φιλου κ σχολιασα χωρις να το τσεκαρω...
vasman15 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 matrixx εχεισ δικιο... παρασυρθηκα απο το ποστ του φιλου κ σχολιασα χωρις να το τσεκαρω... λετε να ειναι η 88 ? αν ειναι sorry
trelomhxmhx Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 στο κάτω κάτω λέει "στο κουτί της" ενώ λέτε ότι είναι bulk
vasman15 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 στο κάτω κάτω λέει "στο κουτί της" ενώ λέτε ότι είναι bulk ο φιλος που την παρελαβε λεει οτι ειναι retail ,στο κουτι της με ολα τα σεα της...
Daredevil Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 εμένα μοθ έστειλαν mail ότι δεν την έχουν πλέον.....
cortaN@ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 αρχισαν οι αγγελιες πωλησης http://www.insomnia....am3-καινουρια/ γεια σου ελληνα με το επιχειρηματικο δαιμονιο και τους "εμπορικους" ορους σου... Απαντάω στο topic ώστε να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Εγώ ΔΕΝ πουλάω τη μητρική της προσφοράς αλλά την ASUS M4A88TD-EVO/USB 3, η οποία είναι εντελώς διαφορετικό μοντέλο και φέρει το chipset 880G και όχι το 890FX της μητρικής του παρόντος thread και επίσης έχει ενσωματωμένο chipset γραφικών της AMD με θύρες HDMI, DVI και VGA. Είναι από τις καλύτερες μητρικές που έχουν βγεί ποτέ για AM3 και η μητρική που είναι καινούρια σίγουρα αξίζει περισσότερα από 50 ευρώ που υποτίθεται πουλούσε το Getitnow τη δική του μητρική με το 890FX. Eίμαι χρόνια στις αγοραπωλησίες στο insomnia, έχω 100 τοις εκατό θετικές αξιολογήσεις και ποτέ δεν έχω πάει να πουλήσω άνθρακες για θησαυρό. Παρακαλώ να μη γίνονται τέτοια ατυχή σχόλια χωρίς πρώτα να μπουν οι χρήστες που τα έγραψαν στον κόπο να δουν τι ακριβώς πουλάω. Όσον αφορά τη μητρική του παρόντος thread, ΔΕΝ ήρθε ποτέ από το Getitnow, αν και προωθήθηκε η παραγγελία μου και μου έστειλαν sms πως έλαβαν την παραγγελία μου και θα μου τη στείλουν. Αποδείκτηκαν αφερέγγυοι και μόλις χθες μετά από τόσες μέρες με ειδοποίησαν πως "λυπούμαστε αλλά η μητρική δεν είναι διαθέσιμη". Ο λόγος που την παρήγγειλα από το Getitnow είναι επειδή ακριβώς είχα περιέργεια να δω αν θα μου στείλουν τη μητρική ή αν ήταν ακόμα μία παραπλανητική τιμή-προσφορά, φάντασμα. Δυστυχώς αποδείχτηκε το δεύτερο... Μετά με ρωτάνε πολλοί γιατί έχω σταματήσει να ενισχύω τα ελληνικά μαγαζιά και προτιμώ π.χ. το amazon. Εμ αφού οι άνθρωποι είναι αφερέγγυοι, εμείς φταίμε...; 4
john_dr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Είναι από τις καλύτερες μητρικές που έχουν βγεί ποτέ για AM3 και η μητρική που είναι καινούρια σίγουρα αξίζει περισσότερα από 50 ευρώ που υποτίθεται πουλούσε το Getitnow τη δική του μητρική με το 890FX. Σωστά σε όλα που λες για την αγγελία σου, εκτός του παραπάνω υπερβολικού... διαφημιστικού. Και μην την συγκρίνεις καν με την μητρική του Getitnow. Εκτίθεσαι. Το 880G δεν είναι το chipset που θα επέλεγε κάποιος να φτιάξει μια από "τις καλύτερες μητρικές". Μια αξιόλογη μητρική ναι. Αλλά με τον memory controller πλέον στην cpu θα πρέπει κάποιος κατασκευαστής να έχει κάνει ΤΗΝ ΜΑΚΑΚΙΑ για να φτιάξει μια μητρική που να μην είναι έστω αξιόλογη. Μια από τις καλύτερες λοιπόν, όχι, δεν είναι ούτε ήταν ποτέ. Είναι απλά μια αξιόλογη μητρική που κάνει την δουλειά της. Βασικά το 880G είναι και λίγο άκυρο να το επιλέξεις για full ATX μητρική. Απλά δίνεις την δυνατότητα για ένα κουτσό crossfire με την δεύτερη PCIE να είναι 4άρα. Κάτι αυτό, κάτι η μη υποστήριξη FX, χαρακτηριστικά που τα υποστηρίζουν καινούριες μητρικές κοντά στα 70-80€, λίγο δύσκολο να φύγει σε τιμή πάνω από τα 60-65€ (και ίσως να λέω και πολλά). Αλλά αυτό είναι απλά μια προσωπική άποψη. Υ.Γ. Αν έχω σταματήσει να αγοράζω ακριβές μητρικές είναι αυτός ο λόγος. Απαξιώνονται πολύ εύκολα, όσο καλές και αν είναι. Υ.Γ.2 Ποιος πουλάει μια βδομάδα μετά την αγορά της μια από τις καλύτερες ΑΜ3 μητρικές που φτιάχτηκαν ποτέ; Τους λόγους τους ανέφερα ήδη.
cortaN@ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Σωστά σε όλα που λες για την αγγελία σου, εκτός του παραπάνω υπερβολικού... διαφημιστικού. Και μην την συγκρίνεις καν με την μητρική του Getitnow. Εκτίθεσαι. Το 880G δεν είναι το chipset που θα επέλεγε κάποιος να φτιάξει μια από "τις καλύτερες μητρικές". Μια αξιόλογη μητρική ναι. Αλλά με τον memory controller πλέον στην cpu θα πρέπει κάποιος κατασκευαστής να έχει κάνει ΤΗΝ ΜΑΚΑΚΙΑ για να φτιάξει μια μητρική που να μην είναι έστω αξιόλογη. Μια από τις καλύτερες λοιπόν, όχι, δεν είναι ούτε ήταν ποτέ. Είναι απλά μια αξιόλογη μητρική που κάνει την δουλειά της. Βασικά το 880G είναι και λίγο άκυρο να το επιλέξεις για full ATX μητρική. Απλά δίνεις την δυνατότητα για ένα κουτσό crossfire με την δεύτερη PCIE να είναι 4άρα. Κάτι αυτό, κάτι η μη υποστήριξη FX, χαρακτηριστικά που τα υποστηρίζουν καινούριες μητρικές κοντά στα 70-80€, λίγο δύσκολο να φύγει σε τιμή πάνω από τα 60-65€ (και ίσως να λέω και πολλά). Αλλά αυτό είναι απλά μια προσωπική άποψη. Υ.Γ. Αν έχω σταματήσει να αγοράζω ακριβές μητρικές είναι αυτός ο λόγος. Απαξιώνονται πολύ εύκολα, όσο καλές και αν είναι. Υ.Γ.2 Ποιος πουλάει μια βδομάδα μετά την αγορά της μια από τις καλύτερες ΑΜ3 μητρικές που φτιάχτηκαν ποτέ; Τους λόγους τους ανέφερα ήδη. Επέτρεψέ μου να απαντήσω γιατί είμαι χρόνια system builder και γνωρίζω εξίσου από καλά parts. Καταρχήν δεν την συνέκρινα με την 890FX της ASUS στο κομμάτι της ποιότητας και της καλυτερότητας, αλλά στον λόγο απόδοση προς τιμή, γιατί εγώ την πουλάω σε κάποιον αρκεί να δώσει μία λογική τιμή όπως λες και εσύ 60-65 ευρώ και απλά αναφέρω πως σε αυτή την τιμολογιακή πολιτική είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε μητρική θα αγόραζε κάποιος στα ίδια λεφτά και σίγουρα καλύτερη από την "προσφορά" του getitnow, γιατί απλά δεν υπήρξε προσφορά. Η κανονική τιμή της μητρικής με το 890FX είναι πολύ ψηλότερη, πάνω