Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υ.Γ. Όσο για το τρέξιμο αν εχεις απλά στόχο το χάσιμο λίπους τότε απλά τρέχα για 45 λεπτάκια γύρω στο 60-65% που μπορείς για να χάσεις όσο πιό πολύ λίπος είναι δυνατόν και αν μπορείς καλύτερα πρωι-πρωι νηστικός. Αν απλά τρέχεις για να τρέξεις επειδή είναι απλά γαμάτα τότε τρέχα όσο μπορείς και δεν πειράζει αν θυσιάσεις λίγο μυΙκό ιστό.

Με το πρωινό τρέξιμο τι προτιμάει να καίει ο οργανισμός για ενέργεια; Μυική μάζα ή λίπος; Ή και τα δύο; Νομίζω είναι λίγο παρακινδυνευμένο για κάποιον που δεν θέλει να χάσει τη μυική μάζα του.

Δημοσ.

Πανε ενα γυμναστηριο αφου δεν ειναι οικονομικο το θεμα ρε ανθρωπε. Τι δεν γουσταρεις να εισαι με αλλους τοσους εκει μεσα. Για το καλο σου το κανεις.

Λες εισαι 1.80 το ιδανικο βαρος για εσενα ειναι περιπου στα 78 κιλα περιπου μπορει και ενα-δυο παρακατω.

Για τον φιλο που λεει να κανει σχοινακι. Το μονο που θα καταφερει ειναι να καψει τα ποδια του τις 3 πρωτες μερες να μην μπορει να κουνηθει για καμια βδομαδα και να τα παρατησει.

Με το αεροβιο δεν χανεις μετα τα 20 λεπτα. Οταν λεμε αεροβιο δεν εννοουμε 20 λεπτα τρεχουμε σαν τα ταγαρια. Εχει διαφορα προγραμματα που απο το 10λεπτο ειναι ικανα να σε γονατισουν.

Για τον φιλο που λεει οτι το ποτο δεν παχαινει διαβασε ερευνες καλυτερα. Μονο το τζιν εχει τις λιγοτερες εως ανυπαρκτες αλλο καλο ειναι να τα κοψεις ολα.

Το θεμα ειναι και γυμναστηριο να πας και να μην πας αμα δεν κανεις διατροφη αποτελεσματα δεν θα δεις. Κοψε αναψυκτικα, ποτα, τηγανιτα ιστοριες και ολα θα ειναι κομπλε

και το σημαντικοτερο. στην αρχη θα καις αρκετα γρηγορα. Μην παρουν τα μυαλα σου αερα και λες α χανω τοσο γρηγορα αυτα ειναι τα υγρα που χανεις μετα ξεκινανε τα λουκια.

Δημοσ.

Με το πρωινό τρέξιμο τι προτιμάει να καίει ο οργανισμός για ενέργεια; Μυική μάζα ή λίπος; Ή και τα δύο; Νομίζω είναι λίγο παρακινδυνευμένο για κάποιον που δεν θέλει να χάσει τη μυική μάζα του.

Και τα δύο (ανάλογα την ένταση), αλλά το βασικό είναι ότι το σώμα σου λόγω έλλειψης υδατανθράκων (έχουν εξαφανιστεί μετά από 8 ώρες ύπνου χωρίς φαγητό) εξαναγκάζεται να κάψει λίπος. Φυσικά και θα καταστρέψεις και μυϊκό ιστό, αλλά θα κάψεις και λίπος. Πολύ περισσότερο από όσο θα έκαιγες αν έτρεχες το απογευματάκι εγώ έχεις φάει κανονικά.

Δημοσ.

Για τον φιλο που λεει οτι το ποτο δεν παχαινει διαβασε ερευνες καλυτερα. Μονο το τζιν εχει τις λιγοτερες εως ανυπαρκτες αλλο καλο ειναι να τα κοψεις ολα.

Το τζιν έχει 40% αλκοόλ. Είναι δυνατόν να μην παχαίνει;

Αλκοολούχο ποτό που δεν παχαίνει δεν υπάρχει.

Και τα δύο (ανάλογα την ένταση), αλλά το βασικό είναι ότι το σώμα σου λόγω έλλειψης υδατανθράκων (έχουν εξαφανιστεί μετά από 8 ώρες ύπνου χωρίς φαγητό) εξαναγκάζεται να κάψει λίπος. Φυσικά και θα καταστρέψεις και μυϊκό ιστό, αλλά θα κάψεις και λίπος. Πολύ περισσότερο από όσο θα έκαιγες αν έτρεχες το απογευματάκι εγώ έχεις φάει κανονικά.

Το καλύτερο για το πρωί θεωρώ ότι είναι πολύ χαλαρό περπάτημα, γιατί λόγω έλλειψης υδατανθράκων, ο οργανισμός θα ψάξει μια πιο άμεση πηγή ενέργειας απότι το λίπος κατά συνέπεια θα αρχίσουν οι μύες να τρώγονται.

Αν έχεις φάει πιο πριν αλλάζει. Στην έντονη αερόβια ο οργανισμός θα αντλήσει ενέργεια από τους υδατάνθρακες του φαγητού, όταν δεν υπάρχει φαγητό όμως είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.

Το τζιν έχει 40% αλκοόλ. Είναι δυνατόν να μην παχαίνει;

Αλκοολούχο ποτό που δεν παχαίνει δεν υπάρχει.

;) και εγω ετσι ελεγα μεχρι που ειδα οτι δεν μου κανει τιποτα.

Το καλύτερο για το πρωί θεωρώ ότι είναι πολύ χαλαρό περπάτημα, γιατί λόγω έλλειψης υδατανθράκων, ο οργανισμός θα ψάξει μια πιο άμεση πηγή ενέργειας απότι το λίπος κατά συνέπεια θα αρχίσουν οι μύες να τρώγονται.

Δεν ειναι τοσο απλο οσο το λετε απο το λιπος θα καψεις μυες. Αμα θες να χασεις και να κανεις μυες δεν σε ενδιαφερει. Εγω καθε φορα παω στα ορια μου μεχρι να γονατισω και δεν εχω καταλαβει οτι εχω καψει,

Δημοσ.

επειδη το εσυ ειναι και το αριστο...?

επειδη το εγω και πολλοι πολλοι αλλοι ;)

οπως ειπα ομως λεω καλο θα ηταν να τα κοψει ολα.

Δημοσ.

επισης το ισοζυγιο της ενεργειας το εχει ακουστα κανεις?

επειδη το εγω και πολλοι πολλοι αλλοι ;)

οπως ειπα ομως λεω καλο θα ηταν να τα κοψει ολα.

η οικουμενη να φανταστω...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις φάει πιο πριν αλλάζει. Στην έντονη αερόβια ο οργανισμός θα αντλήσει ενέργεια από τους υδατάνθρακες του φαγητού, όταν δεν υπάρχει φαγητό όμως είναι το πρόβλημα.

Δε μιλάμε για «ξέσκισμα». Ο οργανισμός σου θα αρχίσει να διαλύει μυϊκό ιστό εάν υπάρξουν μεγάλες ανάγκες σε ενέργεια. Άμα βγεις και αρχίσεις τα sprintάκια δηλαδή, εκεί ναι, μάλλον «κρέας» θα καταναλώνεις. Αλλά με χαλαρό τρεξιματάκι σε στυλ jogging δε «το γυρνάει»— εκεί παίρνει την περισσότερη ενέργεια από το λίπος.

Φυσικά πάλι θα χάσεις και μυϊκό ιστό, αλλά όχι πολύ. Δηλαδή εάν βάλεις στο πρόγραμμά σου και ασκήσεις ενδυμάτωσης ενδυνάμωσης για να «ξαναφτιάχνεις» όσο μυ χαλάς (εννοείται όχι το πρωί) θα είσαι μια χαρά.

=== EDIT ===

* Ενδυμάτωσης έγραψα ο αθεόφοβος...

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.

Πολύ σωστός. Έτσι το φανταζόμουν και εγώ αν και γενικά το θέμα της πρωινής προπόνησης είναι αμφιλεγόμενο. Πουθενά δεν έχω βρει μια στάνταρ επιστημονική απάντηση.

Δημοσ.

Πολύ σωστός. Έτσι το φανταζόμουν και εγώ αν και γενικά το θέμα της πρωινής προπόνησης είναι αμφιλεγόμενο. Πουθενά δεν έχω βρει μια στάνταρ επιστημονική απάντηση.

Μα υπάρχει επιστημονική απάντηση: Η ποσότητα γλυκογόνου που υπάρχει στον οργανισμό μας το πρωί με το που ξυπνήσουμε είναι αμελιτέα. Όταν θα πάς για τρέξιμο το σώμα σου για να παράγει την ATP χρειάζεται ενέργεια (υδατάνθρακες-πρωτείνες-λιπίδια), που εφόσον δεν υπάρχει γλυκογόνο (υδατάνθρακες) τότε πάει στην αμέσως επόμενη πηγή όπου είναι το λίπος. Γι αυτό λένε ότι είναι καλύτερο (από άποψη χάσιμου λίπους) το τρέξιμο το πρωί νηστικός...επειδή το σώμα δεν έχει να κάψει γκυκογόνο και καίει κατευθείαν λίπος, δεν χάνει χρόνο καταναλώνοντας πρώτα υδατάνθρακες και μετά λίπος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...