Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια ΕΕ μου μιλας αυτη που δεχετε τουρκια να κατεχει εδαφη χωρας-μελους ή αυτη που κλεινει τα ματια στη λαθρομεταναστευση απο την τουρκια ?

Δεν ειπα να τους σκοτωσουμε το αιμα ειναι οι τελευταια και ακραιο λυση αλλα θα μπορουσαμε να τους ειχαμε στειλει πισω στην τουρκια ή εστω να τους παραχωρουσανε δωρεαν γη σε αλλο μερος της χωρας μακρια απο τα συνορα.

Πρώτον, αν τους στέλναμε στην Τουρκία, δεν θα τους στέλναμε "πίσω". Η Θράκη είναι η πατρίδα τους, όπως η πατρίδα του παππού μου ήταν η Νικομήδεια και του άλλου μου παππού η Αδριανούπολη, διότι οι πρόγονοί τους ζούσαν εκεί επί αιώνες. Αν τους στέλναμε στην Τουρκία ή αλλού, θα καταπατούσαμε κατάφωρα καμιά δεκαριά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και θα ήμασταν κατάπτυστοι από όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.

Το πρώτο είναι να βρίσκεις λογικό τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, οπότε θα θεωρείς ότι καλά έκανε η Τουρκία και εκδίωξε αμέσως ή εμμέσως τους Έλληνες της Πόλης και επίσης ότι αύριο μπορεί άνετα να σε στείλει το κράτος να ζήσεις υποχρεωτικά σε μια βραχονησίδα, για να προασπίσει την κυριότητα του Αιγαίου.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να πιστεύεις ότι ένα κράτος πρέπει να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αυτή την περίπτωση, καταδικάζεις την Τουρκία για τις διώξεις και την κατοχή της Κύπρου, υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου να ζήσεις όπου επιθυμείς, αλλά ασφαλώς δέχεσαι και ότι ο άλλος, μουσουλμάνος ή Τούρκος, έχει κάθε δικαίωμα να ζήσει όπως θέλει και όπου θέλει, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Διάλεξε και αποφάσισε ότι η επιλογή είναι καθολική και όχι κατά περίπτωση.

• Απαντ. 349
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτον, αν τους στέλναμε στην Τουρκία, δεν θα τους στέλναμε "πίσω". Η Θράκη είναι η πατρίδα τους, όπως η πατρίδα του παππού μου ήταν η Νικομήδεια και του άλλου μου παππού η Αδριανούπολη, διότι οι πρόγονοί τους ζούσαν εκεί επί αιώνες. Αν τους στέλναμε στην Τουρκία ή αλλού, θα καταπατούσαμε κατάφωρα καμιά δεκαριά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και θα ήμασταν κατάπτυστοι από όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.

Το πρώτο είναι να βρίσκεις λογικό τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, οπότε θα θεωρείς ότι καλά έκανε η Τουρκία και εκδίωξε αμέσως ή εμμέσως τους Έλληνες της Πόλης και επίσης ότι αύριο μπορεί άνετα να σε στείλει το κράτος να ζήσεις υποχρεωτικά σε μια βραχονησίδα, για να προασπίσει την κυριότητα του Αιγαίου.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να πιστεύεις ότι ένα κράτος πρέπει να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αυτή την περίπτωση, καταδικάζεις την Τουρκία για τις διώξεις και την κατοχή της Κύπρου, υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου να ζήσεις όπου επιθυμείς, αλλά ασφαλώς δέχεσαι και ότι ο άλλος, μουσουλμάνος ή Τούρκος, έχει κάθε δικαίωμα να ζήσει όπως θέλει και όπου θέλει, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Διάλεξε και αποφάσισε ότι η επιλογή είναι καθολική και όχι κατά περίπτωση.

Ας τους πηγαιναν οπως ειπα σε αλλο μερη μακρια απο τα συνορα.

Ξερεις καποιος φορες ο πολυ πολιτισμος βλαπτει ειδες που εχουμε φτασει με τους σκοπιανους.

Δημοσ.

Σε αυτο το ανθελληνικο κρατος που ζουμε ολα να τα περιμενουμε.........βοηθανε τους "κακομοιρους" λαθρομεταναστες και οι ελληνες συνταξιοχοι πεθαινουν της πεινας....στους μουσουλμανους κολλησατε???????

Δημοσ.

Ξερεις καποιος φορες ο πολυ πολιτισμος βλαπτει ειδες που εχουμε φτασει με τους σκοπιανους.

εχεις προβλημα.κοιταξε το.

Δημοσ.

Δεν ειπα να τους σκοτωσουμε το αιμα ειναι οι τελευταια και ακραιο λυση αλλα θα μπορουσαμε να τους ειχαμε στειλει πισω στην τουρκια ή εστω να τους παραχωρουσανε δωρεαν γη σε αλλο μερος της χωρας μακρια απο τα συνορα.

Αλλα ειναι και αυτο μια λυση ετσι? Οντως redodin, καπου τα εχεις παρει στραβα τα πραγματα.

Δημοσ.

Σε αυτο το ανθελληνικο κρατος που ζουμε ολα να τα περιμενουμε.........βοηθανε τους "κακομοιρους" λαθρομεταναστες και οι ελληνες συνταξιοχοι πεθαινουν της πεινας....στους μουσουλμανους κολλησατε???????

οι συνταξιοχοι που λες ειναι αυτοι που ψηφισανε και ψηφιζανε τοσα χρονια τους αγγουροσπρωχτες πισινων.δε δινω δεκαρα γι αυτους. προφανως κι εσυ εχεις σοβαρο προβλημα κατανοησης της γραφης.

• Like 2
Δημοσ.

Τι να πω, ίσως η λύση είναι να γίνει υποχρεωτική για όλους στα 18 η διαμονή λίγων μηνών σε μια χώρα πιο πολιτισμένη από τη δική μας, αλλά και σε μια χώρα όπου συμβαίνουν αυτά που ονειρεύονται μερικοί (διώξεις, αυτοδικίες, οπλοχρησία, ρατσιστικές διακρίσεις). Να δούμε ποια θα τους αρέσει και σε ποια θα θέλουν να μοιάσουμε.

Δημοσ.

οι συνταξιοχοι που λες ειναι αυτοι που ψηφισανε και ψηφιζανε τοσα χρονια τους αγγουροσπρωχτες πισινων.δε δινω δεκαρα γι αυτους. προφανως κι εσυ εχεις σοβαρο προβλημα κατανοησης της γραφης.

Έλα πες το... όσοι δεν συμφωνούν μαζί σου έχουν πρόβλημα.

• Like 4
Δημοσ.

εχεις προβλημα.κοιταξε το.

Ωραια λογια φιλε μου εχω προβλημα γιατι μπορεις να μου το δικαιολογησεις ή απλα λεμε κατι για να το λεμε!

Τι να πω, ίσως η λύση είναι να γίνει υποχρεωτική για όλους στα 18 η διαμονή λίγων μηνών σε μια χώρα πιο πολιτισμένη από τη δική μας, αλλά και σε μια χώρα όπου συμβαίνουν αυτά που ονειρεύονται μερικοί (διώξεις, αυτοδικίες, οπλοχρησία, ρατσιστικές διακρίσεις). Να δούμε ποια θα τους αρέσει και σε ποια θα θέλουν να μοιάσουμε.

Άσε φίλε αυτά είναι παραμύθια οι πολιτισμένες χώρες έχουν σε θέματα τέτοιου τύπου πολύ πιο αυστηρούς νόμους.

Ας μην μιλήσω για τον πολιτισμό της Αμερικής, της Αγγλίας και άλλον τέτοιον "πολιτισμένων" χωρων...

Δεν ψήφισαν όλοι ένα ποσοστό κατά πολύ μικρότερο από αυτούς που δεν ψηφισαν,για αυτό λέω πιο πάνω ότι ο πολύ πολιτισμός βλάπτει.

Μερικοί δεν θα έπρεπε να έχουν καν δικαίωμα ψήφου!

• Like 1
Δημοσ.

Εντομεταξύ κάτι που ο περισσότερος κόσμος δε γνωριζει είναι οτι η Ελλάδα, μαζί με πολλές Ευρωπαικές χώρες, έχει "σχολεία" όπου ο μετανάστης μπορεί να μάθει δωρέαν την Ελληνική γλώσσα και να γνωρίσει τον Ελληνικο πολιτισμό ώστε να αφομιωθεί γρηγοροτερα στην Ελληνική κοινωνία.

Στη Γερμανία αυτό ειναι πολύ διαδεδομένο.

Στην Ελλάδα, δεν ακούγεται καν.

• Like 1
Δημοσ.

άαα ρε...πέσατε θύματα καλοστημένης γκεμπελικής προπαγάνδας...

Συνεχίστε να συσχετίζετε την τάχα προνομιακή θέση μειονοτήτων με εντελώς ''τυχαία" δημοσιεύματα...

Θα έπρεπε να σας απασχολεί η άνοδος του φασισμού και του νεοναζισμού στην χώρα αντί να τα βάζετε με 3/4 παιδιά μουσουλμανάκια που τόλμησαν να γεννηθούν με άλλη θρησκεία στην ....Ελλαδάρα !! Την χώρα του φωτός και της διάνοιας ! Αλήθεια,γιατί δεν σας ενοχλούν οι χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού που περνάνε με μειωμένες βάσεις ; Ξέχασα...αυτοί είναι συμπατριώτες...

Είχε σοκαριστεί τάχα μου η Ελληνική κοινωνία ότι έρχονται ιμάμιδες και πράκτορες και...γκρίζοι λύκοι ο Μεχμέτ και ο Αλί Μπέη και δεν ξέρω γω ποιος από την Τουρκία και θέλουν να "τουρκέψουν" τους Μουσουλμάνους που ζουν χρόνια τώρα εδώ...και ναα τα πατριωτικά κείμενα και ναα οι ηρωίδες δασκάλες και ναα η αλληλεγγύη μαζί τους...σήμερα τα βάζετε μαζί τους όμως γιατί σας τρώνε τις τόσο πολύτιμες θέσεις από τα πανεπιστήμια.

Κλάψτε τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
Θα έπρεπε να σας απασχολεί η άνοδος του φασισμού και του νεοναζισμού στην χώρα

Του σταλινισμού δηλαδή να μην μας νοιάζει, ε;
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά πέρα από την άνοδο των συγκεκριμένων πεποιθήσεων, με απασχολεί η άνοδος της ανεργίας.

Αυτή ειναι και η αιτία για τέτοια φαινόμενα.

Αν ο κόσμος δεν έχει να τα βγάλει πέρα, θα οδηγηθεί σε ακραίες ιδεολογίες κάθε πλευράς.

• Like 2
Δημοσ.

Του σταλινισμού δηλαδή να μην μας νοιάζει, ε;

εδώ και κάτι μήνες μόνο για νεοναζιστικά κρούσματα διαβάζω,βλέπω,και ακούω.Δεν είδα κανέναν να κάνει κάποιο έγκλημα στο όνομα του Στάλιν.Όλο το εξωτερικό ασχολήται με την άνοδο νεοναζιστικών συμμοριών και εσύ τώρα μου λες για Στάλιν και δεν ξέρω γω ποιον.Μόνο και μόνο για να μην παραδεχτεί ο Έλληνας τις γκάφες που ανέχεται από κάποιους βρίσκει δικαιολογίες που δεν είναι καν βάσιμες.

Βασικά πέρα από την άνοδο των συγκεκριμένων πεποιθήσεων, με απασχολεί η άνοδος της ανεργίας.

Αυτή ειναι και η αιτία για τέτοια φαινόμενα.

Αν ο κόσμος δεν έχει να τα βγάλει πέρα, θα οδηγηθεί σε ακραίες ιδεολογίες κάθε πλευράς.

έχεις απόλυτο δίκιο έπρεπε να το γράψω και αυτό.

Δημοσ.
έχεις απόλυτο δίκιο έπρεπε να το γράψω και αυτό.

Συμφωνώ.....

Αλλα το οτι ακους και μαθαινεις μονο για ναζιστες κτλ εχει να κανει και με την προτίμησή σου στην πληροφόρηση. Τεσπα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...