Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε χρειάζεται πάντα προυπηρεσία.

Η εταιρεία που συνεργάζομαι για παράδειγμα προσλαμβάνει συστηματικά πρωτόβγαλτους στην αγορά, μη σου πω ότι σε πολλές περιπτώσεις το προτιμά.

και μενα με προτιμησε πριν 10 χρονια περιπου μια εταιρια χωρις να χω προυπηρεσια...δουλευα για 6 μηνες χωρις προσληψη για 100.000δρχ (294 ευρω πρεπει να ειναι αυτα περιπου)...μετα μου εκανε προσληψη και μου δινε τον μινιμουμ μισθο (450-480ευρω τοτε αν δεν κανω λαθος).

Δεν εβγαζα κιχ , μιας και δεν ειχα προυπηρεσια.Με προτιμησε..αλλα με εκμεταλλευτηκε.

Δεν αμφιβαλλω οτι η δικη σου εταιρια μπορει να τους προτιμα για να τους δωσει εφοδια και ευκαιριες..αλλα πολλες το κανουν γιατι τον "πρωταρη" θα τον πληρωσει λιγοτερο.Και οση δουλεια τους βγαλει.

Δημοσ.

Kαλα αλλο τα τοτε 100.000δρχ που ηταν ναι μεν λιγα αλλα οχι τραγικα και αλλο τα τωρινα 294 ευρω που σου τελειωνουν πριν πεις κυμινο.

Σε απλη αναγωγη ετσι χοντρικα 100.000δρχ τοτε ισως να αντιστοιχουν σαν αγοραστικη δυναμη σε καμια 500-600ρα ευρω σημερα.

Ενοικιο γκαρσονιερας 50.000δραχμες, βενζινη 150 δραχμες, καφες απο 250 εως 600 δραχμες, φοροι νορμαλ, πετρελαιο θερμανσης 70 δραχμες αν δεν απατωμαι... Ζουσες με 100.000δρχ. Τωρα τα 290 ευρω ζητημα αν φτανουν για 1 ενοικιο. Ρευμα, νερα, τηλεφωνα, φοροι θες αλλα τοσα.

Δημοσ.

Δεν αμφιβαλλω οτι η δικη σου εταιρια μπορει να τους προτιμα για να τους δωσει εφοδια και ευκαιριες..αλλα πολλες το κανουν γιατι τον "πρωταρη" θα τον πληρωσει λιγοτερο.Και οση δουλεια τους βγαλει.

Φυσικά και θα τον πληρώσει λιγότερο, είναι λογικό νομίζω.

Εκτός από το οικονομικό όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι, πχ πιο εμπειροι μπορεί να μην δέχονται να πάνε σε μέρη/έρηα που δεχονται να πάνε νέοι (είτε λόγω περισότερρων εναλλακτικών επιλογών είτε λόγω υποχρεώσεων) αλλά και γιατί δε συμφέρει μια εταιρεία να δημσιουργήσει μια ισχυρή ομάδα έμπειρων που αν φύγουν θα την αφήσουν ξεκρέμαστη.

Αυτό είναι και το "παράθυρο" των νέων, και εγώ όταν πήγα σαν "νέος" δέχθηκα να δουλέψω με χρήματα που δούλευα αρκετά χρόνια πριν, και δέχθηκα να πάω εκεί που δεν πήγαιναν οι παλιοί. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι νέοι.

Δημοσ.

Παιδια δυστηχως δεν υπαρχουν δουλιες οι εταιρειες οταν προκειται για επαγγελμα που θελει να εχει καποιες γνωσεις προτιμανε ατομα με εμπειρια και τα εκμεταλευονται ενω οταν προκειται για χειρονακτικη συνηθως προτειμανε παρανομους μεταναστες.

Επισης σχετικα με το ΟΑΕΔ ειμαι απλα τραγικα τα πραγματα απο τους 100 αντε να βρει δουλεια απο εκει ο ενας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...