Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα ερχεται το κρατος και λεει πως το 1% του πλυθησμου (που ειναι η μειονοτητα) θα εχει διαφορετικο συστημα προσβασης στο 0.5% των θεσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ σαν πολιτικη διαχειρησης των μειονοτικων θεματων. Που ακριβως ειναι το τοσο παραλογο, δεν πρεπει ενα κρατος να αντιμετωπιζει τα θεματα μιας μειονοτητας με διαφορετικο τροπο ωστε να εξυπηρετουνται καλυτερα τα συμφεροντα του?

Εγώ φίλε μου έδωσα πανελλήνιες κανονικά ενώ είχα δυσλεξία και επειδή κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί μου όταν το ανακάλυψα ήταν αργά για το κράτος έλεγε ότι πρέπει μέχρι την τρίτη γυμνασίου να πάρεις χαρτί μετά κόψε τον λαιμό σου!!!!

Και σε ρωτάω εγώ όπως καλά κάνα και δίνουν μικρότερη βάση σε αυτούς σε εμενα γιατί δεν δώσαν ? γιατί μου στέρησαν το δικαίωμα αυτό ?

Οκ να εξυπηρετηθεί η μειονότητα αλλά οι άλλοι τη είναι κορόιδα ?

• Like 1
  • Απαντ. 349
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ φίλε μου έδωσα πανελλήνιες κανονικά ενώ είχα δυσλεξία και επειδή κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί μου όταν το ανακάλυψα ήταν αργά για το κράτος έλεγε ότι πρέπει μέχρι την τρίτη γυμνασίου να πάρεις χαρτί μετά κόψε τον λαιμό σου!!!!

Και σε ρωτάω εγώ όπως καλά κάνα και δίνουν μικρότερη βάση σε αυτούς σε εμενα γιατί δεν δώσαν ? γιατί μου στέρησαν το δικαίωμα αυτό ?

Πες τα ρε ----!

Επεξ/σία από brickman
Δημοσ.

είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος με το συγκεκριμένο θέμα (ενώ έχω αποκρυσταλλώσει άποψη στο ότι οι κύπριοι ΔΕΝ θα επρεπε να έχουν άλλο καθεστώς εισαγωγής, και στο ότι ΔΙΚΑΙΑ οι πολύτεκνοι απολλαμβανουν καλύτερη μεταχείρηση)!

Μπορώ μεν να καταλάβω τους πολιτικό-κοινωνικούς λόγους που επιβάλλουν την προσπάθεια απορρόφησης της "Αφρόκρεμας" των μουσουλμανων στην ελληνική κουλτούρα, από την άλλη, δε μου αρέσει ο διαχωρισμός με το θρήσκευμα, ούτε ότι είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο, που σε σχολές του 18, να μπαίνει κάποιος μόνο κ μόνο επειδή είναι άλλης θρησκείας, με 5αρι ας πουμε!

Ομως, τελικά, όποια και αν είναι η άποψη του καθενός μας, σίγουρα, ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ κανείς μουσουλμάνος για αυτό, παρά μόνο το ελληνικό σαθρό πολιτικό σύστημα που θρέφει τόσο πετυχημένα το μίσος μεταξύ των ελλήνων πολιτών...

• Like 1
Δημοσ.

Ειχες διεγνωσμενη δυσλεξια, με χαρτια απο γιατρους και απο μικρη ηλικια? Αν ναι τοτε δικο σου το σφαλμα που δεν το ετρεξες απο νωρις για δωσεις προφορικα. Το να το ανακαλυψεις ομως στιν 3η λυκειου ειναι κοροιδια. Αλλωστε η δυσλεξια ειναι η κατεξοχην μαιμουδια που χρησιμοποιειται για να μπουνε καποιοι απο το παραθυρο. Οποτε τι ακριβως σου στερησε το συστημα?

Και οι μειονοτικοι δεν ανακαλυπτουν στο λυκειο οτι ειναι μειονοτικοι , γεννιουνται και μεγαλωνουν σαν μειονοτικοι....

Δημοσ.

Δεν γινεται διαχωρισμος συμφωνα με το ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ......μουσουλμανους τους ονομαζουν, για να μην τους λενε Τουρκους! Το οτι ενας Τουρκος γινεται γιατρος με 10, δικηγορος και φιλολογος με 5, ειναι θεμα στρατηγικης του ελληνικου κρατους!

Ισχυει για του μουσουλμανους(Τουρκικη μειονοτητα ) Θρακης! Καμια σχεση δεν εχει με διαχωσμο θρησκειας! Το οτι υπαρχουν ατομα που δεν ξερουν οτι υπαρχει Τουρκικη μειονοτητα στην Ελλαδα, σημαινει οτι η στραγηγικη αυτη πετυχενει το στοχο της!

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει για μουσουλμάνους, ή μόνο για μουσουλμάνους με κάποια γεωγραφικά κριτήρια;

Ισχυει για τους μουσουλμανους, μελη της μειονοτητας της Θρακης μονο. Δεν μπορει να παει ενας Πακιστανος ή μουσουλμανος Αλβανος σχολειο στην θρακη και να μπει και αυτος μαζι τους. Η μειονοτητα ειναι αυστηρα καταγεγραμμενη.

Δημοσ.

Συγνωμη βρε παιδια αλλα πι τουρκοι δεν εξαφανιστηκαν απο τη θρακη μετα τις ανταλαγες πληθυσμων?? (θεωρητικα)

Ποιος μαλακας αναγνωρισε τουρκικη (οκ μουσουλμανικη) μειονοτητα εκει πανω?? και εν πασει περιπτωσει αφου οι τυποι δηλωνουν τουρκοι, γιατι δε τους εχει το κρατος μεσω των ελληνων που ζουν εκει στην μπουκα μεχρι να βαρεθουν και να φυγουν για τουρκια??

Γιατι βγαζουμε τα ματακια μας μονοι μας και δημιουργουμε κοσσοβα ?

Δημοσ.

Συγνωμη βρε παιδια αλλα πι τουρκοι δεν εξαφανιστηκαν απο τη θρακη μετα τις ανταλαγες πληθυσμων?? (θεωρητικα)

Ποιος μαλακας αναγνωρισε τουρκικη (οκ μουσουλμανικη) μειονοτητα εκει πανω?? και εν πασει περιπτωσει αφου οι τυποι δηλωνουν τουρκοι, γιατι δε τους εχει το κρατος μεσω των ελληνων που ζουν εκει στην μπουκα μεχρι να βαρεθουν και να φυγουν για τουρκια??

Διαβάζουμε καμιά σελίδα πιο πίσω....

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η Ελλάδα και η Τουρκία πραγματοποίησαν μια ανταλλαγή πληθυσμών: όλοι οι χριστιανοί κάτοικοι της Τουρκίας υποκείμενοι στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης - τον Έλληνα Πατριάρχη - θα μετανάστευαν στην Ελλάδα εκτός από τις κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου και Τενέδου, και όλοι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα θα μετανάστευαν στην Τουρκία εκτός από τους μουσουλμάνους της Θράκης.
  • Like 1
Δημοσ.

Aν το εκανε αυτο, τοτε ειναι που θα δημιουργουσε Κοσοβο! Ετσι τους παρεχει τα παντα στα ποδαρακια τους, και δεν εχουν κανενα λογο να ζητησουν αποσχυση και να γινει η Θρακη, ενα αλλο Κοσοβο! Και με τα χρονια, η μορφωμενη μουσουλμανικη-τουρκικη μειονοτητα της Θρακης, θα ενσωματωθει πληρως με το ελληνικο κρατος!

Η Ελλαδα ειναι ενα κρατος που εχει αποδειξει οτι τα καταφερνει πολυ καλα με τις ενσωματωσεις μειονοτητων!Το ιδιο κανει και εκει....

• Like 2
Δημοσ.
τα καταφερνει πολυ καλα με τις ενσωματωσεις μειονοτητων!

να σου υπενθυμίσω οτι καποτε και οι μ@λακες ηταν μειονότητα, αλλα φαίνεται οτι η Ελλαδα εκανε κατι λαθος με αυτους....

Δημοσ.

Καταρχήν το πρόβλημα δεν είναι μονάχα οι μουσουλμάνοι αλλά είναι γενικότερο, μακάρι να ήταν μόνο αυτοί. Έχουν δημιουργήσει ένα σωρό ειδικές κατηγορίες ατόμων που μπαίνουν σε σχολές με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από οτι οι άλλοι.

Όταν έδινα εγώ το 2005 εξετάσεις, θυμάμαι πώς οι περισσότεροι συμαθητές μου που είχαν γεννηθεί σε ξένη χώρα (Αλβανοί, Βούλγαροι κτλπ) έπαιρναν έξτρα μόρια με ένα ποσοστό και αναλόγως τα αρχικά μόρια που συγκέντρωναν γινόταν προσαύξηση, ήταν γενικά για μετανάστες και όχι απλά μόνο για μουσουλμάνους. Παιρνούσε ο ένας ΤΕΙ Αθήνας και επειδή δεν το ήξεραν οτι υπήρχε αυτό το επόμενο έτος έκαναν μια αίτηση και περνούσαν βιολογία Αθήνας, άλλοι δεν πέρασαν πουθενά και το επόμενο έτος έλεγαν οτι πέρασαν με την ειδική κατηγορία στο φυσικό ή στο ΠΑΠΕΙ.

Αργότερα είχα μάθει πως υπήρχαν κάποιες διατάξεις και αν κάποιος μαθητής είχε χάσει τους γονείς του ή και τον έναν εκ των δύο γονέων τροφοδούταν με τρελά επιπλέον μόρια, σε αυτή την κατηγορία ήμουν και εγώ γιατι είχα χάσει τον πατέρα μου αλλά δεν γνώριζα καθόλου οτι υπήρχε ούτε είχα ακούσει κάτι από αυτά που έψαχνα.

Μετά έχουμε τις κατηγορίες τρίτεκνων και πολύτεκνων που έχουν χαμηλότερη βάση και έτσι 2 φίλοι μου αντί να περάσουν επαρχία πέρασαν Αθήνα. Και τώρα υπάρχουν και οι μουσουλμάνοι.

Τα μόνα άτομα που θα πρέπει το κράτος να τους παρέχει μεγάλες ευκολίες εισαγωγής είναι τα άτομα με αναπηρία.

Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες είτε πρέπει να καταργηθούν τελείως είτε να έρθει το κράτος και να πεί για όλους αυτούς ανεξαιρέτως οτι άμα είστε στις παραπάνω κατηγορίες (μουσουλμάνοι,πολύτεκνοι,μετανάστες,ορφανοί από γονέα κτλπ) θα παίρνεται προσαύξηση 1 ή 2% επί των μορίων που φέρατε και πολλά τους είναι. Δεν γίνεται να έχουμε ένα σωρό κατηγορίες με διαφορετική μεταχείρηση στις εξετάσεις από το κράτος. Υπάρχουν και μαθητές που χάνουν σχολές 1ης επιλογής ή κοντά στον τόπο διαμονής τους για 1 και 2 μόρια.

Και όσο για τις δυσκολίες που μπορεί να περνάει ένας μουσουλμάνος ένας μετανάστης ή ένας που είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, και μιλάω κυρίως για οικονομικές δυσκολίες, μπορεί γενικώς να περνάνε δυσκολότερα αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι τέτοιες δυσκολίες δεν αντιμετωπίζουν και αρκετά άτομα που δεν ακήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και φυσικά τέτοια άτομα δεν απολαμβάνουν αυτά τα προνόμοια.

Δημοσ.
Τα μόνα άτομα που θα πρέπει το κράτος να τους παρέχει μεγάλες ευκολίες εισαγωγής είναι τα άτομα με αναπηρία.

Ενω ας πουμε τα ατομα με οικονομικα προβληματα θα γεννησουν ξαφνικα χρηματα για να πανε να σπουδάσουν εκτος της περιοχης τους; Εαν τυχει και καποιος απο Αθηνα με οικονομικα προβληματα περασει Θεσσαλονίκη, που θα βρει τα χρηματα; Καλυτερα να του δωσει το κρατος 1.000 μορια παραπανω να περασει Αθηνα κοντα του (για αυτους με οικονομικα προβληματα μιλαω)

• Like 2
Δημοσ.

Στην εποχή μου (πριν καμια σαρανταριά χρόνια,λίγο πίσω...),οι μεταγραφές κόστιζαν ένα διαμέρισμα-τουλάχιστον.

Μπροστά μου άλλαξαν χέρια στην Ιατρική (Γουδί) στη γραμματεία ,τρία τούβλα.Κι είχαμε χιλιάρικα μόνο τότε,πιάστηκε το χέρι του να μετράει,ξεσαλιώθηκε μιλάμε...

...και τότε τα λεφτά είχε αξία (Αττική ήταν,Αττική σύνταξη το περιγράφω) :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...