jeanthira7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Καλημέρα, Επειδή μετά από ένα ζεστό καλοκαίρι ακολουθεί ένας πολύ βαρύς χειμώνας σκέφθηκα να εκμεταλλευτώ τις εκπτώσεις και να αγοράσω 2 ηλεκτρικά καλοριφέρ. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι δοκιμασμένο και με καλή απόδοσή? Ευχαριστώ...
xpapias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 ...αλλά είναι ότι καλύτερο από πλευράς θέρμανσης (για την υγρασία, αποτέλεσμα που διαρκεί κλπ). 1
Cossutius. Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Υπάρχει και η Κεροζάν. Απ όσο ξέρω δε καίει πολλά, αλλά πάει γυρω στο 200ευρω. Δε το χω ψάξει. Ακουστά απλά.
panos2171 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Πρώτα θα πρέπει να λα΄βεις υπόψιν σου το χώρο που θες να ζεστάνεις αλλά και αν το σπίτι είναι γενικά ζεστό. Εγώ έχω αλογόνου 2200W σε 32τ.μ. Κάνει καλή δουλειά και δεν χρειάζεται να την καίω όλη μέρα, σε αυτό συμβάλει πως το σπίτι είναι κλεισμένο σχεδόν από παντού, μόνο μια μικρή πρόσοψη είναι εκτεθειμένη, εκμεταλλεύομαι τη ζέστη των άλλων ειδάλλως θα ήταν ασύμφορο να την καίω πάνω από 7-8 ώρες.
xpapias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Υπάρχει και η Κεροζάν. Απ όσο ξέρω δε καίει πολλά, αλλά πάει γυρω στο 200ευρω. Δε το χω ψάξει. Ακουστά απλά. Και εγώ έχω ακούσει καλά λόγια αλλά πρέπει το "πετρέλαιο" της να είναι ακριβό. Επίσης δεν έχω ιδέα αν έχει αναθυμιάσεις.
Tenshi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Φέτος μάλλον θα σκεφτώ σοβαρά την λύση της σόμπας υγραερίου, με κίνδυνο να μακελέψω άλλα 4 διαμερίσματα...
jeanthira7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Τελικά υπάρχει κάποια πρόταση για ηλεκτρικό καλοριφέρ? Το σπίτι είναι πολύ κρύο το χειμώνα και πολύ ζεστό το καλοκαίρι. Σε αυτή τη φάση μας ενδιαφέρει ο χειμώνας επομένως χρειαζόμαστε κάτι μπας και τη βγάλουμε και φέτος δηλαδή να μας καεί περισσότερο η γούνα στο ρεύμα παρά στο πετρέλαιο που είναι και "φωτιά"... Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι γύρω στα 40-50 τ.μ.
maxdore217 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Άμα θέλεις να ζεστάνεις έναν χώρο μικρό έως 30τ.μ. τον κάνουν φούρνο όποιο και να είναι. Στη δουλειά μου έχουμε ένα με 9 φέτες ανώνυμο αλλά κάνει πολύ καλή δουλεία και είναι και αρκετά παλιό. Άν βρεθεί καμία προσιτή λύση μάλλον θα την τιμήσω και εγώ. Το κακό με την αλογόνου είναι ότι άμα την σβήσεις τέλος η ζέστη ενώ αυτό κρατάει έχω και εγώ αλογόνου και νομίζω ότι από την κατανάλωση έρχεται η μια η άλλη με το ηλεκτρικό καλοριφέρ.
jeanthira7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Παραπάνω από 30 τ.μ για να καλύπτουν υπάρχουν ηλεκτρικά καλοριφέρ? Βρίσκομαι σε σημείο όπου το χειμώνα κάνει και μείον... οπότε καταλαβαίνεις... Ο,τι έχω βρει μέχρι στιγμής στην αγορά είναι ένα Delonghi TRD Dragon 1025 το οποίο όμως κάπου λέει ότι καλύπτει 30 τ.μ. σε ένα άλλο site 75 τ.μ.... Βασικά το μήκος του (54 cm) μάλλον είναι αρκετά μικρό...
xpapias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Εχει να κάνει με τις στήλες/φέτες που έχει. edit: Λοιπόν το 30 και το 75 δεν είναι λάθος. Το θέμα είναι ότι το 30 αφορά τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου ενώ το 75 τα κυβικά μέτρα. Πχ. αυτό λέει 35m2 ή 88m3. Αν και μάλλον το 35 το κόβω λίγο για υπερβολή αν κρίνω από αντίστοιχα καλοριφέρ άλλων εταιρειών.
Kill_bill2 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Αυτό είναι ένα θερμαντικό πάνελ τοίχου. Τι λέτε; Καλύτερο απ τα ηλεκτρικά καλοριφέρ; http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=85261
Ntinaras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 ολα αυτα λειτουργουν με αντιστασεις. και αποδιδουν οσο λενε αν ζεσταινει με 1kw σημαινει οτι καιει μια kwh ανα ωρα... αν εξαιρεσεις οσα λειτουργουν με ορυκτα καυσιμα,μονο το αρκουδισιον εχει καλυτερη αποδοση σε σχεση με το ρευμα που καιει,αλλα στα πολυ κρυα τα βρισκει πολυ σκουρα...
green_beret Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Ένα κλιματιστικό 9000BTU χωρίς inverter καταναλώνει κατά μέσο όρο 1Kw. Συνιστάται για χώρους ως 15 τετραγωνικά. Αν αγοράσεις για τον ίδιο χώρο ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού το υπολογίζεις ως εξής.... Ας πούμε ότι αγοράζεις ένα με 9 φέτες που έχει 3 σκάλες (800w/1200w/2000w) το οποίο στην μέγιστη κλίμακα καλύπτει περίπου 20 τετραγωνικά. Λαμβάνουμε υπ'όψην ότι το καλοριφέρ δεν λειτουργεί αδιάκοπα αλλά έχει θερμοστάτη το οποίο όταν πιάνει την θερμοκρασία που το έχουμε ρυθμίσει σβήνει αυτόματα και ενεργοποιείται όταν πέσει αρκετά κάτω από την προκαθορισμένη θερμοκρασία. Έτσι υπολογίζουμε ότι θα λειτουργεί κατά την μισή διάρκεια που το έχουμε ενεργοποιημένο κατά προσέγγιση. Άρα αν πούμε ότι το χρειαζόμαστε για 1 ώρα τότε καταναλώνουμε στην μέγιστη κλίμακα των 2000w περίπου το μισό δηλαδή 1000w ή αλλιώς 1Kw... Γενικά ο κανόνας πάντα είναι αυτός και έτσι υπολογίζεται η κατανάλωση σε μια συσκευή θέρμανσης. Κατά την γνώμη μου τα καλοριφέρ λαδιού αν χρησιμοποιηθούν συνετά είναι η καλύτερη και πιο "υγειηνή" λύση, Tα κλιματιστικά πάλι έχουν το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιούνται και το καλοκαίρι άρα έχουν 2πλό ρόλο. 1
Ntinaras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 νομιζω η συγκριση σου και ο τροπος υπολογισμου ειναι τελειως λαθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα