Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν πήζει το ζελέ γιατί όπως διάβασα τα φρούτα που έβαλα μέσα περιέχουν ένζυμα που διασπούν το μόριο της ζελατίνης.

 

Το πετάω τώρα όπως είναι η μπορώ να κάνω κάτι για να πήξει?

Δημοσ.

περιεργο.. εγω βαζω και φρουτα, ακομα και γιαουρτι και πηζει κανονικα!

 

Δοκιμαστε το παντως με γιαουρτι.. ειναι πολυ δροσιστικο

 

Υλικά

2 φακελάκια ζελε τις αρεσκειας σας

1 γιαουρτι στραγγιστο

1 1/2 ποτηρι νερο κρυο

2 ποτηρια βραστο νερό

2 κουτ.σουπάς ζαχαρη

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζεστό νερό μέσα σε ενα βαθυ μπολ, ριχνουμε μεσα τα φακελακια του ζελε και την ζαχαρη,

τα ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν, επειτα προσθετουμε το κρυο νερο και το γιαουρτι

και χτυπαμε με το μιξερ για 1-2 λεπτα,

το βαζουμε σε μια φορμα ή σε μικρα μπολακια και επειτα στο ψυγειο για 4-5 ωρες μεχρι να παγωσει το γλυκο.

 

http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2012/07/blog-post_17.html

Δημοσ.

Ψάχνοντας στο internet βρήκα πως φταίει αυτό που είπα. Απλά ρωτάω τώρα μήπως υπάρχει κάποια διορθωτική λύση.

Επίσης είναι μ@..δσφσδ..κες που δεν το γράφουν στις οδηγίες.

Δημοσ.

Ψάχνοντας στο internet βρήκαπως φταίει αυτό που είπα. Απλά ρωτάω τώρα μήπως υπάρχει κάποια διορθωτική λύση.

Επίσης είναι μ@..δσφσδ..κες που δεν το γράφουν στις οδηγίες.

 

Απλα και εγω εχω βαλει φρουτα και επηξε κανονικα.. γι αυτο σου λεω οτι μου φαινεται περιεργο.. μαλλον εβαλες πολυ νερο..

 

Αστο μεχρι αυριο μηπως πηξει, αλλιως κανε καμια δοκιμη να το βαλεις στο μιξερ μαζι με γιαουρτι μπισκοτα κλπ.. μπορει να βγει καλο

 

Α, ακου τι επρεπε να κανεις.. βαζεις 50γρ. λιγοτερο νερο απο οτι λεει η συνταγη, και οταν βαλεις τα φρουτα δεν το ανακατεβεις καθολου

Δημοσ.

υπάρχουν μερικά φρούτα , όπως ο ανανάς, το γκουάβα, το ακτινίδιο, το σύκο, η παπάγια και το μάνγκο (κοινός παράγοντας:Bromelain), που εμποδίζουν το ζελέ να πήξει. Με τα περισσότερα όμως δε θα έχεις πρόβλημα, μάλλον έβαλες πολύ νερό ή δεν το άφησες αρκετή ώρα στο ψυγείο, ειδικά τώρα με τη ζέστη

Δημοσ.

Δεν πήζει το ζελέ γιατί όπως διάβασα τα φρούτα που έβαλα μέσα περιέχουν ένζυμα που διασπούν το μόριο της ζελατίνης.

 

Το πετάω τώρα όπως είναι η μπορώ να κάνω κάτι για να πήξει?

 

πρωτη φορα το ακουω αυτο. το γραφει πανω στο κουτι οτι μπορεις να βαλεις οτι φρουτο θες εκτος απο ακτινιδιο που διαλυεται. επισης το σαιτ που παρεθεσες σαν πηγη ειναι γτπκ. καθε κυρατσα γραφει οτι της αρεσει. εχω δει απιστευτα χοντροειδη λαθη σε ειδησεογραφικα σαιτς.

 

τεσπα εσυ εκανες βλακεια καπου και δεν σου πηζει.

Δημοσ.

υπάρχουν μερικά φρούτα , όπως ο ανανάς, το γκουάβα, το ακτινίδιο, το σύκο, η παπάγια και το μάνγκο (κοινός παράγοντας:Bromelain), που εμποδίζουν το ζελέ να πήξει. Με τα περισσότερα όμως δε θα έχεις πρόβλημα, μάλλον έβαλες πολύ νερό ή δεν το άφησες αρκετή ώρα στο ψυγείο, ειδικά τώρα με τη ζέστη

παρομοιος παραγοντας οχι κοινος! http://en.wikipedia.org/wiki/Bromelain#Other_plant_proteases

 

και υπαρχει τροπος να κανετε ζελε και με αυτα τα φρουτα: http://testwithskewer.blogspot.co.uk/2009/07/agar-do-do-do-use-pineapple-and-kiwi.html

 

στην αθηνα εχει αγαρ αγαρ στο μπαχαρ

  • Like 1
Δημοσ.

οπως ολες οι ολεθριες σχεσεις, ετσι και αυτη.

 

ευα δες και εδω http://www.thecritic...g-our-eyes.html

ειχα παει και σε ενα σεμιναριο πριν 6-7 βδομαδες και δοκιμασα ζεστο ζελε.

 

χοχο, γαματο απλα! υπαρχουν τοσα ομορφα χημικα να κανεις τοσο περιεργα πραματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...