από 100 ευρώ και η άποψή μου είναι πως αυτή η χρηματική διαφορά δεν αντικατοπτρίζεται στη διαφορά των 2 μητρικών. Η σύγκρισή μου αφορούσε μόνο το κομμάτι του VperM, ή αλλιώς τι παίρνεις αναλογικά με τα χρήματα που δίνεις... Τώρα περί του σχόλιού μου για μία από τις καλύτερες AM3 μητρικές. Το θέμα με το memory controller on CPU υπάρχει πολλά χρόνια και όπως σωστά αναφέρεις και εσύ πρέπει να προσπαθήσει πολύ μία μητρική ώστε να μην είναι αξιόλογη. Αλλά πάνω σε μία μητρική μετράνε πολλά περισσότερα, μετράνε οι επιμέρους controllers, μετράει η διάταξη - το λεγόμενο layout, ώστε να μην έχεις χωροταξικά προβλήματα ή προβλήματα με 2η κάρτα γραφικών που ενδεχομένως να καλύπτει τις SATA θύρες, μετράει το σύστημα τάσης, αν είναι τριφασικό, πόσες φάσεις έχει, μετράει το σύστημα ψύξης, μετράνε πολλά και επίσης μετράει πάρα πολύ και η σταθερότητα του bios και εν γένει της μητρικής. Η Μ4Α88ΤD - EVO/USB3 είναι χωροταξικά μία από τις καλύτερες μητρικές που έχουν έρθει στα χέρια μου, με σχεδόν τέλειο layout κατά την άποψή μου...Είμαι system builder και κάνω hardware evaluation χρόνια, και έχουν περάσει από τα χέρια μου δεκάδες μητρικές. Και γι αυτό ακριβώς το λόγο την πουλάω, δεν την έχω αγοράσει για μένα, μου τη έστειλαν για evaluation, την έκανα review και την πουλάω, καθότι δεν έχω αυτή τη στιγμή AM3 σύστημα για να την χρησιμοποιήσω. Αν δεις φωτογραφίες της μητρικής θα καταλάβεις πόσο προσεγμένη είναι και το layout είναι από τα σημαντικότερα σημεία μιας μητρικής. Θα δεις πόσο έξυπνα τοποθετημένες είναι οι SATA θύρες ακριβώς κάτω από τις memory, σε σημείο που να μην εμποδίζουν την 1η κάρτα γραφικών. Θα δεις πως η 2η pci-express είναι τοποθετημένη σε σημείο που να μην ενοχλεί και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και τις pci θύρες, και πώς ο cooler του southbridge είναι σχεδιασμένος χαμηλά και τοποθετημένος λίγο ψηλότερα από τη 2η θύρα pci-e, ώστε να μην φράσει και την 2η κάρτα. Δες το σύστημα τάσης πόσο οργανωμένο είναι κοντά στο socket και χωροταξικά σε ευθεία, ώστε από τη μία να μην γίνεται bloat κοντά στις θύρες της μητρικής και από την άλλη να μπορεί ένας aftermarket cooler για τη CPU να ψύχει επιπλέον και το σύστημα τάσης. Δες η 24V τροφοδοσία που είναι τοποθετημένη στην άκρη της πλακέτας ώστε να υπάρχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση για την τροφοδοσία από το τροφοδοτικό και να μην κάνει μεγάλη κούρμπα το καλώδιο ούτε να πρέπει να "πέφτει" πάνω στις μνήμες. Μετά στο θέμα της σταθερότητας, είναι πάρα πολύ σταθερή. Παρόλο που οι ASUS τον τελευταίο καιρό είχαν προβλήματα σταθερότητας, αυτή η μητρική είναι πάρα πολύ σταθερή σε ό,τι προσφέρει, επίσης έχει γρήγορο και true usb 3.0 χωρίς να έχει τον controller της Fresco που είχαν κάποιες άλλες και ο οποίος δεν είναι καλός. Έχει controller της VIA για τα IDE και ΟΧΙ κάποιον controller της jMicron οι οποίοι είναι κατώτεροι και πολλές φορές προβληματικοί. Για