REDODIN7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Με τη γκρινια δε κερδιζεις τιποτα απλα σε γραφουν στ' @ρχιδι@ τιους και συνεχιζουν ακαθεκτοι. Οταν η γκρινια γυνετε δυναμικη ψηφος και βοηθαει καποις να αλλαξουν συμπεριφορα εστω και να μην το θελουν τοτε βοηθαει μια χαρα. 1
xreokopia Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μολις γινανε εκλογες και εκαντονταδες χιλιαδες ψηφοφοροι τους μουτζωσαν, ειδες να ιδρωσε το αυτακι τους? Παλι στ @ρχιδι@τους μας γραψανε και συνεχιζουν με περισσοτερο καμαρι...
N3k21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δεν εχω να προσφερω τιποτα σε αυτη τη χωρα μονο στους ανθρωπους που με βοηθησαν. Οποτε τη χρειαστηκα δεν με βοηθησε σχεδον ποτε ετσι με χαντακοσε με τις πανελληνιες, με εκανε να φαω τα καλυτερα μου χρονια για να ειμαι τωρα ενα χρονο πτυχιουχος ανεργος και σαν κερασακι στην τουρτα με εκανε να δανειστω απο γνωστους για να πληρωσω τα φαρμακα της μανας που εχει καρκινο αντι να πληρωσει το κρατος οπως επρεπε. Αδερφέ, με όλο το σεβασμό αλλά δε σε χαντάκωσε κανείς. Γιατί δεν έδινες ξανά όπως τόσα άλλα παιδιά αντί να ακολουθήσεις μια ειδικότητα που δεν είχε ίσως προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης (αν όντως το πιστεύεις αυτό - αν δεν το πιστεύεις θα έπρεπε να είσαι έξω και να ψάχνεις για δουλειά τώρα, όχι να ποστάρεις στο insomnia); Δεν μπορούσες ξέρω 'γω να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου ώστε τη δεύτερη φορά να δώσεις προφορικά; Και στο φινάλε, η χώρα αυτή, παρά τα χίλια στραβά της, σου προσέφερε μάνι μάνι κάμποσα χρόνια δωρεάν παιδείας...Δεν σε άφησε στην απ' έξω...Κι αυτό το "πτυχιούχος άνεργος" δε μπορώ να το ακούω έτσι κάργα απ' τον καθένα. Ξέρεις πόσοι πτυχιούχοι άνεργοι υπάρχουν; Τι να πουν δηλαδή και επίσης άνεργα παιδιά, τα οποία έφαγαν όμως την 8ετία όχι στις προπτυχιακές τους σπουδές, αλλά σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά, διαβάζοντας συνέχεια και σκληρά... Οποτε προσωπικα θα γκρινιαζω γιατι μονο ετσι ισως καποιοι επιτελους αλλαξουν. Όσο γκρινιάζεις (ειδικά αν το κάνεις μόνο μέσα από διαδυκτιακά fora) αντί να αναλαμβάνεις κάποιου είδους δράση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, στανταράκι. Αναρωτήσου, για ν' αλλάξουν αυτοί οι "κάποιοι" που λες, μήπως πρέπει πρώτα ν' αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι; Δε σου τη λέω με το παρόν post, να σε ταρακουνήσω θέλω...μπας και ξεβολευτούμε όλοι μας απ' την άνεση της αίσθησης πως για όλα φταίει κάποιος άλλος, είτε είναι το κράτος, είτε οι Δ.Υ., είτε οι φοροφυγάδες, είτε οι μουσουλμάνοι, είτε ξέρω ΄γω ο ανάδρομος Ερμής... EDIT - ΠΡΟΣΘΗΚΗ Οταν η γκρινια γυνετε δυναμικη ψηφος και βοηθαει καποις να αλλαξουν συμπεριφορα εστω και να μην το θελουν τοτε βοηθαει μια χαρα. Κι αν η δυναμική ψήφος σου δεν έρθει πακέτο με αλλαγή νοοτροπίας, με μια προσπάθεια αποβολής της νεοελληνικής μιζέριας που μας τρώει τόσα χρόνια (και την πάρτη μου βάζω μέσα, ε), πάλι τίποτα δε θα αλλάξει... Μόνο τα ποσοστά των χρωμάτων...
REDODIN7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μολις γινανε εκλογες και εκαντονταδες χιλιαδες ψηφοφοροι τους μουτζωσαν, ειδες να ιδρωσε το αυτακι τους? Παλι στ @ρχιδι@τους μας γραψανε και συνεχιζουν με περισσοτερο καμαρι... Δεν αλλαξε γιατι καποιοι μειναν στην λογικη ελλαδα τη περιμενεις και δεν πηγαν να ψηφισουν αυτο ειναι το μεγαλο λαθος. /Αδερφέ, με όλο το σεβασμό αλλά δε σε χαντάκωσε κανείς. Γιατί δεν έδινες ξανά όπως τόσα άλλα παιδιά αντί να ακολουθήσεις μια ειδικότητα που δεν είχε ίσως προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης (αν όντως το πιστεύεις αυτό - Οχι φιλε μου δεν μπορουσα να ξαναδωσω για πολλους λογους κυριος ψυχολογικους αλλα και οικογενιακους αλλα και να εδυνα παλι τα ιδια θα ηταν αφου θα εδυνα κανονικα αντι για δυσλεξικος ασε που μπορει να εγραφα και χειροτερα και εκει και εκει και αν χαντακονομουνα. Η ειδικοτητα μου ειναι μια χαρα αν και την αρχη δεν μου πολυ αρεσε αλλα στη χωρα που ζουμε δυστηχως κυριαρχουν συνεχεια οι διαπλεκομενοι βλεπε ΤΕΕ αν δεν το πιστεύεις θα έπρεπε να είσαι έξω και να ψάχνεις για δουλειά τώρα, όχι να ποστάρεις στο insomnia); Και ποιος σου ειπε οτι δεν ψαχνω για δουλια μηπως 1 εκατομμυριο ανεργοι μας αρεσει να καθομαστε? Και τηλεφωνα πηρα και βιογραφικα εστειλα και γνωστους ρωτησα και προκυρηξεις πηρα μερος(εκει να δεις τη ανησοτητα υπαρχει και τα πλεονεκτηματα που εχουν μερικοι μερικοι) και τωρα τελευταια εχω αρχισει να βλεπω το blog μου πιο επαγγελματικα και να το αναβαθμιζω οσο μπορω. Και στο φινάλε, η χώρα αυτή, παρά τα χίλια στραβά της, σου προσέφερε μάνι μάνι κάμποσα χρόνια δωρεάν παιδείας...Δεν σε άφησε στην απ' έξω...Κι αυτό το "πτυχιούχος άνεργος" δε μπορώ να το ακούω έτσι κάργα απ' τον καθένα. Ξέρεις πόσοι πτυχιούχοι άνεργοι υπάρχουν; Τι να πουν δηλαδή και επίσης άνεργα παιδιά, τα οποία έφαγαν όμως την 8ετία όχι στις προπτυχιακές τους σπουδές, αλλά σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά, διαβάζοντας συνέχεια και σκληρά.. Ποια δωρεαν παιδια φιλε μου αυτη που πρεπει να τα σκασεις σε φροντηστηρια ή μηπως αυτη που δεν εχει ουτε βιβλια να σου δωσει ασε που δεν ειναι καθολου δωρεαν αν το ψαξεις με τοσους φορους και κρατησεις που πληρονουν οι γονεις μας ας μας εδυναν τα λεφτα στο χερι αμα ηταν ετσι να πηγαιναμε σε ιδιωτικα Ποιος σου ειπε εσενα οτι δεν συμεριζουμε αυτα τα παιδια και τον κοπο τους μακαρι να ειχαμε ολοι μας δουλια δεν κοιταω τον εαυτο μου.Και εγω εκανα 8 χρονια οχι γιατι γλενταγα αλλα γιατι παρατησα τις σπουδες μου λογω οικονομικων προβληματων και ανεβοκατεβενα αθηνα καβαλα για να δωσω εξετασης. Οσο για το τι ειναι ο καθενας υπαρχουν χειροτερα και καλυτερα οταν εγω (και οχι μονο εγω) σπουσασα και χαλασα σχεδον 40 χιλιαδες ευρω (ωραια δωρεαν παιδια) και τωρα ειμαι ανεργος χωρις κανενα εισοδημα με μια μητερα σε καρκινο νομιζω πως εχω την "πολυτελεια" να γκρινιαξω. Όσο γκρινιάζεις (ειδικά αν το κάνεις μόνο μέσα από διαδυκτιακά fora) αντί να αναλαμβάνεις κάποιου είδους δράση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, στανταράκι. Αναρωτήσου, για ν' αλλάξουν αυτοί οι "κάποιοι" που λες, μήπως πρέπει πρώτα ν' αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι; Αυτο που ψηφιζω μονο βολεμενο δεν ειναι και δεν γκρινιαζω μονο οσο μπορω παιρνω μερος σε διαφορες διαμαρτυριες και βοηθαω φιλους και γνωστους οπως μπορω. 1
FilipposMD Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Ομολογώ ότι διάβασα μόνο μέχρι την 6η σελίδα, γιατί δεν άντεξα παραπάνω. Επομένως, ζητώ συγγνώμη αν κάποιος άνθρωπος που έχει μια ιδέα για το θέμα έχει ξαναγράψει αυτά που θα γράψω. Είναι εντυπωσιακό και θλιβερό το γεγονός ότι ενώ έχει κάποιος το ίντερνετ μπροστά του αδυνατεί να κάνει μια στοιχειώδη αναζήτηση πριν σχολιάσει, με αποτέλεσμα να γράφονται τέρατα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Καταρχάς κατανοώ αυτούς που λένε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανενός είδους διαχωρισμός. Αυτή είναι μια ωραία άποψη σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά όταν λαμβάνεις πολιτικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και την πραγματικότητα. Αλλιώς καταλήγεις σαν κάτι χριστιανικές οργανώσεις που και καλά πάνε στην Αφρική να κάνουν πρόληψη του AIDS, αλλά είναι εναντίον της χρήσης του προφυλακτικού, γιατί οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία. Λοιπόν, υπάρχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ντόπιοι, με την έννοια ότι ζουν εκεί επί αιώνες. Εϊναι ο τόπος τους και έτσι τον νιώθουν. Δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σχέση με μετανάστες. Ο λόγος που καλείται μουσουλμανική μειονότητα είναι βασικά για να μην τη λέμε τουρκική, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ένα ποσοστό είναι όντως τουρκικής καταγωγής, άλλοι είναι Πομάκοι και άλλοι είναι Ρομά (Τσιγγάνοι). Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει την τουρκική συνείδηση σε όλους αυτούς, για προφανείς εθνικούς λόγους. Μέχρι πρόσφατα, η Ελλάδα κρατούσε απομονωμένους, φτωχούς και αμόρφωτους αυτούς τους ανθρώπους, για "να μην αποτελούν εθνικό κίνδυνο". Η Τουρκία επίσης είχε τον ίδιο σκοπό, γιατί προφανώς, ένας μορφωμένος και απελευθερωμένος άνθρωπος προτιμά να ζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στην Τουρκία για χιλιάδες λόγους. Τα τελευταία 10-15 χρόνια η Ελλάδα ξύπνησε και κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον της. Έτσι, έδωσε ποσόστωση στα πανεπιστήμια και άλλες διευκολύνσεις στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Το αποτέλεσμα είναι παραάνω από εμφανές στην περιοχή. Επειδή έχω συγγενείς στην Κομοτηνή και πηγαίνω τακτικά, μπορώ να αντιληφθώ τις διαφορές. Πριν 15 χρόνια, οι μουσουλμανικές γειτονιές της Κομοτηνής ήταν γκέτο με σπιτάκια από άλλη εποχή. Έβλεπες κάποιον στο δρόμο και από το ντύσιμό του καταλάβαινες αν είναι μουσουλμάνος ή Έλληνας/χριστιανός. Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες μορφωμένοι νέοι μουσουλμάνοι, που έδωσαν αντιπαροχή τα χαμώσπιτα και μένουν σε ανθρωπινές ευρωπαϊκές πολυκατοικίες, πολλοί νέοι μουσουλμάνοι μιλάνε τέλεια ελληνικά, έχουν περάσει χρόνια σε άλλες ελληνικές πόλεις και έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, ενώ οι μικτές παρέες στις καφετέριες είναι απείρως περισσότερες σε σχέση με 15 χρόνια πριν. Η διαφορά στην πόλη είναι τεράστια και είναι πολύ κατανοητή αν συγκρίνεις τους 25άρηδες μουσουλμάνους με τους 50άρηδες, που είναι σαν να τους έφερες από το Κουρδιστάν. Αδικία ή όχι, η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα. Όποιος δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να μην έχεις μια δυνητικά αποσχιστική βόμβα 150 χιλιάδων ατόμων στη Θράκη, θυσιάζοντας ελάχιστες θέσεις στα πανεπιστήμια, ας συνεχίσει να κράζει. 14
audio_acoustics_lover Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Ομολογώ ότι διάβασα μόνο μέχρι την 6η σελίδα, γιατί δεν άντεξα παραπάνω. Επομένως, ζητώ συγγνώμη αν κάποιος άνθρωπος που έχει μια ιδέα για το θέμα έχει ξαναγράψει αυτά που θα γράψω. Είναι εντυπωσιακό και θλιβερό το γεγονός ότι ενώ έχει κάποιος το ίντερνετ μπροστά του αδυνατεί να κάνει μια στοιχειώδη αναζήτηση πριν σχολιάσει, με αποτέλεσμα να γράφονται τέρατα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Καταρχάς κατανοώ αυτούς που λένε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανενός είδους διαχωρισμός. Αυτή είναι μια ωραία άποψη σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά όταν λαμβάνεις πολιτικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και την πραγματικότητα. Αλλιώς καταλήγεις σαν κάτι χριστιανικές οργανώσεις που και καλά πάνε στην Αφρική να κάνουν πρόληψη του AIDS, αλλά είναι εναντίον της χρήσης του προφυλακτικού, γιατί οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία. Λοιπόν, υπάρχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ντόπιοι, με την έννοια ότι ζουν εκεί επί αιώνες. Εϊναι ο τόπος τους και έτσι τον νιώθουν. Δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σχέση με μετανάστες. Ο λόγος που καλείται μουσουλμανική μειονότητα είναι βασικά για να μην τη λέμε τουρκική, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ένα ποσοστό είναι όντως τουρκικής καταγωγής, άλλοι είναι Πομάκοι και άλλοι είναι Ρομά (Τσιγγάνοι). Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει την τουρκική συνείδηση σε όλους αυτούς, για προφανείς εθνικούς λόγους. Μέχρι πρόσφατα, η Ελλάδα κρατούσε απομονωμένους, φτωχούς και αμόρφωτους αυτούς τους ανθρώπους, για "να μην αποτελούν εθνικό κίνδυνο". Η Τουρκία επίσης είχε τον ίδιο σκοπό, γιατί προφανώς, ένας μορφωμένος και απελευθερωμένος άνθρωπος προτιμά να ζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στην Τουρκία για χιλιάδες λόγους. Τα τελευταία 10-15 χρόνια η Ελλάδα ξύπνησε και κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον της. Έτσι, έδωσε ποσόστωση στα πανεπιστήμια και άλλες διευκολύνσεις στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Το αποτέλεσμα είναι παραάνω από εμφανές στην περιοχή. Επειδή έχω συγγενείς στην Κομοτηνή και πηγαίνω τακτικά, μπορώ να αντιληφθώ τις διαφορές. Πριν 15 χρόνια, οι μουσουλμανικές γειτονιές της Κομοτηνής ήταν γκέτο με σπιτάκια από άλλη εποχή. Έβλεπες κάποιον στο δρόμο και από το ντύσιμό του καταλάβαινες αν είναι μουσουλμάνος ή Έλληνας/χριστιανός. Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες μορφωμένοι νέοι μουσουλμάνοι, που έδωσαν αντιπαροχή τα χαμώσπιτα και μένουν σε ανθρωπινές ευρωπαϊκές πολυκατοικίες, πολλοί νέοι μουσουλμάνοι μιλάνε τέλεια ελληνικά, έχουν περάσει χρόνια σε άλλες ελληνικές πόλεις και έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, ενώ οι μικτές παρέες στις καφετέριες είναι απείρως περισσότερες σε σχέση με 15 χρόνια πριν. Η διαφορά στην πόλη είναι τεράστια και είναι πολύ κατανοητή αν συγκρίνεις τους 25άρηδες μουσουλμάνους με τους 50άρηδες, που είναι σαν να τους έφερες από το Κουρδιστάν. Αδικία ή όχι, η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα. Όποιος δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να μην έχεις μια δυνητικά αποσχιστική βόμβα 150 χιλιάδων ατόμων στη Θράκη, θυσιάζοντας ελάχιστες θέσεις στα πανεπιστήμια, ας συνεχίσει να κράζει. Επιτέλους, μετά από 14 σελίδες, μία λογική φωνή!! Το καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν για δεκαετίες σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού; Το καταλαβαίνουμε ότι οι εκάστοτε βάσεις είναι αποτέλεσμα πολλών κοινωνικο-οικοομικών παραγόντων, που εκ των πραγμάτων αφήνουν έξω από τις εξελίξεις τους ορισμένες ομάδες ανθρώπων; Με τη λογική ορισμένων εδώ μέσα, ούτε και το ανοιχτό πανεπιστήμιο έπρεπε να υπάρχει γιατί εκεί δεν μπαίνουν με εξετάσεις, αλλά με κλήρωση, "κατάφωρη αδικία" για τους φύτουλες των πανελληνίων...!! Τα μυαλά είναι σαν τα αερόστατα, ξέρετε.
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δεν έχω διαβάσει όλο το θρεντ, αλλά είμαι ο μόνος που του φαίνεται ίσως αδιανόητο να έχει επηρεάσει έστω και στο ελάχιστο τον εξελληνισμό ή τον πολιτισμό μιας φυλής, η τριτοβάθμια εκπαίδευση;;; Η παιδεία που λαμβάνει κάποιος δίνεται κατά συντριπτικό ποσοστό στα πρώτα χρόνια της ζωής του, δηλαδή στο δημοτικό, άντε να συμπεριλάβω και λιιιγο το γυμνάσιο. Αλλά στο πανεπιστήμιο; Δεν νομίζω. Δεν πιστεύω πως υπάρχει το παραμικρό ψήγμα παιδείας που μπορεί να εναποθετηθεί στο μυαλό κάποιου μετά το γυμνάσιο. Ό,τι πήρε πήρε, τέλος. Αλλαγή συνηθειών σε επίπεδο αλλαγής της εθνικής ταυτότητας ενός λαού μετά τα 18 του χρόνια, στο πανεπιστήμιο; Δύσκολο(ως αδύνατο) μου φαίνεται εκτός και αν το εννοείτε κάπως αλλιώς
xreokopia Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δεν αλλαξε γιατι καποιοι μειναν στην λογικη ελλαδα τη περιμενεις και δεν πηγαν να ψηφισουν αυτο ειναι το μεγαλο λαθος. Συνεπως λοιπον, αφου κι ο ιδιος αντιλαβανεσαι οτι εξαρτασαι απ τους αλλους, καταλαβαινεις τωρα πως οσο κι αν γκρινιαξεις δε θα κανεις τιποτα γιατι θα σε γραψουν στ @ρχιδι@ τους?
Ntinaras Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δεν έχω διαβάσει όλο το θρεντ, αλλά είμαι ο μόνος που του φαίνεται ίσως αδιανόητο να έχει επηρεάσει έστω και στο ελάχιστο τον εξελληνισμό ή τον πολιτισμό μιας φυλής, η τριτοβάθμια εκπαίδευση;;; Η παιδεία που λαμβάνει κάποιος δίνεται κατά συντριπτικό ποσοστό στα πρώτα χρόνια της ζωής του, δηλαδή στο δημοτικό, άντε να συμπεριλάβω και λιιιγο το γυμνάσιο. Αλλά στο πανεπιστήμιο; Δεν νομίζω. Δεν πιστεύω πως υπάρχει το παραμικρό ψήγμα παιδείας που μπορεί να εναποθετηθεί στο μυαλό κάποιου μετά το γυμνάσιο. Ό,τι πήρε πήρε, τέλος. Αλλαγή συνηθειών σε επίπεδο αλλαγής της εθνικής ταυτότητας ενός λαού μετά τα 18 του χρόνια, στο πανεπιστήμιο; Δύσκολο(ως αδύνατο) μου φαίνεται εκτός και αν το εννοείτε κάπως αλλιώς οταν μπει στο πανεπιστημιο θα συναναστραφει με πολυ πιο φυσιολογικους ανθρωπους... 1
REDODIN7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Συνεπως λοιπον, αφου κι ο ιδιος αντιλαβανεσαι οτι εξαρτασαι απ τους αλλους, καταλαβαινεις τωρα πως οσο κι αν γκρινιαξεις δε θα κανεις τιποτα γιατι θα σε γραψουν στ @ρχιδι@ τους? Εξαρτασε μονο απο το εαυτο σου θα μιλαω οσο μπορω και οσο με ακουνε οποιοι με ακουνε απο εκει και περα υπαρχουν αλλες επιλογες οπως η μεταναυστευση σε μια χωρα που ειναι πιο κοιντα στην "ιδιοσυγκρασια" μου. Ομολογώ ότι διάβασα μόνο μέχρι την 6η σελίδα, γιατί δεν άντεξα παραπάνω. Επομένως, ζητώ συγγνώμη αν κάποιος άνθρωπος που έχει μια ιδέα για το θέμα έχει ξαναγράψει αυτά που θα γράψω. Είναι εντυπωσιακό και θλιβερό το γεγονός ότι ενώ έχει κάποιος το ίντερνετ μπροστά του αδυνατεί να κάνει μια στοιχειώδη αναζήτηση πριν σχολιάσει, με αποτέλεσμα να γράφονται τέρατα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Καταρχάς κατανοώ αυτούς που λένε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανενός είδους διαχωρισμός. Αυτή είναι μια ωραία άποψη σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά όταν λαμβάνεις πολιτικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και την πραγματικότητα. Αλλιώς καταλήγεις σαν κάτι χριστιανικές οργανώσεις που και καλά πάνε στην Αφρική να κάνουν πρόληψη του AIDS, αλλά είναι εναντίον της χρήσης του προφυλακτικού, γιατί οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία. Λοιπόν, υπάρχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ντόπιοι, με την έννοια ότι ζουν εκεί επί αιώνες. Εϊναι ο τόπος τους και έτσι τον νιώθουν. Δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σχέση με μετανάστες. Ο λόγος που καλείται μουσουλμανική μειονότητα είναι βασικά για να μην τη λέμε τουρκική, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ένα ποσοστό είναι όντως τουρκικής καταγωγής, άλλοι είναι Πομάκοι και άλλοι είναι Ρομά (Τσιγγάνοι). Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει την τουρκική συνείδηση σε όλους αυτούς, για προφανείς εθνικούς λόγους. Μέχρι πρόσφατα, η Ελλάδα κρατούσε απομονωμένους, φτωχούς και αμόρφωτους αυτούς τους ανθρώπους, για "να μην αποτελούν εθνικό κίνδυνο". Η Τουρκία επίσης είχε τον ίδιο σκοπό, γιατί προφανώς, ένας μορφωμένος και απελευθερωμένος άνθρωπος προτιμά να ζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στην Τουρκία για χιλιάδες λόγους. Τα τελευταία 10-15 χρόνια η Ελλάδα ξύπνησε και κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον της. Έτσι, έδωσε ποσόστωση στα πανεπιστήμια και άλλες διευκολύνσεις στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Το αποτέλεσμα είναι παραάνω από εμφανές στην περιοχή. Επειδή έχω συγγενείς στην Κομοτηνή και πηγαίνω τακτικά, μπορώ να αντιληφθώ τις διαφορές. Πριν 15 χρόνια, οι μουσουλμανικές γειτονιές της Κομοτηνής ήταν γκέτο με σπιτάκια από άλλη εποχή. Έβλεπες κάποιον στο δρόμο και από το ντύσιμό του καταλάβαινες αν είναι μουσουλμάνος ή Έλληνας/χριστιανός. Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες μορφωμένοι νέοι μουσουλμάνοι, που έδωσαν αντιπαροχή τα χαμώσπιτα και μένουν σε ανθρωπινές ευρωπαϊκές πολυκατοικίες, πολλοί νέοι μουσουλμάνοι μιλάνε τέλεια ελληνικά, έχουν περάσει χρόνια σε άλλες ελληνικές πόλεις και έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, ενώ οι μικτές παρέες στις καφετέριες είναι απείρως περισσότερες σε σχέση με 15 χρόνια πριν. Η διαφορά στην πόλη είναι τεράστια και είναι πολύ κατανοητή αν συγκρίνεις τους 25άρηδες μουσουλμάνους με τους 50άρηδες, που είναι σαν να τους έφερες από το Κουρδιστάν. Αδικία ή όχι, η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα. Όποιος δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να μην έχεις μια δυνητικά αποσχιστική βόμβα 150 χιλιάδων ατόμων στη Θράκη, θυσιάζοντας ελάχιστες θέσεις στα πανεπιστήμια, ας συνεχίσει να κράζει. Εχω καταλαβει το λογο που γυνετε απλος δεν συμφωνω με περιπου το ιδιο σκεπτικο και το πολιτικο κοστος εδρασαν οι πολιτικοι μας και φτασαμε ως εδω. Αν υπαρχει περιπτωση η θρακη να γυνει κοσοβο και θρεβουμε φιδι στο κορφο μας τοτε θα ηταν καλυτερο να ειχαμε ξεμπερδεψει με αυτους εδω και πολυ καιρο! Ξερεις οτι η τουρκια πλεον απογορευει στους ελληνες να εχουν ιδιοκτησια με εμεις αυτους στην θρακη τους εχουμε στα οπα οπα.
FilipposMD Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δεν έχω διαβάσει όλο το θρεντ, αλλά είμαι ο μόνος που του φαίνεται ίσως αδιανόητο να έχει επηρεάσει έστω και στο ελάχιστο τον εξελληνισμό ή τον πολιτισμό μιας φυλής, η τριτοβάθμια εκπαίδευση;;; Να στο πω με παράδειγμα. Έχουμε ένα μουσουλμανόπαιδο από την Κομοτηνή που του κόβει κάπως, αλλά έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι που μιλάνε τουρκικά, βλέπουν τουρκική τηλεόραση (αν και πλέον τουρκικά δείχνει και η ελληνική) και έχει ανατραφεί ως ένας πιστός μουσουλμάνος, που θέλει τη γυναίκα κλεισμένη στο σπίτι, να φοράει φερετζε κτλ. Σενάριο 1. Δεν έχει ευνοϊκή ρύθμιση και δεν περνάει σε πανεπιστήμιο. Γίνεται αγρότης ή μικροέμπορος όπως ο πατέρας του και φτιάχνει μια οικογένεια όπως αυτή που μεγάλωσε, διατηρώντας κυρίαρχη την τουρκική εθνική συνείδηση. Σενάριο 2. Περνάει σε ένα ΤΕΙ λογιστικής στην Αθήνα. Πάει λοιπόν 4 χρόνια στην Αθήνα, όπου αναγκαστικά θα συναναστραφεί τους συμφοιτητές του και τις συμφοιτήτριές του, οι οποίοι πίνουν, βγαίνουν, κάνουν σχέσεις, θεωρούν παράλογο να τρώει ξύλο η γυναίκα από τον άντρα, μιλάνε μόνο ελληνικά, υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό και όχι την Μπεσίκτας και αδιαφορούν για τη θρησκεία ή τέλος πάντων δεν προσεύχονται 5 φορές τη μέρα. Μιλάμε για τις ηλικίες 18-22. Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις, αλλά σε αυτή τη φάση αλλάζουν πάρα πολλά στην προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις απόψεις του ατόμου. Μπορεί να το δει κανείς στους Έλληνες φοιτητές που πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές (δεν μιλάω για αυτούς που πηγαίνουν στην Αγγλία και κάνουν παρέα μόνο με Έλληνες). Αυτός ο λογιστής λοιπόν, όταν γυρίσει στην Κομοτηνή θα έχει μια καλή δουλειά, θα βγάζει κάποια καλύτερα λεφτά, θα θέλει να μένει σε διαμέρισμα και όχι στο χαμώσπιτο, θα κάνει παρέα με Έλληνες/χριστιανούς, θα βλεπει τα ματς του Ολυμπιακού και όταν κάνει οικογένεια δε θα φοράει φερετζέ στην κόρη του. Αν σε μια κοινότητα αλλάζει έτσι το 5-10% των ανθρώπων, μαζεύεται η κρίσιμη μάζα και αλλάζει η κοινότητα ολόκληρη. Προσωπικά δε με νοιάζει αν ο άνθρωπος νιώθει Τούρκος ή Ιρακινός. Με νοιάζει να νιώθει ότι αυτή η χώρα είναι και δική του, ότι μοιράζεται τις ίδιες αξίες και συνήθειες με την πλειονότητα των κατοίκων. Γιατί τότε θα πάψει να είναι κίνδυνος και για την ίδια τη χώρα και θα νοιάζεται για την πρόοδό της. Αν υπαρχει περιπτωση η θρακη να γυνει κοσοβο και θρεβουμε φιδι στο κορφο μας τοτε θα ηταν καλυτερο να ειχαμε ξεμπερδεψει με αυτους εδω και πολυ καιρο! Ξερεις οτι η τουρκια πλεον απογορευει στους ελληνες να εχουν ιδιοκτησια με εμεις αυτους στην θρακη τους εχουμε στα οπα οπα. Δηλαδή τι; Να κάνουμε μια γενοκτονιούλα για να ησυχάσουμε; Σας αρέσει η όχι, ζούμε σε μια χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και έχει κάποιους νόμους και ένα επίπεδο δημοκρατίας. Αν ήταν εφικτό να "είχαμε ξεμπερδέψει με αυτούς", λογικά δε θα είχες το δικαίωμα να γράφεις ό,τι σκέφτεσαι σε φόρουμ, θα ήταν σε λειτουργία η Μακρόνησος και δε θα ήμασταν όχι στην Ε.Ε., αλλά ούτε στα Ηνωμένα Έθνη. 6
epp Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 ευτυχως καθισε και τα εγραψε ο filipposMD γιατι ειλικρινα με οσα ειχα διαβασει αηδιασα και δεν ειχα ορεξη καν να αναλυσω , ειπες ακριβως οσα ηθελα να πω και να συμπληρωσω και κατι τελευταιο στους μουσουλμανους της μειονοτητας παει το 0.5% των θεσεων μιας σχολης , δηλαδη 1 με 2 μαξ θεσεις και ο λογος που οι βασεις ειναι μικρες ειναι πως πολυ απλα δηλωσαν εκει 1-2 ατομα μονο εχετε βγαλει ολο το μισος και ολο το κομπλεξ αντι να κατσετε να δειτε λιγο λογικα το θεμα
lary7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 ευτυχως καθισε και τα εγραψε ο filipposMD γιατι ειλικρινα με οσα ειχα διαβασει αηδιασα και δεν ειχα ορεξη καν να αναλυσω , ειπες ακριβως οσα ηθελα να πω και να συμπληρωσω και κατι τελευταιο στους μουσουλμανους της μειονοτητας παει το 0.5% των θεσεων μιας σχολης , δηλαδη 1 με 2 μαξ θεσεις και ο λογος που οι βασεις ειναι μικρες ειναι πως πολυ απλα δηλωσαν εκει 1-2 ατομα μονο εχετε βγαλει ολο το μισος και ολο το κομπλεξ αντι να κατσετε να δειτε λιγο λογικα το θεμα 0,5% των θεσεων σε μια μειονοτητα που ειναι περιπου το 1,2% του πληθυσμου, ειναι αυτο τωρα ρατσισμος εις βαρος των χριστιανων?
REDODIN7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Να στο πω με παράδειγμα. Έχουμε ένα μουσουλμανόπαιδο από την Κομοτηνή που του κόβει κάπως, αλλά έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι που μιλάνε τουρκικά, βλέπουν τουρκική τηλεόραση (αν και πλέον τουρκικά δείχνει και η ελληνική) και έχει ανατραφεί ως ένας πιστός μουσουλμάνος, που θέλει τη γυναίκα κλεισμένη στο σπίτι, να φοράει φερετζε κτλ. Σενάριο 1. Δεν έχει ευνοϊκή ρύθμιση και δεν περνάει σε πανεπιστήμιο. Γίνεται αγρότης ή μικροέμπορος όπως ο πατέρας του και φτιάχνει μια οικογένεια όπως αυτή που μεγάλωσε, διατηρώντας κυρίαρχη την τουρκική εθνική συνείδηση. Σενάριο 2. Περνάει σε ένα ΤΕΙ λογιστικής στην Αθήνα. Πάει λοιπόν 4 χρόνια στην Αθήνα, όπου αναγκαστικά θα συναναστραφεί τους συμφοιτητές του και τις συμφοιτήτριές του, οι οποίοι πίνουν, βγαίνουν, κάνουν σχέσεις, θεωρούν παράλογο να τρώει ξύλο η γυναίκα από τον άντρα, μιλάνε μόνο ελληνικά, υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό και όχι την Μπεσίκτας και αδιαφορούν για τη θρησκεία ή τέλος πάντων δεν προσεύχονται 5 φορές τη μέρα. Μιλάμε για τις ηλικίες 18-22. Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις, αλλά σε αυτή τη φάση αλλάζουν πάρα πολλά στην προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις απόψεις του ατόμου. Μπορεί να το δει κανείς στους Έλληνες φοιτητές που πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές (δεν μιλάω για αυτούς που πηγαίνουν στην Αγγλία και κάνουν παρέα μόνο με Έλληνες). Αυτός ο λογιστής λοιπόν, όταν γυρίσει στην Κομοτηνή θα έχει μια καλή δουλειά, θα βγάζει κάποια καλύτερα λεφτά, θα θέλει να μένει σε διαμέρισμα και όχι στο χαμώσπιτο, θα κάνει παρέα με Έλληνες/χριστιανούς, θα βλεπει τα ματς του Ολυμπιακού και όταν κάνει οικογένεια δε θα φοράει φερετζέ στην κόρη του. Αν σε μια κοινότητα αλλάζει έτσι το 5-10% των ανθρώπων, μαζεύεται η κρίσιμη μάζα και αλλάζει η κοινότητα ολόκληρη. Προσωπικά δε με νοιάζει αν ο άνθρωπος νιώθει Τούρκος ή Ιρακινός. Με νοιάζει να νιώθει ότι αυτή η χώρα είναι και δική του, ότι μοιράζεται τις ίδιες αξίες και συνήθειες με την πλειονότητα των κατοίκων. Γιατί τότε θα πάψει να είναι κίνδυνος και για την ίδια τη χώρα και θα νοιάζεται για την πρόοδό της. Δηλαδή τι; Να κάνουμε μια γενοκτονιούλα για να ησυχάσουμε; Σας αρέσει η όχι, ζούμε σε μια χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και έχει κάποιους νόμους και ένα επίπεδο δημοκρατίας. Αν ήταν εφικτό να "είχαμε ξεμπερδέψει με αυτούς", λογικά δε θα είχες το δικαίωμα να γράφεις ό,τι σκέφτεσαι σε φόρουμ, θα ήταν σε λειτουργία η Μακρόνησος και δε θα ήμασταν όχι στην Ε.Ε., αλλά ούτε στα Ηνωμένα Έθνη. Ποια ΕΕ μου μιλας αυτη που δεχετε τουρκια να κατεχει εδαφη χωρας-μελους ή αυτη που κλεινει τα ματια στη λαθρομεταναστευση απο την τουρκια ? Δεν ειπα να τους σκοτωσουμε το αιμα ειναι οι τελευταια και ακραιο λυση αλλα θα μπορουσαμε να τους ειχαμε στειλει πισω στην τουρκια ή εστω να τους παραχωρουσανε δωρεαν γη σε αλλο μερος της χωρας μακρια απο τα συνορα. ευτυχως καθισε και τα εγραψε ο filipposMD γιατι ειλικρινα με οσα ειχα διαβασει αηδιασα και δεν ειχα ορεξη καν να αναλυσω , ειπες ακριβως οσα ηθελα να πω και να συμπληρωσω και κατι τελευταιο στους μουσουλμανους της μειονοτητας παει το 0.5% των θεσεων μιας σχολης , δηλαδη 1 με 2 μαξ θεσεις και ο λογος που οι βασεις ειναι μικρες ειναι πως πολυ απλα δηλωσαν εκει 1-2 ατομα μονο εχετε βγαλει ολο το μισος και ολο το κομπλεξ αντι να κατσετε να δειτε λιγο λογικα το θεμα Φιλε μου δεν μισω τους ξενους κανω παρεα και με ασπρους και με μαυρους και με προρτοκαλη αλλα αλλο να αγαπαω ενα ανθρωπο ασχετο με την εθνηκοτητα του και αλλα να προασπιζω τα συμφεροντα μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις