Προς το περιεχόμενο

Κωδικός 106 (Νέο Δίπλωμα) & Δίπλωμα Μηχανής


zeniath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν θα το θέσω σύντομα.

 

Έχω το SH300i 300cc

 

Δεν έχω δίπλωμα

 

Οδηγώ 9 χρόνια μηχανές (μην αρχίσουμε τα περί "ουυυ δεν έχεις δίπλωμα και οδηγάς" δεν είμαι 16 χρονών)

 

Οδηγώ αμάξι 8 χρόνια (με δίπλωμα αυτό)

 

Θέλω να βγάλω δίπλωμα για μηχανή, όχι ότι θα μάθω κάτι αλλά θέλω να είμαι νόμιμος. Μαλακία αν γίνει έχω άκρες να γλιτώσω δικαστήρια κλπ αλλά δεν με ενδιαφέρει, ΘΕΛΩ να είμαι νόμιμος, απλά για το γαμώτο, έτσι κ αλλιώς με κράνος & μπουφάν δύσκολα σε σταματάνε για έλεγχο οπότε τα έχω γλυτώσει τα στρουμφ για την ώρα.

 

Πρόβλημα.

 

Έχω περάσει ΔΙΕ (Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή) για λόγους υγείας (2 εγχειρήσεις καρδιάς). Κάθε 5 χρόνια πρέπει να κάνω ανανέωση το δίπλωμα σαν να είμαι ανάπηρος αλλά τέλος πάντων, το καταπίνουμε αυτό (και τα 136 ευρώ για τα παράβολα)

 

Στο δίπλωμα (μετά την ανανέωση μου έδωσαν το καινούριο, την καρτούλα, ωραίο είναι) μου έχει τους κωδικούς

 

01.01 Γυαλιά

106 Υπάρχει περιορισμός στην επέκταση της άδειας σε κατηγορίες της ΟΜΑΔΑΣ 2 για ιατρικούς λόγους.

107 Υπάρχει χρονικός περιορισμός στη διοικητική ισχύ των κατηγοριών της άδειας, για ιατρικούς λόγους.

 

Το πρώτο και το τελευταίο το καταλαβαίνω. Το 106 έχω ένα θεματάκι. Τι εννοώ. "ΟΜΑΔΑ 2" δεν υπάρχει πουθενά όσο και να έψαξα. Υπάρχουν Ομάδες Α,Β,Γ,Δ,Ε (και τα αντίστοιχα διπλώματά τους), 2 όμως σαν αριθμός δεν υπάρχει όσο και αν το έχω ψάξει.

 

Το πρόβλημα πιο είναι; Πήγα για να βγάλω δίπλωμα, ξεκίνησα μαθήματα, μου λέει ο τυπάς "εφόσον ξέρεις από μηχανές τζάμπα έρχεσαι, θα σου γράφω ότι έκανες το μάθημα να γλυτώνεις και την ταλαιπωρία", πόσο μάλλον όταν έφτανα στο μέρος για τα μαθήματα, με το μοτό.

 

Πετά από 2 βδομάδες όμως γυρνάει και μου λέει "ξέρεις, επειδή έχεις περάσει ΔΙΕ δεν μπορείς να βγάλεις δίπλωμα για μηχανή (!?), έτσι μου είπαν όταν είδαν τα χαρτιά σου στο υπουργείο" και συνεχίζει "αλλά άμα θέλεις, έχω κονέ, να σου βγάλω εντελώς ότι είσαι κατηγορία 2 (έχω περάσει ΔΙΕ δλδ) και έτσι και να βγάλεις για μηχανή δίπλωμα και να ισχύει το δίπλωμα και για την μηχανή & για το αμάξι μέχρι τα 70 σου χωρίς να κάνεις ανανέωση κάθε 5 χρόνια"

 

Εκεί εγώ τα πήρα άσχημα στην κράνα και σηκώθηκα και έφυγα λέγοντάς του "¨θα σε πάρω να σου πω άμα είναι" αλλά δεν τον πήρα ποτέ.

 

Το δίλημα τώρα είναι το εξής.

 

Να τα σκάσω στον χ-ψ-σ από το υπουργείο για να βγάλω το δίπλωμα και να μην έχω κάθε 5 χρόνια να τρέχω για ανανέωση; Αν το κάνω αυτό όμως θα είναι σαν να υποστηρίζω το σάπιο σύστημα που πολεμώ για να αλλάξει και δεν γουστάρω.

 

Να μην τα σκάσω αλλά να οδηγώ χωρίς δίπλωμα (όπως κάνω τώρα; )

 

Ή μήπως ο τυπάρας μου πούλαγε φούμαρα για να πάρει και αυτός την μίζα του και το φιλαράκι στο υπουργείο ενώ μπορώ κανονικά να δώσω για μηχανή; Αν ξέρει κανείς ότι όντως μπορώ να δώσω κανονικά για μηχανή αυτό θέλω να κάνω.

 

Οπότε για όποιον ξέρει σχετικά θα ήθελα μια ενημέρωση (σκοπεύω αύριο να πάω από το υπουργείο να ρωτήσω για σιγουριά)

 

Υ.Γ. Το αμάξι το πήρα με την πρώτη και χωρίς λάδωμα (αν αυτό λέει κάτι για το άτομό μου το προσθέτω σαν πληροφορία)

 

EDIT:

 

Δευτεροβάθμια ιατρική εξέταση - ΔΙΕ

● Στις έδρες των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, συνιστώνται Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (ΔΙΕ) για την εξέταση υποψηφίων οδηγών ή οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Κάθε ΔΙΕ συντίθεται από πέντε γιατρούς των ειδικοτήτων οφθαλμίατρου, παθολόγου, ωτορινολαρυγγολόγου νευροψυχιάτρου και ορθοπεδικού....

 

Μάλλον ο τυπάρας με δούλεψε και απλά ήθελε μίζα γιατί όπως βλέπετε στα bold ΔΙΕ μπορούν να περάσουν και αυτοί που πάνε για μηχανή... Oh well...

Επεξ/σία από zeniath
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως στον κωδικο 106 η "ομαδα 2" σημαινει η δευτερη κατηγορια μοτοσικλετων ?αυτη που ειναι απεριοριστων κυβικων?

 

δεν βρηκα και γω κατι στο γοογλε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τον κωδικό 106 από όταν έχω το δίπλωμα αλλά λόγω δυσχρωματοψίας. Οπότε όταν έβγαλα το Α δεν είχα πρόβλημα.

 

Πρόσφατα πέρασα ΔΙΕ για επέκταση σε επαγγελμαλτικό (ΟΜΑΔΑ 2 αν κατάλαβα καλά) και δεν είχα πρόβλημα.

 

Πήγαινε αλλού και ρώτα. Και καλύτερα σε κάποιον που να το κατέχει. Μάλλον θα ξαναπεράσεις ΔΙΕ αλλά όχι λαδώματα και δε συμμαζεύεται.

 

Α και αναλαγίσου ότι αν σου συμβεί κατι χωρίς δίπλωμα δεν θα σε αποζημιώσει ή καλύψει καμία ασφαλιστική. Και έτσι και υπάρξει τραυματισμός μάλλον θα τρέχεις κυριολεκτικά για μια ζωή. Χωρίς δίπλωμα είναι σαν να είσαι ανασφάλιστος. Έχουμε ευθύνες στο δρόμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μας λίγο τι σου είπαν στο υπουργείο?

 

Οι σχολές οδηγών σε μεγάλο ποσοστό δε γνωρίζουν τι παίζει με τέτοιες περιπτώσεις.

 

Εδώ πρόσφατα, γνωστός μου με βαρηκοΐα, έδωσε κανονικά δίπλωμα χωρις να ενημερωθουν οι εξεταστες (δεν ειδαν καν τα ακουστικά του γιατι ειχε μακρυά μαλλιά), διότι ο δάσκαλος του ειχε πει, να μην ενημερωσει γιατι θα είχε ιστορίες...

 

Εννοείτε το δίπλωμα και για πολλούς λόγους και ειδικά για περίπτωση ατυχήματος, έστω και μικρου γρατζουνίσματος. Κρίμα να σε τρεχουν μια ζωη για χαζομάρες..

 

Παρεπιπτόντος το οτι γνωρίζεις απο μηχανή δε λέει τίποτε.

Πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα μαθήματα για να μπορέσεις να περάσεις τις εξετάσεις, τα οποία φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την οδήγηση στο δρόμο.

 

Ο τύπος που σου ειπε να τον πληρώνεις ήθελε απλά να στα αρπάξει. Θα κοβόσουν 100%, εκτός και αν οι εξεταστές "τα επαιρναν" και εσύ τους τα έδινες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ομαδα 1 : ερασιτεχνικα διπλώματα (αυτοκίνητο , μηχανή)

ομάδα 2 : επαγγελματικά (φορτηγο , λεωφορείο , νταλίκα , ταξί)

 

δες το Link (pdf σελ 48) . Ο νόμος αυτός θα είναι σε ισχύ απο τον Ιανουάριο του 2013 , όμως σε θέματα γιατρών είναι ίδιος με παλαιότερους νόμους.

 

http://www.bestl.gr/entipa/PD/PD%2051%20FEKA%20101%20%2027-04-2012.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λόγω υποχρεώσεων και διακοπών δεν μπόρεσα να πάω στο Υπουργείο, από μεθαύριο που γυρνάω θα το κανονίσω να ενημερώσω και για το τι θα μου πουν

 

Υ.Γ. Εννοείται ότι ΘΕΛΩ και ΠΡΕΠΕΙ να έχω δίπλωμα, και εγώ και οποιοσδήποτε γι'αυτό και το έκανα το thread μπας και έχει άλλος εμπειρία, και γενικά να υπάρχει ένα σε περίπτωση που θα έχει αντίστοιχη απορία κάποιο άλλο μέλος σε αργότερο χρόνο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...