το Firewire έχει controller της VIA και ΟΧΙ controller της Agere που σύχναζαν οι μητρικές της ASUS να χρησιμοποιούν. O συγκεκριμένος firewire controller της VIA είναι τελευταίας γενιάς και μετά τους Texas Instruments controllers που χρησιμοποιούν οι Gigabyte (εν γένει οι Gigabyte χρησιμοποιούν τους καλύτερους controllers σε γενικές γραμμές), είναι ο καλύτερος. Επίσης να σημειώσω πως το e-SATA το προσφέρει κατευθείαν το southbridge SB850 και όχι κάποιος external controller και πάλι σαν της jMicron. Στον ήχο έχει τον καλύτερο onboard controller ήχου, τον AL892 της Realtek και ευτυχώς ΟΧΙ τους προβληματικούς και με πολλά προβλήματα θορύβου και χωρίς 3rd party drivers controllers της ADI που παραδοσιακά χρησιμοποιούν οι μητρικές της ASUS. Όλα αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν μία πάρα πολύ καλή μητρική. Και τέλος μην ξεχνάς τους solid state capacitors. Θα βρεις πολλές μητρικές που είτε έχουν καλό layout, είτε είναι πολύ σταθερές είτε φέρουν πολύ ποιοτικούς controllers, αλλά μητρικές που να παίρνουν σχεδόν άριστα και στα 3 παραπάνω θα βρεις ελάχιστες. Γι αυτό τη συγκεκριμένη μητρική τη θεωρώ από τις καλύτερες AM3 μητρικές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Για το πρώτο υστερόγραφό σου να σου πω πως μία καλή μητρική μπορεί να απαξιωθεί όσον αφορά το chipset που φέρει και τα limitations που τυχόν έχει, αλλά αν συνδυάζει τα προγενέστερα 3 στοιχεία που σου είπα, απαξιώνεται πολύ δύσκολα...Λίγες είναι οι μητρικές που αριστεύουν σε όλα και γι αυτό υπάρχουν μητρικές που μεσορανούν χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Για μερικά παραδείγματα δες την ASUS P5B, την ΑΒΙΤ IP35 ή την DFI Lanparty για το socket 939.
Narayan Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Για το πρώτο υστερόγραφό σου να σου πω πως μία καλή μητρική μπορεί να απαξιωθεί όσον αφορά το chipset που φέρει και τα limitations που τυχόν έχει, αλλά αν συνδυάζει τα προγενέστερα 3 στοιχεία που σου είπα, απαξιώνεται πολύ δύσκολα...Λίγες είναι οι μητρικές που αριστεύουν σε όλα και γι αυτό υπάρχουν μητρικές που μεσορανούν χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.Για μερικά παραδείγματα δες την ASUS P5B, την ΑΒΙΤ IP35 ή την DFI Lanparty για το socket 939. Θέλεις να μας πεις πως η M4A88TD-V μπορεί να θεωρηθεί η P5B ή η LanParty της εποχής μας; Συγνώμη κιόλας, καταλαβαίνω πως όντως μπορεί να είναι μία καθ'όλα αξιόλογη μητρική, αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι να τη συγκρίνουμε με ιερά τέρατα που άφησαν ιστορία η διαφορά είναι χαόδης. Δηλαδή όποιος έχει την Crosshair IV σήμερα τι θεωρείται πως έχει;
cortaN@ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δεν είπα πως τη συγκρίνω άμεσα με αυτές που ανέφερα. Διάβασε προσεκτικά τι λέω. Έφερα απλά στο τέλος μερικά παραδείγματα μητρικών που έχουν αφήσει ιστορία για να εξηγήσω στο φίλο τη θέση μου περί "απαξίωσης καλών μητρικών".
john_dr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Επέτρεψέ μου να απαντήσω γιατί είμαι χρόνια system builder και γνωρίζω εξίσου από καλά parts. Δεν έχει σημασία αυτό. Έχω δει τεχνικούς καταστημάτων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και παιδιά 15 χρονών να παίζουν στα δάκτυλα τους Η/Υ. Από την άλλη είναι και κατά πόσο μπορούμε να κοντρολάρουμε τον εαυτό μας όταν πουλάμε κάτι. Καταρχήν δεν την συνέκρινα με την 890FX της ASUS στο κομμάτι της ποιότητας και της καλυτερότητας, αλλά στον λόγο απόδοση προς τιμή, γιατί εγώ την πουλάω σε κάποιον αρκεί να δώσει μία λογική τιμή όπως λες και εσύ 60-65 ευρώ και απλά αναφέρω πως σε αυτή την τιμολογιακή πολιτική είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε μητρική θα αγόραζε κάποιος στα ίδια λεφτά και σίγουρα καλύτερη από την "προσφορά" του getitnow, γιατί απλά δεν υπήρξε προσφορά. Η κανονική τιμή της μητρικής με το 890FX είναι πολύ ψηλότερη, πάνω από 100 ευρώ και η άποψή μου είναι πως αυτή η χρηματική διαφορά δεν αντικατοπτρίζεται στη διαφορά των 2 μητρικών. Η σύγκρισή μου αφορούσε μόνο το κομμάτι του VperM, ή αλλιώς τι παίρνεις αναλογικά με τα χρήματα που δίνεις... Ο λόγος απόδοσης προς τιμή δεν είναι κάτι που χρησιμοποιείται μία έτσι και μία γιουβέτσι. Δεν μπορεί την μία να βγάζεις off την 890FX με βάση την τιμή της ως καινούρια και μετά να βγάζεις την δική σου ΟΚ με βάση την τιμή που ζητάς ως μεταχειρισμένη. Και μιλάμε για μια μητρική του 2010 που πιθανόν σου επέστρεψε από RMA με ερωτηματικό όσον αφορά την εγγύησή της, αλλά και την όποια περαιτέρω υποστήριξη σε BIOS από τον κατασκευαστή της. Με λίγα λεφτά παραπάνω λοιπόν κάποιος μπορεί να πάρει μια καινούρια μητρική που θα δέχεται τους FX, θα έχει αρκετές πιθανότητες να δέχεται τους Piledriver, θα κάνει σωστό CF και θα είναι με full εγγύηση. Όσον αφορά το Getitnow και την προσφορά του ίσως να μην πρόσεχες ότι κάποιος παρέλαβε μητρική. Και αν δεν έχεις 30 κομμάτια που θέλεις να σπρώξεις, αλλά μόνο ένα, τότε η δική σου "προσφορά" δεν διαφέρει από αυτή του Getitnow πέραν του ότι το Getitnow ζήταγε λιγότερα χρήματα για καλύτερη μητρική. Τώρα περί του σχόλιού μου για μία από τις καλύτερες AM3 μητρικές.Το θέμα με το memory controller on CPU υπάρχει πολλά χρόνια και όπως σωστά αναφέρεις και εσύ πρέπει να προσπαθήσει πολύ μία μητρική ώστε να μην είναι αξιόλογη. Αλλά πάνω σε μία μητρική μετράνε πολλά περισσότερα, μετράνε οι επιμέρους controllers, μετράει η διάταξη - το λεγόμενο layout, ώστε να μην έχεις χωροταξικά προβλήματα ή προβλήματα με 2η κάρτα γραφικών που ενδεχομένως να καλύπτει τις SATA θύρες, μετράει το σύστημα τάσης, αν είναι τριφασικό, πόσες φάσεις έχει, μετράει το σύστημα ψύξης, μετράνε πολλά και επίσης μετράει πάρα πολύ και η σταθερότητα του bios και εν γένει της μητρικής. Εν συντομία προσπαθείς να δικαιολογήσεις μια υπερβολή που έγραψες προσπαθώντας να βγάλεις από την μύγα ξύγκι. Το μόνο που ξέχασες να αναφέρεις είναι το να είναι και όμορφη στο μάτι. Α! και μην ξεχνάμε ότι η δεύτερη κάρτα γραφικών που αναφέρεις θα είναι πάνω σε μια κουτσή 4X υποδοχή. Όλο το ξεχνάς αυτό. Η Μ4Α88ΤD - EVO/USB3 είναι χωροταξικά μία από τις καλύτερες μητρικές που έχουν έρθει στα χέρια μου, με σχεδόν τέλειο layout κατά την άποψή μου...Είμαι system builder και κάνω hardware evaluation χρόνια, και έχουν περάσει από τα χέρια μου δεκάδες μητρικές. Και γι αυτό ακριβώς το λόγο την πουλάω, δεν την έχω αγοράσει για μένα, μου τη έστειλαν για evaluation, την έκανα review και την πουλάω, καθότι δεν έχω αυτή τη στιγμή AM3 σύστημα για να την χρησιμοποιήσω.Αν δεις φωτογραφίες της μητρικής θα καταλάβεις πόσο προσεγμένη είναι και το layout είναι από τα σημαντικότερα σημεία μιας μητρικής. Θα δεις πόσο έξυπνα τοποθετημένες είναι οι SATA θύρες ακριβώς κάτω από τις memory, σε σημείο που να μην εμποδίζουν την 1η κάρτα γραφικών. Θα δεις πως η 2η pci-express είναι τοποθετημένη σε σημείο που να μην ενοχλεί και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και τις pci θύρες, και πώς ο cooler του southbridge είναι σχεδιασμένος χαμηλά και τοποθετημένος λίγο ψηλότερα από τη 2η θύρα pci-e, ώστε να μην φράσει και την 2η κάρτα. Δες το σύστημα τάσης πόσο οργανωμένο είναι κοντά στο socket και χωροταξικά σε ευθεία, ώστε από τη μία να μην γίνεται bloat κοντά στις θύρες της μητρικής και από την άλλη να μπορεί ένας aftermarket cooler για τη CPU να ψύχει επιπλέον και το σύστημα τάσης. Δες η 24V τροφοδοσία που είναι τοποθετημένη στην άκρη της πλακέτας ώστε να υπάρχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση για την τροφοδοσία από το τροφοδοτικό και να μην κάνει μεγάλη κούρμπα το καλώδιο ούτε να πρέπει να "πέφτει" πάνω στις μνήμες. Άντε πάλι το system builder. Από εκεί και πέρα μιλάμε για μητρική, όχι για πίνακα ζωγραφικής. Δεν θα κάτσω να μπω σε μια διαδικασία του πόσο ωραία είναι τοποθετημένο αυτό το chip η το άλλο, αν και οι σοβαρές μητρικές δεν έχουν σε τόσο άκυρη θέση το IDE ούτε τις SATA υποδοχές πάνω στην μητρική και τόσο μέσα. Τις βάζουν να κοιτάνε πλάγια προς τα drives για να αποφευχθεί η μακαρονάδα των καλωδίων να δείχνει γελοία και να εμποδίζει την ροή του αέρα μέσα στο κουτί. System builder, δεκάδες μητρικές και hardware evaluation. Ξανά δες λίγο το αρχικό μου σχόλιο σε αυτό εδώ το ποστ. Α! και η δεύτερη κάρτα σου ξανά λέω θα δουλεύει σε 4Χ. Μετά στο θέμα της σταθερότητας, είναι πάρα πολύ σταθερή. Παρόλο που οι ASUS τον τελευταίο καιρό είχαν προβλήματα σταθερότητας, αυτή η μητρική είναι πάρα πολύ σταθερή σε ό,τι προσφέρει, επίσης έχει γρήγορο και true usb 3.0 χωρίς να έχει τον controller της Fresco που είχαν κάποιες άλλες και ο οποίος δεν είναι καλός. Έχει controller της VIA για τα IDE και ΟΧΙ κάποιον controller της jMicron οι οποίοι είναι κατώτεροι και πολλές φορές προβληματικοί. Για το Firewire έχει controller της VIA και ΟΧΙ controller της Agere που σύχναζαν οι μητρικές της ASUS να χρησιμοποιούν. O συγκεκριμένος firewire controller της VIA είναι τελευταίας γενιάς και μετά τους Texas Instruments controllers που χρησιμοποιούν οι Gigabyte (εν γένει οι Gigabyte χρησιμοποιούν τους καλύτερους controllers σε γενικές γραμμές), είναι ο καλύτερος. Επίσης να σημειώσω πως το e-SATA το προσφέρει κατευθείαν το southbridge SB850 και όχι κάποιος external controller και πάλι σαν της jMicron. Στον ήχο έχει τον καλύτερο onboard controller ήχου, τον AL892 της Realtek και ευτυχώς ΟΧΙ τους προβληματικούς και με πολλά προβλήματα θορύβου και χωρίς 3rd party drivers controllers της ADI που παραδοσιακά χρησιμοποιούν οι μητρικές της ASUS.Όλα αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν μία πάρα πολύ καλή μητρική. Και τέλος μην ξεχνάς τους solid state capacitors. FX δεν δέχεται και η δεύτερη PCIe δεν παίζει καν σε 8Χ. Τα υπόλοιπα επίσης δεν τα σχολιάζω. Δεν μπορείς να κάθεσαι να λες τι ωραίο είναι αυτό το third party chip (more drivers) εδώ και αυτό το third party chip εκεί και μετά να μου κλείνεις την ανάλυσή σου με κάτι στο στυλ "το προσφέρει κατευθείαν το southbridge SB850 και όχι κάποιος external controller". 2 μέτρα και 2 σταθμά ΠΑΝΤΟΥ. By the way προσωπικά με έχει σώσει ο third party controller που δίνει μια eSATA σε μια ASUS που έχω μιας και δεν χρειάζεται drivers. Μπορώ να έχω τις υποδοχές του chipset σε RAID όλες γεμάτες με δίσκους και αυτόν να τον χρησιμοποιώ χωρίς να ψάχνω επιπλέον drivers με ένα backup OS σε εξωτερικό δίσκο. Και βέβαια αυτή είναι μια επιπλέον υποδοχή που δεν μου στερεί εσωτερικά μια του chipset. Καλύτερα να είχαν βάλει ένα μπρακετάκι στην συσκευασία παρά με το έτσι θέλω να σου στερούσαν μια υποδοχή. Αλλά ναι είναι και αυτό άλλη μια κορυφαία επιλογή σχεδίασης. Θα βρεις πολλές μητρικές που είτε έχουν καλό layout, είτε είναι πολύ σταθερές είτε φέρουν πολύ ποιοτικούς controllers, αλλά μητρικές που να παίρνουν σχεδόν άριστα και στα 3 παραπάνω θα βρεις ελάχιστες. Γι αυτό τη συγκεκριμένη μητρική τη θεωρώ από τις καλύτερες AM3 μητρικές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Υπερβολές. Για το πρώτο υστερόγραφό σου να σου πω πως μία καλή μητρική μπορεί να απαξιωθεί όσον αφορά το chipset που φέρει και τα limitations που τυχόν έχει, αλλά αν συνδυάζει τα προγενέστερα 3 στοιχεία που σου είπα, απαξιώνεται πολύ δύσκολα...Λίγες είναι οι μητρικές που αριστεύουν σε όλα και γι αυτό υπάρχουν μητρικές που μεσορανούν χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Μεσουρανούν στον στυλ "Πω πω τι μητρικάρα ήταν αυτή τότε". Όλη η ουσία είναι στο bold. Για μερικά παραδείγματα δες την ASUS P5B, την ΑΒΙΤ IP35 ή την DFI Lanparty για το socket 939. Δεν το σχολιάζω αυτό. Με έχουν ήδη προλάβει. Και βέβαια όχι μετά από καιρό, αλλά ούτε καν σήμερα δεν γίνεται ντόρος με την μητρική σου, για να πούμε ότι συμφωνούν έστω αρκετοί με την άποψή σου. Αυτά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα