Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω πολυ καιρο δουλεια στη θεσσαλονικη, και μεσω γνωστου μπορει να με βαλει PR σε μαγαζι καγγουροφαση ομως. Εγω και η παρεα μου και γενικα ο κοινωνικος μου περιγυρος δεν εχει σχεση με τετοια μαγαζια. Αλλα δε μπορω και να απορριψω ετσι μια προταση για δουλεια την ωρα που δεν εχω λεφτα να ζησω.

Μπορει να μου προτεινει κανεις τιποτα? Και γενικα να μου πει πως λειτουργει σαν δουλεια και πως πληρωνεσαι ?

Δημοσ.

Δεν κανεις τιποτα, στην ουσια υποδεχεσαι κοσμο και εισαι φιλικος με αυτους. Περνας απο τα τραπεζια τους, κανεις καλαμπουρακι, γενικα ερχεσαι κοντα τους. Εννοειται οτι πουλας μουρη αβερτα και εννοειται οτι θα εχεις ιδιαιτερη σχεση με τα κοριτσοπουλα που θα ερχονται στο μαγαζι. Αναλογα τον χαρακτηρα σου η φαση μπορει να ειναι καλη εως -παρα- πολυ καλη ή να ξενερωσεις τη ζωη σου. Σε γενικες γραμμες δεν εχω συναντησει κανεναν που να το μετανοιωσε (και ξερω σχεδον ολους τους πουλ μουρ στην Αριστοτελους, Νικης και αναμεσα στα στενακια + Λαδαδικα) και μαλιστα αρκετοι απο αυτους το κανουν χρονια τωρα.

Γενικα η φαση ειναι τετοια που θα σου ανοιξει καποια στιγμη η πορτα για να μπεις και εσυ μετοχος σε κανενα μαγαζι ή να σε ξερει αρκετος κοσμος ετσι ωστε να μη μεινεις απο δουλεια ποτε. Ειναι ομως δουλεια που δεν την παρατας ευκολα καθως εχει καλο μερο(νυχτο)καματο και στην ουσια περνας καλα οση ωρα "εργαζεσαι". Και μονο το νιμου που βγαζεις καθε φορα θα σε αποτρεπει απο το σκεφτεις να κανεις κατι αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

χαχαχαχα το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι του καγγουρικου και αυτου του τροπου διασκεδασης. αλλα αμα ειναι να δουλεψω σιγα μη κοιταξω και τι μουσικη θα παιζει :P

αφου συχναζεις εκει , αν δεις κανεναν ΠΡ με τζιβες παραλια η λιμανι εγω θα ειμαι :-D

Δημοσ.

Naι αλλά συνήθως πρέπει να φέρνεις κόσμο στο μαγαζί, και άμα δεν το έχεις θα πάρεις πόδι

σε αυτο θα βοηθησει η παρεα στις αρχες. μετα βλεπουμε

Δημοσ.

kostask επιβεβαίωσε πρώτα τι είδους pr θα κάνεις διότι παίζουν δυο είδη.

Το ένα είδος είναι να είσαι μόνιμα στο μαγαζί, να μιλάς με μπόλικο κόσμο, να κερνάς μερικά σφηνάκια και γενικά να είσαι το «φιλικό πρόσωπο» του μαγαζιού. Τέτοια άτομα συνήθως δεν είναι καινούργιοι αλλά «παλαιοί» του μαγαζιού που είναι γνωστοί στους παλαιούς θαμώνες.

Το άλλο είδος είναι αυτός που φέρνει κόσμο στο μαγαζί και πληρώνεται με το κεφάλι ή με το μπουκάλι. Τα μεγάλα μαγαζιά εχουν αρκετούς τέτοιους και τους ανακυκλώνουν τακτικά (για να αυξάνονται οι παρέες). Δεν θελει και πολλά προσόντα. Να εχεις παρέες και τηλέφωνο. Επισης δεν είναι αναγκαίο να είσαι μόνο σε ένα μαγαζί, μπορείς να είσαι σε πολλά.

Πως παίζει η φάση. Έστω οτι εισαι pr σε 5 μαγαζιά. Σε παίρνει τηλέφωνο φίλος σου και σου λεει αν μπορείς να κανονισεις κατι καλό για την Παρασκευή. Αρχίζεις εσύ τα τηλεφωνα και μολις βρεις άκρη και κάτι που να συμφέρει και σένα, παίρνεις πίσω τον φίλο σου και του λες «Σου βρήκα γαματο τραπεζάκι μόνο με Χ το άτομο». Έτσι είναι η φάση. Ένα είδος affiliate marketing. Υπάρχουν και site που κάνει αυτή τη δουλεια (π.χ. το trapezakias.gr )

• Like 1
Δημοσ.

εμενα για αρχη μου ειπαν το δευτερο. θα μου φαινοταν περιεργο το πρωτο :P

ακριβως οπως το ειπες , σε διαφορα μαγαζια.

τωρα μαλλον θα το παλεψω και βλεπω.

Δημοσ.

μου αρέσει πολύ όταν ακούω Public Relationships in my cat school, γεμίζει το στόμα ρε παιδιά Παμπλικ Ριλεισονσιπ

TS: το ξέρεις ότι η δουλειά σας είναι να κλέβετε τον κόσμο? είστε πολύ πονηρά γατάκια...

πραγματικά παιδιά αν είστε σε κάποια σχολή που έχει τμήμα ΔΣ είστε τυχεροί, έχει πολύ πλάκα

όλο γκομενάκια έχει και είναι γατάκια όλα τους... περνάς καλά...

ΥΓ: δεν έχω κανένα πρόβλημα με το επάγγελμα αυτό, απλά γουστάρω και μου αρέσει να κάνω πλάκα-χαβαλέ όταν ακούω το PR

Δημοσ.

χαχχαχαχαχα.. καταρχην αν διαβασες το αρχικο μου ποστ, δεν εχω ιδεα απο αυτα. 1 χρονο ψαχνω δουλεια και τωρα την εχω αναγκη πιο πολυ απο ποτε. το κλεψιμο ομως ποιο ακριβως ειναι ?

Δημοσ.

χαχχαχαχαχα.. καταρχην αν διαβασες το αρχικο μου ποστ, δεν εχω ιδεα απο αυτα. 1 χρονο ψαχνω δουλεια και τωρα την εχω αναγκη πιο πολυ απο ποτε. το κλεψιμο ομως ποιο ακριβως ειναι ?

δημόσιες σχέσεις - ψέματα - σε καλοπιάνουν - σε τυφλώνουν - σε κάνουν να έχεις ανάγκη αυτό που σου λένε...

Δημοσ.

IHateLove δεν είναι κλεψιά. Μια win-win κατάσταση είναι. Βαριέμαι αφόρητα το ψάξιμο για κλείσιμο τραπεζιού γιατί σε τέτοια θέματα η σαφήνεια απλώς δεν υπάρχει. Βάζω κάποιον να το ψάξει για μένα και αν μου κάνει το κλείνω. Εννοείται οτι πάντα κάνω και ένα ξεκάρφωτο τηλέφωνο στο μαγαζι και ρωτώ τιμή «λιανικής». Αν οι τιμές είναι συγκρίσιμες είμαστε αραχτοί. Αν οι τιμές «λιανικής» είναι κατά πολύ φθηνότερες κλείνω με άλλο επωνυμο και μετά τηλεφωνο στον PR και του λεω «φιλαράκι άκυρο, κάτι προέκυψε»

Δημοσ.

δημόσιες σχέσεις - ψέματα - σε καλοπιάνουν - σε τυφλώνουν - σε κάνουν να έχεις ανάγκη αυτό που σου λένε...

το οτι εγω θα πηγαινω σε μερικα μαγαζια κοσμο , και θα "ψαρευω" κοσμο , το ψεμα που ειναι ?

Δημοσ.

Μην ξεχνάς ότι πρέπει το look σου και το style σου να ταιριάζει με το profile του μαγαζιού που θα δουλεύεις. Αν είσαι τζιβάτος άστο, μην πας καν να δουλέψεις εκεί, δεν είναι για σένα τέτοια μαγαζιά.

Δημοσ.

ΔΣ (PR), το λέει και η λέξη από μόνη της, προσπαθούν να κάνουν γνωριμίες (αυτό δεν είναι κακό) απλά λεω ότι αρκετές φορές πλησιάζουν κόσμο με πλάγιους τρόπους άλλωστε η δουλειά τους είναι να φέρουν κόσμο και να κρατάνε καλές σχέσεις μεταξύ εταιρίας-πελατών

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...