cortaN@ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δεν έχει σημασία αυτό. Έχω δει τεχνικούς καταστημάτων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και παιδιά 15 χρονών να παίζουν στα δάκτυλα τους Η/Υ. Από την άλλη είναι και κατά πόσο μπορούμε να κοντρολάρουμε τον εαυτό μας όταν πουλάμε κάτι. Ο λόγος απόδοσης προς τιμή δεν είναι κάτι που χρησιμοποιείται μία έτσι και μία γιουβέτσι. Δεν μπορεί την μία να βγάζεις off την 890FX με βάση την τιμή της ως καινούρια και μετά να βγάζεις την δική σου ΟΚ με βάση την τιμή που ζητάς ως μεταχειρισμένη. Και μιλάμε για μια μητρική του 2010 που πιθανόν σου επέστρεψε από RMA με ερωτηματικό όσον αφορά την εγγύησή της, αλλά και την όποια περαιτέρω υποστήριξη σε BIOS από τον κατασκευαστή της. Με λίγα λεφτά παραπάνω λοιπόν κάποιος μπορεί να πάρει μια καινούρια μητρική που θα δέχεται τους FX, θα έχει αρκετές πιθανότητες να δέχεται τους Piledriver, θα κάνει σωστό CF και θα είναι με full εγγύηση. Όσον αφορά το Getitnow και την προσφορά του ίσως να μην πρόσεχες ότι κάποιος παρέλαβε μητρική. Και αν δεν έχεις 30 κομμάτια που θέλεις να σπρώξεις, αλλά μόνο ένα, τότε η δική σου "προσφορά" δεν διαφέρει από αυτή του Getitnow πέραν του ότι το Getitnow ζήταγε λιγότερα χρήματα για καλύτερη μητρική. Εν συντομία προσπαθείς να δικαιολογήσεις μια υπερβολή που έγραψες προσπαθώντας να βγάλεις από την μύγα ξύγκι. Το μόνο που ξέχασες να αναφέρεις είναι το να είναι και όμορφη στο μάτι. Α! και μην ξεχνάμε ότι η δεύτερη κάρτα γραφικών που αναφέρεις θα είναι πάνω σε μια κουτσή 4X υποδοχή. Όλο το ξεχνάς αυτό. Άντε πάλι το system builder. Από εκεί και πέρα μιλάμε για μητρική, όχι για πίνακα ζωγραφικής. Δεν θα κάτσω να μπω σε μια διαδικασία του πόσο ωραία είναι τοποθετημένο αυτό το chip η το άλλο, αν και οι σοβαρές μητρικές δεν έχουν σε τόσο άκυρη θέση το IDE ούτε τις SATA υποδοχές πάνω στην μητρική και τόσο μέσα. Τις βάζουν να κοιτάνε πλάγια προς τα drives για να αποφευχθεί η μακαρονάδα των καλωδίων να δείχνει γελοία και να εμποδίζει την ροή του αέρα μέσα στο κουτί. System builder, δεκάδες μητρικές και hardware evaluation. Ξανά δες λίγο το αρχικό μου σχόλιο σε αυτό εδώ το ποστ. Α! και η δεύτερη κάρτα σου ξανά λέω θα δουλεύει σε 4Χ. FX δεν δέχεται και η δεύτερη PCIe δεν παίζει καν σε 8Χ. Τα υπόλοιπα επίσης δεν τα σχολιάζω. Δεν μπορείς να κάθεσαι να λες τι ωραίο είναι αυτό το third party chip (more drivers) εδώ και αυτό το third party chip εκεί και μετά να μου κλείνεις την ανάλυσή σου με κάτι στο στυλ "το προσφέρει κατευθείαν το southbridge SB850 και όχι κάποιος external controller". 2 μέτρα και 2 σταθμά ΠΑΝΤΟΥ. By the way προσωπικά με έχει σώσει ο third party controller που δίνει μια eSATA σε μια ASUS που έχω μιας και δεν χρειάζεται drivers. Μπορώ να έχω τις υποδοχές του chipset σε RAID όλες γεμάτες με δίσκους και αυτόν να τον χρησιμοποιώ χωρίς να ψάχνω επιπλέον drivers με ένα backup OS σε εξωτερικό δίσκο. Και βέβαια αυτή είναι μια επιπλέον υποδοχή που δεν μου στερεί εσωτερικά μια του chipset. Καλύτερα να είχαν βάλει ένα μπρακετάκι στην συσκευασία παρά με το έτσι θέλω να σου στερούσαν μια υποδοχή. Αλλά ναι είναι και αυτό άλλη μια κορυφαία επιλογή σχεδίασης. Υπερβολές. Μεσουρανούν στον στυλ "Πω πω τι μητρικάρα ήταν αυτή τότε". Όλη η ουσία είναι στο bold. Δεν το σχολιάζω αυτό. Με έχουν ήδη προλάβει. Και βέβαια όχι μετά από καιρό, αλλά ούτε καν σήμερα δεν γίνεται ντόρος με την μητρική σου, για να πούμε ότι συμφωνούν έστω αρκετοί με την άποψή σου. Αυτά H απάντησή σου, σόρρυ αλλά μου βγάζει είτε πως δεν έχεις διαβάσει τι γράφω είτε πως έχεις denial. Πότε έβγαλα εγώ off την 890FX? Εγώ σου ξαναγράφω συνέκρινα την 880G με βάση το λόγο value for money, στον οποίο είναι σαφώς καλύτερη γιατί είναι φθηνότερη (εν γένει είναι φθηνότερη - όχι μόνο αυτή που πουλάω) και η διαφορά τιμής που αξιώνει η 890FX δε δικαιολογεί τα έξτρα χρήματά της. Εγώ δεν είπα ποτέ πως είναι "καλύτερη" μητρική η 880G, είπα πως είναι καλύτερη με βάση το λόγο τιμής προς απόδοση. Και δε το χρησιμοποίησα το vfm ως "έτσι και γιουβέτσι" που αναφέρεις, εξαρχής αναφερόμουν σε αυτό, εσύ μάλλον δε πρόσεξες αυτό που έγραψα και αυθαίρετα άρχισες να λες πως έβγαλα την 880G "καλύτερη" από την 890FX. Για μία τελευταία φορά θα πω πως έγραψα πως είναι καλύτερη όσον αφορά την τιμή πώλησής της. Η διαφορά τιμής τους δε δικαιολογεί τη διαφορά των επιμέρους χαρακτηριστικών της. Όσον αφορά την προσφορά του getitnow, μόνο ένα παιδί έγραψε εδώ πως παρέλαβε μητρική και δεν μας ξεκαθάρισε αν έχει 2 χρόνια εγγύηση ή 3 μήνες (οπότε είναι από RMA) και σίγουρα το σφάλμα της getitnow έγραψα (γιατί επαναλαμβάνω ΔΕ διαβάζεις τι γράφω) είναι πως στη ΔΙΚΗ ΜΟΥ παραγγελία προώθησαν κανονικά την παραγγελία μου, πήρα μετά από 2 μέρες sms πως το προιόν θα παραδοθεί με αντικαταβολή στις τάδε του μηνός και ενώ έγιναν όλα αυτά, με ενημέρωσαν μετά από 7-8 μέρες πως η μητρική δεν είναι διαθέσιμη. Αυτό είναι απαράδεκτη στάση. Ας έγραφαν στο site "5 κομμάτια" ή "30 κομμάτια" που λες, αλλά να μη προωθούσαν την παραγγελία μου. Να ανανέωναν το site πως η "προσφορά" τέλος. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά το θέμα αυτών των "προσφορών-φαντάσματα", και έχω κάνει και αντίστοιχο thread για την πολιτική της Πλαίσιο - μπορείς να δεις και στο sig μου, εγώ αυτά δεν τα θεωρώ προσφορές αλλά διαφημιστικά/φθηνά κόλπα και εξαρχής το υποπτευόμουν. Για αυτό έδωσα και την παραγγελία, για να δω πόσο αφερέγγυοι μπορεί και πάλι να είναι. Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα... Όσον αφορά τη μητρική που πουλάω δεν επεστράφη από κανένα RMA. Είναι καινούρια μητρική με εγγύηση και φαίνεται στην απόδειξη αγοράς (τιμολόγιο για την ακρίβεια) πότε έφτασε στα χέρια μου. Η μητρική ΔΕΝ είναι χρησιμοποιημένη, ούτε μεταχειρισμένη μήνες (ούτε κάν βδομάδες) και σε παρακαλώ πολύ μη χρησιμοποιείς παραπληροφόρηση...την πουλάω σε χαμηλότερη τιμή της κανονικής της επειδή ΔΕΝ είναι σφραγισμένη, αλλά ανοιγμένη ώστε να χρησιμοποιηθεί σε test setup μία βδομάδα για τις ανάγκες του review. Το προιόν είναι καινούριο, με όλα τα παρελκόμενά του, στα σακουλάκια τους, μη-ανοιγμένα και η τιμή που αξιώνω είναι πολύ δίκαια γία μητρική ουσιαστικά καινούρια. Για την FX που γράφεις πως υποστηρίζει τους Bulldozer, η υποστήριξη των Bulldozer είναι σε beta μορφή και με beta bios και η ίδια η ASUS έχει δηλώσει πως είναι σε πειραματικό στάδιο η υποστήριξη των AM3+ επεξεργαστών σε αυτή τη μητρική (και μάλλον ποτέ δε θα γίνει official η υποστήριξη). Προιόν που υποστηρίζει κάτι σε beta μορφή και πηγαίνει στον τελικό καταναλωτή δε μπορεί να αναφέρεται στα official specs της, και γι αυτό ΔΕΝ αναφέρεται. Είναι κάτι που η εταιρεία το δίνει ως είναι, χωρίς να προσφέρει υποστήριξη και after sales support αν κάτι δεν πάει καλά. Ήδη έχουν αναφερθεί στα forums αρκετές περιπτώσεις χρηστών που έχουν προβλήματα με επεξεργαστές AM3+ πάνω σε αυτή τη μητρική. Σε παρακαλώ λοιπόν μην παραπληροφορείς γιατί μπορεί να πάει κάποιος φουκαράς να την αγοράσει νομίζοντας πως έχει official υποστήριξη τους FX επεξεργαστές, ενώ κάτι τέτοιο ΔΕΝ συμβαίνει και σύμφωνα με επίσημα χείλια της ASUS ΔΕ ΘΑ συμβεί. Το μόνο που συμβαίνει είναι πως όντως το Crossfire τρέχει με μεγαλύτερο bandwidth και βασικά, εχμμ, αυτό είναι ίσως και το μόνο τρανταχτό πλεονέκτημα της 890FX μητρικής της ASUS, αν θες να μπούμε στη σύγκριση των 2 μητρικών που εσύ έχεις βάλει στην κουβέντα όσον αφορά καθαρά το θέμα hardware χωρίς παράγοντα κόστους. Εγώ δε μπήκα ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Και σαφώς η έλλειψη ενσωματωμένης κάρτας γραφικών μπορεί για κάποιους - που τους ενδιαφέρει αποκλειστικά η ισχύς της CPU - να αποτελεί μείον, καθώς η 890FX απαιτεί discrete κάρτα γραφικών. Για να χαρακτηρίσεις καν μία μητρική καλύτερη δεν αρκεί μόνο να φέρει καλύτερο chipset, αλλά να πληρούνται και πολλές άλλες προυποθέσεις, όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ μου. ΑΝ τώρα εσύ κρίνεις μία μητρική ως καλύτερη μόνο σε ένα τομέα, τότε αυτό είναι δικό σου θέμα. Δεν αντικατοπτρίζει λοιπόν την πραγματικότητα. Είναι σαν να μου λες πως ένα αμάξι είναι καλύτερο μόνο όταν έχει περισσότερα άλογα, ενώ μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν πως μετράνε πάρα πολλά στοιχεία. Όσον αφορά για το layout, το ειρωνικό σχόλιό σου περί system builder, hardware evaluation κτλ, σε προσ(κ)αλώ όποτε θέλεις να περάσεις μία βόλτα από το σπίτι μου, να δεις με τι ασχολούμαι, τι φτιάχνω, πώς ελέγχω μητρικές ακόμα και με πολύμετρα -για να δω αν υπάρχει πτώση τάσης στο σύστημα τροφοδοσίας, πώς μοντάρω μητρικές και bioses, να δεις πόσα builds έχω φτιάξει που είναι rock stable και να δεις πόσα overclocking scores είχα κάνει τα πρώτα χρόνια που ασχολούμουν με overclocking. Συγκεκριμένα είμαι από τους πρώτους χρήστες που έχουν ασχοληθεί με overclocking στην Ελλάδα, μαζί με τον George από το HWbox - πλέον και κάποια άλλα παιδιά, όταν ακόμα για να κάνεις overclocking τους 486 έπρεπε να πειράξεις τον κρύσταλλο. O "περιφρoνητικός" τρόπος που αναφέρεσαι για το layout και τους ενσωματωμένους controllers σε μία μητρική δείχνει πως ΔΕΝ τα μετράς καθόλου υπόψη σου, κάτι εντελώς λάθος κατά την άποψή μου. Βέβαια ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, εγώ δε σε προσέβαλα ποτέ και σε παρακαλώ ούτε εσύ να το κάνεις, καθώς σου επαναλαμβάνω αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία περί εμπειρίας μου στον χώρο, είσαι προσκαλεσμένος όποτε θες στο χώρο μου να δεις τι έχω φτιάξει και με πόσα projects έχω ασχοληθεί. Για την έλλειψη first party drivers σε πολλά chip ήχου μητρικών, αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, ειδικά στους controllers της ADI, καθώς η ASUS δεν ανανέωνε τους drivers όπως ανανεώνει π.χ. τους δικούς της drivers η Realtek. Αν ψάξεις στο soundforge και σε άλλα sites και forums θα δεις πολλά προβλήματα με αυτούς τους controllers. Επίσης πολλά προβλήματα έχουν oi jMicron controllers. Ακόμα και στο LAN υπάρχουν controllers καλοί και controllers όχι τόσο καλοί. Στο θέμα του firmware, είναι χιλιάδες οι υποψιασμένοι/ενημερωμένοι χρήστες που επιλέγουν μητρικές Gigabyte μόνο και μόνο επειδή φέρουν πάνω controllers της Texas Instruments, γιατί στο professional audio, οι controllers αυτοί αποδίδουν καλύτερα. To θέμα των ποιοτικών controllers σε μία μητρική είναι πάρα πολύ σημαντικό και το να το "σνομπάρεις" δείχνει κατά την άποψή μου έλλειψη ολοκληρωμένης γνώσης πάνω στα ολοκληρωμένα μίας μητρικής. Για το θέμα του bracket που λες στο e-SATA, καταρχήν υπάρχει αντάπτορας από SATA σε e-SATA, οπότε δεν έχεις κάποιο πρόβλημα σοτ να συνδέσεις έναν εσωτερικό δίσκο στο eSATA, περνώντας τον έξω από κάποια εσοχή ή τρύπα του κουτιού. Οπότε ουσιαστικά δεν είναι πρόβλημα/δε σου κόβουν κάποια θύρα, καθώς και οι eSATA, όταν είναι από τον ίδιο southbridge controller έχουν το ίδιο hot plug και τα ίδια χαρακτηριστικά με τις αντίστοιχες SATA θύρες. Επίσης, αν έβαζαν bracket αυτό σημαίνει ένα κάθετο καλώδιο sata να περνάει από την περιοχή της κάρτας γραφικών. Σε αυτό το σημείο να περνάει καλώδιο δεν είναι too user friendly. Στο σχόλιό σου περί περίεργης θέσης των SATA κάτω από τα memory slots, πίστεψέ με βολεύει πάρα πολύ για να φεύγουν κατευθείαν τα καλώδια και να φεύγουν από το ύψος του flopppy στο κουτί και να κατεβαίνουν στο χώρο των δίσκων. Η μόνη άλλη διάταξη που είναι εξίσου χωροταξικά αποδοτική είναι όταν τα SATA βρίσκονται στα πλάγια στο εξωτερικό μέρος της μητρικής, αλλά τότε έχεις άλλα προβλήματα, καθώς πρώτον είναι πιο δύσκολο να αναγνωρίσεις ποιο από τα 2 SATA είναι τα μονά και ποια τα ζυγά (0,2,4 - 1,3,5) και δεύτερον επειδή σε non-angled καλώδια υπάρχει μεγαλύτερη παραμόρφωση του καλωδίου (καθώς το καλώδιο στρέφεται με μεγαλύτερη τάση) και υπάρχει η περίπτωση να χαλάσει πιο εύκολα. Για μένα η θέση των SATA οργανωμένα κάτω ακριβώς από τα memory slots και πάνω και από την 1η pci-e είναι ίσως η καλύτερη θέση να τοποθετηθούν. Η μόνη παραφωνία σε αυτή την μητρική είναι η κάπως odd θέση του IDE που είπες και θα συμφωνήσω. Σε όλα τα υπόλοιπα το layout παίρνει άριστα. Με το σχόλιό σου "μεσορανούν τότε" θα διαφωνήσω, καθώς έχω παλιές μητρικές όπως μία της ASUS με το 440BX που τρέχουν ακόμα rock stable χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα. Αν ξέρεις τον παράγοντα ηλεκτρολυτική γήρανση του πυκνωτή και προσθέσεις πως οι παλιές μητρικές δεν είχαν solid state capacitors, θα καταλάβεις πόσο κατόρθωμα είναι κάποιες μητρικές-τέρατα να τρέχουν stable μετά από τόσα χρόνια, όταν αγοράζεις σε πολλές περιπτώσεις μητρικές και είναι unstable στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους. Το σχόλιό μου περί ASUS P5B, ABIT IP35 και DFI όπως απάντησα και σε προηγούμενο χρήστη, δεν έκανα οιοδήποτε σύγκριση αυτών των ιστορικών μητρικών με τη "μητρική μου" (το έχεις πάρει λίγο προσωπικά ή μου φαίνεται? ). Σου έφερα απλώς μερικά παραδείγματα μητρικών που ΔΕΝ έχουν απαξιωθεί. Για μία τελευταία φορά θα πω και εδώ πως ΔΕΝ έγραψα ποτέ στο post μου πως συγκρίνεται η 880G της ASUS με αυτές τις μητρικές, είναι όμως μία πολύ αξιόλογη μητρική και μία από τις καλύτερες AM3 μητρικές που κατασκευάστηκαν ποτέ.
john_dr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Σαν να μεγαλώσανε πολύ τα posts. Δεν λέει να συνεχίσει αυτή η κουβέντα. Σε πολλά δεν συμφωνώ, σε πολλά δεν έχεις καταλάβει αυτό που σου λέω ή απλά το έχεις διαβάσει λάθος ή δεν θέλεις να δεις την πραγματικότητα ή έστω μια διαφορετική οπτική ή επιλέγεις να βγάζεις άλλο συμπέρασμα. Και δεν πρόκειται να δείξω τον ενθουσιασμό που δείχνεις εσύ για την εν λόγω μητρική, όπου όλα είναι όμορφα και παραμυθένια. Και αν κάπου υπάρχει υποψία ότι αυτό δεν ισχύει, απλά τραβάμε ένα καλώδιο από την esata εσωτερικά στο κουτί ή χαιρόμαστε που δεν θα χαλάσουν, τα sata καλώδια. Τέλος αν είναι να μιλήσουμε για vfm τότε ας αρχίσουμε να μιλάμε για μητρικές των 40€. Την δουλειά σου την κάνεις και με αυτές εξίσου αποτελεσματικά και γρήγορα λόγω imc. Κάποιες έχουν και επίσημη υποστήριξη για FX. Αλλά αυτές δεν θα είναι υπόδειγμα σχεδίασης και σίγουρα θα χαλάσουν ποιο γρήγορα σε σχέση με μια από τις καλύτερες ΑΜ3 μητρικές που κατασκευάστηκαν ποτέ. Ότι τους λείπει θα είναι τεράστιος συμβιβασμός. Ότι λείπει από την μητρική για την οποία μιλάμε, λεπτομέρεια. Θυμήθηκα έναν παλιό διάλογο που έχει μείνει κλασικός -πήρες την dfi; -ναι εδώ την έχω -τι λέει καλή; -μ@μάει!! -πόσο το πήγες; -δεν την έχω βάλει ακόμα επάνω ρε. -ε τότε τι μ@μάει ρε; φατσικά; Κάπως έτσι.... 1
NikosKallithea Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Ρε παιδιά σας έχασα Μια motherboard προσφορά 50 ευρουδακια ειναι το θέμα και εσείς κοντεύετε να γράψετε βιβλίο.
john_dr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Ρε παιδιά σας έχασα Μια motherboard προσφορά 50 ευρουδακια ειναι το θέμα και εσείς κοντεύετε να γράψετε βιβλίο. Και η πλάκα είναι ότι μιλάμε για μια άλλη, για μία από τις καλύτερες AM3 μητρικές που κατασκευάστηκαν ποτέ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα