Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως, απο την εμπειρία μου, φαίνεται πολυ παράξενο σε ΜΗ νεα οικοδομή να ζητάει ενσημο ο μαστορας...Μαλλον σε εχει περάσει για μαλάκα.

Καθόλου περίεργο. Ο άνθρωπος ήξερε ότι

α. Δεν συμφέρει τον άλλο

β. Θα πελαγώσει με ΙΚΑ,ΣΙΚΑ κλπ

και το είπε γνωρίζοντας ότι θα πελαγώσει ο άλλος και στο τέλος θα τα πάρει μαύρα.

Γιατί να διαφωνήσει με τον πελάτη αν ξέρει ότι στο τέλος ο πελάτης θα έρθει στα νερά του ?

Δημοσ.

Τα 12/μ2 είναι ακριβά. 8-10/μ2 παίζει σήμερα που μιλάμε η αγορά. Για το τοίχου δεν έχω άποψη, μιας και δεν μου έτυχε σε κάποιο έργο.

88 μ2 είτε το πάρεις σαν νέα οικοδομή, είτε σαν δαπάνη δημοσίου έργου, ΔΕΝ σε συμφέρει σε καμμία περίπτωση. Μιλάμε για καμμια 20ριά ένσημα στη πρώτη περίπτωση, γύρω στα 12 στη δεύτερη.

Το ένσημο το τεχνίτη ειναι στα 71.22

Οπότε οπως βλέπεις δε σε συμφέρει με τπτ. Θα κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό και θα του γράψεις πως στην τιμή που έχετε συμφωνήσει, περιλαμβάνονται και οι εισφορές του ΙΚΑ.

Αν δείς οτι σε πιέζει, φύγε μακριά, διότι θα μπλέξεις. Απ'τα γραφόμενα σου, μου φαίνεται αρκετά μαλάκας.

Ο υδραυλικός ειναι εστεγασμένο επαγγελμα, εννοείται πως δε παίζει ικα. Οπως αλουμινάδες,ηλεκτορλόγοι,γυψοσανιδάδες κτλ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Είναι πολύ χρήσιμες. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το δαπάνη δημοσίου έργου αφού σε σπίτι πρόκειται να μπουν τα πλακάκια και μάλιστα παλιό.

Δημοσ.

Eιναι κατι δικά μου,της δουλειάς...Απλώς ήθελα να τονίσω, πως ακόμη και στη πε΄ριπτωση αυτή (που ουσιασιτκά πληρώνονται λιγότερα οι αντίστοιχες εργασίες στο ικα) τα ενσημα είναι ένα σημαντικό κόστος.

Επαναλαμβάνω την αποψη μου. Η βρές άλλον, ή συνέταξε συμφωνητικό. Προσοχή όμως πως θα το συντάξεις, μη καείς μόνος σου...Ρωτησε καποιο μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.

Δημοσ.

Τι να πεις. Μου έδωσε μια τιμή. Δε μου είπε για απόδειξη. Όταν τον ρώτησα αν δίνει απόδειξη τότε μου είπε να σου κόψω ό,τι ποσό θέλεις αρκεί να πληρώσεις τον ΦΠΑ και μετά μουρμούρισε για ΙΚΑ, καλά του είπα και μου 'δωσε τα στοιχεία του. Δεν μιλήσαμε αν οι εισφορές είναι μέσα στην τιμή που μου έδωσε ή όχι. Μπορώ να του πληρώσω τον ΦΠΑ. Δε θέλω να μπλέξω αλλά κι ούτε να τελειώσει το έργο και να μην του βάλω καθόλου ένσημα ειναι σωστό. Θα του πω ότι θα του βάλω ένσημα αλλά θα μειώσει την τελική τιμή. Αν το δεχτεί έχει καλώς, αλλιώς θα ψάξω για άλλον. Αλλά και με το ΙΚΑ δεν βρίσκω άκρη όπως έγραψα στο 1ο post.

Δημοσ.

Βρες άλλον,με διαφορετική πια συμφωνία,έχεις πάρει ήδη ιδέες.

Ι.Κ.Α. γι αυτόν,Φ.Π.Α. για το κράτος.Εκ των ουκ άνευ.

Ικα μη πέσει σπίτι σου και τσακιστεί την ώρα που δουλεύει και φπα να συνεχίσει να τσουλάει το μαγγανοπήγαδο.

Σε κάθε περίπτωση να πας εσύ μόνος σου και να πληρώσεις το ένσημό του,μην του το δώσεις στο χέρι γιατί θάρθει μετά από χρόνια και θα σε τρέχει (παθών...) και για το φπα πάλι να ζητήσεις τρυπημένη απόδειξη που θα φαίνονται αναλυτικά οι χρεώσεις.

Παίζει πάντως "να το φτιάξεις μόνος σου,με τις απαραίτητες συμβουλές του μάστορα".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...