ΝικήταςΤ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Χορός! Από την αναζήτηση δεν βρήκα σχετικό θέμα και είπα να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στις χορευτικές εμπειρίες των μελών. Ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους έκφρασης του Έλληνα. Έχετε ασχοληθεί με την παράδοσή μας και ιδίως με τους παραδοσιακούς χορούς; Τι γνώμη έχετε γι αυτούς; Ποιους προτιμάτε; 1
geowizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Χορός! Από την αναζήτηση δεν βρήκα σχετικό θέμα και είπα να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στις χορευτικές εμπειρίες των μελών. Ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους έκφρασης του Έλληνα. Έχετε ασχοληθεί με την παράδοσή μας και ιδίως με τους παραδοσιακούς χορούς; Τι γνώμη έχετε γι αυτούς; Ποιους προτιμάτε; Ποτε και για κανεναν λογο κι ουτε πρόκειται. Ως ορκισμενος ροκαμπιλας απεχθανομαι τα ελληνικα τραγουδια, ποσο μαλλον τους χορούς.
ΝικήταςΤ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Τότε μην ασχολείσαι με το θέμα, γιατί δεν μπορώ να σε κάνω να καταλάβεις τι εστί Ελληνική παράδοση!
geowizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Τότε μην ασχολείσαι με το θέμα, γιατί δεν μπορώ να σε κάνω να καταλάβεις τι εστί Ελληνική παράδοση! Το εχω καταλάβει προ πολλού, απλα δεν μου αρεσουν τα ελληνικα τραγουδια και οι χοροι. Δηλαδη εαν δεν ειναι του γούστου μου δεν θεωρούμαι Ελληνας και σημαίνει οτι δεν ξερω τι εστι ελληνικη παραδοση; Το ακουσαμε κι αυτο....
Cossutius. Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Τι γνώμη έχουμε για αυτους? Τι εννοείς? Η σου αρέσει να χορεύεις ή οχι. Και εγω σε ροκ συγκρότημα επαιζα από πιτσιρικάς, αλλά ξέρω και γουστάρω να χορεύω και Καλαματιανό,Ικαριώτικο,μηχανικό,Πυργούσικο, σούστα, πεντοζάλι, μαλεβιζιότικο κτλ κτλ Σαφώς σε αυτό έπαιξε πολύ σπουδαίο ρόλο, η γυμνάστρια που είχα στο Γυμνάσιο αλλά και το γεγονος οτι θεωρώ τον χορό (πλέον, γιατι στα 20, ντρεπόμουν να χορέψω) έναν τρόπο έκφρασης οπως ειπες και εσυ η σε άλλες περιπτώσεις και τρόπος να ξεσπάσεις. Ειδικά με τους 2 τελευταίους που ανέφερα geowizard ο γνησιος ροκαμπιλάς ξέρει να χορέψει πεντοζάλιι λέμεεεε:-P 2
ΝικήταςΤ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Κατ' αρχάς δεν είπα ότι δεν όποιος δεν ασχολείται με χορούς δεν είναι Έλληνας. Cossutius χορεύεις και μηχανικό; Μπράβο! Τονε θέλει μερακλή να το σύρει το χορό αυτό. Πουσνίτσα χορέυεις; Πες μου ότι "χτυπάς" κιόλα στους κρητικούς χορούς.
Cossutius. Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 O μηχανικός θέλει να κάνεις καλό θέατρο για να σύρεις τον χορό. Δεν ειναι εύκολο να κάνεις τον σφουγκαρά με πάρκισον Mε τους Μακεδονικούς χορους δε τα πάω καλά φιλαράκι. Αμα βρεθώ βέβαια σε κανα γάμο, θα μπω και εγώ και ας μη ξέρω. Τον μαθαίνεις τον χορό εκείνη την ώρα...χαχα Να χτυπήσω?Οχι δα. Δεν ειμαι τόσο προχωρημένος. Αυτά για τους Κρητικούς. Εγώ ότι έμαθα από κρητικούς χορους ήταν απ το σχολείο οπως σου ειπα και πριν :P Απλά λόγο φιλίας με Χανιώτες και Ηρακλειώτες υπάρχει η επαφή
geowizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Τι γνώμη έχουμε για αυτους? Τι εννοείς? Η σου αρέσει να χορεύεις ή οχι. Και εγω σε ροκ συγκρότημα επαιζα από πιτσιρικάς, αλλά ξέρω και γουστάρω να χορεύω και Καλαματιανό,Ικαριώτικο,μηχανικό,Πυργούσικο, σούστα, πεντοζάλι, μαλεβιζιότικο κτλ κτλ Σαφώς σε αυτό έπαιξε πολύ σπουδαίο ρόλο, η γυμνάστρια που είχα στο Γυμνάσιο αλλά και το γεγονος οτι θεωρώ τον χορό (πλέον, γιατι στα 20, ντρεπόμουν να χορέψω) έναν τρόπο έκφρασης οπως ειπες και εσυ η σε άλλες περιπτώσεις και τρόπος να ξεσπάσεις. Ειδικά με τους 2 τελευταίους που ανέφερα geowizard ο γνησιος ροκαμπιλάς ξέρει να χορέψει πεντοζάλιι λέμεεεε:-P Κοιτα, να χορευω ξερω και πολυ καλα μαλιστα, απλα δεν μου αρεσουν οι παραδοσιακοί ελληνικοι χοροι. Πες μου να σου χορεψω τανγκο αλλα οχι καλαματιανο! Πως το λενε, απλα δεν ειναι του γουστου μου. Να δεις χορο που εριχνα σε ντισκοτεκ να τρίβεις τα ματια σου, οπως επισης και πεντοζαλι χορευω παρα πολυ καλα, αλλα απο αγγαρεία! Ποτε δεν μου αρεσαν τα ελληνικα τραγουδια ουτε οι ελληνικοι χοροι, ασχέτως το εαν τους χορευω ή οχι.
ΝικήταςΤ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Κοιτα, να χορευω ξερω και πολυ καλα μαλιστα, απλα δεν μου αρεσουν οι παραδοσιακοί ελληνικοι χοροι. Πες μου να σου χορεψω τανγκο αλλα οχι καλαματιανο! Πως το λενε, απλα δεν ειναι του γουστου μου. Να δεις χορο που εριχνα σε ντισκοτεκ να τρίβεις τα ματια σου, οπως επισης και πεντοζαλι χορευω παρα πολυ καλα, αλλα απο αγγαρεία! Ποτε δεν μου αρεσαν τα ελληνικα τραγουδια ουτε οι ελληνικοι χοροι, ασχέτως το εαν τους χορευω ή οχι. Βρε συ Αργεντίνος είσαι και δεν τό ξερα; Λοιπόν εγώ μεγάλωσα με break dance παιδί της πόλης βλέπεις! Στην κιθάρα γρατζουνάω έντεχνο (κατσιμίχα, σταυρό του νότου και δε συμμαζεύεται). Αλλά στα 15 ήλθα σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική και χορό. Σε πληροφορώ ότι οι χοροί μας είναι πολύ ροκ. Σε όλο αυτό το παγκόσμιο αχταρμά το να γνωρίσεις και να χορέψεις αυτά που χορεύαν οι παππούδες μας είναι κόντρα στο ρεύμα. Εν τέλει αυτό είμαστε! Ο χορός σου δείχνει πολλά για την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων μιας περιοχής. Και η χώρα μας είναι μωσαϊκό από πολλές μικρές κοινωνίες με τα δικά τους έθιμα. Αν πιάσεις και το τραγούδι με τ' αποκριάτικα θα δεις πόσο προχωρημένοι ήταν οι προγόνοι μας. Όλο στο "κεχρί" ο νους τους
geowizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Βρε συ Αργεντίνος είσαι και δεν τό ξερα; Λοιπόν εγώ μεγάλωσα με break dance παιδί της πόλης βλέπεις! Στην κιθάρα γρατζουνάω έντεχνο (κατσιμίχα, σταυρό του νότου και δε συμμαζεύεται). Αλλά στα 15 ήλθα σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική και χορό. Σε πληροφορώ ότι οι χοροί μας είναι πολύ ροκ. Σε όλο αυτό το παγκόσμιο αχταρμά το να γνωρίσεις και να χορέψεις αυτά που χορεύαν οι παππούδες μας είναι κόντρα στο ρεύμα. Εν τέλει αυτό είμαστε! Ο χορός σου δείχνει πολλά για την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων μιας περιοχής. Και η χώρα μας είναι μωσαϊκό από πολλές μικρές κοινωνίες με τα δικά τους έθιμα. Αν πιάσεις και το τραγούδι με τ' αποκριάτικα θα δεις πόσο προχωρημένοι ήταν οι προγόνοι μας. Όλο στο "κεχρί" ο νους τους Μωρε δεν αντιλεγω, απλα οπως σε καποιους δεν αρεσουν οι ταινιες επιστημονικής φαντασίας, ετσι και σε μενα δεν αρεσουν τα παραδοσιακα τραγουδια και οι χοροι. btw Ελληνας ειμαι...!
KilliK Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 ΝικήταςΤ ασε τον geowizard και για πεσμας απο καμια καλη σχολη δημοτικων χορων, εχεις να προτεινεις κατι; για αθηνα μερια.
geowizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 ΝικήταςΤ ασε τον geowizard Προτείνω δημόσιο λιθοβολισμό!
ΝικήταςΤ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 ΝικήταςΤ ασε τον geowizard και για πεσμας απο καμια καλη σχολη δημοτικων χορων, εχεις να προτεινεις κατι; για αθηνα μερια. Τι να σου πω, εγώ είμαι νότιος... (βλέπε avatar) Το Λύκειο Ελληνίδων των Αθηνών κάνει καλή δουλειά όπως φαίνεται και από τις παραστάσεις του αλλά από ότι ξέρω εκ των έσω είναι λίγο σαν "στρατόπεδο". Δηλαδή προκαταρκτικά τμήματα να προσαρμοστείς στο ύφος του κάθε χορού, κ.τ.λ. Αντιπαλότητα στο κάργα και σνομπαρία, πράγματα που δεν επικροτώ καθόλου. Καλό είναι να εμβαθύνεις στον χορό αλλά για μένα δεν είναι ξέχωρος από την παρέα και το γλέντι. Νομίζω ότι δεν κάνουν Κρητικά επίσης. Από Ποντιακά ξέρω ότι ο Ζουρναζίδης κάνει καλή δουλειά. Στα Κρητικά είναι οι "Ρίζες" και "Τα Αγρίμια". Ενδεικτικά πάντα. Επίσης η Δώρα Στράτου στον λόφο του Φιλοπάπου (έχουν τα γραφεία στο Μοναστηράκι λίγο πιο πάνω) αλλά και αυτοί έχω ακούσει ότι έχουν έριδες μεταξύ τους. Θα σου έλεγα δοκίμασε και βλέπεις. Σε ένα δύο μαθήματα καταλαβαίνεις το κλίμα. Χορεύεις καθόλου; Προτείνω δημόσιο λιθοβολισμό! Κάτσε λίγο ακόμα και αν δεν μάθεις να χορεύεις τον χορό του ταψιού (Πουσνίτσα, Πουσετνίτσα, ή Καθιστός)ότι θέλεις...
geowizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Κάτσε λίγο ακόμα και αν δεν μάθεις να χορεύεις τον χορό του ταψιού (Πουσνίτσα, Πουσετνίτσα, ή Καθιστός)ότι θέλεις... Ηδη ξερω man.......
lary7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Πηγαινα χορευτικο 7 χρονια οποτε Ηπειρωτικα- Μακεδονικα-Θρακιωτικα τα επαιζα στα δακτιλα. Εμαθα και λιγα νησιωτικα αλλα καθολου ποντιακα. Ουσιαστικα οι παταδοσιακοι χωροι δεν εχουν καμια σχεση με αυτο το πραμα που βλεπουμε στους γαμους. Απαιτουνε γνωση, φυσικη κατασταση και συγχρονισμο ενω εμενα μου πηρε 2 χρονια να μαθει το αυτι να ακουει τα οργανα σωστα. Παντως ειναι εξαιρετικη γυμναστικη για ολες τις) ηλικιες και αποκτας ρυθμο μεσα σου! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα