Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετούρες.

Έχω την Asus Crosshair 3 Formula μητρική με τον 965 C3.

Θέλω δυνατές ram. H μητρική απ'ότι είδα υποστηρίζει 16gb.Σε ποιες να πάω;

Δημοσ.

Ποιες έχεις?

Έχει γίνει μπέρδεμα. Τώρα έχω 2άρες τις εξής τις οποιες και θα δώσω.

4gb kingston hyper-x

4gb kingston hyper-x (άλλα volt και ρολόγια)

4gb dominator corsair (μπλε)

Όλες δυάρες και δεν συνεργάζονται. Έλεγα να περάσω σε 2x4gb ή 3x4gb.

Δημοσ.

Πρόσεχε με τις δυνατές μνήμες γιατί μπορεί να την πατήσεις πολύ άσχημα έοπως εγώ. Το οτι υποστηρίζει η mobo και οι μνήμες κάποια συχνότητα, δεν σημαίνει οτι ο επεξεργαστής το σηκώνει. Είχα χάσει πολύ χρόνο να λύσω ένα τέτοιο κουφό πρόβλημα. Πραγματικά δεν μου έχει τύχει κάτι πιο κουφό όσο ασχολούμαι με υπολογιστές....

http://www.insomnia.gr/topic/399981-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-debian-%CE%BA%CE%B1/page__st__15

Δημοσ.

Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις με την αλλαγή?

1. Καλύτερες επιδόσεις και αν ναι για ποια χρήση?

2. Μεγαλύτερο OC?

3. Ελαχιστοποίηση προβλημάτων?

Ρωτάω γιατί αν εξαιρέσεις κάποιες περιπτώσεις extreme OCing όπου χρησιμοποιούνται συνήθως πολύ γρήγορες μνήμες με χαμηλά timings και χωρητικότητας 2x1 GB για να μην ζορίζουν τον controller, οι μνήμες πλέον έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Κοινώς στα σύγχρονα Mobo ότι και να τα βάλεις παίζουν.

Επίσης υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι όσο περισσότερη μνήμη τόσο καλύτερα. Σε πληροφορώ ότι αυτό είναι λάθος λοιπόν. Καλύτερα να έχεις μόνο 2 dimms πάνω οποιασδήποτε χωρητικότητας και όχι 3 ή 4 γιατί επιβραδύνεις τον controller. Εξαιρούνται περιπτώσεις χρηστών που διαχειρίζονται τεράστια αρχεία πχ. video editing

Οπότε αν σώνει και καλά καίγεσαι (ειδικά να ισχύει το 3) τότε οποιοδήποτε σετ των 2x4GB με συχνότητα 1600ΜΗz/PC3-12800 (για να καλύψεις και την περίπτωση επεξεργαστή που δουλεύει με 400αρι FSB), Θα σου κάνουν την δουλειά σου. Kοινώς διαλέγεις το φθηνότερο όπως: http://www.skroutz.g...t-of-2-XMP.html

Δημοσ.

Ρε παιδιά ώπα. Αυτή την στιγμή έχω 12gb ram, αλλά με τίποτα δε μπορώ να πετυχώ 8gb πάνω που θέλω correct και σταθερά. Οι dominator μου δούλεψαν με τις Hyper-x Genesis, αλλά σπάνια είχα BSOD.

Αυτό που θέλω είναι να πετύχω 8gb χωρητικότητας(τώρα έχω 4 με τις δύο dominator) χωρίς προβλήματα. Αυτή την στιγμή 965 είναι μαμά, αλλά σε λίγο καιρό ίσως τον ανεβάσω. Τον έχω φτάσει μέχρι 3.9 ααέρα.

Δημοσ.

Μπορεις να ανεβασεις τον επεξεργαστη χωρις να ανεβασεις τις μνημες.

τις περασες ολες απο memtest?μπορει να σου εχουν τυχει προβληματικες μνημες.

Δημοσ.

Μόνες τους δουλεύουν.Δηλαδή το κάθε σετάκι μάρκας 2χ2gb δουλεύει μόνο του. Όταν πάω να το συνδυάσω με άλλο σετάκι χαλάει η δουλειά.Κι όλα αυτά γιατί θέλω 8gb.

Να πάω σε 2 τεσσάρες να τελειώνω;

Δημοσ.

Πες μας λιγο αναλυτικο τι μοντελο ειναι η καθε μνημη να καταλαβουμε.

Στο auto τις αφηνεις οταν προσπαθεις να τις συνδιασεις η τα βαζεις εσυ?(ας πουμε το ρευμα το βαζεις 1.65v η το αφηνεις στο auto?).

Δημοσ.

ολες οι DDR3 μνημες υποστηριζουν και λειτουργουν στα JEDEC default settings:

1333MHz, 9-9-9-24, 1.5V

οποτε δεν μπορει να μην λειτουργουν σε αυτες τις ρυθμισεις. Οποτε στο BIOS τις ρυθμισεις για την μνημη τις αφηνεις στο auto.

Εχεις κανει BIOS update στην μητρικη?

Δημοσ.

Ναι ενταξει αυτες ειναι οι ρυθμισεις για να τις βαλεις στα 1600MHz

Ομως ολες υποστηριζουν τα JEDEC defaults. Και οταν βαλεις στο BIOS τις ρυθμισεις για την μνημη στο auto, θα δουλευουν στα JEDEC defaults (οπως ειπα παραπανω).

Αναμεσα στα 1333MHz και στα 1600MHz δεν θα δεις χειροπιαστη διαφορα σε επιδοσεις. Παμε ενα στοιχημα?

Αν ο επεξεργαστης σου ειχε ενσωματωμενη καρτα γραφικων (οπως οι Llano) τοτε θα ειχε σημασια (και εφοσον χρησιμοποιουσες μονο την εσωματωμενη gpu του επεξεργαστη).

Δημοσ.

Και για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, που ακριβώς δεν σου φτάνουν τα 4? Τώρα θα μου πεις και τα άλλα τι να τα κάνω? Να κάθομαι να τα βλέπω?...

Σωστό και αυτό. Αλλά άλλο να προσπαθήσω να τα κάνω να δουλέψουν μαζί και άλλο να πάρω άλλα 8GB και να έχω τα 12 να κάθονται.

Οπότε ξαναρωτάω. Γιατί δεν σου φτάνουν τα 4?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...