Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Κι εσύ billkor της "πίτσας σου τον χαβά" (όπως θα έλεγε και ο Στάθης Ψάλτης). Μόνο στα σούπερ μάρκετ βρίσκεις lavazza;Καφεκοπτεία που κόβουν δεν υπάρχουν;Ή μήπως για άλλη μια φορά είχατε αναδουλειές στο μαγαζί και είπες να μας θυμίσεις για ακόμα μια φορά την taresso; @cossutius:Σαφώς και είναι καλός ο νεσπρέσσο και μάλιστα με μεγάλη ποικιλία σε άρωμα και γεύση.Ακριβοί καφέδες όμως,ειδικά για μια οικογένεια,όπου 3+ άτομα πίνουν καφέ.Αν είσαι μόνος είναι διαφορετικά.Το να πίνει κάποιος εσπρέσο στο σπίτι του δεν είναι για να αποφύγει να πληρώσει τα 2 ευρώ έξω.Πίνει, για να μην πίνει συνέχεια τον ίδιο καφέ,γιατί το καλοκαίρι δεν θέλει να του ταράζει το στομάχι ο φραπέ κ.ά.Πόσοι ξυπνάνε 6.30-7.00 το πρωί και θα φτιάξουν καφέ για να πάρουν στη δουλειά;Ή πόσοι είναι που θα βγούνε έξω να πάρουν σε πλαστικό εσπρέσο και μετά θα πάνε σπίτι τους να τον πιούνε;
The_Judas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Μια χαρά είναι ο lavazza αναλογικά με την τιμή του και με μεγάλη ποικιλία επιλογών.Μπαγιάτικος δεν είναι γιατί η συσκευασία είναι αεροστεγής και κρατάει σε μεγάλο ποσοστό το άρωμά του. Σίγουρα το ιδανικό είναι να έχεις φρεσκοκομμένο στο σπίτι με ειδικό μύλο. Επίσης το να δώσω 60 ευρώ το κιλό σε καφεκοπτείο για να πάρω τον τέλειο καφέ το θεωρώ υπερβολή. Όποιος έχει όμως την οικονομική ευχέρεια καλά κάνει, δεν αντιλέγω. Οι nespresso-tasimo κλπ μηχανές είναι πολύ βολικές και εύκολες στην χρήση αλλά οι κάψουλες τους είναι αρκετά ακριβές γι' αυτό που προσφέρουν.
billkor Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Χαλάρωσε vforvendeta. Μην τα παίρνεις. Εγώ δεν είπα ότι lavazza βρίσκεις μόνο στα super market. Απο όπου κ να τον βρεις όμως είναι το λιγότερο 2 μήνες ψημενος άρα αδιαμφισβήτητα μπαγιατικος. Το να είναι ένας καφές μπαγιατικος δεν είναι κάτι επιβλαβες για τον καταναλωτή αλλα σίγουρα κ στο υπογραφω δεν είναι η ίδια ποιοτητα με έναν φρεσκοψημενο. Μπες στην διαδικασία να δοκιμασεις Καφε από ελληνική εταιρεία ψημενο φρέσκο, μετά δοκίμασε όποιον ιταλικό Καφε θες και μετά πεσμου ότι θες. Το αεροστεγης που ανέφερε ο The_Judas δεν ισχύει. Όλοι οι καφέδες είναι συσκευασμενοι σε σακούλα με μονοδρομη βαλβίδα για να αποβάλλουν το co2 που δημιουργείται κατα την διαδικασία του ψησιματος. Αυτή λοιπόν η συσκευασία δεν εμποδίζει ούτε στο ελάχιστο έναν Καφε (οποιονδήποτε) να μπαγιατεψει. Αλλά λέω και πάλι ότι για να καταλάβει κάποιος την διάφορα θα πρέπει να έχει ένα μετρό σύγκρισης. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2013 από billkor
Lucifer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Η φάση καφές χύμα και μύλος καφέ αξίζει; Πόσο πάνε οι 2οι; Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς; (Σαν δελτίο ειδήσεων για τα φορολογικά ρώτησα, αλλά πείτε, δεν έχω ιδέα)
Adon1s Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Και εγω άρχισα να ψάχνομαι γιατί πήγα για αλεσμένο καφε φιλτρου και ξεπαραδιάστηκα . Τα 100 γραμμάρια αλεσμενου κόκκου , 3,80 ευρω . Δεν ξερω αν όντως κοστίζουν τόσο οι καφεδες αυτοι στα καφεκοπτεία ή αν το μαγαζί ήταν ακριβό , αλλά άρχισα να ψάχνομαι να δω αν συμφέρει . εγραψα σχετικώς και στο "συντομες ερωτησεις-απαντησεις" αλλά μιας που λέμε για καφέδες , πιστεύω κολλάει .
billkor Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Adon1s καλησπέρα. Το θέμα δεν είναι αν τα 3.80€ είναι πολλά (που είναι) αλλά τι ποιοτητα Καφε αγορασες. Λίγοι καφέδες στον κόσμο αξίζουν αυτά τα λεφτά και σίγουρα οι Ιταλικοι καφέδες δεν είναι σε αυτήν την κατηγορία. Από την στιγμή που αγοράζεις Καφε από Καφεκοπτειο θα σου πρότεινα να Ρωτας τι ακριβώς είναι αυτό που πουλάνε. Χαρμανι? μονοποικιλιακος? τι ημερομηνία ψηθηκε? Αυτά είναι μόνο λίγα απο τα στοιχεία που θα έπρεπε κανονικά να καθορίζουν την τιμη ενός καφε. Το φαινόμενο να πίνουμε έναν Καφε και να γνωρίζουμε μόνο το brand του Καφε να είστε σίγουροι ότι τελειώνει. Ο καφές παύει να είναι ένα απλό εμπορικό προϊόν με διαφορετικές Ετικετες. Όταν πάτε σε μια Καβα να αγοράσετε ένα κρασί οι επιλογές σας είναι : Η ετικέτα Η σοδειά Η προέλευση Λευκό κόκκινο ροζε Και ο τύπος (πχ μοσχοφιλερο) Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και στην αγορά του Καφε, ο καταναλωτής τα επόμενα χρόνια θα θέλει να έχει πλήρη ενημέρωση για τον Καφε που αγοράζει για να μπορεί να κρίνει ποιον θα αγόρασει με 10€ ποιον με 20€ και ποιον με 30€. Θα μπαίνεις στο Καφεκοπτειο και θα Ρωτας ποιες φαρμες έχετε? ποτέ είναι ψημενος ο καφές? τι ποικιλία είναι η arabica?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Μωρέ δίκιο έχεις σε αυτά που λες,μα όλοι κοπανάνε στην τιμή,Θα σου δώσω ένα παράδειγμα:Τα coffeeway πουλάνε τον dimello 31,50 ευρώ/Kg,όταν χονδρική,οι κόκκοι,πωλούνται 16 ευρώ το κιλό!Είναι ή δεν είναι κλεψιά;Διπλάσια τιμή οι ξεφτιλισμένοι.Και να τα ρωτήσεις όλα αυτά,ποιος πιστεύει πως θα ακούσει αλήθεια,όταν τα σακουλάκια των κόκκων δεν τα βλέπεις.Στα κρασιά π.χ που ανέφερες,είναι υποχρεωμένοι να τα αναφέρουν,στους καφέδες όμως όχι.
billkor Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά όλοι όσοι θέλουν να κάνουν την διαφορα το αναφέρουν στο σακούλακι τους. Και αυτή την στιγμή υπάρχουν αρκετές εταιρείες στην Ελλάδα που το κάνουν και μάλιστα πολύ καλά και με πολύ ποιοτικά προϊόντα. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, το 80% των εταιρειών που πουλάνε Καφε αυτή την στιγμή στην Αμερική και στην Αγγλία αναγράφουν στην συσκευασία τους όλα τα χαρακτηριστικά του Καφε τους και την ημερομηνία που τον ψησανε. Φυσικά έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε σχέση με όλους τους άλλους. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αλλά θέλουν να προσφέρουν κάτι ανώτερο στους πελάτες τους απο τα προϊόντα μαζικής παραγωγής. Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο προϊόν που αναφέρες δεν θα σχολιάσω τίποτα αλλα θα σου πω το εξής, στην τιμη που είπες μπορείς να αγοράζεις καφέδες που έχουν βραβεύτει απο τον οργανισμό Cup Of Excellence της χώρας τους. Όταν λοιπόν πιεις έναν τέτοιο Καφε σε αυτό το επίπεδο θα αναρωτηθείτε τι επινες τόσα χρόνια ( δεν φταις εσύ φυσικά για αυτό) Και πίστεψε με, οι κόκκοι μπορεί να μοιάζουν ομοιοι στην όψη αλλα στο φλιτζάνι όλα φαίνονται.
maxdore217 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 ωραία όλα αυτά και γνωστά αλλά θέλει κόπο χρόνο και χρήμα ή όλη δουλειά ( όπως και να έχει να έχει ή παίρνεις μύλο-καφετιέρα με ένα Α ποσό {κόστος } ή πας σε ένα κοντινό μαγαζί και τον αγοράζεις κομμένο έτοιμο αλλά μικρή ποσότητα που πάλι θέλει {κόστος Β άμα δεν είναι κοντά σου >+ χρόνο} Για εμάς τους υπόλοιπους που μόλις αποκτήσαμε Krups Dolce Gusto Piccolo και θέλουμε να δοκιμάσουμε επιλογές από κάψουλες και συμβατές εταιρίες τι προτείνεται ...? Γενικά υπάρχει κάποιο μαγαζί που να έχει κάψουλες έστω και σε ποσότητα σε νορμάλ τιμή ?
giorgos147 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 και θέλουμε να δοκιμάσουμε επιλογές από κάψουλες και συμβατές εταιρίες τι προτείνεται ...? Αλήθεια, παίζουν κάψουλες άλλης εταιρίας από τη Nespresso που να κάνουν για τις καφετιέρες της; Προσωπικά ο Nespresso δε μου αρέσει πολύ, τον πίνω απλά επειδή πλέον έχω βαρεθεί στο σπίτι τον Ελληνικό και ειδικά τον φραπέ/νες, και αν υπήρχε κάτι εναλλακτικό καλά θα ήταν.
greekparot Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα, ΕΡΩΤΗΣΗ προς κατοχους NESPRESSO: Ποια γευση / αρωμα προτεινετε για να φτιαχνω fredo cappucino?
maxdore217 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Αλήθεια, παίζουν κάψουλες άλλης εταιρίας από τη Nespresso που να κάνουν για τις καφετιέρες της; Προσωπικά ο Nespresso δε μου αρέσει πολύ, τον πίνω απλά επειδή πλέον έχω βαρεθεί στο σπίτι τον Ελληνικό και ειδικά τον φραπέ/νες, και αν υπήρχε κάτι εναλλακτικό καλά θα ήταν. Κάτι τέτοιο έχω ακούσει αν κάνω λάθος ας πει κάποιος που γνωρίζει του θέματος. νομίζω lavazza είναι αλλά κυρίως με ενδιαφέρει να μάθω που μπορώ να τις βρω( και απότι φαίνεται και άλλους ).
giorgos147 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω τον Dulsao. Δε ξέρω αν το γάλα (έβαλα εβαπορέ αφού ξέμεινα από φρέσκο) και η κανέλα που έβαλα από πάνω τον έκανα έτσι, άλλα νομίζω μόλις βρήκα τη γεύση μου στους Nespresso.
maxdore217 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 μόλις τώρα είδα αυτό : http://i-home.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30795&ref=bestprice.gr ξέρει κανείς κανένα καλό μαγαζί που να το έχει φθηνότερα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα