koularasss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 γεια σας,η μυτερα μου μου θελει εναν σκληρο 500σαρι για να βαλει ολες τις φωτογραφιες της,που ειναι 20.000 και θα συνεχιζουν να ανεβαινουν,ποιον μου προτεινετε και οσο πιο οικονομικο?
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 γεια σας,η μυτερα μου μου θελει εναν σκληρο 500σαρι για να βαλει ολες τις φωτογραφιες της,που ειναι 20.000 και θα συνεχιζουν να ανεβαινουν,ποιον μου προτεινετε και οσο πιο οικονομικο? Λάθος σκεπτικό.. έπρεπε να πεις ποιους μου προτείνετε (ζευγάρι για raid-1) με μεγάλη ανθεκτικότητα... Αν χάσει η μάνα σου 20.0000 φωτογραφίες θα σε κυνηγάει μέχρι την δευτέρα παρουσία...
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Έσω η Έξω ? Έχει Usb 3 αν είναι έξω ? έχει sata 3 αν είναι έσω ?
koularasss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 αα ξεχασα,εξωτερικος και δεν με νοιαζει αν εχει usb 2 ή 3. Λάθος σκεπτικό.. έπρεπε να πεις ποιους μου προτείνετε (ζευγάρι για raid-1) με μεγάλη ανθεκτικότητα... Αν χάσει η μάνα σου 20.0000 φωτογραφίες θα σε κυνηγάει μέχρι την δευτέρα παρουσία... τις εχει και σε 20 dvd,5 φλασακια και τις θελει για 2η φορα σε εναν δισκο.
washcloud Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 ^ ...όταν ζητάει "τον πιο οικονομικό", μάλλον δεν πρέπει να μας απασχολεί η USB version - πόσο μάλλον όταν μιλάμε "για μια μητέρα", που το θέμα της είναι "φωτογραφίες"... Υποθέτω κι εγώ ότι ρωτάει για εξωτερικό δίσκο ο φίλος (όπως υποθέτω ότι η μητέρα του έχει κάποιο -"παλιό"- λάπτοπ) πάντως. Στην περίπτωση αυτή, παλήκαρε, ο φθηνότερος "ετοιματζίδικος" 500ίων GB (2.5άρης μάλιστα σε μέγεθος, που θα έλεγα βολεύει για μητέρες και λάπτοπ), είναι στο 70άρι. Και είναι και από το Vision Studio (ιδανικό κατάστημα για αγορές από Σαλονικιούς - και γενικά "αξιόπιστο" κατάστημα btw), άρα αν πηγαίνετε Σαλονίκη (από Γιαννιτσά που βλέπω), είναι μια χαρά (γλυτώνετε γύρω στο 10άρι μεταφορικά) : http://www.skroutz.g...00GB-Black.html Bέβαια υπάρχει "ένα θέμα με την εγγύησή του" : είναι λίγη (2 χρόνια). Όπως σχεδόν σε όλους τους fix εξωτερικούς. Αν λοιπόν προτίθεται η μητέρα σου να διαθέσει κάτι παραπάνω, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να της πάρεις έναν σκέτο σκληρό με 5 χρόνια εγγύηση και μία σκέτη θήκη για να τον βάλεις μέσα (δεν πολυενδιαφέρει η εγγύηση αυτής, είναι φτηνή). Από το Vision Studio και πάλι θα της βγει σκληρός & θήκη, 83€. Τόνισέ της πως λόγω υπερδιπλάσιας εγγύησης, αξίζουν τον κόπο τα +13€. Θα μπορεί μάλιστα να ανοίγει την θήκη όποτε θέλει (θα της δείξεις εσύ) και να αλλάζει τους σκληρούς - πράγμα που δεν μπορεί να κάνει με έναν "fix" εξωτερικό, χωρίς να χαλάσει την εγγύηση. Και συγκεκριμένα, αν εκτός από τις 20.000 φωτός (που παρά τον αριθμό τους, λογικά δεν είναι παρά το πολύ καμμιά 20αριά GB σύνολο) έχει και άλλα αρχεία (βίντεο από την φωτογραφική της για παράδειγμα ή και ταινίες ίσως), ΕΧΕΙ δηλαδή ανάγκη αποθηκευτικού χώρου, τότε θα είναι ιδανικό να έχει μια θήκη που θα την ανοίγει κατά βούληση για να βάλει μέσα άλλο δίσκο. Αν από την άλλη παίζει το σενάριο ότι μιλάμε μόνο για τις εν λόγω φωτογραφίες, ίσως το οικονομικότερο που μπορεί να κάνει να είναι να πάρει ένα φλασάκι των 32GB στα 22€ από Πλαίσιο (με εφ' όρου ζωής εγγύηση αντικατάστασης) : http://www.plaisio.g...32GB_YELLOW.htm ή και των 64ων GB (αν τυχόν είναι λίγα τα 32) με κοντά ένα 40άρι € : http://www.visionstu...d=28994&cat=135 (με 2 όμως χρόνια εγγύησης). Όχι ότι "αξίζει τον κόπο" από άποψης χωρητικότητας, αλλά αν όπως είπαμε δεν είναι τόσες οι ανάγκες της, της βγαίνει φθηνά, και είναι και "βολικό". Επίσης ένα θέμα είναι πού τις έχει τώρα τις φωτογραφίες... Αν είναι όντως σε λάπτοπ, το λιγότερο ένα φλασάκι των 32GB της φτάνει (αν δεν πρόκειται τα επόμενα χρόνια να πολλαπλασιαστεί το συνολικό μέγεθος των φωτογραφιών). Σε αυτήν την περίπτωση, φαντάζομαι απλά θέλει να κάνει ένα backup των φωτογραφιών για να μην τις χάσει αν πάθει κάτι ο δίσκος του λάπτοπ. Στην περίπτωση που είναι μικρός ο δίσκος (=το "πλαιό λάπτοπ που λέγαμε" και θέλει να τις μεταφέρει για ν' αδειάσει χώρο, τότε ούτε φλασάκι, ούτε δίσκος σώζει την κατάσταση. Όχι ΕΝΑ αποθηκευτικό μέσο δηλαδή, αλλά χρειάζεται ΔΥΟ (είτε δύο φλασάκια, είτε συνδυασμό flash stick & εξωτερικού δίσκου), για να εξασφαλίσει αντίγραφα των αρχείων της, ώστε να μην γίνει κάτι στο ένα και τα χάσει. Αλλά για να μην συνεχίσω/-ουμε να υποθετικολογούμε, πες μας αν έχει υπολογιστή και τί υπολογιστή έχει (ή αν οι φωτός είναι σε φωτογραφική), πες μας το μέγεθος του υπάρχοντος δίσκου, πες μας τις ανάγκες της σε αποθηκευτικό χώρο (είναι μόνο οι 20Κ φωτός, ή έχει και άλλα πράγματα, πχ βίντεο και ταινίες ίσως; ), πες μας αν βγάζει φωτός με ρυθμό αυξανόμενο, για να καταλάβουμε τί είναι ιδανικό να προτείνουμε να αγοράσει, σε σχέση με το χαμηλότερο δυνατό κόστος... edit : ...μάλιστα....Ως συνήθως, έγραφα "με το πάσο μου" από τη στιγμή που είδα το θρεντ και το τελευταίο ποστ του MoveiMaker, και μέχρι να ολοκληρώσω και να ποστάρω, προκύψανε νέα στοιχεία που τα είδα τώρα...Παρ' ολ' αυτά, συνεχίζουν να ισχύουν κάποια από αυτά που ρώτησα. Οπότε πες μας (και σχολίασε ίσως κάποια από αυτά που έγραψα), για να βγάλουμε καλύτερο συμπέρασμα τί να προτείνουμε. Εκτός κι αν θεωρείς ότι καλύφθηκες με τις πρώτες απαντήσεις μου, είτε για fix 500άρη εξωτερικό, είτε για combo σκληρού & θήκης... 1
koularasss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Λοιπον,τις φωτο τις εχει διασπαρτες μεσα σε cd/dvd/φλασκια/λαπτοπ μου,αυτη εχει ενα netbook απο αυτα που εδωσαν στους καθηγητες πριν απο 3 χρονια και εκει φοβομαστε να τις βαλουμε γιατι εκεινο κολλαει πολυ και μην τις χασουμε οποτε σημερα με ρωτησε για εναν σκληρο.πιστευω λιγα παραπανω απο τα 70 θα τα δωσει.οι fix ειναι εαωτερικοι δισκοι με θηκη;γιατι αμα ειναι ετσι ο αδερφος μου εχει ενα λαπτοπ που χαλασε και μεσα εχει εναν 320 γβ,νμζ οτι μπορω να τον βγαλω αν βρω το μοντελο(fujitsu ειναι το λαπτοπ) μπορουμε να τον κανουμε εξωτερικο;για να αγορασουμε κατι απο θεσσαλονικη δν υπαρχει προβλημα,διπλα ειναι. Αποστολή από το LG-P500 με τη χρήση Insomnia App
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μπορείς να τον κάνεις εξωτερικό με μια απλή θήκη 2,5 ιντσών όμως προσοχή σε αυτό αφού είναι από laptop και πρέπει αν προσέξεις μην τυχόν είναι ide για να πάρεις ανάλογη θήκη. Αν το κάνεις αυτό όμως επιβάλετε ένας έλεγχος με το Hard Disk Sentinel μην πω και ένα surface reinitialization με το ίδιο και όπως λέει και ο wash να της κρατήσετε της φώτο και αλλού.
koularasss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μπορείς να τον κάνεις εξωτερικό με μια απλή θήκη 2,5 ιντσών όμως προσοχή σε αυτό αφού είναι από laptop και πρέπει αν προσέξεις μην τυχόν είναι ide για να πάρεις ανάλογη θήκη. Αν το κάνεις αυτό όμως επιβάλετε ένας έλεγχος με το Hard Disk Sentinel μην πω και ένα surface reinitialization με το ίδιο και όπως λέει και ο wash να της κρατήσετε της φώτο και αλλού. πως ξερω αν ειναι ide?τι ελεγχος ειναι αυτος?αν χρειαζεται το λαπτοπ δεν μπορει να γινει γιατι εχει χαλασει η τροφοδοσια του και θελει αλλαγη μητρικης 300+ ευρα.ο σκληρος του εχει κατι αρχεια του αδεφου μου που τα εχει back up επειδη ηταν ανεμενομενο οτι θα τα φτυσει.
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Θα δεις από το βύσμα αν είναι ide ή sata δες στο google εικόνες και θα καταλάβεις,ο έλεγχος είναι από το Hard Disk Sentinel αφού τον βάλεις στην θήκη (εκτός και αν βρεις τρόπο να τον συνδέσεις κάπου) για να δεις σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος αν έχει πρόβλημα δεν έχει νόημα να κρατάς εκεί εικόνες που θέλεις να της κρατήσεις.
koularasss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Θα δεις από το βύσμα αν είναι ide ή sata δες στο google εικόνες και θα καταλάβεις' date='ο έλεγχος είναι από το Hard Disk Sentinel αφού τον βάλεις στην θήκη (εκτός και αν βρεις τρόπο να τον συνδέσεις κάπου) για να δεις σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος αν έχει πρόβλημα δεν έχει νόημα να κρατάς εκεί εικόνες που θέλεις να της κρατήσεις. Το λαπτοπ ειναι του 2008 και ηταν απο τα καλυτερα στην τιμη του τι ειναι πιο πιθανον να ειναι;θα το τσεκαρω και εγω βεβαια μολις παω σπιτι.τον δισκο θα τον ελεγξω για τυχον προβληματα με αυτο το προγραμμα οταν τον συνδεσω σε αλλον υπολογιστη;με την θηκη που λετε θα συνδεεται με usb ε; Αποστολή από το LG-P500 με τη χρήση Insomnia App
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Σχεδόν 100% θα έχει sata μπορείς να τον συνδέσεις κανονικά και στον σταθερό σου απλά με κανονικό sata καλώδιο για να δεις αν είναι οκ πριν ακόμα πάρεις την θήκη.
koularasss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μονο λαπτοπ εχουμε,μια θηκη ποσο παει; Με usb θα συνδεεται; Σπιτι θα ειμαι σαββατο απογευμα τοτε θα τον βγαλω θα δω καμια φωτο απο τον γοογλη να τα συγκρινω και θα σου πω για σιγουρα. Αποστολή από το LG-P500 με τη χρήση Insomnia App
washcloud Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 ...μόνο λάπτοπ; Και ο "ΑΜD Phenom" της υπογραφής σου...; Τέσπα, όσον αφορά τον δίσκο του χαλασμένου λάπτοπ του αδερφού, ΟΤΑΝ θα τον βγάλεις (το μόνο, συνήθως, που χρειάζεται, είναι να ξεβιδώσεις ένα από τα καπάκια στο κάτω μέρος του λάπτοπ, και με το που θα το σηκώσεις, θα δεις τον δίσκο, και θα τον "ξεκουμπώσεις". Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι σα να βγάζεις μια λάμπα από το ντουί όπου είναι βιδωμένη), θα τον δεις, και θα βγάλεις συμπέρασμα αν είναι SATA (που είναι και το πιθανότερο, όπως είπε κι ο Ελφ) ή τυχόν IDE, τσεκάροντας εικόνες για "SATA interface" και "ΙDE interface" στο Γκουγκλ. Γενικά νομίζω ότι καθαρίσατε με τον δίσκο, και δεν θα χρειαστεί ν' αγοράσει κάτι άλλο η μητέρα σου, αλλά απλά θα συγκεντρώσει εκεί αντίγραφα των φωτογραφιών της, για να μην τις έχει διασκορπισμένες σε διάφορα μέσα και μηχανήματα. Για την ακρίβεια, αρκεί μία θήκη για SATA 2.5'' δίσκο, που όπως είπαμε κάνει γύρω στο 10άρι από το Vision Studio στη Θεσ/νίκη. Θα είναι και το μόνο έξοδο. ...αυτά βέβαια στην περίπτωση που ο περί ου ολόγος λαπτοπίσιος δίσκος, χαίρει άκρας υγείας, που είπε κι ο Ελφ. Αν τελικά ΥΠΑΡΧΕΙ σταθερός υπολογιστής (με SATA θύρες) να συνδεθεί ο δίσκος από το χαλασμένο λάπτοπ, είναι επίσης πανεύκολο να γίνει : ανοίγεις το κουτί, και το μόνο που πιθανώς θα χρειαστείς είναι ένα SATA καλώδιο "δεδομένων", αν δεν υπάρχει άλλο εκτός από το βασικό, για τον κύριο σκληρό του μηχανήματος. 1€ κοστίζει, και ίσως δεν χρειαστεί καν, αν υπάρχει άλλο καλώδιο διαθέσιμο, έστω και από κανένα DVD drive που πιθανώς να υπάρχει στο μηχάνημα (το συνδέεις πρόχειρα στον λαπτοπίσιο δίσκο για να τον ελέγξεις με το Hard Disk Sentinel που 'πε ο Ελφ, και όταν τελειώσεις με τον δίσκο το ηαναβάζεις στο DVD). Στη χειρότερη, θα χρειαστείς κι ένα ανταπτοράκι, από Μolex βύσμα τροφοδοτικού σε "SATA power connector", αν τυχόν το τροφοδοτικό βγάζει μόνο Molex, ή τεσπα δεν υπάρχουν περρίσια SATA power βύσματα, αλλά μόνο Molex. Άλλo μισό με ένα € δηλαδή. Όταν τον συνδέσεις και βάλεις το HD Sentinel, πάρε ένα screenshot της αρχικής του οθόνης, έχοντας βεβαίως επιλέξει τον "λαπτοπίσιο" δίσκο των 320GB, με κλικ στη λίστα του με τους δίσκους στα αριστερά, και ανέβασέ το μας εδώ για να δούμε σε τί κατάσταση λέει πως είναι... Πάντως, αν τελικά όλα πάνε καλά, κι ο 320άρης είναι οκ, και πάρετε θήκη και τον χρησιμοποιεί η μητέρα σου, να μην ξεχάσετε ότι ΔΕΝ αρκεί αυτός, καθώς ο ΚΑΘΕ δίσκος μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να χαλάσει. Οπότε ΠΡΕΠΕΙ να έχει και αλλού αντίγραφα των φωτογραφιών της, και τεσπα των όσων αρχείων είναι "πολύτιμα" γι' αυτήν. Υποθέτω πως το νέτμπουκ που λες, έχει κανέναν SSD των 8 πχ GB, και δεν αρκεί για να τις έχει και εκεί. Αν βολεύεται με τα φλασάκια που λες πως έχει, και τα ντιβιντάκια, καλώς. Αλλιώς είτε φροντίστε να της κρατήσετε αντίγραφα και σε κάποιον από τους δικούς σας υπολογιστές (το λάπτοπ το δικό σου, ο πιθανός υπολογιστής που ίσως έχει ο αδερφός σου, ή ο "σταθερός υπολογιστής-ερωτηματικό" που αναφέρεται στην υπογραφή σου), είτε στην χειρότερη ας πάρει και ένα 32άρι φλασάκι που λέγαμε με 25€, αν το μέγεθος είναι αρκετό για τ' αρχεία της, και ούτε να "φορτώνεται" σε εσάς για αντίγραφα, αλλά και να τα έχει όλη την ώρα στη διάθεσή της τα αρχεία της, καθώς και τ' αντίγραφά τους, μια στον 320 που θα κάνετε εξωτερικό, και μια στο 32άρι φλασάκι. * έχω πει εξ' αρχής (και πολλάκις) ότι η φθηνότερη USB θήκη (SATA 2.5'') για τον 320άρη, κοστίζει 10€ στο Vision Studio. Μπορείς, αν τυχόν δεν σας βολέυει το μαγαζί, να δεις και στη σελίδα του Πλαισίου ας πούμε, πόσο έχουν τη φθηνότερη σχετική θήκη. Το τονίζω, επειδή είδα πως στα τελευταία σου ποστ ρωτάς και ξαναρωτάς. ** οι fix ειναι εαωτερικοι δισκοι με θηκη; ..."fix", είναι όρος που χρησιμοποίησα (και ενίοτε χρησιμοποιώ), για τους "ετοιματζίδικους" εξωτερικούς δίσκους. Δεν είναι ούτε επίσημος, ούτε καν δόκιμος ίσως (αφού φέρνει απορίες), και δεν νομίζω να δεις να τον χρησιμοποιεί άλλος. Σε κάθε περίπτωση, μη σε μπερδεύει, εννοούσα τους έτοιμους εξωτερικούς (οι οποίοι ναι, δεν είναι παρά ένας σκληρός μέσα σε μία USB θήκη).
koularasss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 ...μόνο λάπτοπ; Και ο "ΑΜD Phenom" της υπογραφής σου...; Τέσπα, όσον αφορά τον δίσκο του χαλασμένου λάπτοπ του αδερφού, ΟΤΑΝ θα τον βγάλεις (το μόνο, συνήθως, που χρειάζεται, είναι να ξεβιδώσεις ένα από τα καπάκια στο κάτω μέρος του λάπτοπ, και με το που θα το σηκώσεις, θα δεις τον δίσκο, και θα τον "ξεκουμπώσεις". Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι σα να βγάζεις μια λάμπα από το ντουί όπου είναι βιδωμένη), θα τον δεις, και θα βγάλεις συμπέρασμα αν είναι SATA (που είναι και το πιθανότερο, όπως είπε κι ο Ελφ) ή τυχόν IDE, τσεκάροντας εικόνες για "SATA interface" και "ΙDE interface" στο Γκουγκλ. Γενικά νομίζω ότι καθαρίσατε με τον δίσκο, και δεν θα χρειαστεί ν' αγοράσει κάτι άλλο η μητέρα σου, αλλά απλά θα συγκεντρώσει εκεί αντίγραφα των φωτογραφιών της, για να μην τις έχει διασκορπισμένες σε διάφορα μέσα και μηχανήματα. Για την ακρίβεια, αρκεί μία θήκη για SATA 2.5'' δίσκο, που όπως είπαμε κάνει γύρω στο 10άρι από το Vision Studio στη Θεσ/νίκη. Θα είναι και το μόνο έξοδο. ...αυτά βέβαια στην περίπτωση που ο περί ου ολόγος λαπτοπίσιος δίσκος, χαίρει άκρας υγείας, που είπε κι ο Ελφ. Αν τελικά ΥΠΑΡΧΕΙ σταθερός υπολογιστής (με SATA θύρες) να συνδεθεί ο δίσκος από το χαλασμένο λάπτοπ, είναι επίσης πανεύκολο να γίνει : ανοίγεις το κουτί, και το μόνο που πιθανώς θα χρειαστείς είναι ένα SATA καλώδιο "δεδομένων", αν δεν υπάρχει άλλο εκτός από το βασικό, για τον κύριο σκληρό του μηχανήματος. 1€ κοστίζει, και ίσως δεν χρειαστεί καν, αν υπάρχει άλλο καλώδιο διαθέσιμο, έστω και από κανένα DVD drive που πιθανώς να υπάρχει στο μηχάνημα (το συνδέεις πρόχειρα στον λαπτοπίσιο δίσκο για να τον ελέγξεις με το Hard Disk Sentinel που 'πε ο Ελφ, και όταν τελειώσεις με τον δίσκο το ηαναβάζεις στο DVD). Στη χειρότερη, θα χρειαστείς κι ένα ανταπτοράκι, από Μolex βύσμα τροφοδοτικού σε "SATA power connector", αν τυχόν το τροφοδοτικό βγάζει μόνο Molex, ή τεσπα δεν υπάρχουν περρίσια SATA power βύσματα, αλλά μόνο Molex. Άλλo μισό με ένα € δηλαδή. Όταν τον συνδέσεις και βάλεις το HD Sentinel, πάρε ένα screenshot της αρχικής του οθόνης, έχοντας βεβαίως επιλέξει τον "λαπτοπίσιο" δίσκο των 320GB, με κλικ στη λίστα του με τους δίσκους στα αριστερά, και ανέβασέ το μας εδώ για να δούμε σε τί κατάσταση λέει πως είναι... Πάντως, αν τελικά όλα πάνε καλά, κι ο 320άρης είναι οκ, και πάρετε θήκη και τον χρησιμοποιεί η μητέρα σου, να μην ξεχάσετε ότι ΔΕΝ αρκεί αυτός, καθώς ο ΚΑΘΕ δίσκος μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να χαλάσει. Οπότε ΠΡΕΠΕΙ να έχει και αλλού αντίγραφα των φωτογραφιών της, και τεσπα των όσων αρχείων είναι "πολύτιμα" γι' αυτήν. Υποθέτω πως το νέτμπουκ που λες, έχει κανέναν SSD των 8 πχ GB, και δεν αρκεί για να τις έχει και εκεί. Αν βολεύεται με τα φλασάκια που λες πως έχει, και τα ντιβιντάκια, καλώς. Αλλιώς είτε φροντίστε να της κρατήσετε αντίγραφα και σε κάποιον από τους δικούς σας υπολογιστές (το λάπτοπ το δικό σου, ο πιθανός υπολογιστής που ίσως έχει ο αδερφός σου, ή ο "σταθερός υπολογιστής-ερωτηματικό" που αναφέρεται στην υπογραφή σου), είτε στην χειρότερη ας πάρει και ένα 32άρι φλασάκι που λέγαμε με 25€, αν το μέγεθος είναι αρκετό για τ' αρχεία της, και ούτε να "φορτώνεται" σε εσάς για αντίγραφα, αλλά και να τα έχει όλη την ώρα στη διάθεσή της τα αρχεία της, καθώς και τ' αντίγραφά τους, μια στον 320 που θα κάνετε εξωτερικό, και μια στο 32άρι φλασάκι. * έχω πει εξ' αρχής (και πολλάκις) ότι η φθηνότερη USB θήκη (SATA 2.5'') για τον 320άρη, κοστίζει 10€ στο Vision Studio. Μπορείς, αν τυχόν δεν σας βολέυει το μαγαζί, να δεις και στη σελίδα του Πλαισίου ας πούμε, πόσο έχουν τη φθηνότερη σχετική θήκη. Το τονίζω, επειδή είδα πως στα τελευταία σου ποστ ρωτάς και ξαναρωτάς. ** ..."fix", είναι όρος που χρησιμοποίησα (και ενίοτε χρησιμοποιώ), για τους "ετοιματζίδικους" εξωτερικούς δίσκους. Δεν είναι ούτε επίσημος, ούτε καν δόκιμος ίσως (αφού φέρνει απορίες), και δεν νομίζω να δεις να τον χρησιμοποιεί άλλος. Σε κάθε περίπτωση, μη σε μπερδεύει, εννοούσα τους έτοιμους εξωτερικούς (οι οποίοι ναι, δεν είναι παρά ένας σκληρός μέσα σε μία USB θήκη). τον σταθερο των εδωσα στον θειο μου αλλα και εκει μπορω να βαλω κανα back up μιας και τον εχει αδειο,εγω τον ειχα συνθεση(με τη βοηθεια του insomnia)αλλα δεν εβαλα καλη καρτα γραφικων και ετσι του τον εδωσα και οταν δεν θα με καλυπτει το λαπτοπ μου για τα παιχνιδια θα του βαλω μια καλη και ειμαι μια χαρα.μετα εγω μεσα στο λαπτοπ εχω 32,5 gb και ειναι αρχεια απο φωτο,βιντεο απο το σχολειο και απο τις οικογενειακες διακοπες κτλ.το 2006 που πηρε την φωτογραφικη αρχισε να τις περναει σε dvd και μου ειπε εχει αλλα 15-20 χωρια αυτα που εχω στο λαπτοπ,ο αδερφος μου θα παει πανεπηστημιο φετος και πολυ πιθανον να χρειαζεται τα gb του λαπτοπ του οποτε του αδερφου μου δεν παιζει σαν επιλογη.καθε χρονια βγαζει περιπου 3000-4000 φωτο(εβγαζε τουλαχιστον τοτε που δεν τους ειχαν κοψει τους μσθους και πηγαιναμε κανα εξωτερικο)απο 2 mb η φωτο. λοιπον,τις φωτο δηλαδη τις εχουμε μια φορα σπαρτα και θελει τον σκληρο να τις εχει καπου ολες μαζι,ο σκληρος ειναι το 2ο back up.τον δισκο τον ειχα βγαλει και μετα τον ξαναεβαλα γιατι ειχαμε παει να τον ξαναδουνε στο πλαισιο.το λαπτοπ ο αδερφος μου σαν τα ματια του το προσεχε,πολυ δυσκολα εβαζε κατι στον σκληρο γιατι φοβοταν πολυ τους ιους οποτε δυσκολα να μην ειναι καλος.
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 ** ..."fix", είναι όρος που χρησιμοποίησα (και ενίοτε χρησιμοποιώ), για τους "ετοιματζίδικους" εξωτερικούς δίσκους. Δεν είναι ούτε επίσημος, ούτε καν δόκιμος ίσως (αφού φέρνει απορίες), και δεν νομίζω να δεις να τον χρησιμοποιεί άλλος. Σε κάθε περίπτωση, μη σε μπερδεύει, εννοούσα τους έτοιμους εξωτερικούς (οι οποίοι ναι, δεν είναι παρά ένας σκληρός μέσα σε μία USB θήκη). Εδώ μια μικρή παρατήρηση, ότι οι δίσκοι σε αυτές της θήκες ναι μεν είναι κανονική αλλά έχουν διαφορετικές ετικέτες οπότε και εγγυήσεις από τους κανονικούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα