Προς το περιεχόμενο

DayZ - stand-alone έκδοση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι κανείς κοντά στη Vybor, κατά προτίμηση με οπλισμό ή/και squad; Αύριο βραδάκι λέω να ξεσκίσω στο loot την βάση και το αεροδρόμιο, who's game?

Δημοσ.

Να πω κάτι που μας έτυχε κανά 4ήμερο πριν:

Είμαστε full ντυμένοι κάπου μετά το Berezino, σε κάτι χωράφια με τελικό προορισμό Elektro. Σε κάποια φάση, ως τρελά κομμάντα που είμαστε όπως έχω ξαναπεί, σταματάμε για τσίσα να δούμε χάρτη σε ένα θάμνο, χωρίς να τσεκάρουμε γενικά τι παίζει στον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι όπως γυρνάω για να κρυφτώ, βλέπω πίσω μου έναν με μπερέ (από το μπερεζίνο θα ήρθε αχακαλοε), Μ4, γυαλικό rayban και γενικά ένας ωραίος τύπος. Στεκόταν με το χέρι να χαιρετάει και μας κοίταζε, ποιος ξέρει πόση ώρα. Δεν θέλω να ξέρω τι σκεφτόταν για εμάς.

Ενιγουέιναπούμε, του λέμε friendly κλπ, δεν τραβάει όπλο. Που πάτε μας ρωτάει, ψιλοκουβεντούλα χωρίς λόγο. Όλη την ώρα τον σημαδεύω στο κεφάλι με το Mosin μου, και κάτι μου λέει να τον φάω λάχανο. Η φιλική διάθεση του φίλου μου με αποτρέπει.

Ακούμε πυροβολισμό προς εμάς. Αμέσως τρέχω πίσω από τον θάμνο, προσπαθώ να δω αν πυροβόλησε ο τύπος, ο φίλος μου τρέχει μέσα-έξω από το θάμνο προσπαθώντας να δει από που έρχεται, μιας και αυτός ήταν δίπλα στον τύπο και ξέρει ότι δεν πυροβόλησε εκείνος.

"Πέθανα", μου λέει μετά από 10secs.

Παρατηρώ ότι σε όλο αυτό το διάστημα της μανούρας, ο τύπος είναι ακίνητος. Μμμ...

Μου λέει καπάκια ο μπερεζίνος "να από εκεί κάτω έρχεται ο πυροβολισμός, πάω να τον φάω" πηγαίνοντας αριστερά προς θάλασσα - ενώ ξεκάθαρα μας πυροβολούσαν από δεξιά μας, από το βουνό. Γυρίζω λοιπόν προς θάλασσα να δω τι εννοεί και βλέπω έναν άλλον στα 200μέτραασπουμε να χορεύει κάπως θέλοντας να μας μου τραβήξει την προσοχή, και το καταφέρνει πάνω στον πανικό. Έ, με το που γύρισα και τον είδα, νεκρός και εγώ.

Με δεδομένο ότι όση ώρα πέφταν από δεξιά μας πυροβολισμοί ο τύπος έμεινε ατάραχος/ ακίνητος, προφανώς μας την στήσανε 3 άτομα και πολύ καλά μάλιστα. Ο πρώτος κουβέντα, ένας κρυμμένος καλά και ένας για αντιπερισπασμό. Μας άξιζε, μάθαμε κάτι νέο, και βγάλαμε πλάνο τι θα κάνουμε από 'δω και πέρα σε ανάλογες περιπτώσεις.

δι εντ

Δημοσ.

Σίγουρα χρειάζεται ομάδα καλά συγχρονισμένη και με καλή διασπορά στο χώρο!

Όσα περισσότερα άτομα τόσο πιο δύσκολο να συνεννοηθείς. Πολύ σωστά αυτά που λες αλλα σε αυτό το game ο θάνατος είναι κάτι που το ζουν όλοι αργά η γρήγορα...υπάρχει ακόμα μια θέση κενή στο squad μας αλλα όχι κάτω από 26 please. pm με οποιος wants.

Δημοσ.

Για αυτα τα περιστατικα που περιγραφεις spirit εγω απο εδω και περα αν βλεπω καποιον να εχει οπλο στα χερια του ριχνω ενω αν το εχει στην πλατη πρωτα του μιλαω να παραδοθει και μετα πραττω αναλογως. Δεν ειναι κατασταση αυτη εμεις να ειμαστε παντα οι καλοι ενω οι αλλοι να βαρανε στο ψαχνο

Δημοσ.

Μην σας παίρνει από κάτω και γίνετε και εσείς αυτό που κράζετε, με τον καιρό μαθαίνεις να cover καλύτερα και ξέρεις που να κανεις ενέδρες, προσωπικά έχω KOS συνολικά 2 άτομα και αυτό γιατί ο ένας ήρθε από πίσω με όπλο (άδειο τελικά..) και ο άλλος απλά γιατί με τρόμαξε...με όλους τους άλλους τα είπαμε η ακολούθησε firefight. Δεν κερδίζεις τίποτα με KOS αφού γίνονται όλα ruined και είναι απίστευτα εύκολο και διάρκεια what?! 2 δευτερόλεπτα? Καλύτερα στην τελική να σου παίξουν πουστιά αφού τα είπατε. Τώρα να μου πεις KOS γιατί combat log...ok, μέχρι το επόμενο patch.

• Like 1
Δημοσ.
εγώ στην μόνη περίπτωση που κάνω KOS αν και πάντα λέω ότι αν δω κάποιον με όπλο θα του ρίξω αμέσως είναι όταν είναι ομάδα μαζεμένοι ,εκεί η το βάζω στα πόδια η τους πιάνω στον ύπνο.. το πρώτο γίνετε σπανια γιατί είναι βαρετό :P οποτε το παίζω κορώνα γράμματα και ότι γίνει...!

προσωπικά πιστεύω πως αυτή που κάνουν KOS(πλειοψηφία) το κάνουν έτσι για το τίποτα δηλαδή δεν χρειάζονται items..

προς το παρόν ανυπομονώ για το επόμενο patch!

αυτά από μένα :P

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον {TDi}Dj2k..infc, προσωπικά πάντα (χωρίς να καταδικάζω απαραίτητα κάτι) προτιμώ να με φάνε παρά να ρίξω KOS από φόβο.

Περιέργως, σε όσους «pvp» server έχω μπει, πάντα με έχουν φάει άοπλο λίγα λεπτά αφού μπω Elektro. Χτές βράδυ που μπήκα σε κανονικό πέτυχα στον πυροσβεστικό σταθμό δυο γερμανούς με mosin στην πλάτη και εξαρτήσεις και ήμουν έτοιμος να τους πλευροκοπήσω με τσεκούρι... τελικά γίναμε φιλαράκια και φτάσαμε μέχρι Vybor. Έκανα και το πρώτο μου zombie kill με mosin  :ph34r:

Άσχετο, αλλά το respawn λαμβάνει υπόψιν του το σημείο που σκοτώνεσαι; Για παράδειγμα, αν ψοφήσεις σε κάποια πόλη στα βόρεια πάλι γίνεσαι respawn στην παραλία, ή μπορεί να σε βάλει πιο κοντά στο σημείο που ήσουν πριν;

• Like 1
Δημοσ.
Άσχετο, αλλά το respawn λαμβάνει υπόψιν του το σημείο που σκοτώνεσαι; Για παράδειγμα, αν ψοφήσεις σε κάποια πόλη στα βόρεια πάλι γίνεσαι respawn στην παραλία, ή μπορεί να σε βάλει πιο κοντά στο σημείο που ήσουν πριν;

Οχι προς το παρων μονο στην παραλια βγαινεις. Υπαρχουν 4 σημεια spawn (Berezino, Elektro, Solnichniy, Kamyshovo). Απο οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα εχει σχεση σε ποιον server εισαι

• Like 1
Δημοσ.

Έχει και σπάνιο spawn Νόβι ή Στάρι, akpe ούτε εγώ καταδικάζω κάποιος θέλει και γουστάρει να είναι bandit, no problemo αρκεί να το κάνει σωστά, όσο για τα KOS μου έγιναν αυτόματα dude αντανακλαστικά τελείως, ξες πόσες φορες με πυροβόλησαν αφού έδωσα σε άγνωστο όπλο?! Πολλές :D τώρα δίνω χωριστά όπλο και σφαίρες και δεν τους αφήνω να το γεμίσουν όσο είμαι κοντά. Παθαίνεις και μαθαίνεις ;)

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς ;) Άλλωστε αν δεν υπήρχαν bandits δεν θα υπήρχαν και heroes και το παιχνίδι θα έχανε κάποια από την αίγλη του imho.

Και εγώ μια φορά έδωσα άδειο όπλο και του είπα που θα αφήσω τις σφαίρες. Πάντως inland το παιχνίδι είναι σχετικά άδειο από παίκτες ακόμα και σε γεμάτους server, εξερευνήσαμε τώρα Vybor, Stary Sobor και τη βάση ανάμεσά τους και δεν βρήκαμε κανέναν. Γαμώτο έπρεπε να ανέβω στο αεροδρόμιο αλλά δεν είχα χρόνο :(

Γενικώς να περιμένω στο αεροδρόμιο της Vybor να έχει λιγότερο κόσμο από αυτό της Balota λόγω τοποθεσίας, σωστά;

• Like 1
Δημοσ.

Όταν γίνουν random τα spawn the είναι διαφορετικά, προς στιγμή πάει έτσι:

Παραλια: Πολλές πιθανότητες να βρείς κόσμο, εκεί πας άμα θες να βοηθήσεις η να counter sniper κος bandits. Επίσης μπορείς να τις φας και να ξυπνήσεις γυμνός.
Electro: Αρκετές πιθανότητες να βρείς κάποιον αλλα συνήθως όχι για καλο. Mixed κόσμος αφου είναι και spawn.
Αεροδρόμια: Μέτριες πιθανότητες και όσο ανεβαίνεις λιγότερες αλλα εκεί πας μονο με όπλο γιατί είναι deathmatch.
Στρατόπεδα: Λίγες πιθανότητες και συνήθως εκεί κάνουν server hop αφού θεωρείτε το ασφαλέστερο στρατιωτικό spot.
Χωρια: Ελάχιστες πιθανότητες γενικά αλλα άμα είναι κάποιος εκεί θα το βρείς στην βρύση ;)
Δασοί: Μηδαμινές μάλλον κάποιος κόβει δρόμο η χάθηκε :P

Σε full server όλα αυτά εννοείτε, και επειδή είπες για Μπαλότα τώρα νομίζω το βόρειο ανατολικό αεροδρόμιο έχει τον πιο πολύ κόσμο.

p.s. Φυσικά ποτε δεν μπορείς να ξέρεις έτσι...έχω πετύχει sniper στο πουθενά ανάμεσα στο Vybor και το Military base.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ παιδιά το αγόρασα και απλά περιφέρομαι δεν ξέρω που να πάω.. όπλο δεν  έχω βρει μέχρι στιγμής...έχω ψιλοξενερωσει  αν μπορούσε να βοηθήσει κάποιος θα ήταν καλά...πιστεύω πρέπει να βάλουν ένα map να δεις που βρίσκεσαι τουλάχιστον..βάζω το map από το internet αλλα δεν ξέρω πως λέγονται οι περιοχές μονο αν δω την ταμπέλα που γραφει την πολη θα καταλάβω που είμαι..και στο map δειχνει ότι έχει loot weapons και δεν βρίσκω tpt..

Δημοσ.

πα

ίδες, η αχρωματοψία πόση ώρα κάνει να φύγει με φαγητό, νερο κτλ; επανέρχεται  έτσι ή θέλει μόνο αίμα;

Ανάλογος ποσο άσπρος. Από 1 λεπτό μέχρι 20 χοντρικά.

εγώ παιδιά το αγόρασα και απλά περιφέρομαι δεν ξέρω που να πάω.. όπλο δεν  έχω βρει μέχρι στιγμής...έχω ψιλοξενερωσει  αν μπορούσε να βοηθήσει κάποιος θα ήταν καλά...πιστεύω πρέπει να βάλουν ένα map να δεις που βρίσκεσαι τουλάχιστον..βάζω το map από το internet αλλα δεν ξέρω πως λέγονται οι περιοχές μονο αν δω την ταμπέλα που γραφει την πολη θα καταλάβω που είμαι..και στο map δειχνει ότι έχει loot weapons και δεν βρίσκω tpt..

Dude δεν είναι bf ούτε cod, είναι ότι πιο hardcore survival υπάρχει και πάλι θα μπορούσε και παραπάνω. Έτσι πάει, βάλε στο steam browser τον χαρτί και σιγά σιγά μαθαίνεις, μου πήρε μια βδομάδα να βγάλω άκρη και ήμουν και με παρέα, ωραία είναι και να χάνεσαι ;) και τυχερός που είσαι έλληνας και ξες να διαβάζεις ρωσικα/τσεχικα η ότι είναι ;) Και στην τελική αυτό που ζεις τώρα δεν θα το ξαναζήσεις, σε μια βδομάδα θα ξες που είναι τα πάντα ειδικά με την βλακεία αυτή του DayZDB που λέει το loot spawn, εγώ πάντως τα έχω όλα κλειστά εκτος από το όνομα τον πόλεων και το νερό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...