Superuser Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Ρε μάγκες τι το συζητάτε; ελεύθερη αγορά έχουμε όσο θέλει πουλάει ο καθένας.. Όταν ο μαγαζάτορας βλέπει ότι πουλάει-γεμίζει το μαγαζί με υψηλές τιμές και με κουβερ γιατί να το αλλάξει; Έρχεται και δύσκολος χειμώνας... ότι προλάβει και αρπάξει Δεν φταίνε αυτοί εμείς φταίμε Παράδειγμα: Ταβέρνα σε διακοπές εγώ και μία κοπελιά.καθόμαστε,έρχεται ο σερβιτόρος . -Τι να σας φέρω; -Τσίπουρο για μένα και κρασί για την κοπελιά του λέω και το μενού Φέρνει τα ποτά, ψωμί και εμφιαλωμένο νερό(με κομμένη απόδειξη και τις τιμές πάνω) -Πρώτον (του λέω) δεν ζήτησα ψωμί,δεύτερον δεν ζήτησα εμφιαλωμένο νερό,τρίτον κόψατε και απόδειξη κιόλας -δεν είναι απόδειξη (μου λέει) είναι απόδειξη παραγγελίας(πουστιά και εδώ να φενεται ότι έχει κοπεί) -προφανώς όχι δικιά μου,διότι κάποια από αυτα δεν τα παρήγγειλα(του λέω) -συγνώμη αλλά έτσι μου έχουν πει να πηγαίνω σε κάθε νέο τραπέζι -Ωραία θα μου φέρεις νερό βρύσης και το ψωμί πού έφερες,αφού το έφερες, το θέλω φρυγανισμένο Ανοίγω το μενού και βλέπω την τιμή του τσίπουρου(καραφάκι 50άρι γι αυτούς που ξέρουν)5€ με μεζε..μεζε δεν μου φέρανε Κάνω νόημα τον ίδιο σερβιτόρο,έρχεται: -Είστε έτοιμοι (εντωμεταξύ το ψωμί ακόμη το φρυγανίζουν) -φιλέτο κοτόπουλο(λέει η κοπελιά) -Εσείς(μου λέει) -Εγώ φίλτατε περιμένω ακόμη το συνοδευτικό ορεκτικό μεζεδακι που βάζετε με το τσίπουρο μπας και μου ανοίξει η όρεξη -θέλετε -πρέπει να το ζητήσω; του λεω.. -ξέρετε..μου έχουν πει αν δεν ζητήσει ο πελάτης να μην του πάμε -Μαγκιά (του λέω)για να παραγγείλουν έξτρα ορεκτικά;από την στιγμή που είναι διπλάσια η τιμή του και το γράφει και το μενού δεν πρέπει να συνοδεύεται; -Τι να σας πω εγώ τώρα..καινούργιος είμαι.. Φεύγει και τσουπ έρχεται άλλος(ο παλιός τάχα μου).μιλημένος... -παραγγείλατε: -προσπαθούμε του λέω -Είναι καινούργιο το παιδί..πείτε σε μένα.. Του είπα το σκηνικό,τα φέρανε όλα,αλλά,είχα ήδη σπαστεί και δεν γούσταρα να παραγγείλω τίποτα άλλο Έφαγε η κοπελιά το φιλέτο,ρούφηξα και εγώ στα γρήγορα το τσίπουρο,πληρώσαμε,(γλυκό ή φρούτο δεν φέρανε διότι προφανώς ήταν μικρός ο λογαριασμός)και πήγαμε στό ακριβώς δίπλα μαγαζί και μας είδαν κιόλας.. Μπορεί να μην ήταν τόσο φαντεζί αλλά ήταν κλάσεις ανώτερο σε όλα Δεν θα κλαφτώ για 2€ παραπάνω,ίσα ίσα τα δίνω πουρμπουάρ,αλλά δεν μου αρέσει αυτή η πονηριά- κοροϊδία 4
kfyros Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ ξέρω κουβέρ ξε-κουβέρ, αν μείνω ευχαριστημένος θα πάρουν και του μπουρμπουάρ τους, αν όχι θα πάρουν τα αρχίδια μου και θα ξεψαχνίσω και το λογαριασμό να δω τίποτα μαγκιές... απλά πράγματα. Όσοι είναι κουτοπόνηροι πλέον θα εξαφανιστούν απ' το χάρτη και θα γίνουν λατζέρηδες σε Γερμανίες-Αμερικές-Αυστραλίες, μόνο οι νοικοκύρηδες θα επιβιώσουν.. Είμαι Νάξο τώρα, και μάγκες έχουν γεμίσει τα τραπέζια παντού με αποδείξεις.. Δεν υποφέρεται πλέον το σκηνικό. Με τις μαλακισμένες διατάξεις του κβς καταργήθηκαν τελείως οι παραγγελίες, και για κάθε τι που σου φέρνουν πρέπει να υπάρχει απόδειξη πάνω στο τραπέζι. Μα 1 μπουκαλάκι νερό, απόδειξη, μια κόκα κόλα, απόδειξη, ένα μοχίτο, απόδειξη.. ειδικά στα beach bars που έχουν και ομπρέλλες και κάθεσαι εκεί όλη μέρα , μαζεύεις μια χούφτα αποδείξεις για να φύγεις. Κι έρχεται μετά ο σφουγγοκωλάριος του σδοε και λέει στον υπάλληλο που κρατάει ένα μπουκάλι νερό και το πίνει , γιατί δεν έχει κόψει δελτίο αυτοπαράδοσης (!!!!!!!), και τον γράφει, και βγαίνουν μετά οι αρχιδομαλάκες στα βοθροκάναλα και λένε για εξωφρενική φοροδιαφυγή και παπαριές καμαρωτές... Είναι τόσο φαιδροί με τους νόμους που φτιάχνουν, που το 90% από αυτά πάνε στα δικαστήρια και ακυρώνονται οι παραβάσεις αφού είναι αστείες...
kanesaxo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Γενικότερα στο θέμα ταβέρνας, πρέπει να πάθεις για να μάθεις... Οχι πως αυτό αθωώνει καποιους ταβερνιάρηδες, που ειναι κυριολεκτικά σιχάματα και εβραίοι. Απλώς υπάρχουν ταβέρνες φθηνότερες, με καλύττερη ποιότητα και εξυπηρέτηση ΠΑΝΤΑ. Ενας που πηγαίνει ταβέρνα 5 φορές το χρόνο, δεν ασχολείται, ενώ κάποιοι που πηγαίνουν 4 φορές το μήνα την ψάχνει περισσότερο και στο φαγητό και στα υπόλοιπα. Προσωπικά, σε ταβέρνες που μου εχουν οικειότητα, δε μου φέρνουν απόδειξη. Δε με πειράζει κιόλας...
ikaruga24 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δεν ειναι απαραιτητο να γραφει "κουβερ" στην αποδειξη, μπορει να γραφει οτιδηποτε οπως "παροχη υπηρεσιων". Το κουβερ ως λεξη εχει σιγουρα καταργηθει ομως απο την αποδειξη. Απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω σε τι αρκιβως χαλιεστε οι αλλοι? Σας χαλαει που σας χρεωνουν το καθισμα? Το εξτρα πατατακι? Τι? Δηλαδη οι ανθρωποι που ειναι εκει για να σας εξυπηρετησουν τζαμπα θα δουλευουν ή θεωρειτε οτι αυτα τα εξοδα ειναι μικρα? Με τους τζαμπατζηδες πελατες που κανουν χρηση των υπηρεσιων του καταστηματος τι κανεις (που δεν αγοραζουν και τιποτα)? Πως θα βγαλεις κερδος?
MetalGearFan Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Το κακο με σχεδον ολα τα μαγαζια που εχω παει εδω και 31 χρονια ειναι οτι εχουν 5-6 σελιδες καταλογο. Δεν γινεται να θες να ικανοποιησεις τους παντες, και δεν γινεται να κανεις τα παντα καλα. 10-15 πιατα το πολυ θα επρεπε να ειναι καθε μαγαζι. Kitchen nightmares 1
LRoi Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Νέα παιδιά είστε, ένα smarthphone κουβαλάτε πάνω σας και συνήθως έχετε και ιντερνέτε. Πριν πάτε στο μαγαζάκι, κάντε μία αναζήτηση και θα ξέρετε αν πρέπει να καθίσετε ή όχι. Εγώ πλέον ξέρω μέχρι και τι χρώμα βρακί φοράει η σερβιτόρα μέσω foursquare και έχω γλυτώσει πολλές φορές από τα χειρότερα. Προσωπικά, σε ταβέρνες που μου εχουν οικειότητα, δε μου φέρνουν απόδειξη. Δε με πειράζει κιόλας... Αδερφέ, αυτό είναι το χειρότερο απ' όλα. Δέκα φορές να μου χρεώσει το παράνομο κουβέρ παρά να μη μου φέρει απόδειξη. Χρεώνει ο μάγκας το φαγητό με καπέλο το ΦΠΑ και το τσεπώνει. Αφενός σε κλέβει διπλά εκείνη την ώρα, γιατί σου χρεώνει πιο ακριβό το φαγητό, αφετέρου το κράτος από εσένα θα ζητήσει ξανά το κλεμμένο ΦΠΑ με έκτακτες εισφορές, φόρους αλληλεγγύης, χαράτσια, κέρατα και τα σχετικά.
kanesaxo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Φιλε μου εγω το βλέπω απο τη μεριά τους. Οταν εχουν αποροφήσει (οχι ολοι,μιλάω για τα στέκια μου) την αυξηση του ΦΠΑ 2 φορές, δηλαδή εχουν ιδια τιμή απο την εποχή του 9% (αν θυμαμαι καλά) ας μην μου κόψουν και μια φορά απόδειξη. Εαν φυσικα ειχα παρατηρήσει πως το κλασσικό 30ρι που δινουμε 2 ατομα για το ιδιο φαγητό είχε γίνει 35, τότε θα ζητούσα πάντα. Οπως ειπα δε μιλάω για όλους...Κι εγω ελευθερος επαγγελματίας είμαι και καταλαβαίνω. Η αύξηση του ΦΠΑ φέρνει λιγότερες αποδείξεις απ'οτι περισσότερες. Και το ζητούν (σε μενα) οι ιδιοι οι πελάτες μου...)
isay Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Η τιμή καταλόγου για stay-in με την τιμή καταλόγου για take-out είναι απόλυτα λογικό να είναι διαφορετικές. Σαφές και δίκαιο. Επισης σαφές και δίκαιο οι τζαμπατζήδες εκτός μαγαζιού (π.χ με ελάχιστη παραγγελία). Όλα αυτά όμως γραμμένα στον κατάλογο που να είναι αναρτημένος στην είσοδο. Κουβέρ, παροχή υπηρεσιών, ψωμί και εμφιαλωμένο νερό χωρίς να τα ζητήσω είναι ουστιά και ο πελάτης το καταλαβαίνει. Βάλε +1 ευρώ σε επιλεγμένα πιάτα και σέρβιρε ψωμί και νερό ΔΩΡΕΑΝ. Τον κέρδισες τον πελάτη ακόμη κι αν ξέρει οτι το κόστος έχει ενσωματωθεί στις τιμές(όπως τα πάγια έξοδα). Θα έρθει πάλι γιατί δεν θα νοιώθει μαλάκας. Δεν θέλει πολύ μυαλό. Αν είμαι ευχαριστημένος με ένα μαγαζί πάντα αφήνω καλό μπουρμουάρ (πάνω απο το κόστος του υποτιθέμενου κουβέρ) αλλά αυτό δεν συμφέρει τον μαγαζάτορα γιατί τα tips πάνε στα γκαρσόνια. Ένα ακόμα σχόλιο για τις αποδείξεις και το φπα. Κατανοώ οτι έχουν στριμωχτεί πολύ απο την αύξηση του ΦΠΑ και τη μειωση της πελατείας αλλά ακόμα και σήμερα δεν ήρθε ποτέ μαγαζάτορας να μου πει «τόσα με αποδειξη» και «τόσα με χωρίς». Όλοι είναι στριμωγμένοι όχι μονο οι μαγαζάτορες. Χρειάζεται μαζική αλλαγή νοοτροπίας και απο τους μεν και απο τους δεν. Εποχές 2004 που χρεώναμε/νε οτι θέλαμε/νε χωρίς αποδείξεις εχουν περάσει ανεπιστρεπτι. Ζούμε εποχές έντονου αποπληθωρισμού (και είμαστε ακόμα στην αρχή). Όσοι το κατανοήσουν νωρίς και πιάσουν το ρεύμα της εποχής θα συνεχίσουν να βγάζουν λεφτά. Όσοι συνεχίσουν με τις παλιές νοοτροπίες απλώς θα χάνουν πελάτες. Να θέσω ένα ακόμα σημείο; Χρεώσεις σε τουρίστες. Εκεί να δείτε μαλαγανιές. 2
raziels Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 πήγα με φίλους Σουηδούς σε ταβέρνα για φαγητό, μιας και μιλάγαμε ήδη, δεν με κατάλαβε ότι ήμουν ντόπιος, οπότε στο τέλος όταν ήταν να πληρώσουμε μας φέρνει το κλασσικό χαρτί της παραγγελίας και τις τιμές δίπλα. οπότε το γυρίζω στο ελληνικό και του λέω θέλω και απόδειξη όλα τα λεφτά ήταν η απορία στα μάτια του...μετά από λίγο ήρθε και η κανονική απόδειξη
Ntinaras Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δεν ειναι απαραιτητο να γραφει "κουβερ" στην αποδειξη, μπορει να γραφει οτιδηποτε οπως "παροχη υπηρεσιων". Το κουβερ ως λεξη εχει σιγουρα καταργηθει ομως απο την αποδειξη. Απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω σε τι αρκιβως χαλιεστε οι αλλοι? Σας χαλαει που σας χρεωνουν το καθισμα? Το εξτρα πατατακι? Τι? Δηλαδη οι ανθρωποι που ειναι εκει για να σας εξυπηρετησουν τζαμπα θα δουλευουν ή θεωρειτε οτι αυτα τα εξοδα ειναι μικρα? Με τους τζαμπατζηδες πελατες που κανουν χρηση των υπηρεσιων του καταστηματος τι κανεις (που δεν αγοραζουν και τιποτα)? Πως θα βγαλεις κερδος? ξερεις πολλους που πανε σε εστιατορια και δε τρωνε τιποτα?
kage Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 1.πιο πανω διαβασα πληρωσαν 5ποτα και το θεωρησε γυφτια να του παρουν 50λεπτα.Ελπιζω να μην εισασταν και 3-4-5 ατομα. 2.γιατι το κουβερ εχει παραμεινει οτι σημαινει ψωμι? κουβερ=μαχαιρι κουταλι πιρουνι χαρτοπετσετα!!! 3.δεν γινετε να μοιρασουν την τιμη του ψωμιου στα υπολοιπα προιοντα!επιπλεον νερο και ψωμι παιζει να κανουν τις μεγαλυτερες πωλησεις στα μαγαζια αυτα. 4.φπα+φοροληση+ενοικια,ενας λογος για την σημερινη καταντια 5.τωρα που googlarα πετυχα http://www.opengov.gr/ypepth/?p=270 αυτο το σιτε που εχει ανοικτη διαβουλευση για τα παντα σχεδον.παρατηρηστε ποσοι γραφουν(5-10-100ατομα?) και θα καταλαβετε οτι σημασια δεινουμε οταν φαμε το σκατο και μετα προσπαθουμε να διαμαρτυρηθουμε...
ikaruga24 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 ξερεις πολλους που πανε σε εστιατορια και δε τρωνε τιποτα? Δεν μιλαω μονο για εστιατορια. Μιλαω για τα παντα, απο καφε μεχρι φαστ φουντ και εστιατορια. Στο εστιατοριο προφανως θα πας και θα φας κατι οπως και στην ταβερνα. Στο φαστ φουντ και στο καφε ομως το πραγμα αλλαζει. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσοι τζαμπατζηδες θελουν να τρεξουν κοσμο και να επωφεληθουν τις υπηρεσιες καποιου καταστηματος χωρις φυσικα να παρουν τιποτα οι ιδιοι. Εχω απειρα παραδειγματα και στην προηγουμενη και στη νην εργασια μου. Ενα παρα πολυ απλο παραδειγμα. Ας υποθεσουμε οτι ειμαι εγω με την παρεα μου πεντε μαντραχαλοι και παμε σε καποιο μαγαζι (ενα γυραδικο ρε αδερφε) το οποιο εχει κανονικα σερβις. Ας υποθεσουμε οτι δεν θα φαμε ολοι, μονο οι δυο απο τους πεντε. Παρα αυτα ολοι ομως θα πριζουν το καθε γκαρσονι "πιασε κανα ποτηρι νερο, καμια χαρτοπετσετα, καμια οδοντογλυφιδα", ισως σπασουν και τιποτα. Με αυτους τι κανεις? Τους πετας εξω απο το μαγαζι? Πριν πεις κατι να σου πω οτι εχει πολυ περισσοτερο κοσμο ετσι απο οσο νομιζεις.
mphxths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Ρε παιδια το "κουβερ" στην ουσια ειναι η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ. Και στο κολανε σαν χρεωση ψωμιου ή κατι τετοιο. Ποσες φορες λενε σε καταλογους πιτσαριων "ελαχιστη χρεωση τοσο".Εκει δεν χαλιεστε ? Με το κουβερ εξασφαλιζει ο καταστηματαρχης οτι δεν θα παρεις ενα ποτηρι νερο και μια κοκα κολα.Αλλα οτι θα βγει ενα ελαχιστο κοστος για το προσωπικο , και ειδη τραπεζιου (πετσετες , πλυσιμο μαχαιροπηρουνων κλπ κλπ) Εγω καπως ετσι το βλεπω. Απλα ισως ηταν πιο σωστο να μην υπηρχε "κουβερ" αν τελικα το κοστος των παραγγελθεντων φαγητων ξεπερναει ενα ποσο.
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Χρεώσεις σε τουρίστες. Εκεί να δείτε μαλαγανιές. Είσαι πολύ επιεικής στην ορολογία που χρησιμοποιείς (όχι ότι δεν κάνεις σωστά βέβαια...) Το έζησα το συγκεκριμένο χάλι, δυο καλοκαίρια που εργάστηκα σε νησί. Η απόλυτη ξεφτίλα!
aris2025 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Τι λέτε ρε παλικάρια? Ας υποθεσουμε οτι δεν θα φαμε ολοι, μονο οι δυο απο τους πεντε. Παρα αυτα ολοι ομως θα πριζουν το καθε γκαρσονι "πιασε κανα ποτηρι νερο, καμια χαρτοπετσετα, καμια οδοντογλυφιδα", ισως σπασουν και τιποτα. Με αυτους τι κανεις? Τους πετας εξω απο το μαγαζι? Πριν πεις κατι να σου πω οτι εχει πολυ περισσοτερο κοσμο ετσι απο οσο νομιζεις. Ακραία περίπτωση ειναι αυτή και τι δηλαδή θα χρεώνουν κουβέρ η ελάχιστη χρέωση επειδή απο τους 10 θα φάνε μόνο οι 8?? Ρε παιδια το "κουβερ" στην ουσια ειναι η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ. Και στο κολανε σαν χρεωση ψωμιου ή κατι τετοιο. Ποσες φορες λενε σε καταλογους πιτσαριων "ελαχιστη χρεωση τοσο".Εκει δεν χαλιεστε ? Με το κουβερ εξασφαλιζει ο καταστηματαρχης οτι δεν θα παρεις ενα ποτηρι νερο και μια κοκα κολα.Αλλα οτι θα βγει ενα ελαχιστο κοστος για το προσωπικο , και ειδη τραπεζιου (πετσετες , πλυσιμο μαχαιροπηρουνων κλπ κλπ) Εγω καπως ετσι το βλεπω. Απ τη στιγμή που έχει καταργηθεί, είναι στην κρίση του πελάτη αν θα αφήσει κάτι η όχι. Επίσης, οσο για την ελάχιστη χρέωση αυτό θα πρέπει να αναγράφεται κάπου πρωτού ο πελάτης καθήσει. πχ στο μενού εξω απ το μαγαζί - κατι το οποίο δεν γίνεται στα περισσότερα. Καλα για καφετέριες, μπαρ..εκεί έχει ξεφύγει το ζήτημα. Επίσης το ελάχιστο κόστος για το προσωπικό που ανέφερες, να ξέρεις ειναι το τελευταίο που θα έκανε ενας ταβερνιάρης, εστιάτορας (στην πλειοψηφία πάντα!) Και κάτι που αναφέρθηκε παραπάνω, γνωστή ταβέρνα - δεν φέρνει απόδειξη what? Οι κακομοίρηδες οι ταβερνιάρηδες κτλ που μας είχαν μάθει...έχουν πεθάνει! ο καθένας θα πατήσει πάνω σου (ειτε αυτο λέγεται γνωστός,ειτε είτε..) για να σε εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί - στο ζήτημα εστιατορίου κυρίως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα