Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν αρχίζει να βγαίνει από πάνω βγάζεις το μπρικάκι από το μάτι της κουζίνας και περιμένεις να γεμίσει.

Αυτό κάνεις ή περιμένεις να γεμίσει πρώτα και μετά το βγάζεις από το μάτι;

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το 2ο. Και μετά βγαίνει καμένος. Και μετά με κράζουν οι γκομενίτσες που συνήθως έχουν αυτή τη μαλακία στα σπίτια τους (αυτό και το άλλο με την τρόμπα που φτιάχνει γαλλικό και καλά). Και μετά τις κράζω οτι είναι κομπλεξικές τουρκόσπορες που θέλουν να το παίξουν εναλλακτικές ιταλίδες "είχατε και στα χωριά σας εξπρέσο" και πάω και φτιάχνω τον ελληνικό μου πολλά βαρύ με ολίγη και κάθομαι σταυροπόδι και τον ρουφάω σλουρρρρρρπ και τις χαζεύω που σκυλιάζουν.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η κοπέλα μου έχει dolce gusto. Ο intenso είναι χαριτωμένος, αλλά θέλω 2 κάψουλες για καπουτσίνο (κάλντο/φρέντο) ενώ με την ηρωική μου AEG έχω μόνιμα το φίλτρο 2πλης μερίδας. Άσε που δε μου αρέσει και τόσο ο καφές γευστικά, δεν έχω καταλάβει γιατί.

Δυστυχώς τα περισσοτερα ροφήματα της dolce gusto εχουν μεσα και λίγη ζάχαρη γι'αυτο σου φαινεται διαφορετική η γεύση. Υπαρχουν πλεον και χωρις καθόλου ζάχαρη αλλα πρεπει να τα παραγγείλεις μονο απο το site. Btw κυκλοφορεί πλεον στα super market και το cordato, που ειναι κατα τη γνώμη μου απο τις καλύτερες γεύσεις της dolce gusto.

Μα τότε τον βγάζω κι εγώ, και είναι πάντα καμένος!

Αν δεν έχεις χάλια σκευος τοτε μαλλον το κανεις παντα με πολυ μεγάλη ένταση στη θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βγάζει απο πανω, κλεισε τη φωτιά. Επισης να ξέρεις πως ο σκέτος espresso (χωρις αλλες προσθήκες) πρεπει να καταναλωθει μεσα σε 30-40 sec απο την ωρα που θα τον ριξεις στο φλυτζανι. Μετα οξειδωνεται (αν το λεω σωστα) και χάνει τη γεύση του (πικριζει κλπ). Ο σωστός esspresso δεν πικριζει ακομη και σκέτος.

Σαν τον ελληνικό δεν έχει. Ειδικα για το χειμώνα.

Πηρε το ματι μου στο super market γκαζακι "Θεόφιλος" με add on εξάρτημα με χόβολη απο πάνω! (50+ ευρω μαζι με το γκαζάκι)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπερα

μετα απο πολη ψαξιμο στο ιδιο θεμα κατεληξα με μια μηχανη για αλεσμενο καφε, ascaso basic και εναν μύλο άλεσης ascaso i mini i2.

πιστεψτε με παιδια το αποτελεσμα δεν εχει καμια σχεση με nespresso η  tasimo. το κόστος ειναι απιστευτα μικροτερο (περιπου 0,15 ο καφες) και ελεγχω ολες τις παραμετρους εγω.

τι καφε θα αγορασω, ποσο φρεσκος θα ειναι, σε τι τιμη.

δεν θα μπορουσα να ανεχτω να πληρωνω 0,60 λεπτα για να πιω εναν καφε στο σπιτι τον οποιο μ αρεσε δεν μ αρεσε θα τον επινα με το ζορι για οσο ειχα την μηχανη.

Δημοσ.

καλησπερα

μετα απο πολη ψαξιμο στο ιδιο θεμα κατεληξα με μια μηχανη για αλεσμενο καφε, ascaso basic και εναν μύλο άλεσης ascaso i mini i2.

πιστεψτε με παιδια το αποτελεσμα δεν εχει καμια σχεση με nespresso η  tasimo. το κόστος ειναι απιστευτα μικροτερο (περιπου 0,15 ο καφες) και ελεγχω ολες τις παραμετρους εγω.

τι καφε θα αγορασω, ποσο φρεσκος θα ειναι, σε τι τιμη.

δεν θα μπορουσα να ανεχτω να πληρωνω 0,60 λεπτα για να πιω εναν καφε στο σπιτι τον οποιο μ αρεσε δεν μ αρεσε θα τον επινα με το ζορι για οσο ειχα την μηχανη.

Αναδουλειές σήμερα στο μαγαζί;

Δημοσ.

Το μπρικάκι αυτό δημιουργεί τη σωστή πίεση και ο καφές ανεβαίνει προς τα πάνω. Στην ουσία είναι χωρισμένο στα 2, απο κάτω μπαίνει το νερό, στη μέση υπάρχει μεταλλικό καπάκι με μικροσκοπικές τρύπες, απο πάνω ο καφές και πιο πάνω το δοχείο που γεμίζει με τον εσπρέσσο. Αν το σκεύος είναι ποιοτικό και σωστά φτιαγμένο φτιάχνει όντως σούπερ καφέ αλλά το μόνο πρόβλημα είναι πως μετά πρέπει να το καθαρίσεις... :)

the-moka-pot-is-the-best-espresso-machinmoka-pot3.gif

Δεν συγκρινετε με καφε μηχανης εχω πιει αρκετες φορες απο μπρικι αλλα μονο απο αναγκη.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν συγκρινετε με καφε μηχανης εχω πιει αρκετες φορες απο μπρικι αλλα μονο απο αναγκη.

Αν το "μπρίκι" είναι σωστό, δεν θα ξαναπιείς ποτέ από μηχανή...

:P

Δημοσ.

Αν το "μπρίκι" είναι σωστό, δεν θα ξαναπιείς ποτέ από μηχανή...

Μια χαρα μπρικι ειναι το εχει ενας φιλος απο ηγουμενιτσα που του το εφεραν απο ιταλια.

Τα καλοκαιρια οταν παω μονο αμα κατσει και δεν παμε για μπανια και δεν παρουμε καφε στο χερι πινουμε απο τη μηχανη δεν ξερω για ζεστο εσπρεσο αλλα φρεντο που πινω δεν μου αρεσει καθολου απο το μπρικι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μια χαρα μπρικι ειναι το εχει ενας φιλος απο ηγουμενιτσα που του το εφεραν απο ιταλια.

Τα καλοκαιρια οταν παω μονο αμα κατσει και δεν παμε για μπανια και δεν παρουμε καφε στο χερι πινουμε απο τη μηχανη δεν ξερω για ζεστο εσπρεσο αλλα φρεντο που πινω δεν μου αρεσει καθολου απο το μπρικι.

3 εκδοχές:

1. Δεν ξέρετε να τη χρησιμοποιείτε

2. Ο καφές είναι χάλια

3. Δεν ξέρετε να φτιάχνετε σωστό fredo

Δημοσ.

3 εκδοχές:

1. Δεν ξέρετε να τη χρησιμοποιείτε

2. Ο καφές είναι χάλια

3. Δεν ξέρετε να φτιάχνετε σωστό fredo

Όχι ρε ο καφές είναι καλής ποιότητας συνήθως lavazza και το παιδί δούλευε σε cafe πολλά χρόνια  :-D  

Δημοσ.

Όχι ρε ο καφές είναι καλής ποιότητας συνήθως lavazza και το παιδί δούλευε σε cafe πολλά χρόνια  :-D  

Δεν μπορώ να θεωρήσω τον lavazza καλής ποιότητας καφέ.

Δημοσ.

κανενας καφες που πωλειται στα super market δεν μπορει να θεωρηθει καλος για τον απλουστατο λογο οτι ολοι ειναι μπαγιατικοι.

η ποιοτητα σε εναν καφε που εχει μια με δυο εβδομαδες ψημενος και σε εναν που ειναι περιπου στους 3 μηνες (που ειναι σχεδον ολοι που ειναι στα super market) ειναι πολυ μεγαλη.

οτι καλυτερο μπορεις να κανεις για να βρεις ποιοτικο καφε ειναι να βρεις απο καποια ελληνικη εταιρεια που ψηνει καφε, κατα προτιμηση καφεδες με ονομασια προελευσης (χωρα, υψομετρο, αγροτης) και οχι καποια εντυπωσιακη ονομασια οπως "Σουπερ Χαρμανι".

μια απο τις πολλες προτασεις ειναι και το www.taresso.com

Δημοσ.

Μια χαρά ειναι ο καφές της Νεσπρέσο.

Από τους καλύτερους για μηχανή και πολλές φορές πολύ καλύτερος από αυτούς που προσφέρουν στις καφετέριες.

Γούστα ειναι φυσικά αυτά, αλλά δε μπορώ να διαβάζω τώρα για "υγειηνό" καφέ και τέτοια.

Αν κάποιος θέλει να δει πως φτιάχνεται η εκάστοτε γκαμα του καφέ που πουλάνε οι εταιρείες σε κάψουλες, κάνει μια περιήγηση στα σάιτ των εταιρειών και το ελέγχει.

Προσωπικά, τον εσπρέσο της Νεσπρέσο τον θεωρω τον καλυτερο της αγοράς (ειδικά αυτόν με το άρωμα βανίλιας). Δεν ειναι τυχαίο οτι οι πωλήσεις της έχουν εκτοξευθεί και αυτή τη στιγμή ειναι η Νο1 σε πωλήσεις στην Ελληνική αγορά. Γενικά η Νεστλέ (που ειναι η μαμά εταιρεια) είναι και γαμώ τις εταιρείες και έχει καλά προιόντα.

Το μόνο κακό ειναι πως ειναι ακριβός (40 λεπτά η κάψουλα) σε σχέση με άλλους αλλά όταν παίρνεις νεσπρεσομηχανή, το κάνεις για να αποφύγεις τον καφέ που θα παραγγείλεις στη δουλειά σου ή που θα πληρώσεις εξω 2 ευρω για να τον πιεις σπίτι σου ξέρω γω.

Απο κει και πέρα, αν κάποιος θέλει να υποστηρίξει την Ελληνική αγορά, υπάρχουν επιλογές, αλλά να λάβει υπόψη του πως και σε αυτές τις εταιρίες όπως η Νεσπρέσο πχ, Ελληνες εργάζονται, έχουν καταστήματα στην Ελλάδα, έχουν κεντρικά στην Ελλάδα, και φορολογούνται από το Ελληνικό δημόσιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...