lualua Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Πρόσφατα αγόρασα Site: αυτό το λάπτοπ και θέλω να βάλω ssd.Σκέφτομαι να αγοράσω 256gb ή 128gb.Tι προτείνετε εσείς;Επίσης έχετε κάποια μοντέλα που γνωρίζετε ότι μπαίνουν στο λάπτοπ ή τα παίρνει όλα;Η εγκατάστασή του είναι δύσκολη;Αν το κάνω μόνος μου χάνω την εγγύηση;
liakjim Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Πρόσφατα αγόρασα Site: αυτό'>http://www.skroutz.g...plete']αυτό το λάπτοπ και θέλω να βάλω ssd.Σκέφτομαι να αγοράσω 256gb ή 128gb.Tι προτείνετε εσείς;Επίσης έχετε κάποια μοντέλα που γνωρίζετε ότι μπαίνουν στο λάπτοπ ή τα παίρνει όλα;Η εγκατάστασή του είναι δύσκολη;Αν το κάνω μόνος μου χάνω την εγγύηση; To μεγεθος εξαρταται απο το πορτοφολι σου. Εγω θα πηγαινα αποκλειστικα αυτον http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005OK6VLS/ref=s9_simh_gw_p147_d15_i2?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1MXAB5K6PCXYSJBY20K0&pf_rd_t=101&pf_rd_p=317828027&pf_rd_i=468294 , για την εγγυηση διαβασε το βιβλιαρακι με τους ορους, Αν δεν εισαι σιγουρος ρωτα την Sony Hellas. Σε καθε περιπτωση ειναι η καλυτερη αναβαθμιση που μπορεις να κανεις.
akilleas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Γιατί να χαθεί η εγγύηση;;; 2 βίδες θα ξεβιδώσεις και θα αλλάξεις ένα σκληρό. Δεν γράφει το πως γίνεται και μέσα στο manual;;;
liakjim Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μπορει να μην ειναι τοσο απλο. Στον δικο μου ειναι 4 βιδες. Σε αυτον δεν ξερω. Ο φορητος του παιδιου ειναι ολοκαινουργιος. Καλο ειναι να ειμαστε προσεκτικοι.
lualua Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Σίγουρα τον samsung θα πάρω,γιατί απ' ότι είδα και σε κάτι ξένα φόρουμ όλοι αυτόν βάζουν.Διάβασα ότι γίνεται να βγει ο οπτικός δίσκος και στη θέση του να μπει ο σκληρός και στη θέση του σκληρού ο ssd.Aυτό είναι προτιμότερο;Σε αυτή την περίπτωση βελτιώνεται η ταχύτητα όσο αν ήταν μόνος του ο sdd;
IOSTEFO Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Διάβασε αυτό για να πάρεις μια ιδέα. http://www.newmodeus.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=2_39&zenid=89a8e38e1f2f39bc6f11d713d44c21b7
lualua Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά κατάλαβα ακριβώς τι εξαρτήματα πρέπει να πάρω.Αναφέρομαι στον ssd και στο caddy που μου έδειξε ο φίλος από πάνω.Kαι σε βίντεο που είδα είναι εύκολο το μέρος να βγάλεις τον hdd και να βάλεις τον ssd.To δύσκολο είναι να βγάλεις τον odd.Αν μπορεί κάποιος να μου πει κάποια βασικά πράγματα που θέλω,για να τα ξεκαθαρίσω λίγο.Τώρα έχω στο laptop τον αργό σκληρό και έχει περασμένα τα windows και δεν έχω κάνει clean install.Eπίσης έχω τα windows 7 σε iso.Ερώτηση1:Τι αρχεία πρέπει να κρατήσω σε backup και πού να τα αποθηκεύσω;Ερώτηση 2:To iso που έχω πρέπει να το περάσω σε cd ή μπορώ και σε κάποιο usb με κάποια προγράμματα που έχω δει;Έστω ότι βάζω τον ssd στη θέση του hdd.Ερώτηση 3:Πρέπει πριν βάλω τον ssd να έχω εγκαταστήσει κάτι πάνω του;Eρώτηση 4:Όταν τον έχω βάλει θα πρέπει λογικά να έχω μέσα στον odd το cd με τα windows,ώστε να αρχίσει από εκεί η εγκατάσταση;Ερώτηση 5:Πρέπει να κάνω κάποια ειδική επιλογή εκεί που επιλέγω τον σκληρό στην εγκατάστασή;Eρώτηση 6:Tα αρχεία που είχα πάρει από το backup τα εγκαθιστώ με κάποιο τρόπο ή είναι μόνο φάκελοι και κάνω copy-paste;Τέλος έστω ότι αργότερα θέλω να βάλω και τον παλιό μέσα.Ερώτηση 7:Πειράζει που θα είναι εγκατεστημένα σε αυτόν τα windows;Θα μου βγάζει κανένα μήνυμα από που να ξεκινήσει το laptop;
liakjim Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Αφου εχεις δικα σου windows να τι θα εκανα: 1. Ελεγχος αν παραβιαζεται η εγγυηση 2. Αγορα του ssd που σου ειπα 3. Backup μονο προσωπικα αρχεια σε αλλον σκληρο. 3. Τοποθετηση του ssd στην θεση του hdd. 4. Clean install στον ssd ειτε απο dvd ειτε απο usb flash drive 5. Μετατροπη του hdd σε εξωτερικο με θηκη ή αν σε βολευει στην θεση του dvdrom 6. Οτι drivers και bloatware απο το site της sony ή ιντερνετ γενικοτερα.
lualua Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ πολύ παλικάρι.To ότι ο παλιός σκληρός θα έχει περασμένα windows θα είναι πρόβλημα;Επειδή προσωπικά αρχεία δεν έχω στο λάπτοπ δε χρειάζεται να κάνω τίποτα backup;Έχω διαβάσει ότι σε άλλους στη διαδικασία του clean install σε καινούργιο λάπτοπ χρειάζονται 2-3 cd.Σε αυτά τι αποθηκεύουν;
liakjim Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Οχι δεν θα ειναι προβλημα αφου θα ορισεις μεσω Bios το boot order να ξεκιναει απο τον ssd. Για τα αρχεια , αν εχεις δικα σου windows κ δεν σε πειραζει να χασεις το recovery κρυφο partition δεν χρειαζεται να κανεις backup τιποτα. Πλεον εχουμε παει στα dvd. 1 αρκει για windows. 2-3 dvd's απαιτουνται οταν σωνουμε +drivers/bloatware κ αυτα στην διαδικασια του recovery. Βασικα τα θεωρω περιττα για καποιον advanced χρηστη κ μαλιστα επιβαρυνουν πολυ τον υπολογιστη με μ@λακιες που ειτε δεν χρειαζονται , ειτε τα βρισκεις απο αλλου κ σε καλυτερη μορφη.
lualua Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Tρεις ερωτήσεις ακόμα: 1)Eστω ότι βάζω τον ssd και δεν κάνω backup καθόλου.Αν συνδέσω τον παλιό σκληρό ξανά βγάζοντας τον ssd και τοποθετώντας των στη θέση του θα μπορώ να έχω πρόσβαση στο λάπτοπ όπως είναι τώρα;Δηλαδή θέλω να πω ότι μπορώ να εναλλάσω τους σκληρούς και στην περίπτωση που συνδέω τον παλιό να έχω το λάπτοπ όπως είναι τώρα(με τα windows που ήταν προεγκατεστημένα και τα προγράμματα της sony)και όταν συνδέω τον ssd να έχω τα windows τα δικά μου με τα προγράμματα που έχω εγκαταστήσει εκεί.Με λίγα λόγια αν αποσυνδεθεί ένας σκληρός,ο οποίος έχει περασμένα windows μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ήταν πριν στον ίδιο υπολογιστή ή σε άλλον; 2)Παθαίνει τίποτα ο σκληρός αν αποσυνδεθεί και είναι εκτός κάποιου υπολογιστή;Πρέπει να τον βάζω κάπου ειδικά ή σε κάποια θήκη; 3)Επειδή θέλω να βάλω και επιπλέον ραμ 4gb αυτή που παραθέτω κάτω κάνει;Επίσης χριεάζεται να κάνω κάτι άλλο σαν προετοιμασία ή απλά ανοίγω το καπάκι τη βάζω το κλείνω και όλα εντάξει;Πρέπει να προσέξω κάτι; http://www.msystems....2&product=30244
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 1. Ναι 2. Οχι 3. Πρεπει πρωτα να δεις ποσα ντιμακια εχεις. Αν εχεις πχ 2Χ2Gb πρεπει ειτε να πας στα 6 αγοραζοντας μια τεσσαρα ειτε στα 8 αγοραζοντας 2Χ4. Για να το δεις αυτο , βακε το cpu-z (http://www.cpuid.com...ares/cpu-z.html) κ κοιτα στο tab "SPD". Αν εχει κ τα 2 slot κατειλημμενα τοτε εχεις 2Χ2Gb. Για μνημη κοιτα εδω http://www.skroutz.g...se=so-dimm ddr3
lualua Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Έχει δύο θέσεις από τις οποίες χρησιμοποιείται η μια με 4gb.Οπότε αν πάρω μια με 4gb θα είμαι εντάξει.Σε τι οφείλεται η διαφορά στις τιμές;Έχουν διαφορές μεταξύ τους;
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Ωραια. Πρεπει να παρεις με την ιδια ταχυτητα πχ ddr3-1333Mhz. Κοιτα τι λεει η δικια σου (απο το cpu-z παλι)
lualua Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 ddr3-1333mhz είναι.Παίζει ρόλο η μάρκα ή να πάρω την πιο φθηνή με τα χαρακτηριστικά αυτά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα