Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ πήρα το Proficiency του Cambridge πέρυσι (τώρα είμαι 15). (Σχεδόν) τέλεια αμερικάνικη προφορά. Επάρκεια τι είναι; Δικαιωμα διδασκαλιας αγγλικων σε φροντηστηρια ή ιδιαιτερα μαθηματα .Πρεπει όμως να εχεις απολυτηριο Λυκειου.Και μενα η μικρη μου στη Γ Γυμνασιου το ειχε παρει . Αν διαβασες τα προηγουμενα εχει παγωσει για την ωρα η διαδικασια χορηγησης μεχρι νεοτερης αποφασης από τον νέο Υπουργο αλλα αιτησεις γινονται δεκτες. 1
AMD Expert Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δικαιωμα διδασκαλιας αγγλικων σε φροντηστηρια ή ιδιαιτερα μαθηματα .Πρεπει όμως να εχεις απολυτηριο Λυκειου.Και μενα η μικρη μου στη Γ Γυμνασιου το ειχε παρει . Αν διαβασες τα προηγουμενα εχει παγωσει για την ωρα η διαδικασια χορηγησης μεχρι νεοτερης αποφασης από τον νέο Υπουργο αλλα αιτησεις γινονται δεκτες. άρα χρειάζεται να περιμένω μια τριετία.. εγώ το πήρα Β', και μ'έσωσαν τα προφορικά, writing δεν τα πήγα και πολύ καλά Είναι για να διδάσκεις.. ωραία φάση, π.χ. τώρα στο λύκειο για αγγλικών έχουμε ένα ψώνιο που θέλει να γίνεται το μάθημα μόνο στα αγγλικά αλλά (αν εξαιρέσουμε την προφορά) δεν ξέρει καθόλου γραμματική.. δηλαδή πως λέμε "do you have weather for a coffee" ? όχι τόσο τραγική αλλά τα μεταφράζει σχεδόν ολόκληρα από ελληνικά, δεν δίνει καθόλου σημασία σε σειρά λέξεων κλπ. Τώρα αυτή πως διάολο είναι καθηγήτρια; Γράφοντας έκθεση : Ok kids this is the theme for your essay (όχι topic, theme) : Your friend blablabla... What do you do? (όπως λέμε τι κάνεις σ'αυτήν την φάση; - το What should you do είναι για βλάκες) Οπότε αν μπορεί να διδάσκει αυτή θεωρητικά δεν θα μπορούσα εγώ; 1
idomeneas7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Ok kids this is the theme for your essay (όχι topic, theme) : Your friend blablabla... What do you do? (όπως λέμε τι κάνεις σ'αυτήν την φάση; - το What should you do είναι για βλάκες) Κανένα δεν είναι λάθος, το theme είναι η κεντρική ιδέα ενός κειμένου και το "what do you do?" σημαίνει "τι θα έκανες" σχετικά ανεπίσημα.
Pa0ki Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Οπότε αν μπορεί να διδάσκει αυτή θεωρητικά δεν θα μπορούσα εγώ; Θεωρητικά ούτε αυτή, ούτε εσύ ούτε κάποιος native speaker είναι ικανός να διδάξει απλώς επειδή ξέρει τη γλώσσα 3
idomeneas7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Θεωρητικά Πρακτικά ούτε αυτή, ούτε εσύ ούτε κάποιος native speaker είναι ικανός να διδάξει απλώς επειδή ξέρει τη γλώσσα fixed 4
AMD Expert Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Κανένα δεν είναι λάθος, το theme είναι η κεντρική ιδέα ενός κειμένου και το "what do you do?" σημαίνει "τι θα έκανες" σχετικά ανεπίσημα. Το what do you do είναι φουλ λάθος, τι θα έκανες είναι what would/should you do, αλλά σωστά είναι και τα what are you going to do ή στην χειρότερη what will you do. What do you do είναι αγγλικά τύπου do you have weather for a coffee. Θεωρητικά ούτε αυτή, ούτε εσύ ούτε κάποιος native speaker είναι ικανός να διδάξει απλώς επειδή ξέρει τη γλώσσα ναι σίγουρα δεν το συζητάμε αλλά εγώ έχω απορία πως είναι δυνατόν να διδάσκει μια καθηγήτρια σε λύκειο με τέτοιο επίπεδο αγγλικών; έλεγχος 0; άιντε αφήνουν όποιον να'ναι να διδάσκει; γραμματική 0, λεξιλόγιο επιπέδου lower και πολύ που λέω.. κανονικά αυτή για να διδάσκει σε δημόσιο δεν θέλει Proficiency και μετά μεταπτυχιακά κλπ; (δεν ξέρω ρωτάω)
Pa0ki Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 ναι σίγουρα δεν το συζητάμε αλλά εγώ έχω απορία πως είναι δυνατόν να διδάσκει μια καθηγήτρια σε λύκειο με τέτοιο επίπεδο αγγλικών; έλεγχος 0; άιντε αφήνουν όποιον να'ναι να διδάσκει; γραμματική 0, λεξιλόγιο επιπέδου lower και πολύ που λέω.. κανονικά αυτή για να διδάσκει σε δημόσιο δεν θέλει Proficiency και μετά μεταπτυχιακά κλπ; (δεν ξέρω ρωτάω) Για κάποιο λόγο νόμιζα ότι μιλούσες για συμμαθήτρια Αυτή έχει τελειώσει αγγλική φιλολογία Για το αν είναι καλή ή όχι στο μάθημά της, δυστυχώς ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία 1
idomeneas7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Το what do you do είναι φουλ λάθος, τι θα έκανες είναι what would/should you do, αλλά σωστά είναι και τα what are you going to do ή στην χειρότερη what will you do. What do you do είναι αγγλικά τύπου do you have weather for a coffee. ναι σίγουρα δεν το συζητάμε αλλά εγώ έχω απορία πως είναι δυνατόν να διδάσκει μια καθηγήτρια σε λύκειο με τέτοιο επίπεδο αγγλικών; έλεγχος 0; άιντε αφήνουν όποιον να'ναι να διδάσκει; γραμματική 0, λεξιλόγιο επιπέδου lower και πολύ που λέω.. κανονικά αυτή για να διδάσκει σε δημόσιο δεν θέλει Proficiency και μετά μεταπτυχιακά κλπ; (δεν ξέρω ρωτάω) Σου ξαναλέω, δεν είναι καθόλου λάθος. Είναι μια φράση που χρησιμοποιείται ευρέως καθημερινά, παρόλο που δεν περιλαμβάνεται στην prescriptive grammar. Το επίπεδο λεξιλογίου, γραμματικής και εξοικείωσης με τη γλώσσα δεν έρχονται με ένα CPE, ένα πτυχίο Αγγλικής ή ακόμα και ένα μεταπτυχιακό - διδακτορικό. Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίου μπορεί να κάνουν λάθη σε αυτά μέχρι και στην μητρική τους γλώσσα. 1
splash18 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 το παραβολο των 50,00 εχει καταργηθεί ?? γιατι το αναφερει μετα τα δικαιολογητικα 6. Διπλότυπο είσπραξης υπέρ ΕΛΙΓΕ (ΚΑΕ 3444) αξίας 50 € από Δημόσιο Ταμείο.Προσοχή: Δεν θα γίνονται αποδεκτά έντυπα παράβολα του Ελληνικού Δημοσίου ή διπλότυπα είσπραξης υπέρ διαφορετικού ΚΑΕ(σ.σ. Προτείνεται να ελέγχεται πρώτα η ακρίβεια αυτών των στοιχείων με τις αρμόδιες υπηρεσίες)
idomeneas7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό το ΕΛΙΓΕ το είχαν βάλει για ένα πολύ μικρό διάστημα γύρω στο 2011-2012 αν θυμάμαι καλά, όμως καταργήθηκε μετά. 1
splash18 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 οποτε παμε εκει και αφήνουμε απλα τα δικαιολογητικα......και αναμενουμε μεχρι να ξεπαγωσουν οι επαρκειες 1
Τ1989 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 άρα χρειάζεται να περιμένω μια τριετία.. εγώ το πήρα Β', και μ'έσωσαν τα προφορικά, writing δεν τα πήγα και πολύ καλά Είναι για να διδάσκεις.. ωραία φάση, π.χ. τώρα στο λύκειο για αγγλικών έχουμε ένα ψώνιο που θέλει να γίνεται το μάθημα μόνο στα αγγλικά αλλά (αν εξαιρέσουμε την προφορά) δεν ξέρει καθόλου γραμματική.. δηλαδή πως λέμε "do you have weather for a coffee" ? όχι τόσο τραγική αλλά τα μεταφράζει σχεδόν ολόκληρα από ελληνικά, δεν δίνει καθόλου σημασία σε σειρά λέξεων κλπ. Τώρα αυτή πως διάολο είναι καθηγήτρια; Γράφοντας έκθεση : Ok kids this is the theme for your essay (όχι topic, theme) : Your friend blablabla... What do you do? (όπως λέμε τι κάνεις σ'αυτήν την φάση; - το What should you do είναι για βλάκες) Οπότε αν μπορεί να διδάσκει αυτή θεωρητικά δεν θα μπορούσα εγώ; Θα σου προτεινα να προσπαθήσεις να μπεις σε τμήμα αγγλικής φιλολογίας γιατί πλέον και έχουν σταματήσει να δίνουν επάρκεια και δεύτερον αν νιώθεις έτσι για τον καθηγητή σου δίνω εγγύηση ότι θα βφεις αρκετούς τέτοιους μπροστά αν βγεις στην αγορά εργασίας .Τουλάχιστον you will have a leg to stand on αν είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου. Πιο πολύ για το χαρτι και να μπορείς να βάζεις κάποιους (οχιολους εννοείται!) στη θέση τους όταν επιμένουν πως το apple προφέρεται έ-ιπουλ. Υπαρχουν ακραία φαινόμενα και από τις δύο πλευρές. Μπορεί να συναντήσεις και άτομο με proficiency που δεν ασχολείται πλέον με τη γλώσσα και τα έχει ξεχάσει όπως και επίσης κάποιον Άγγλο ή Αμερικανό που δεν ξέρει καλή γραμματική και μπερδεύει απλες λέξεις e.g. two, to, too
idomeneas7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Θα σου προτεινα να προσπαθήσεις να μπεις σε τμήμα αγγλικής φιλολογίας [...] Πιο πολύ για το χαρτι και να μπορείς να βάζεις κάποιους (οχιολους εννοείται!) στη θέση τους όταν επιμένουν πως το apple προφέρεται έ-ιπουλ. Αυτό συνοψίζει την σημερινή χρησιμότητα ενός τέτοιου χαρτιού.
BritGreek Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Προς κατάργηση η χορήγηση επάρκειας, με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας. http://xenesglosses.eu/2016/02/katatethike-tropologia-gia-katargisi/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα