Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο VS 2012 γιατί δεν υπάρχει το windows form application στη CLR?

αναγκαστηκά κάνω empty clr project και προσθέτω φόρμα.

και μετά το error entry point must be defined προσθέτω main στο source file .cpp

αλλά μου εμφανίζει κονσόλα. Γιατί δεν εμφανίζεται η φόρμα;

δεν κατάφερα να την κάνω να εμφανιστεί!

Κοίταξα το βιβλίο αλλά δεν αναφέρει κάτι... στο VS2010 έχει κανονικά το windows form application για CLR.

Οπότε κάτι άλλο πρέπει να γίνει που δεν λέει το βιβλίο γιατί αν κατάλαβα καλά στο 2010 το έκανε μόνο του.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλάς για C++ project;

Δεν ξέρω ποια έκδοση Visual Studio 2012 έχεις κατεβάσει και γενικά δεν έχω εικόνα απο το 2012.

Πάντως στο Visual Studio 2010 σε C++ project στην κατηγορία CLR σου το έχει σαν project template.

Γενικότερα αν θες τη γνώμη μου (και την εκφράζω με πάσα επιφύλαξη) αν θες να ασχοληθείς με CLR (δλδ .ΝΕΤ) μην το κάνεις με την C++. Να το κάνεις από την C#.

Αν θες να ασχοληθείς με την C++ της Microsoft καλύτερα να πιάσεις κάποιο από τα native frameworks που έχει (π.χ. MFC αν και πολλοί θα σου πουν οτι ενδεχομένως να μην αξίζει).

Κοινώς αν είναι να πιάσεις .NET πιάσε C#.

Αν θες C++ μην πιάσεις .NET.

(Επαναλαμβάνω προσωπική μου άποψη η παραπάνω).

Η C++ CLR εισάγει διάφορα πράγματα τα οποία ξεφεύγουν από την συνηθισμένη C++.

Εκτός και αν έχεις είδη πολύ μεγάλη εμπειρία και άνεση με την C++ οπότε θα είναι δαπάνη χρόνου να πας αλλού (που και πάλι αυτό δε στέκει και πάρα πολύ).

Για να σε βοηθήσω να επιλέξεις σου παραθέτω εναν απλό κώδικα απο C++ CLR οπου πρόκειται για μια βασική φόρμα με ένα κουμπί και ένα Label που όταν πατάς το κουμπί γράφει στο Label "Hello World".

>
namespace CppClr {
using namespace System;
using namespace System::ComponentModel;
using namespace System::Collections;
using namespace System::Windows::Forms;
using namespace System::Data;
using namespace System::Drawing;
/// <summary>
/// Summary for Form1
/// </summary>
public ref class Form1 : public System::Windows::Forms::Form
{
public:
 Form1(void)
 {
  InitializeComponent();
  //
  //TODO: Add the constructor code here
  //
 }
protected:
 /// <summary>
 /// Clean up any resources being used.
 /// </summary>
 ~Form1()
 {
  if (components)
  {
   delete components;
  }
 }
private: System::Windows::Forms::Button^  button1;
private: System::Windows::Forms::Label^  label1;
protected:
private:
 /// <summary>
 /// Required designer variable.
 /// </summary>
 System::ComponentModel::Container ^components;
#pragma region Windows Form Designer generated code
 /// <summary>
 /// Required method for Designer support - do not modify
 /// the contents of this method with the code editor.
 /// </summary>
 void InitializeComponent(void)
 {
  this->button1 = (gcnew System::Windows::Forms::Button());
  this->label1 = (gcnew System::Windows::Forms::Label());
  this->SuspendLayout();
  //
  // button1
  //
  this->button1->Location = System::Drawing::Point(12, 205);
  this->button1->Name = L"button1";
  this->button1->Size = System::Drawing::Size(260, 45);
  this->button1->TabIndex = 0;
  this->button1->Text = L"button1";
  this->button1->UseVisualStyleBackColor = true;
  this->button1->Click += gcnew System::EventHandler(this, &Form1::button1_Click);
  //
  // label1
  //
  this->label1->AutoSize = true;
  this->label1->Location = System::Drawing::Point(12, 9);
  this->label1->Name = L"label1";
  this->label1->Size = System::Drawing::Size(35, 13);
  this->label1->TabIndex = 1;
  this->label1->Text = L"label1";
  //
  // Form1
  //
  this->AutoScaleDimensions = System::Drawing::SizeF(6, 13);
  this->AutoScaleMode = System::Windows::Forms::AutoScaleMode::Font;
  this->ClientSize = System::Drawing::Size(284, 262);
  this->Controls->Add(this->label1);
  this->Controls->Add(this->button1);
  this->Name = L"Form1";
  this->Text = L"Form1";
  this->Load += gcnew System::EventHandler(this, &Form1::Form1_Load);
  this->ResumeLayout(false);
  this->PerformLayout();

}
#pragma endregion
private: System::Void Form1_Load(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
   }
private: System::Void button1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
 this->label1->Text = L"Hello World";
   }
};
}

Και σου παραθέτω την (σε διαφορετικό αρχείο) Main

>
// CppClr.cpp : main project file.
#include "stdafx.h"
#include "Form1.h"
using namespace CppClr;
[sTAThreadAttribute]
int main(array<System::String ^> ^args)
{
// Enabling Windows XP visual effects before any controls are created
Application::EnableVisualStyles();
Application::SetCompatibleTextRenderingDefault(false);
// Create the main window and run it
Application::Run(gcnew Form1());
return 0;
}

Αν αυτό σου μοιάζει αρκετά οικείο με την C++ που ξέρεις μέχρι στιγμής, τότε συνέχισε με αυτήν.

Πρώτα απ όλα θα πρέπει να αναρωτηθείς και να διαβάσεις τι είναι αυτό ( ^ ) το σύμβολο και τι εκφράζει και τι το gcnew.

πχ

>
private: System::Windows::Forms::Button^  button1;
// ...
this->button1 = (gcnew System::Windows::Forms::Button());

Τι διαφορά έχει από το απλό αντικείμενο, τον pointer και την αναφορά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο VS2012 στη CLR δεν έχει template windows form application.

Απ' ότι είδα στο internet μπορείς να το εισάγεις από το 2010, δημιουργώντας ένα από το 2010 και ανοίγοντας το με το 2012 και στη συνέχεια μετατροπή.

Αλλά κάποιος λόγος θα υπάρχει που το αφαιρέσανε... δεν ξέρω.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, Η C++ σε .NET είναι αρκετά περίπλοκη και δεν έχω καταλάβει γιατί το κάναν έτσι.

Ίσως γιαυτό βγάλαν το template windows forms στη CLR, για να προωθήσουν την C# (?!)

Αν και δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα από .NET κατάφερα να τρέξω την main ψάχνοντας διάφορα παραδείγματα.

εμφάνισα τη φόρμα, μαζί με την κονσόλα βέβαια αλλά από το τίποτα κάτι είναι κ αυτό.

Λοιπον, το θέμα τώρα είναι ότι από τη native C++ που ξέρω, δεν κατάφερα να διασυνδέσω το source file με τις κλάσεις τις συναρτήσεις την main κτλ... με

το header file της φόρμας.

Μου μοιάζει σαν το source file και το header file της φόρμας να είναι 2 διαφορετικά προγράμματα!!

Στο γραφικό περιβάλον της φόρμας με τα components τα properties και τα events ξέρω τι γίνεται, και με λίγη βοήθεια από msdn βρίσκω άκρη!

Το θέμα μου είναι στη διασύνδεση.

Πχ. έφτιαξα μια κλάση με έναν μετρητή, δημιουργούμε ένα αντικείμενο. Πατώντας ένα κουμπί θέλουμε να αυξάνουμε τον μετρητή για το αντικείμενο που δημιουργήσαμε.

Όπως ακριβώς θα γινόταν αν η κλήση αυτού του αντικειμένου (με τη συνάρτηση μέλος) βρισκόταν μέσα στη main.

Αλλά εκεί μου έβγαλε error και δεν αναγνωρίζει ούτε το αντικείμενο ούτε τη συνάρτηση μέλος της κλάσης. Είναι σαν να ναι δυο διαφορετικά προγράμματα.

Προσπάθησα να βάλω την κλάση στο namespace που είναι και η φόρμα αλλά τίποτα.

Το σύμβολο ^ και το gcnew όντως δεν ξέρω τί δουλειά κάνουν.

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά παρατήρησα ότι χρησιμοποιόντας το σύμβολο ^ πρέπει να αναφέρομαι στα αντικείμενα με το σύμβολο ->

διαφορετικά χρησιμοποιώ τον τελεστή "." (τελεία)

Δεν μπορώ να πω ότι έχω άνεση με τη C++ αλλά ούτε ότι μου είναι δυσνόητη. Έχω το βιβλίο του lafore "αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός με τη C++"

το οποίο ασχολείται με προγράμματα κονσόλας και το χρησιμοποιώ ως βοήθημα.

Αλλά όταν πάω να το χρησιμοποιήσω στο Visual Studio έχω την εντύπωση ότι αυτό που βλέπω δεν είναι C++ !

Αλλά κάτι σαν "microsoft language" με λίγο ιδέα από C++ :P

Λοιπόν, προς το παρόν δεν σκέφτομαι να πιάσω τη C# και το .NET δεν το συμπάθησα, οπότε αν έχει κανείς να προτείνει κάποιο τρόπο (για το Visual Studio) για native C++ με γραφικό περιβάλλον

ή κάποιον άλλο Compiler. Τουλάχιστον κάτι που να χει υποστήριξη. tutorials, examples οπαδούς σε forums κτλ :P

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! :)

Επεξ/σία από Giorgos3924
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι ότι εγώ σου είχα συστήσει να πάρεις το συγκεκριμένο βιβλίο, τουλάχιστον δυο χρόνια πριν.

Ελπίζω να έμεινες ευχαριστημένος.

Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, οι παρεκτροπές της MS από την standard C++ είναι πάρα πολλές.

Το ότι δεν σου άρεσε η C# και το .ΝΕΤ είναι μάλλον φυσιολογικό - ειδικά αν έχεις εκπαιδευτεί με ένα βιβλίο όπως αυτό.

Ούτε και μένα μου αρέσουν και δεν τα ασχολήθηκα ποτέ.

Αν θέλεις γραφικό περιβάλλον χωρίς τα (ενίοτε απεχθή) ματζούνια της MS πρέπει να στραφείς στην Qt.

Eίναι καθαρή C++ (όπερ σημαίνει ότι δεν ξεφεύγεις από το πρότυπο),

έχει ότι μπορεί να χρειαστείς (π.χ. συναρτήσεις για νήματα ή για σύνδεση με βάσεις δεδομένων)

ο κώδικας που γράφεις είναι cross-platform,

έχει τεράστια υποστήριξη (βιβλία, tutorials, forums) και συνεχή ανάπτυξη/διάδοση.

Πολλές συναρτήσεις της είναι πιο εύχρηστες από αντίστοιχες της STL.

Π.χ. οι συναρτήσεις της για strings χειρίζονται αδιακρίτως ascii και unicode χωρίς καμιά προγραμματιστική μέριμνα.

Υποστηρίζει το openGL και το VTK χωρίς να χρειάζεται να γράψει ο προγραμματιστής μια σελίδα ρυθμίσεις.

Επιπλέον, κυκλοφορούν και έτοιμα widgets της Qt για συγκεκριμένες δουλειές (π.χ. γραφικές παραστάσεις συναρτήσεων).

Η Qt μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα από το visual studio (τουλάχιστον τα professional 2008 και 2010 που δοκίμασα)

και αυτό που γράφεις να είναι όντως C++.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Qt υπήρχε και ελληνικό forum.

Το μόνον μειονέκτημά της είναι ότι στην ελλάδα δεν υπάρχουν εταιρείες που να βασίζονται σ' αυτήν

για ανάπτυξη μεγάλων εφαρμογών. Στην ελλάδα οι επαγγελματίες δουλεύουν κυρίως με .net ή C#.

Με ελάχιστο ψάξιμο θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες.....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.

...

Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, οι παρεκτροπές της MS από την standard C++ είναι πάρα πολλές.

...

Aυτό που λές δεν ισχυεί απόλυτα. Η υποστήριξη της ms όσον αφορά C++11 είναι βελτιωμένη σε σχέση με παλιότερες εκδόσεις του visual studio και C++98. Το πρόβλημα είναι για όποιον θέλει να προγραμματίζει "native C++" είναι ότι θα χρειαστεί την professional edition του visual studio 2012.

Η CLR δεν είναι C++ μιας και η προτυποποίηση δεν ορίζει κάποιες προδιαγραφές για ανάπτυξη εφαρμογών με γραφικο περιβάλλον. Αν κάποιος θέλει να φτιάξει GUI εφαρμογές με C++ έχει πολλές επιλογές. Η .net δεν περιλάμβάνεται σε αυτές. Ούτε και είναι ανάγκη βέβαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι ότι εγώ σου είχα συστήσει να πάρεις το συγκεκριμένο βιβλίο, τουλάχιστον δυο χρόνια πριν.

Ελπίζω να έμεινες ευχαριστημένος.

Το ότι δεν σου άρεσε η C# και το .ΝΕΤ είναι μάλλον φυσιολογικό - ειδικά αν έχεις εκπαιδευτεί με ένα βιβλίο όπως αυτό.

Ούτε και μένα μου αρέσουν και δεν τα ασχολήθηκα ποτέ.

Αν θέλεις γραφικό περιβάλλον χωρίς τα (ενίοτε απεχθή) ματζούνια της MS πρέπει να στραφείς στην Qt.

Eίναι καθαρή C++ (όπερ σημαίνει ότι δεν ξεφεύγεις από το πρότυπο),

έχει ότι μπορεί να χρειαστείς (π.χ. συναρτήσεις για νήματα ή για σύνδεση με βάσεις δεδομένων)

ο κώδικας που γράφεις είναι cross-platform,

έχει τεράστια υποστήριξη (βιβλία, tutorials, forums) και συνεχή ανάπτυξη/διάδοση.

Πολλές συναρτήσεις της είναι πιο εύχρηστες από αντίστοιχες της STL.

Π.χ. οι συναρτήσεις της για strings χειρίζονται αδιακρίτως ascii και unicode χωρίς καμιά προγραμματιστική μέριμνα.

Υποστηρίζει το openGL και το VTK χωρίς να χρειάζεται να γράψει ο προγραμματιστής μια σελίδα ρυθμίσεις.

Επιπλέον, κυκλοφορούν και έτοιμα widgets της Qt για συγκεκριμένες δουλειές (π.χ. γραφικές παραστάσεις συναρτήσεων).

Η Qt μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα από το visual studio (τουλάχιστον τα professional 2008 και 2010 που δοκίμασα)

και αυτό που γράφεις να είναι όντως C++.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Qt υπήρχε και ελληνικό forum.

Το μόνον μειονέκτημά της είναι ότι στην ελλάδα δεν υπάρχουν εταιρείες που να βασίζονται σ' αυτήν

για ανάπτυξη μεγάλων εφαρμογών. Στην ελλάδα οι επαγγελματίες δουλεύουν κυρίως με .net ή C#.

Με ελάχιστο ψάξιμο θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες.....

-

Ναι, σε θυμάμαι, εσύ μου το είχες προτείνει. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από αυτό που προσφέρει!

Θα το πρότεινα κι εγώ σε κάποιον που θέλει να αρχίσει με την C++.

Απλά όπως κατάλαβα, δεν κάνει για τα προιόντα της MS.

Έχω την ultimate έκδοση του VS 2012.

Ας στραφούμε στην Qt. Θα πρέπει να κατεβάσω dll ή τίποτα άλλο ή είναι κάτι ακόμα που προσφέρει το Visual Studio;

Βρήκα έναν οδηγό για εγκατάσταση του Qt στο VS.

Θα δω πως είναι και ίσως ασχοληθώ με αυτό προς το παρόν.

Αργότερα ίσως επανέλθω στο .NET με C#.

Αν και δεν νομίζω να χρειαστεί...

Τί είναι αυτό το τόσο καλό που προσφέρει το .NET και η C# σε μεγάλες εφαρμογές;

Επεξ/σία από Giorgos3924
Δημοσ.

Βιβλία όπως αυτό δεν εστιάζουν σε συγκεκριμένο compiler ή έκδοση της C++ αλλά στην standard έκδοσή της,

ήτοι στα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές της που είναι κοινά σε όλους τους compilers και τρέχουν παντού.

Αυτό είναι και το σωστό και ο ορθός τρόπος εκπαίδευσης.

Σε ότι αφορά την Qt, είναι ίσως το καλύτερο API για γραφικό περιβάλλον στην C++

και τολμώ να πω από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί στην C++.

Αν ασχοληθείς δεν θα μετανιώσεις.

ΑΛΛΑ !

Αν έρχεσαι για πρώτη φορά σε επαφή μαζί της, πρέπει να ψάξεις λίγο τα πράγματα.

H Qt δεν έχει σχέση με το visual studio. Εϊναι μια μεγάλη εξωτερική βιβλιοθήκη συναρτήσεων.

H χρήση της στο visual studio γίνεται σε 3 βήματα :

1) Eγκατάσταση της Qt, δηλ. της βιβλιοθήκης. Είναι το πιο δύσκολο στάδιο.

2) Αφού εγκατασταθεί σωστά, πρέπει να εγκαταστήσεις ένα add-in ώστε

να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μέσα από το visual studio.

Oυσιωδώς το add-in αυτό είναι για να αναγνωρίζει και να χειρίζεται τα project files (*.pro) της Qt.

3) Τέλος, πρέπει να κάνεις τις ρυθμίσεις στο VS για το πού είναι τα directories της Qt ώστε

να τα βρίσκει κατά το compiling & linking.

Στο 1) πολλά μπορούν να πάνε στραβά αν δεν ξέρεις, διότι η Qt απαιτεί να κάνεις εσύ compile τα αρχεία της.

Υπάρχουν όμως κάποια sites που έχουν έτοιμο έναν installer της Qt που κάνει αυτόματα την διαδικασία

σχεδόν χωρίς καμιά παρέμβαση (απλώς τον τρέχεις και εγκαθιστά την Qt μόνος του).

Αυτό είχα κάνει εγώ και αυτό συνιστώ να κάνεις.

Επίσης, αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το visual studio, η Qt προσφέρει δικό της compiler (το minwg) με τις

ρυθμίσεις των directories έτοιμες. Aν και εγώ προτιμώ το visual studio, το minwg έχει το πλεονέκτημα ότι τα

project files του (τα *.pro) φορτώνουν απαράλλακτα και στην έκδοσή του για mac ή linux (οπότε όλο το project

σου φορτώνεται και γίνεται compile χωρίς σχεδόν καμιά μέριμνα κι εκεί).

Τέλος, συνιστώ να πάρεις ένα-δυο βιβλία για της Qt που θα σε εισάγουν στη χρήση της συντονισμένο τρόπο.

Είναι ένα τεράστιο και πανίσχυρο περιβάλλον και με μόνον tutorials θα "τσαλαβουτάς" από δω κι από κει

χωρίς σύστημα και χωρίς σαφή διδακτικό στόχο.

Ψάξε λίγο διάστημα πώς γίνονται τα παραπάνω και τι και πού υπάρχει.

Περισσότερη βοήθεια και πληροφορίες θα δώσουν άλλοι, πιο ειδικοί.

Καλή συνέχεια...

-

Δημοσ.

Έχω καιρό να την πιάσω και τώρα πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει.

Καλές εισαγωγές είναι τα

- "The book of Qt 4 The art of building Qt applications" του Molkentin

(τα συνοδευτικά πηγαία αρχεία που έδινε είχαν κάποια προβλήματα και δεν φορτώνονταν αλλά τα διόρθωσα)

- "Foundations of Qt development" του Thelin

- "C++ GUI Programming with Qt4" του Summerfield

Εγώ έμαθα πολλά από αυτά τα τρία. Το καθένα έχει κάτι που δεν έχουν τα άλλα.

Το πιο ευρύ είναι του Summerfield (έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων).

Η Qt είναι τεράστια, με πολλή λεπτομέρεια και μερικές έννοιες της όπως το view/model είναι δυσνόητες,

Έτσι, ένα βιβλίο είναι δύσκολο να τα καλύψει όλα.

Για επαγγελματίες που την ξέρουν ήδη και θέλουν να κάνουν σοβαρά πράγματα, μια καλή πηγή είναι το

"Advanced Qt 4 programming with Qt 4" του Summerfield.

Τα παραπάνω έχει πάνω από χρόνο που τα είδα, τώρα πιθανόν να έχουν κυκλοφορήσει κι άλλα καλύτερα...

-

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι από ποιό site ήταν.

Πάντως δεν ήταν από το επίσημο της Noikia.

Αυτό που δείχνει το video που παρέθεσες είναι η διαδικασία όπου ο υποψήφιος χρήστης

κάνει εκείνος complie & linking τα πηγαία αρχεία της Qt για την την στήσει.

Αυτό είναι ο μπελάς που έλεγα, το cοmpile & linking των source files της !

Eγώ είχα βρει ένα site που κατέβαζες ένα τεράστιο εκτελέσιμο (περίπου 200 ΜΒ) το οποίο είχε τα binaries έτοιμα.

Το έτρεχες, ρωτούσε που θα μπουν και τα εγκαθιστούσε χωρίς να κάνεις τίποτε άλλο (και πολύ πιο γρήγορα

αφού τα εκτελέσιμα ήταν έτοιμα). Δεν θυμάμαι που ήταν δυστυχώς.

Από το επίσημο site είχα κατεβάσει μονο το add-in για το visual studio (δείχνεται στο video από στο 5:37), όχι την βιβλιοθήκη.

-

Δημοσ.

Τί είναι αυτό το τόσο καλό που προσφέρει το .NET και η C# σε μεγάλες εφαρμογές;

Πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να τα παρουσιάσω μεστά και μαζεμένα.

Τώρα. Για την Qt υπάρχει δικό της πακετάκι με compilers την Qt βιβλιοθήκη και ένα εξαιρετικό IDE (Qt Creator).

Το πακετάκι βρίσκεται εδώ.

Θεωρώ πως από τη στιγμή που είσαι στην αρχή καλύτερα να εγκαταστήσεις αυτό το πακετάκι που παίζει αμέσως και να δουλέψεις με το περιβάλλον εργασίας που σου δίνει παρά να πιάσεις ένα σορό αναζητήσεις για να δουλέψεις με το Visual Studio την Qt.

Τώρα. Να το πω απλά. Με τη C# και το .ΝΕΤ θα κάνεις πιο εύκολα και γρήγορα αυτό που θες, με μεγαλύτερη ασφάλεια και θα έχεις και πολλές παραπάνω δυνατότητες αν αποφασίσεις να εμβαθύνεις στη γλώσσα αργότερα.

Όσο για την Microsoft Visual C++. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι η C++ για CLR (που έχει εισάγει δηλαδή διάφορα custom πράγματα πέρα κατα πολύ απο το πρότυπο της C++)!!! Όχι γενικά η C++ της microsoft.

Εσύ στις προσπάθειες που περιγράφεις παραπάνω έχεις C++ για CLR και είναι λογικό να σου φαίνεται δύσκολο.

Να κλείσω λέγοντας το εξής.

Αν το βλέπεις σαν επένδυση για το μέλλον τότε θα σου πρότεινα με τα 1000 .ΝΕΤ και C# ή αλλιώς Java (για windows application μιλάμε τώρα) και τελευταία στη σειρά προτεραιότητας θα έβαζα το οποιοδήποτε frameword πάνω σε C++.

Δημοσ.

Πας C++/CLR αν θες πρεαγματικα managed και native μαζι για τους χ,ψ λογους. Αλλιως απλα ΔΕΝ ΠΑΣ

ΥΓ εφοσον εισαι στο μαθαινω, τοτε αστο αυτο το κομματι. Πιασε c# αν θες .net java αν θες java ή καποιο c++/c gui αν θες c++ ή c αντιστοιχα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Θα βρώ 1-2 βιβλία για το καθένα να κοιτάξω τί περίπου παίζει...

Θα στήσω προς το παρόν την Qt. Δεν κατάφερα να την κάνω εγκατάσταση για το VS.

Για την ακρίβεια όλη η φασαρία γίνεται για να μπορώ να φτιάξω μερικά προγραμματάκια που χειρίζονται την USB.

Κάτι σαν control panel μιας συνδεσης μεταξύ pc και hardware board.

send data με buttons receive data και αναπαράσταση σε labels κτλ... real time.

απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο και το στυλ προγραμματισμού και μετά να εμβαθύνω με τις κατάλληλες βιβλιοθήκες.

Δημοσ.

Αν το βλέπεις σαν επένδυση για το μέλλον τότε θα σου πρότεινα με τα 1000 .ΝΕΤ και C# ή αλλιώς Java (για windows application μιλάμε τώρα) και τελευταία στη σειρά προτεραιότητας θα έβαζα το οποιοδήποτε frameword πάνω σε C++.

Δεν ξερω πολλους να προγραμματιζουν windows application σε java.

Με την Builder C++ δεν μπορει να ασχολειθει η οποια ειναι ενα κορυφαιο εργαλειο RAD (Rapid Application Development);

Δεν εχω ασχολειθει με Builder C++ απλα ρωταω γιατι κανεις δεν την προτεινε για γρηγορη και ευκολη αναπτυξη εφαρμογων σε περιβαλλον Windows (χωρις .net).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...