Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1.σχετικά με τις στεφάνες θήκες, αν ένα δόντι είναι σπασμένο λίγο πριν τα ούλα, γίνεται δουλειά? που θα συγκολληθεί?

2. πως ακριβώς κολλάνε? αντέχουν?

Δημοσ.

- Στην εξαγωγή του δοντιού γίνεται τοπική αναισθησία σωστά?

- Όταν θέλουμε να βάλουμε κάποιο εμφύτευμα, τι ακριβώς γίνεται? το σιδεράκι αυτό που το κολλάνε? πως κάθετε μέσα στα ούλα?

- Στην περίπτωση των εμφυτευμάτων κάνουν ολική αναισθησία αν ζητηθεί? αν ναι..

- Πόσο διαρκεί?

- νιώθεις τίποτα?

- πέφτεις σε ύπνο?

πραγματικά παιδιά έχω αγχωθεί άσχημα ...

Δημοσ.

Στην Ελλάδα εγώ προσωπικά δεν έχω βρει γιατρό που να κάνει ολική αναισθησία, αυτό π.χ. που βλέπουμε στις Αμερικάνικες ταινίες

πολλές φορές, που φοράει ο γιατρός στον ασθενή μια μάσκα με αναισθητικό αέριο, πέφτει ξερός αυτός και όταν ξυπνήσει έχει γίνει η δουλειά του. Ίσως δεν επιτρέπεται από τον νόμο για κάποιο λόγο εδώ, ίσως κάποιος οδοντίατρος να ξέρει καλύτερα και να μπορεί να μας απαντήσει, ξαναλέω εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανένα που να το κάνει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι τα εμφυτεύματα είναι τρελό μανίκι. Σίγουρα δεν είναι αυτό που θα 'θελες να ακούσεις, αλλά έχει πολύ πόνο.

Την βίδα την βιδώδουνε μέσα στο κόκκαλο του ούλου, εκεί ακριβώς που ήταν και πριν το δόντι. Επίπονη διαδικασία, χρονοβόρα και

4-5 άτομα που ξέρω που το κάνανε, φυσικά και ΔΕΝ πέσανε σε ύπνο. Αντιθέτως όλοι περιγράφουν μια εφιαλτική εμπειρία όπου ούρλιαζαν και θέλαν 3-4 άτομα να τους κρατάνε για να μην σηκωθούν από την καρέκλα και φύγουν.

Σου 'κανα την καρδιά περιβόλι, ξέρω... :P

Σόρρυ, αλλά είναι όντως πόνος τα εμφυτεύματα, λογικό, σου φυτεύουν μεταλλικές βίδες στα ούλα, αν δεν πονάει αυτό, τί θα πονάει;

Η εξαγωγή του δοντιού πάντως δεν είναι τίποτα το τρομερό, δεν είναι και καθαρισμός, έχει την ταλαιπωρία του, αλλά πας, το βγάζεις, πονάς μερικές ώρες υποφερτά και τέλειωσες, δεν το ξανασκέφτεσαι.

Δημοσ.

μην παίζετε με τον πόνο μου παιδιά

http://www.emfitevma...�_��_��������_�����������_����_���_����������

http://karavassilis.tripod.com/dent_impls.htm

εδώ λέει άλλα, θα δω αν γίνει δουλειά με στεφάνες θήκες.. δεν μ'αρέσει να πονάω...

Δημοσ.

κανεις το χειροτερο πραγμα που μπορεις να κανεις. ψαχνεις στο ιντερνετ.

καλο χρυσο αλλα ειπαμε...δεν εισαι γιατρος και το ιντερνετ δε θα σου δωσει πτυχιο.

εγω οταν εβγαλα τους φρονημιτες μου , (και τους 4εις) πριν παω, διαβαζα για πρηξιματα , πονους , μου σου του , κλπ αλλα ωραια.

δε συνεβει τιποτε απ ολα αυτα.

καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.

επισης στενο συγγενικο προσωπο μπηκε στην παραπανω διαδικασια που αναφερεις (εμφυτευματος) , και ουτε ηθελε 4-5-6 και μια ντουζινα κομαντο να την κρατανε στην καρεκλα ουτε μας εγραφε σε μαυροπινακα απο τον πονο.

οκ , ναι μπορει να πονεσε αλλα οντας ενηλικας και οχι 10χρονο που δεν καταλαβαινει το υπεφερε. πλας οτι εαν ποναγες τοοοσο δεν νομιζω να εμπαιναν γενικοτερα οι οδοντιατροι στο τριπακι του ''σκασε και πονα'' , ποσο σαδιστες δλδ?

2012 εχουμε δε θα στο βιδωσει με το makita.

Δημοσ.

Αυτό που ξέρω είναι ότι τα εμφυτεύματα είναι τρελό μανίκι. Σίγουρα δεν είναι αυτό που θα 'θελες να ακούσεις, αλλά έχει πολύ πόνο.

Την βίδα την βιδώδουνε μέσα στο κόκκαλο του ούλου, εκεί ακριβώς που ήταν και πριν το δόντι. Επίπονη διαδικασία, χρονοβόρα και

4-5 άτομα που ξέρω που το κάνανε, φυσικά και ΔΕΝ πέσανε σε ύπνο. Αντιθέτως όλοι περιγράφουν μια εφιαλτική εμπειρία όπου ούρλιαζαν και θέλαν 3-4 άτομα να τους κρατάνε για να μην σηκωθούν από την καρέκλα και φύγουν.

Σου 'κανα την καρδιά περιβόλι, ξέρω... :P

Σόρρυ, αλλά είναι όντως πόνος τα εμφυτεύματα, λογικό, σου φυτεύουν μεταλλικές βίδες στα ούλα, αν δεν πονάει αυτό, τί θα πονάει;

Σιγουρα αναφερεσαι στο 2012 ? Γιατι η λογικη και ενα γρηγορα γκουγκλαρισμα σε οδοντιατρικα site μαλλον δειχνει το αντιθετο.

Αμα ειναι να σε κραταει μια ομαδα τι ρολο παιζει η αναισθησια ?

Δημοσ.

Μην ψαχνεις ιντερνικα.Βρες ενα καλο γιατρο ,αν σου προτεινει καποιος που εχει ιδια πειρα δεν ειναι κακο, γιατι σε τετοια θεματα νομιζω σημαντικο ειναι και ο οδοντοτεχνιτης που συνεργαζεται .

Δημοσ.

Σιγουρα αναφερεσαι στο 2012 ? Γιατι η λογικη και ενα γρηγορα γκουγκλαρισμα σε οδοντιατρικα

site μαλλον δειχνει το αντιθετο.

Αμα ειναι να σε κραταει μια ομαδα τι ρολο παιζει η αναισθησια ?

Τα εμφυτεύματα πονάνε και πονάνε πολύ κιόλας.

Σου τρυπάει το κόκκαλο με εργαλείο σαν Black&Decker, ανοίγει τρύπα και μπαίνει μέσα μεταλλική

βίδα. ΣΑΦΩΣ και παίζει ρόλο ο οργανισμός αλλά μια επίπονη διαδικασία είναι πάντα μια επίπονη

διαδικασία. Έχει άτομα που στον οδοντίατρο δεν αντέχουν ούτε στην ιδέα του καθαρισμού και

διαμαρτύρονται ότι πονάνε. Τώρα αν κάποιος είναι τόσο μάγκας που πάει κάνει εξαγωγές χωρίς

αναισθησία και δεν μασάει σε εμφυτεύματα, οκ, τι να πω. Μιλάμε πάντα για τον μέσο όρο. Επίσης,

μην αφήνετε την φαντασία σας να οργιάζει. Όταν ανέφερα ότι κρατούσαν την φίλη μου 4 άτομα,

αναφερόμουν στην ψυχολογική υποστήριξη που χρειαζόταν η γυναίκα κατά την διάρκεια της

επέμβασης λόγω του πόνου και όντως είχε 3-4 νοσοκόμες από πάνω να της κρατάνε το χέρι, να της

λένε "έλα, πέρασε, πάει" κτλ. Δεν χρειάζεται να βάζουμε στο μυαλό μας εικόνες του στυλ "θέλω να

φύγω" και να 'χουν πέσει 5 νταγλάρια πάνω μου 'όχι ρε κερατά, δεν θα πας πουθενά!". Η

αναισθησία επίσης δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις Χριστό. Αναλόγως την διαδικασία υπάρχει

και ένας σχετικός πόνος, από σχεδόν τίποτα μέχρι πολύς. Το εμφύτευμα, και ειδικά αν μιλάμε για

πάνω από 1, είναι από τις πιο δύσκολες και επίπονες διαδικασίες που μπορείς να κάνεις σε έναν

οδοντίατρο, καλώς ή κακώς.

"πλας οτι εαν ποναγες τοοοσο δεν νομιζω να εμπαιναν γενικοτερα οι οδοντιατροι στο τριπακι του

''σκασε και πονα'' , ποσο σαδιστες δλδ?"

Δεν έχει να κάνει με σαδισμό. Για αυτό υπάρχει και η ολική αναισθησία σε άλλες χώρες. Εδώ δεν

την χρησιμοποιούν. Η αναισθητική ένεση έχει μια συγκεκριμένη δράση, δεν είναι κάτι το μαγικό

που το βάζεις και εκμηδενίζει τον πόνο. Αν μια ιατρική επέμβαση πρέπει να γίνει και δεν υπάρχει η

λύση της ολικής αναισθησίας, δεν σημαίνει ότι ο γιατρός είναι σαδιστής. Τα βάζεις κάτω και τα

υπολογίζεις, αν θέλεις να πονέσεις για λίγο αλλά να σώσεις τα δόντια σου ή όχι.

"Σιγουρα αναφερεσαι στο 2012 ? Γιατι η λογικη και ενα γρηγορα γκουγκλαρισμα σε οδοντιατρικα

site μαλλον δειχνει το αντιθετο."

Αυτό το "εντελώς ανώδυνη" διαδικασία που διάβασα και εγώ στο site που έδωσε ο φίλος, μ' έκανε

πραγματικά να γελάσω. Δεν χρειάζεται να πιστέψετε εμένα παιδιά, πραγματικά, ρωτήστε κανέναν

που έχει εμφυτεύματα να σας πει αν πόνεσε ή όχι. Εδώ στη σελίδα αυτή έγραφε ότι δεν θα βγει και

τόσο ακριβά κιόλας η επέμβαση και ότι συμφέρει, ρωτήστε κανέναν που να χρειάστηκε 7-8

εμφυτεύματα να σας πει πόσο βγήκε το κοστούμι να γελάσετε. Μιλάμε για ΠΟΛΛΑ λεφτά. Στο site

τι θα γράψει ο άλλος, "ναι θα τρελαθείς στον πόνο και θα το πληρώσεις κερατιάτικα"; Παλεύεται

και φτηνά θα σου πει.

Δημοσ.

Λοιπόν, για να τα πάρουμε με την σειρά.

Η τοπική αναισθησία πρέπει να οδηγεί σε πλήρη αναισθητοποίηση της περιοχής. Ο ασθενής δεν πρέπει να νιώθει πόνο, επιτρέπεται να νιώθει αίσθημα πίεσης (όπως αν πιέσετε το πόδι σας με την παλάμη του χεριού σας). Οτιδήποτε λιγότερο είναι αποτέλεσμα λάθους του οδοντιάτρου στην τεχνική.

Η εξαγωγές είναι δυνατό να γίνουν εντελώς ανώδυνα και ατραυματικά προς τους γύρω ιστούς (παρακείμενα δόντια και ούλα) με χρήση σωστής εγχειρητικής τεχνικής και εργαλείων. Συνήθως το τραύμα επουλώνεται σε λίγες ημέρες και δεν απαιτεί ράψιμο. Συνήθως οι οδοντίατροι με γνώσεις στην εξακτική κάνουν συρραφή αφού επουλώνεται πιο άσηπτα και γρήγορα το τραύμα, ενώ μειώνεται και η αιμορραγία στο ελάχιστο.

Οποιαδήποτε επέμβαση, μέχρι και αφαίρεση μεγάλης κύστης μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία εντελώς ανώδυνα. Αν πονάτε στον οδοντίατρο σας, απλά αλλάξτε οδοντίατρο.

Αν ένα δόντι έχει σπάσει πάνω από το ακτινογραφικό όριο του οστού (προεξέχει του οστού όπως φαίνεται στην ακτινογραφία) τότε είναι δυνατό να γίνει ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) της ρίζας και τοποθέτηση άξονα, πάνω στον οποίο μπορεί να γίνει προσθετική (γέφυρα, θήκη). Τα περισσότερα δόντια αποκαθίστανται πλήρως έτσι.

Το εμφύτευμα μπορεί να τοποθετηθεί με πολλές τεχνικές ανώδυνα χωρίς να πονέσει ο ασθενής διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά. Συνήθως γίνεται σε δύο στάδια. Το πρώτο η τοποθέτηση του ενδοοστικού εμφυτεύματος που μοιάζει με βίδα και το δεύτερο η τοποθέτηση του κολοβώματος και της στεφάνης μετά.

Το εμφύτευμα δεν κολλάει αλλά ενσωματώνεται στο οστό με μια βιολογική διεργασία που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση.

Δεν πρέπει να κινείται, δεν πρέπει να φαίνονται σπείρες του και πρέπει ο ασθενής να το φροντίζει σαν κανονικό δόντι με βούρτσισμα και βουρτσάκια.

"Αυτό το "εντελώς ανώδυνη" διαδικασία που διάβασα και εγώ στο site που έδωσε ο φίλος, μ' έκανε

πραγματικά να γελάσω. Δεν χρειάζεται να πιστέψετε εμένα παιδιά, πραγματικά, ρωτήστε κανέναν

που έχει εμφυτεύματα να σας πει αν πόνεσε ή όχι. Εδώ στη σελίδα αυτή έγραφε ότι δεν θα βγει και

τόσο ακριβά κιόλας η επέμβαση και ότι συμφέρει, ρωτήστε κανέναν που να χρειάστηκε 7-8

εμφυτεύματα να σας πει πόσο βγήκε το κοστούμι να γελάσετε. Μιλάμε για ΠΟΛΛΑ λεφτά. Στο site

τι θα γράψει ο άλλος, "ναι θα τρελαθείς στον πόνο και θα το πληρώσεις κερατιάτικα"; Παλεύεται

και φτηνά θα σου πει."

Όσο για το παραπάνω, ξέρω και πολλούς συναδέλφους μου που εγγυούνται ότι ο ασθενής δεν θα πονέσει. Είναι θέμα γνώσης.Ολική αναισθησία δεν χορηγείται ούτε στο εξωτερικό. Αυτό που βλέπετε στις ταινίες είναι καταστολή με αέριο, μέθοδος που απαγορεύεται νομικά στην Ελλάδα για διάφορους λόγους. Είναι σαν βαθύς ύπνος. Στην Ελλάδα απαιτεί αναισθησιολόγο η χορήγηση και άρα δυσθεώρητο κόστος.

Τρομοντιατροί υπάρχουν δυστυχώς πολλοί γιατί στην Ελλάδα η εκπαίδευση ενώ είναι καλή γίνεται από πολλά παιδιά στο πόδι. Συμπέρασμα βγαίνουν και κάνουν ότι να ναι.

Δημοσ.

πες τα ρε ντοκ..

πήγαινα σε γιατρό στη Μιχαλακοπούλου,

σε Lux ιατρείο-κλινική κλπ.,

επειδή πήγαινε η γυναίκα μου χρόνια και με έπρηξε κι έφυγα από αυτόν που πήγαινα πριν,

με χρέωνε ο τύπος τον καθαρισμό 150 ευρώ με το ξυστρί και βέλαζα από τον πόνο , και μου λεγε ότι έχω περιοδοντίτιδα κλπ..

Μπορεί και να είχα την πρώτη φορά, μετά έκανα ότι μου έλεγε και πήγαινα 2 φορές το χρόνο !

Κι όταν του έλεγα κάνε μου καμιά ενεσούλα τοπικά να μην πονάω την ώρα που μου ξύνεις το ούλο με το γάντζο και μου φτάνεις μέχρι το ρουθούνι (καργ@#λη έλεγα από μέσα μου),

και μου 'λεγε "αν δεν πονέσεις δεν θα καταλάβω αν έχεις πρόβλημα κλπ."

Μιλάμε για μεγάλο μαλάκα!

Εντέλει πήγαινα τακτικά σε αυτόν για καθαρισμούς (κάθε 8 με 12 μήνες όπως μου λεγε),

όλα καλά τα έβλεπε ο μαλάκας αλλά το ξύσιμο με την τζουγκράνα το συνέχιζε (και βέβαια το έκανε σε όλους το ίδιο όχι μόνο σε εμένα).

Σε κάποια φάση με πιάνει τρελός πόνος για 2-3 μέρες και μου περνάει μετά από κάτι γαρυφαλέλαια (στις διακοπές 15αύγουστο δεν υπήρχε γιατρός ούτε για δείγμα στο νησί),

γυρνώντας από τις διακοπές πάω στο μαλάκα, και ξεταπώνει παλιό σφράγισμα το οποίο είχε σαπίσει από μέσα τελείως και πέθανε το δόντι,

και δεν είχε πάρει τίποτα χαμπάρι το ζώον . Καθαρισμό είχα κάνει Μάιο, και ξαναπήγα Σεπτέμβρη ..

Πάει το δοντάκι, απονεύρωση λοιπόν και θήκη (την οποία πλήρωσα και χρυσή τότε)..

Τα βρόντηξα και δεν ξαναπάτησα στον κομπογιαννίτη,

ούτως ή άλλως αμφισβητούσα τις γνώσεις του όταν μου έλεγε ότι πρέπει να πονάω για να καταλάβει αυτός την τύφλα του και στο τέλος έχασα κι ένα δόντι...

Πήγα σε άλλο γιατρό, μου κάνει καθαρισμό με υπερήχους, και αν χρειάζεται σε συγκεκριμένα σημεία χρησιμοποιεί το ξυστρί (ελάχιστες φορές στα τελευταία 5 χρόνια που πηγαίνω σε αυτόν και σε συγκεκριμένα σημεία) ,

παίρνει 45 ευρώ με απόδειξη και σου δίνει και οδοντόβουρτσα φεύγοντας (δεν είναι το ποσό, είναι η κίνηση, κι ας είναι διαφημιστικά δείγματα από εταιρίες που του τα δίνουν) ,

και μου είπε κιόλας ότι η θήκη είναι κακοφτιαγμένη και μεγάλη και μου δημιουργεί φλεγμονή στα ούλα (το οποίο το είχα καταλάβει κι εγώ γιατί είναι συχνά ερεθισμένα τα ούλα σε εκείνο το σημείο)..

Συν ότι μαυρίζει το πάνω μέρος, ενώ υπήρχαν τότε σχετικά υλικά για θήκες που δεν είχαν θέματα χρωματισμού,

και την είχα πληρώσει και χρυσή τη γαμ#@$Ε@Δ..

Δημοσ.

Απλα οπως σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν καλοι κακοι και χαρισματικοι. Μου κανει εντυπωση που υπαρχουν απειρα ατομα που κανουν 2 μηνες να στησουν ενα Pc και πανε στον οδοντιατρο που τους πηγαινε η μανα τους (μπορει να ειναι και καλος δεν λεω). Απλα χρειαζεται ερευνα αγορας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...