Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ειμαι νεος στο forum Και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με δυο ασυρματα router της hol που εχω στην κατοχη μου.ειναι κα τα δυο της hol και θα ηθελα να τα κανω bridge.Ας εξηγησω καλυτερα τι γινεται.εχω το router στο βασικο μου σπιτι στον δευτερο οροφο και στον τεταρτο μια γκαρσωνιερα.εχω περασει καλωδιο ethernet μεχρι την γκαρσονιερα και θα ηθελα ομωσ να εχω και ασυρματο ιντερνετ.μπορω να το κανω με τα δυο router Που εχω στην κατοχη μου η πρπει να παρω repeater?

τα router ειναι τα εξης

Netfaster WLAN N της hol

και

Netfaster IAD της hol.

post-129443-0-22159000-1344842921_thumb.jpg

post-129443-0-05939900-1344842936_thumb.jpg

Δημοσ.

Μπορείς,

Θα χρησιμοποιήσεις το 2ο Router σαν Access Point, αφού έχεις καλωδίωση Ethernet.

Τι θα πρέπει να προσέξεις στο Router που θα λειτουργεί σαν Access Point (Γκαρσονιέρα 4ος) :

• θα πρέπει ο DHCP Server να απενεργοποιηθεί.
  • Να Σιγουρευτείς ότι η IP του Router είναι διαφορετική με την IP του 1o Router (Στο διαμέρισμα σου)

Όσον αφορά την σύνδεση, απλά από μια θύρα (LAN) του 1ου Router σε μια θύρα του 2ου.

Δημοσ.

και ειναι σιγουρο οτι θα συνεργαστουν τα 2 router? θα πρεπει να απενεργοποιησω και απο τα 2 router τον dhcp?ευχαριστω πολυ για την συντομη απαντηση!

Δημοσ.

Μπορείς,

Τι θα πρέπει να προσέξεις στο Router που θα λειτουργεί σαν Access Point (Γκαρσονιέρα 4ος) :

• θα πρέπει ο DHCP Server να απενεργοποιηθεί.
  • Να Σιγουρευτείς ότι η IP του Router είναι διαφορετική με την IP του 1o Router (Στο διαμέρισμα σου)

και ειναι σιγουρο οτι θα συνεργαστουν τα 2 router? θα πρεπει να απενεργοποιησω και απο τα 2 router τον dhcp?ευχαριστω πολυ για την συντομη απαντηση!

Στην παραπάνω παράγραφο αναφέρομαι για ΜΟΝΟ για το 2ο Router.

Στο 1ο που έχει την aDSL δεν πειράζεις τιποτά.

Θέμα συνεργασίας δέν υπάρχει, διοτί το 2ο Router δεν λειτουργεί σαν Router ,αλλά σαν ένα απλό Access Point

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμετωπιζω πολλα προβληματα 1ον το καλωδιο που ειχα περασμενο επειδη το ειχα απο πολυ παλια κατι γινεται και δεν δινει σημα.το συνδεσα και με καινουργια κλιπσακια αλλα παλι τπτ.δεν νομιζω να κανω κατι λαθος στην συνδεσμολογια 2ον και τα 2 ρουτερ εχουν την ιδια ip και δεν ξερω πως να την αλλαξω...αν μπορει καποιος να με βοηθησει σας παρακαλω πολυ!(επισης θα μπορουσε να μου πει καποιος ποια ειναι η σωστη σνδεση των καλωδιων?χρησιμοποιησα το εξησ σχημα τ 568β και απο τις δυο μεριες.αλλα σημα δεν υπαρχει.τσακισματα δεν φαινεται να εχει το καλωδιο.δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται λαθος.το καλωδιο πρεπι να ειναι φτπ διοτι οταν τοανοιξα να το συνδεσω τα κλιπσ ο με αλουμινιο.

Επεξ/σία από ippokratiszar
Δημοσ.

Για να αλαξει την ip μπενεις στο menu του ρουτερ και δεν θυμαμαι που αλλα καπου λεει την ip που εχεις εκει μπορεις να την αλαξεις καντο καλυτερα σε 192.168.11.1 εγω αυτο εχω βαλει που αποτι νομιζω δεν υπαρχει σε κανενα default ρουτερ.

Δημοσ.

η τιμη ενος ρουτερ ειναι καλυτερη απο αυτη ενος access point?

αλλη δουλεια ο ρουτερ αλλη δουλεια ο adsl router αλλο δουλεια το access point.απλα πολλες φορες με λιγο πατεντα μπορεις να κανεις πχ τον adsl router να παιξει σαν access point η τον ρουτερ να παιξει σαν access point.

Αντιμετωπιζω πολλα προβληματα 1ον το καλωδιο που ειχα περασμενο επειδη το ειχα απο πολυ παλια κατι γινεται και δεν δινει σημα.το συνδεσα και με καινουργια κλιπσακια αλλα παλι τπτ.δεν νομιζω να κανω κατι λαθος στην συνδεσμολογια 2ον και τα 2 ρουτερ εχουν την ιδια ip και δεν ξερω πως να την αλλαξω...αν μπορει καποιος να με βοηθησει σας παρακαλω πολυ!(επισης θα μπορουσε να μου πει καποιος ποια ειναι η σωστη σνδεση των καλωδιων?χρησιμοποιησα το εξησ σχημα τ 568β και απο τις δυο μεριες.αλλα σημα δεν υπαρχει.τσακισματα δεν φαινεται να εχει το καλωδιο.δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται λαθος.το καλωδιο πρεπι να ειναι φτπ διοτι οταν τοανοιξα να το συνδεσω τα κλιπσ ο με αλουμινιο.

ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο πρασινο μπλε ασπρο μπλε πρασινο ασπρο καφε καφε ειναι τα χρωματα.αν εχεις τεστερ θα μπορουσες να δεις αν παιζει.επισης για την Ip λογικα θα πρεπει να υπαρχει καρτα Lan εκει που ειναι και ο dhcp δηλαδη και εκει θα κλεισεις τον dhcp και θα αλλαξεις την Lan ip>οταν πατησεις το apply θα χασεις το ρουτερ διοτι δεν θα παρεις Ip αφου ειναι κλειστος ο dhcp>για να ξαναμπεις η θα βαλεις καρφωτες Ip στο pc σου η θα πρεπει να το συνδεσεις με το καλωδιο με τον αλλο ρουτερ(τον πρωτο) για να παρεις Ip απο εκεινοτον dhcp.στο δευτερο ρουτερ μετα απλα φτιαχνεις το wireless.πχ ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα αλλο καναλι .το πρωτο ρουτερ πχ καναλι 1 το δευτερο 6.Ip αν το πρωτο εχει 192.168.1.1 στο δευτερο βαλε 192.168.1.254.μακρια απο το ευρος του dhcp του πρωτου δηλαδη

Δημοσ.

αλλη δουλεια ο ρουτερ αλλη δουλεια ο adsl router αλλο δουλεια το access point.απλα πολλες φορες με λιγο πατεντα μπορεις να κανεις πχ τον adsl router να παιξει σαν access point η τον ρουτερ να παιξει σαν access point.

ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο πρασινο μπλε ασπρο μπλε πρασινο ασπρο καφε καφε ειναι τα χρωματα.αν εχεις τεστερ θα μπορουσες να δεις αν παιζει.επισης για την Ip λογικα θα πρεπει να υπαρχει καρτα Lan εκει που ειναι και ο dhcp δηλαδη και εκει θα κλεισεις τον dhcp και θα αλλαξεις την Lan ip>οταν πατησεις το apply θα χασεις το ρουτερ διοτι δεν θα παρεις Ip αφου ειναι κλειστος ο dhcp>για να ξαναμπεις η θα βαλεις καρφωτες Ip στο pc σου η θα πρεπει να το συνδεσεις με το καλωδιο με τον αλλο ρουτερ(τον πρωτο) για να παρεις Ip απο εκεινοτον dhcp.στο δευτερο ρουτερ μετα απλα φτιαχνεις το wireless.πχ ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα αλλο καναλι .το πρωτο ρουτερ πχ καναλι 1 το δευτερο 6.Ip αν το πρωτο εχει 192.168.1.1 στο δευτερο βαλε 192.168.1.254.μακρια απο το ευρος του dhcp του πρωτου δηλαδη-->δηλ το 192.168.1.254 του παραδειγματος θα ειναι καρφωτο στο δευτερο router σωστα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινωνσω οτι χτες το βραδυ προχωρησα ενα βημα και περασα το καινουργιο καλωδιο με επιτυχια!!!

Τα επομενα βηματα που θα κανω πρεπει να ειναι τα εξης?:

1)Κλεινω τον Dhcp απο το ρουτερ 2

2)Αλλαζω Lan Ip απο το ρουτερ 2

3)Φτιαχνω ssid με ιδιο κλειδωμα(δλδ το στο wifi να δωσ ιδιο ονομα και ιδιο κλειδωμα??) και αλλαζω καναλι?(το ρουτερ 1 εχει καναλι 6 αρα στο δευτερο θα βαλω καναλι 1?)

Βρηκα πως να αλλαξω την Ip απο το router 2 δεν πρεπει να πειραξω κατι αλλο στις ip ετσι?(επειδη τα 2 ρουτερ εχουν την ιδια Ip θα βαλω στο ροuτερ 2 την Ip 192.168.2.254 επειδη το ρουτερ 1 εχει ip 192.168.2.1)

ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

Αν βοηθαει ααυτο ειναι το μενου του router που θα παιξει τον ρολο του access point!

http://www.adslgr.com/forum/threads/463741-Admin-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9DetFaster-Wlan

Επεξ/σία από ippokratiszar
Δημοσ.

ναι καρφωτα στο δευτερο ρουτερ και χωρις dhcp.

Ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινωνσω οτι χτες το βραδυ προχωρησα ενα βημα και περασα το καινουργιο καλωδιο με επιτυχια!!! Τα επομενα βηματα που θα κανω πρεπει να ειναι τα εξης?: 1)Κλεινω τον Dhcp απο το ρουτερ 2 2)Αλλαζω Lan Ip απο το ρουτερ 2 3)Φτιαχνω ssid με ιδιο κλειδωμα(δλδ το στο wifi να δωσ ιδιο ονομα και ιδιο κλειδωμα??) και αλλαζω καναλι?(το ρουτερ 1 εχει καναλι 6 αρα στο δευτερο θα βαλω καναλι 1?) Βρηκα πως να αλλαξω την Ip απο το router 2 δεν πρεπει να πειραξω κατι αλλο στις ip ετσι?(επειδη τα 2 ρουτερ εχουν την ιδια Ip θα βαλω στο ροuτερ 2 την Ip 192.168.2.254 επειδη το ρουτερ 1 εχει ip 192.168.2.1) ευχαριστω πολυ προκαταβολικα! Αν βοηθαει ααυτο ειναι το μενου του router που θα παιξει τον ρολο του access point! http://www.adslgr.com/forum/threads/463741-Admin-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9DetFaster-Wlan

ιδιο ονομα ιδιο κλειδωμα αλλο καναλι.αν θες διαφορετικο ονομα καντο αλλα μπελας ειναι.ναι για τακαναλια.σε ip οχι τιποτε αλλο.απλα κλεινεις τον dhcp απο το δευτερο ρουτερ.

Δημοσ.

Επιτελους σημερα το τελειωσα και ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινωσω οτι δουλευει τελεια το bridge και το ιντερνετ παει σφαιρα!Ευχαριστω πολυ ολους οσους με βοηθησανε!Να στε παντα καλα παιδια!

Μια τελευταια ερωτηση θελω να κανω.Τα ασυρματα θα δουλευουν και τα 2?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...