georgiou.cr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Καλησπερα. Σε εξωτερικό WD 250GB το Data Lifeguard diagnostics μου βγαζει error : Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 04 (Unknown failed test element), Failure Checkpoint = 96 (Unknown Test). Μπορώ να δοκιμασω ενα low level format μπας και στρώσει ο σκληρός ? Ειναι εκτος εγγύησης φυσικά. Για πείτε μου προγράμματα ? Μεχρι τωρα δοκιμασα χωρις αποτελεσμα fat32formater (εκανε 10-15 ωρες) χωρις αποτελεσμα!!! WD data lifeguard extended test κολλησε κάπου στα 2/3 λόγω bad sectors!!! 5 reallocated sectors count, 971 bad sectors , 15 weak sectors !!! hdd sentinel μολις τωρα
TheELF Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Καλό θα ήταν να τον συνέδεες εσωτερικά για να παρακάμψεις τυχών προβλήματα από την θήκη, μετά από το Sentinel θέλεις την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface. Αν και τα πράγματα φαίνονται πάρα πολύ άσκημα για τον δίσκο σου.
georgiou.cr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Το sentinel δεν το βρίσκω εύκολα Στην pro έκδοση ! Με κάποιο άλλο πρόγραμμα μπορώ να το προσπαθήσω ; Sent from my iPhone using Insomnia
TheELF Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Το πρόγραμμα της wd είναι μια χαρά όπως και το Low level Format. Τον σύνδεσες εσωτερικά;;;
georgiou.cr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Όχι δεν τον εχω ανοίξει ακόμα. Θέλω να προσπαθήσω αύριο να τον τροφοδοτήσω από 2 USB θύρες που εχω στο γραφείο. Αν δεν δώ διαφορά θα τον ανοίξω . Απλά θέλω πρώτα να δοκιμάσω τις απλές λύσεις . Αυτή τη στιγμή τρέχει zero format (κάπως έτσι νομίζω το λέει) από wd data lifeguard diagnostics. Θα ψάξω και το άλλο πρόγραμμα που λες, ευχαριστώ Sent from my iPhone using Insomnia Το βρήκα και το sentinel pro , πολύ καλό πρόγραμμα. Με άγχωσε όμως γιατί μου βρήκε 27 bad sectors και στον άλλο δίσκο και health 73%. Εχω να ελεγξω και άλλους 4 δίσκους! Πότε πρέπει να αγχωθώ με τους δίσκους ;;; Sent from my iPhone using Insomnia
TheELF Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Πότε πρέπει να αγχωθώ με τους δίσκους ;;; Με το που τους αγοράζεις,μην πω και νωρίτερα,ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χαλάσει έστω και από αστοχία,αλλά γενικά βλέπεις και κρίνεις π.χ. αν ο 73%health δίσκος παραμένει με τα ίδια bad sector δεν υπάρχει πρόβλημα αν όμως αυξάνεται ραγδαία τότε έχεις πρόβλημα.
georgiou.cr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μάλιστα, αυτό δεν το ήξερα ! Τον άνοιξα βραδιάτικα γιατί χτύπαγε 50αρες και έκανε συνέχεια κλακ κλακ μόλις τον κουνούσα! Το write zeros απέτυχε τελικά - κόλλησε! Δοκίμασα το τεστ που πρότεινες και μου βγάζει est. time 25h έλεος !!! Να το αφήσω ή να τον σουτάρω ; Τέλος αν βρω κανένα μεταχείρο δίσκο 2,5άρη μπορώ να τον κουμπώσω πάνω ; Sent from my iPhone using Insomnia Ααα και με τι καλώδιο μπορώ να τον κουμπώσω απευθείας σε pc (χωρίς το USB εννοώ) ; Σόρρυ για τις απλές ερωτήσεις αλλά 2.5άρη δεν έχω πειράξει ποτέ :Ρ Sent from my iPhone using Insomnia
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Θέλει πολλές ώρες επειδή έχει πολλά bad sectors, αν και το ποιο πιθανό είναι να κολλήσει και το sentinel. Λογικά μπορείς να συνδέσεις οποιονδήποτε δίσκο αρκεί αν είναι πάλι 2,5" και να έχει την ίδια σύνδεση π.χ. sata. Αν τελικά είναι sata μπορείς να τον συνδέσεις με τα ίδια καλώδια που έχει και ένας 3,5" δίσκος,είναι φτηνά και αν έχεις κάποια άλλη συσκευή(dvd π.χ. )μπορείς να την βγάλεις προσωρινά όσο έχεις τον προβληματικό.
georgiou.cr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ φίλε μου !!! θα τον αφήσω να τρέξει μήπως και, αν και δεν το βλέπω πιθανό Sent from my iPhone using Insomnia
washcloud Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Πότε πρέπει να αγχωθώ με τους δίσκους ;;; Ποτέ, αλλά για να το καταφέρεις αυτό πρέπει : α) Να παίρνεις τακτικά αντίγραφα των αρχείων σου σε άλλο μέσο (δίσκο ή οπτικά δισκάκια). β) Να αγοράζεις δίσκους με τη μέγιστη δυνατή εγγύηση - και ΠΟΤΕ "ετοιματζίδικους" εξωτερικούς (αλλά να παίρνεις σκέτο σκληρό, και ε, πόσες, 1-2 θήκες και να τους εναλλάσεις μέσα σ' αυτές. Πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις με τους "ετοιματζίδικους").
georgiou.cr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 β) Να αγοράζεις δίσκους με τη μέγιστη δυνατή εγγύηση - και ΠΟΤΕ "ετοιματζίδικους" εξωτερικούς (αλλά να παίρνεις σκέτο σκληρό, και ε, πόσες, 1-2 θήκες και να τους εναλλάσεις μέσα σ' αυτές. Πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις με τους "ετοιματζίδικους"). θηκη (χωρις εξωτερικη τροφοδοσια) αλλα με usb υπάρχει ?
washcloud Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Πως δεν υπάρχει. Λεφτά μόνο δεν υπάρχουν.
georgiou.cr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Πως δεν υπάρχει. Λεφτά μόνο δεν υπάρχουν. Δωσε κανενα link και ας μην υπαρχουν λεφτά
georgiou.cr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 http://www.skroutz.gr Εννούσα αν εχεις δοκιμασει κάποια και την προτείνεις Διαγνωστικο για συστοιχιες raid 0 υπαρχει ??? Το HDD sentinel τις βλεπει σαν 1 δισκο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα