Uberalles_gr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ, η απορία που έχω είναι η εξής: Στην πολυκατοικία που μένω, θα κάνουν κάποιες "εργασίες" οι οποίες είναι να βάλουν μονωτικό υλικό στην ταράτσα, να βάψουν κάτι τοίχους, τώρα δεν ξέρω εάν θα είναι όλοι οι τοίχοι από την πολυκατοικία ή κάποια σημεία Αυτά τα έξοδα τα πληρώνουν όλοι, δηλαδή ενοικιαστές και ιδιοκτήτες των σπιτιών ή μόνο οι ιδιοκτήτες;;
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 οτι εξοδα ειναι σχετικα με την πολυκατοικια σαν εγκατασταση πανε στον ιδιοκτητη.
maxilari Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 στον ιδιοκτήτη κανονικά. η συντήρηση είναι έξοδο του ιδιοκτήτη.
Doug21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Mόνο οι ιδιοκτήτες. οτι εξοδα ειναι σχετικα με την πολυκατοικια σαν εγκατασταση πανε στον ιδιοκτητη. στον ιδιοκτήτη κανονικά. η συντήρηση είναι έξοδο του ιδιοκτήτη.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Τα "έκτακτα" έξοδα είναι συνήθως των ιδιοκτητών. Τα έξοδα που έχουν να κάνουν με τη καθημερινή λειτουργία της πολυκατοικίας και έχουν "περιοδικό" χαρακτήρα είναι και των ενοικιαστών. Π.χ συντήρηση καυστήρα, ασανσέρ, απεντόμωση, απολύμανση, αναγομώσεις κτλ.
Doug21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 σωστα τα λεει ο ζακ αλλα υπαρχουν 2 εξαιρεσεις 1) οταν τα περιοδικα εξοδα εχουν να κανουν με αποφαση που δεν πηρες εσυ. Π.χ. αποφασισαν να βαλουν αναβατωριο απο το πουθενα, η κατι αλλο που χωρις να εχεις υπογραψει εσυ γινεται περιοδικο 2) οταν τα εκτακτα εξοδα εχουν να κανουν μαζι σου. πχ καμια ζημια για την οποια ευθυνεσαι εσυ! (βεβαια θα μου πειτε οτι λογικο ειναι αυτο, αλλα ακομα κι αν δεν ειναι σιγουρο οτι ευθυνεσαι εσυ, παλι στο φορτωνουν)
Uberalles_gr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Άρα εγώ είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω ΜΟΝΟ για την συντήρηση του καυστήρα! Και εάν γυρίσουν και μου πουν μα τι είναι αυτά που λες και άλλα τέτοια;;;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Έχε υπόψη σου ότι αυτό που γίνεται συνήθως, όταν το κόστος είναι σε λογικά πλαίσια, είναι ότι ο ενοικιαστής πληρώνει προσωρινά και τα βρίσκει μετά με τον ιδιοκτήτη στο ενοίκιο. Είναι πολύ πιο εύκολο απο το να ψάχνει ο διαχειριστής 10 ιδιοκτήτες που μπορεί να είναι οπουδήποτε. Είναι πολυ πιθανό να σου ζητήσουν κάτι τέτοιο, οπότε να φροντίσεις να κρατήσεις την απόδειξη πληρωμής των κοινοχρήστων για κάθε ενδεχόμενο.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Ο κανόνας είναι ο εξής και είναι λογικός πιστεύω: Τις αλλαγές τις πληρώνει αυτός ο οποίος επωφελείται από αυτές ή αυτός ο οποίος ευθύνεται για αυτές. Οι μόνιμες αλλαγές σε ένα διαμέρισμα (όπως αυτά που αναφέρεις, βάψιμο, μόνωση κλπ) προφανώς επωφελούν τον ιδιοκτήτη, αφού ανεβαίνει η αξία του διαμερίσματός του. Συνεπώς το κόστος το πληρώνει αυτός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα