Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 27/08/2025 at 14:45, g_mateo said:

Καλησπέρα σε όλους, ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίγω καινούριο...
Είμαι 39 χρονών και σκέφτομαι να ξεκινήσω παραδοσιακούς χορούς, αν και δεν έχω καμία προηγούμενη εμπειρία με κανένα είδος χορού.

Στόχος είναι να καλύψω ευχάριστα ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου μου, να ανοίξω κάπως τον κοινωνικό κύκλο και να μπορώ να χορέψω σε κάνα γάμο ή πανηγύρι, μιας και κάθε φορά ζηλεύω τον κόσμο που χορεύει...

Θα ήθελα να ρωτήσω αν το προτείνετε σε κάποιον της ηλικίας μου, αν θεωρείτε ότι θα δυσκολευτώ στην αρχή και γενικά πώς είναι η εμπειρία.

Ευχαριστώ πολύ!

Μου άρεσε το μηνυματάκι του συστήματος "13 years later...." χαχαχαχα!

Λοιπόν αγαπητέ πιστεύω ότι ο χορός είναι από τα πιο ωραία πράγματα που θα μπορούσες να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου. Έχω δει 60ρηδες να ξεκινάνε τον χορό και να να μην κατεβαίνουν από τις πίστες μετά από λίγο καιρό. Κι αυτό γιατί πάντα ήθελαν να χορέψουν αλλά δεν το έπαιρναν απόφαση. 

Ο χορός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να έλθεις κοντά με άλλους ανθρώπους τόσο πνευματικά όσο και φυσικά κάνοντας μαζί εναρμονισμένα ένα σύνολο κινήσεων. Γι αυτό ανέφερα σε προηγούμενα ποστ ότι είναι ροκ η Ελληνική Παράδοση. Σε ποια άλλη κατάσταση ρωτάς εντελώς φυσικά μια άγνωστη κοπέλα αν θέλει να χορέψει μαζί σου π.χ. μπάλο, ή σούστα ή όποιον άλλο ζευγαρωτό χορό έχουμε και αρχίζεις απλά και άνετα να πιάνεις τα χέρια της και να την αγκαλιάζεις! Αν ξέρεις και μερικές φιγουρίτσες και την "οδηγήσεις" τότε είσαι άρχοντας!

Τον προτείνω ανεπιφύλακτα για όλες τις ηλικίες, όμως θέλει προσοχή αν είναι κάποιος αγύμναστος, να αποφεύγει τις πολλές και εξειδικευμένες φιγούρες που απαιτούν φυσική κατάσταση η οποία έρχεται σιγά-σιγά.

Το βασικό είναι να βρεις καλό και μερακλή δάσκαλο που θα έχει γύρω του ένα σύνολο από απλούς, καλούς και μερακλήδες μαθητές. Τότε γίνεται παρέα και η ενασχόληση σου δίνει πολλά περισσότερα από όσα μπορείς να φανταστείς.

Επεξ/σία από ΝικήταςΤ
  • Like 3
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ΝικήταςΤ είπε

Μου άρεσε το μηνυματάκι του συστήματος "13 years later...." χαχαχαχα!

spacer.png

14 ώρες πριν, ΝικήταςΤ είπε

Λοιπόν αγαπητέ πιστεύω ότι ο χορός είναι από τα πιο ωραία πράγματα που θα μπορούσες να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου. Έχω δει 60ρηδες να ξεκινάνε τον χορό και να να μην κατεβαίνουν από τις πίστες μετά από λίγο καιρό. Κι αυτό γιατί πάντα ήθελαν να χορέψουν αλλά δεν το έπαιρναν απόφαση. 

Ο χορός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να έλθεις κοντά με άλλους ανθρώπους τόσο πνευματικά όσο και φυσικά κάνοντας μαζί εναρμονισμένα ένα σύνολο κινήσεων. Γι αυτό ανέφερα σε προηγούμενα ποστ ότι είναι ροκ η Ελληνική Παράδοση. Σε ποια άλλη κατάσταση ρωτάς εντελώς φυσικά μια άγνωστη κοπέλα αν θέλει να χορέψει μαζί σου π.χ. μπάλο, ή σούστα ή όποιον άλλο ζευγαρωτό χορό έχουμε και αρχίζεις απλά και άνετα να πιάνεις τα χέρια της και να την αγκαλιάζεις! Αν ξέρεις και μερικές φιγουρίτσες και την "οδηγήσεις" τότε είσαι άρχοντας!

Τον προτείνω ανεπιφύλακτα για όλες τις ηλικίες, όμως θέλει προσοχή αν είναι κάποιος αγύμναστος, να αποφεύγει τις πολλές και εξειδικευμένες φιγούρες που απαιτούν φυσική κατάσταση η οποία έρχεται σιγά-σιγά.

Το βασικό είναι να βρεις καλό και μερακλή δάσκαλο που θα έχει γύρω του ένα σύνολο από απλούς, καλούς και μερακλήδες μαθητές. Τότε γίνεται παρέα και η ενασχόληση σου δίνει πολλά περισσότερα από όσα μπορείς να φανταστείς.

Το ροκ το ελληνικό είναι ζεμπέκικο ξέρω εγώ, αλλά ναι κατά κάποιο τρόπο όλη η ελληνική παράδοση έχει ροκ στοιχεία...

Αγύμναστος δεν είμαι, αλλά ούτε έχω στόχο να κάνω εξειδικευμένες φιγούρες όπως λες, όχι στην αρχή σίγουρα....

Ξέρεις αυτό που σκέφτομαι και με κρατάει πίσω αρχικά είναι, από τη στιγμή που δεν έχω καμία απολύτως ιδέα από χορό, ότι θα πάω σε ένα χορευτικό που οι άλλοι θα "ξέρουν" κι εγώ θα δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ και θα τους είμαι βαρίδι....

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, g_mateo είπε

spacer.png

Το ροκ το ελληνικό είναι ζεμπέκικο ξέρω εγώ, αλλά ναι κατά κάποιο τρόπο όλη η ελληνική παράδοση έχει ροκ στοιχεία...

Αγύμναστος δεν είμαι, αλλά ούτε έχω στόχο να κάνω εξειδικευμένες φιγούρες όπως λες, όχι στην αρχή σίγουρα....

Ξέρεις αυτό που σκέφτομαι και με κρατάει πίσω αρχικά είναι, από τη στιγμή που δεν έχω καμία απολύτως ιδέα από χορό, ότι θα πάω σε ένα χορευτικό που οι άλλοι θα "ξέρουν" κι εγώ θα δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ και θα τους είμαι βαρίδι....

Όλοι αυτοί που "ξέρουν" πέρασαν από το σημείο σου που δεν ήξεραν απλώς ήθελαν να μάθουν όπως εσυ. Χόμπι είναι δεν χρειάζεται να σου δημιουργεί άγχος, ούτε θα σε κατηγορήσει κανένας. 5 10 βήματα που τα κάνεις μετρώντας και βλέποντας τους άλλους στην αρχή και σιγά σιγά θα το κάνεις μηχανικά και στη συνέχεια με συναίσθημα θα σε οδηγεί η μουσική 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, g_mateo said:

spacer.png

Μα δεν θα μπεις σε τμήμα προχωρημένων, σιγά-σιγά. Φυσικά αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία χορού δεν θα μπορέσεις να συμμετέχεις καθόλου σε μια προχωρημένη ομάδα που παίζει το κομμάτι και ξεκινάνε μόνοι τους. Είναι μια από τις καλές τέχνες ο χορός, φαντάσου ένας δάσκαλος κιθάρας να σου δείξει μια φορά μια συμφωνική του μπετόβεν, να σου δίνει την κιθάρα και να σου πει παίξτο τώρα... δεν γινεται. "Αγάλια-αγάλια γίνεται η αγγουρίδα μέλι, σα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός όλος ο κόσμος θέλει" λέμε στην Κρήτη. Όπως είπε κι ο φίλος "Morosana" είναι χόμπι και πας για να μάθεις να εκφράζεσαι μέσα στην μουσική, δεν πρέπει να σου προκαλεί άγχος, αλλά ευχαρίστηση. Έχει τις προκλήσεις του αλλά μέχρι εκεί. Είναι όμορφο ταξίδι ο χορός.

Επεξ/σία από ΝικήταςΤ
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...