gigisoni Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Οι (Ελληνο)Κύπριοι αδελφέ ανήκουν στο Ελληνικό έθνος. Μπορεί να ειναι διαφορετικό κράτος αλλά ειναι ομοεθνής. Μιλάμε για λαό. Λαός δεν σημαίνει έθνος. Εγώ από εκεί ξεκίνησα, επειδή είδα ότι ένας λαός έχει κοινή γλώσσα και θρησκεία. Να υποθέσω δηλαδή ότι αν ισχύει αυτό, είναι λάθος ο ορισμός της δημοκρατίας "Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού." Όπως και όταν γίνονται εκλογές και λένε "ο λαός αποφάσισε" δεν υπολογίζονται οι ψήφοι αυτών που έχουν διαφορετική θρησκεία από την ορθοδοξία ή μιλάνε κάποια άλλη γλώσσα ως μητρική. Και για να διευκρινίσουμε και για το έθνος, η γλώσσα, θρησκεία, φυλή, κοινή ιστορία, κοινά ήθη και έθιμα είναι κάποια από τα γνωρίσματα, αλλά ΔΕΝ είναι αναγκαίο να υπάρχουν όλα ή κάποια από αυτά. Το κυριότερο είναι οι άνθρωποι να έχουν αναπτύξει εθνική συνείδηση. Γι'αυτό και οι αμερικάνοι παρόλο που είναι ένα μάζεμα από παντού είναι πια εθνότητα και ένας λαός, γιατί έχουν εθνική συνείδηση. Το ίδιο ισχύει για τους λατινοαμερικάνους κάθε χώρας ξεχωριστά, για άραβες, για σκωτσέζους/άγγλους για παράδειγμα, Ινδούς, κτλ κτλ Αν εγώ αύριο πάρω την βέλγικη υπηκοότητα, θα ανήκω στον βελγικό λαό. Αν αναπτύξω βέλγικη εθνική συνείδηση που θα υπερισχύει της ελληνικής και οποιασδήποτε και αγαπήσω το Βέλγιο περισσότερο από την Ελλάδα, τότε θα ανήκω στο βέλγικο έθνος.
REDODIN7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Α ναι; Τότε επειδή δεν υπάρχουν αυστριακά, οι κάτοικοι της Αυστρίας δεν ανήκουν σε κάποιον λαό. Το ίδιο και οι Ελβετοί, το ίδιο και όλοι οι κάτοικοι της λατινικής αμερικής, το ίδιο και οι Ιρακινοί, Σαουδάραβες, Μαροκάνοι, Αιγύπτιοι, οι Ινδοί δεν είναι ένας λαός αφού έχουν τόσες πολλές γλώσσες, ούτε οι Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί, ούτε οι Βραζιλιάνοι, κτλ κτλ κτλ. Όπως τα λες είναι.... Σόρι, αλλά καραLOL! Εδώ θα γελάσω εγώ. Να υποθέσω ότι και οι κύπριοι αποικία είναι, σωστά; Δεν έχουν δική τους γλώσσα...και πολλοί από αυτούς μιλάνε τα αγγλικά καλύτερα από τα ελληνικά. Οι αυστριακοι ειναι απολετεσμα της γερμανικης αυτοκρατοριας και παλιοτερα λεγοταν αυστροουγγαρια.Αν δεν κανω λαθος οι πορτογαλλοι και οι ισπανοι δεν καναν εξτρατιες και εξερευνησεις ? Αρα μηπως για αυτο τωρα μιλανε στην λατινικη αμερικη ισπανικα και πορτογαλλικα ? Αυστραλοι και νεοζηλανδοι ειναι αποικιες τον αγγλων, εκτος αν ειναι τυχαιο το εμβλημα πουν στις σημαιες τους. Οι ιρακινοι ειναι περσες και οι αυγιπτιοι ειναι αιγιπτιοι απο τους λιγους καθαρους λαους που υπαρχουν απο τα αρχαια χρονια οπως οι ελληνες και οι κινεζοι. Υ.Γ Δεν γελασα για να σε χλευασω πριν απλα μου φανηκε "αστειο" αυτο που ειπες και ελπιζω να μην προσβληθηκες. "Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού." Όπως και όταν γίνονται εκλογές και λένε "ο λαός αποφάσισε" δεν υπολογίζονται οι ψήφοι αυτών που έχουν διαφορετική θρησκεία από την ορθοδοξία ή μιλάνε κάποια άλλη γλώσσα ως μητρική. Μεγα λαθος νομιζεις οτι το 3% για να μπεις στην βουλη ειναι τυχαιο ?
Cossutius. Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 λαός=έθνος? δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο, διορθώστε με αν κάνω λάθος... Δύσκολα βάζεις βραδυάτικο. Παρόμοιες αλλά τόσο διαφορετικές έννοιες... Θα το δώσω με ένα παράδειγμα. Ο Αμερικάνικος λαός έδωσε ψήφο στον Ομπάμα. Στον Αμερικάνικο λαό όμως ανοικει και ο ομοεθνής μας, Χαράλαμπος Τραμπάκουλας που γεννήθηκε στο Αμέρικα από Ελληνες γονείς και μιλάει άπταιστα την Ελληνική γλωσσα, τηρεί τα Ελληνικά ηθη και έθιμα, γουστάρει την Ελλ. Ιστορία, γιορτάζει τις γιορτές μας κτλ κτλ... Ο λαός, νομίζω έχει να κάνει με το κράτος. Κάποτε έλεγαν "Κοκός, ο Βασιλευς των Ελλήνων", όχι της Ελλάδας. Ελπίζω να έδωσα μια κάποια εξήγηση (ετσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγω βασικά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 ωραία, μιλούσαμε όμως για λαό όχι για έθνος
Cossutius. Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 ωραία, μιλούσαμε όμως για λαό όχι για έθνος Oπότε σας γ@μησ@ τη κουβέντα :P Κeep on...βάλτε με σαν μια παρενθεση :P
KleKoR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μεγα λαθος νομιζεις οτι το 3% για να μπεις στην βουλη ειναι τυχαιο ? καθόλου τυχαίο και καθόλου δημοκρατικό....
gigisoni Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μεγα λαθος νομιζεις οτι το 3% για να μπεις στην βουλη ειναι τυχαιο ? Τι σχέση έχει ρε φίλε το 3% και η ενισχυμένη αναλογική και ο εκλογικός νόμος που κάποιου του ξύπνησε και τον έφτιαξε και κάποιοι τον ψήφισαν γιατί έτσι τους βόλευε για να φτιάχνουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις με το τι είναι λαός; Για θυμήσου εποχές '89 που υπήρχε άλλο εκλογικό σύστημα και δεν υπήρχε το 3%, μια χαρά έμπαιναν και άλλοι στη βουλή, και μουσουλμάνοι είχαν μπει. Οι αυστριακοι ειναι απολετεσμα της γερμανικης αυτοκρατοριας και παλιοτερα λεγοταν αυστροουγγαρια.Αν δεν κανω λαθος οι πορτογαλλοι και οι ισπανοι δεν καναν εξτρατιες και εξερευνησεις ? Αρα μηπως για αυτο τωρα μιλανε στην λατινικη αμερικη ισπανικα και πορτογαλλικα ? Αυστραλοι και νεοζηλανδοι ειναι αποικιες τον αγγλων, εκτος αν ειναι τυχαιο το εμβλημα πουν στις σημαιες τους. Οι ιρακινοι ειναι περσες και οι αυγιπτιοι ειναι αιγιπτιοι απο τους λιγους καθαρους λαους που υπαρχουν απο τα αρχαια χρονια οπως οι ελληνες και οι κινεζοι. Και πριν κατέβουν τα γερμανικά φύλα οι Αυστριακοί ήταν κάτι άλλο, και αν το πάμε έτσι οι Αυτριακοί και οι Ούγγροι κάποτε ήταν ένας λαός, και ναι οι Ισπανοί και Πορτογάλοι είχαν αποικίες αλλά και κόσμος μετακόμισε εκεί αντί να μείνει στην Ισπανία και Πορτογαλία, αλλά κανείς από αυτούς τώρα δεν αισθάνεται Πορτογάλος ή Ισπανός πια. Οι Ιρακινοί Πέρσες δεν είναι, γιατί οι Πέρσες είναι οι Ιρανοί χώρια που οι Ιρακινοί μιλάνε αράβικα ενώ οι Ιρανοι (Πέρσες) έχουν δική τους γλώσσα. Όσο για την καθαρότητα των Αιγυπτίων και των Ελλήνων καλύτερα να μην το ψάξουμε και τόσο...
status Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δύσκολα βάζεις βραδυάτικο. Παρόμοιες αλλά τόσο διαφορετικές έννοιες... Θα το δώσω με ένα παράδειγμα. Ο Αμερικάνικος λαός έδωσε ψήφο στον Ομπάμα. Στον Αμερικάνικο λαό όμως ανοικει και ο ομοεθνής μας, Χαράλαμπος Τραμπάκουλας που γεννήθηκε στο Αμέρικα από Ελληνες γονείς και μιλάει άπταιστα την Ελληνική γλωσσα, τηρεί τα Ελληνικά ηθη και έθιμα, γουστάρει την Ελλ. Ιστορία, γιορτάζει τις γιορτές μας κτλ κτλ... Ο λαός, νομίζω έχει να κάνει με το κράτος. Κάποτε έλεγαν "Κοκός, ο Βασιλευς των Ελλήνων", όχι της Ελλάδας. Ελπίζω να έδωσα μια κάποια εξήγηση (ετσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγω βασικά Λαός = κόσμος Εθνος = ότι περιλαμβάνεται εντός των συνόρων, συμπεριλαμβανομένου του λαού.
REDODIN7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Τι σχέση έχει ρε φίλε το 3% και η ενισχυμένη αναλογική και ο εκλογικός νόμος που κάποιου του ξύπνησε και τον έφτιαξε και κάποιοι τον ψήφισαν γιατί έτσι τους βόλευε για να φτιάχνουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις με το τι είναι λαός; Για θυμήσου εποχές '89 που υπήρχε άλλο εκλογικό σύστημα και δεν υπήρχε το 3%, μια χαρά έμπαιναν και άλλοι στη βουλή, και μουσουλμάνοι είχαν μπει. Και πριν κατέβουν τα γερμανικά φύλα οι Αυστριακοί ήταν κάτι άλλο, και αν το πάμε έτσι οι Αυτριακοί και οι Ούγγροι κάποτε ήταν ένας λαός, και ναι οι Ισπανοί και Πορτογάλοι είχαν αποικίες αλλά και κόσμος μετακόμισε εκεί αντί να μείνει στην Ισπανία και Πορτογαλία, αλλά κανείς από αυτούς τώρα δεν αισθάνεται Πορτογάλος ή Ισπανός πια. Οι Ιρακινοί Πέρσες δεν είναι, γιατί οι Πέρσες είναι οι Ιρανοί χώρια που οι Ιρακινοί μιλάνε αράβικα ενώ οι Ιρανοι (Πέρσες) έχουν δική τους γλώσσα. Όσο για την καθαρότητα των Αιγυπτίων και των Ελλήνων καλύτερα να μην το ψάξουμε και τόσο... Εχει και παρα εχει σχεση γιατι δεν τους θεωρουν 100% ελληνες και για το φοβο των ιουδαιων δεν τους αφηνουν να κανουν δικο τους πολιτικο κομμα. Δεν ξερω καν αν υπηρχαν εκει παλιοτερα μπορει να ζουσαν αλλοι λαοι που εκδιωχθηκαν, γενικα ολοι αυτοι οι γερμανοφονοι ειναι γοτθοι. Οχι φιλε μου δεν προτιμησαν να παει ετσι απλα μεχρι καποια χρονια θεωροντουσαν αποικιες και αργοτερα ηρθαν οι διαφορες επαναστασεις και φτιαχθηκαν τα νεα κρατοι. καθόλου τυχαίο και καθόλου δημοκρατικό.... Δηκρατηκοτατα μπορουν να ψυφισουν ελληνικα κομματα, δεν θα ειναι δημοκρατικο να υπηρχαν αλβανικα κομματα, τουρκικα, πακιστανικα κλπ στην ελληνικη βουλη.
insomniaK Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 [...] Δηκρατηκοτατα μπορουν να ψυφισουν ελληνικα κομματα, δεν θα ειναι δημοκρατικο να υπηρχαν αλβανικα κομματα, τουρκικα, πακιστανικα κλπ στην ελληνικη βουλη. Όχι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αν και δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς.
gigisoni Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Εχει και παρα εχει σχεση γιατι δεν τους θεωρουν 100% ελληνες και για το φοβο των ιουδαιων δεν τους αφηνουν να κανουν δικο τους πολιτικο κομμα. Δεν ξερω καν αν υπηρχαν εκει παλιοτερα μπορει να ζουσαν αλλοι λαοι που εκδιωχθηκαν, γενικα ολοι αυτοι οι γερμανοφονοι ειναι γοτθοι. Οχι φιλε μου δεν προτιμησαν να παει ετσι απλα μεχρι καποια χρονια θεωροντουσαν αποικιες και αργοτερα ηρθαν οι διαφορες επαναστασεις και φτιαχθηκαν τα νεα κρατοι. Δηκρατηκοτατα μπορουν να ψυφισουν ελληνικα κομματα, δεν θα ειναι δημοκρατικο να υπηρχαν αλβανικα κομματα, τουργικα, πακιστανικα κλπ στην ελληνικη βουλη. Α τώρα έγιναν γότθοι. Δηλαδή αν πας στην Αυστρία θα σου πει "είμαι γότθος". Και τις επαναστάσεις ποιοι τις έκαναν δηλαδή; Την αμερικάνικη επανάσταση οι ινδιάνοι την έκαναν, ή οι άγγλοι που μετανάστευσαν και ζούσαν χρόνια στην αμερική; Από ιστορία, άστα, σόρι αλλά δεν σκαμπάζεις μία. Δηκρατηκοτατα δεν έχω ιδέα τι πάει να πει. Προφανώς και κανένας άλλος εκτός από εσένα, εξηγήσου τι θέλεις να πεις. Υπάρχει κόμμα άλλης χώρας σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου; Και τώρα το γυρίσαμε στα κόμματα; Γιατί πριν μου μιλούσες για το 3% και με ιστορικό παράδειγμα σου απέδειξα ότι μουσουλμάνοι είχαν ψηφίσει μουσουλμάνους και είχαν μπει στη βουλή, όταν ίσχυε η απλή αναλογική και όχι η ενισχυμένη όπως σήμερα. Δηλαδή το 1989 οι μουσουλμάνοι ανήκαν στον ελληνικό λαό και σήμερα όχι; Σόρι, αλλά μην το συνεχίζεις, τα έχεις κάνει ένα μπάχαλο και αν το συνεχίσεις από εδώ και πέρα ασυναρτησίες θα γράφεις.
REDODIN7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Α τώρα έγιναν γότθοι. Δηλαδή αν πας στην Αυστρία θα σου πει "είμαι γότθος". Και τις επαναστάσεις ποιοι τις έκαναν δηλαδή; Την αμερικάνικη επανάσταση οι ινδιάνοι την έκαναν, ή οι άγγλοι που μετανάστευσαν και ζούσαν χρόνια στην αμερική; Από ιστορία, άστα, σόρι αλλά δεν σκαμπάζεις μία. Οχι βεβαια θα σου πει οτι αυστριακος αλλα η ριζα του απο που ειναι ? Μπορει να πει οτι ειναι απο τους δαναους ή του σουμεριους οχι βεβαια απο γοτθους ειναι που αργοτερα γυναν γερμανοι επιδη κατοικησαν εκει κλπ κλπ Την αμερικανικη επανασταση την καναν αμερικανοι για τους δικους τους λογους αυτο ομως δεν παει να πει οτι δεν το προερχονται απο την αγγλια.Δηλαδη αν η κρητη ανεξαρτητοποιηθει γιατι ετσι της γουσταρει (δικαιομα στην αυτοδιαθεση κλπ) δεν θα ειναι μετα απο 200 χρονια ελληνες αλλα κρητικοι ? Δηκρατηκοτατα δεν έχω ιδέα τι πάει να πει. Προφανώς και κανένας άλλος εκτός από εσένα, εξηγήσου τι θέλεις να πεις. Υπάρχει κόμμα άλλης χώρας σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου; Και τώρα το γυρίσαμε στα κόμματα; Γιατί πριν μου μιλούσες για το 3% και με ιστορικό παράδειγμα σου απέδειξα ότι μουσουλμάνοι είχαν ψηφίσει μουσουλμάνους και είχαν μπει στη βουλή, όταν ίσχυε η απλή αναλογική και όχι η ενισχυμένη όπως σήμερα. Δηλαδή το 1989 οι μουσουλμάνοι ανήκαν στον ελληνικό λαό και σήμερα όχι; Σόρι, αλλά μην το συνεχίζεις, τα έχεις κάνει ένα μπάχαλο και αν το συνεχίσεις από εδώ και πέρα ασυναρτησίες θα γράφεις. Δεν ειμαι συγουρος 100% οτι δεν υπαρχει αλλα σαν γενικο παραδειγμα παρε την ισπανια οι μισοι λενε οτι ειναι καταλονοι και θελουν δικο τους κρατος και οι αλλοι μισοι βασκοι. Λαθος που βγηκαν ισως τοτε ο κινδυνος να μην ηταν τοσο μεγαλος προφανος αργοτερα καταλαβαν το λαθος τους και το συμμαζεψαν. Όχι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αν και δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Ποιο δεν ειναι δημοκρατικο συμφωνα με το συνταγμα να μην υπαρχει κομμα τουρκων στην ελληνικη βουλη ? EDIT Υπαρχουν οι κουρδοι στην τουρκικη βουλη.
gigisoni Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Οχι βεβαια θα σου πει οτι αυστριακος αλλα η ριζα του απο που ειναι ? Μπορει να πει οτι ειναι απο τους δαναους ή του σουμεριους οχι βεβαια απο γοτθους ειναι που αργοτερα γυναν γερμανοι επιδη κατοικησαν εκει κλπ κλπ Γιατί ξέρεις εσύ η δικιά σου ρίζα από πού είναι; Ξέρεις από που καταγόταν κάποιος πρόγονός σου το 1700; Και αν δεν ήταν κάποιος Τούρκος που πήδηξε κάποια της οποίας η μάνα καταγόταν από τους Φράγκους και ο πατέρας από αλβανική ρίζα; Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου κανείς δεν ανήκει πουθενά γιατί δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για όλους τους προγόνους μας. Την αμερικανικη επανασταση την καναν αμερικανοι για τους δικους τους λογους αυτο ομως δεν παει να πει οτι δεν το προερχονται απο την αγγλια.Δηλαδη αν η κρητη ανεξαρτητοποιηθει γιατι ετσι της γουσταρει (δικαιομα στην αυτοδιαθεση κλπ) δεν θα ειναι μετα απο 200 χρονια ελληνες αλλα κρητικοι ? Και γιατί αφού ανήκαν στον ίδιο λαό και στο ίδιο έθνος έκαναν επανάσταση για να ανεξαρτοποιηθούν και να δημιουργήσουν δικό τους; Θέλεις πολύ ακόμα να καταλάβεις ότι για κάποιους λόγους οι Αμερικάνοι δημιούργησαν εθνική συνείδηση διαφορετική από αυτή των άγγλων και αισθάνθηκαν ότι δεν ανήκουν πια σ'αυτούς; Δεν ειμαι συγουρος 100% οτι δεν υπαρχει αλλα σαν γενικο παραδειγμα παρε την ισπανια οι μισοι λενε οτι ειναι καταλονοι και θελουν δικο τους κρατος και οι αλλοι μισοι βασκοι. Δύο διαφορετικές εθνότητες που για δικούς τους λόγους δεν αισθάνονται ίδιοι, αλλά και οι 2 ανήκουν στον ίδιο λαό, αυτόν της Ισπανίας. Και πιο άκυρο παράδειγμα από τους Ισπανούς δεν μπορούσες να μου βρεις, οι οποίοι επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι έχουν "νοθευτεί" να το πω από τους άραβες κατά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Όπως είπα, στην Ιστορία έχεις μεγάλο πρόβλημα. Λαθος που βγηκαν ισως τοτε ο κινδυνος να μην ηταν τοσο μεγαλος προφανος αργοτερα καταλαβαν το λαθος τους και το συμμαζεψαν. Όπως είπα, από ιστορία μηδέν. Η απλή αναλογική ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ που είχε προβλέψει ότι δεν θα μπορούσε να κρατήσει την εξουσία στις μεθεπόμενες εκλογές. Βγήκε τελικά κυβέρνηση μετά από απανωτές εκλογές, με ποσοστό του πρώτου κόμματος πάνω από 46% αλλά με οριακή απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή, έπεσε μετά από 3 χρόνια η κυβέρνηση και όταν ξανάγιναν εκλογές ξαναγύρισαν στην ενισχυμένη αναλογική. Δεν είχε να κάνει με ότι "κατάλαβαν το λάθος τους", είχε να κάνει με το γεγονός ότι πάντα ήθελαν το πρώτο κόμμα να μπορεί να δημιουργεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και να μην υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας για να μπορούν να τα τρώνε, σόρι κυβερνούν ήθελα να πω, όπως γούσταραν. Ο λαός συχνά φώναζε και ήταν εναντίον της ενισχυμένης αναλογικής, όπως και όλα τα μικρά κόμματα γιατί έτσι έπαιρναν λιγότερες έδρες (πχ ΚΚΕ, συνασπισμός, Πολιτική Άνοιξη, κτλ). Ποιο δεν ειναι δημοκρατικο συμφωνα με το συνταγμα να μην υπαρχει κομμα τουρκων στην ελληνικη βουλη ? Γιατί, πότε υπήρξε κόμμα Τούρκων στην ελληνική βουλή; Πότε υπήρξε κόμμα Τούρκων σε οποιαδήποτε χώρα εκτός της Τουρκίας; Τι έχεις πιει βραδιάτικα και δεν μας δίνεις;
FilipposMD Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Οι αυστριακοι ειναι απολετεσμα της γερμανικης αυτοκρατοριας και παλιοτερα λεγοταν αυστροουγγαρια. Αν δεν κανω λαθος οι πορτογαλλοι και οι ισπανοι δεν καναν εξτρατιες και εξερευνησεις ? Αρα μηπως για αυτο τωρα μιλανε στην λατινικη αμερικη ισπανικα και πορτογαλλικα ? Αυστραλοι και νεοζηλανδοι ειναι αποικιες τον αγγλων, εκτος αν ειναι τυχαιο το εμβλημα πουν στις σημαιες τους. Οι ιρακινοι ειναι περσες και οι αυγιπτιοι ειναι αιγιπτιοι απο τους λιγους καθαρους λαους που υπαρχουν απο τα αρχαια χρονια οπως οι ελληνες και οι κινεζοι. Redodin7, η άγνοιά σου για την παγκόσμια ιστορία συναγωνίζεται την άγνοιά σου για τη σωστή ορθογραφία. Το φόρουμ δεν είναι μόνο για να λες την άποψή σου. Δες το και σαν μια ευκαιρία να μάθεις 2 βασικά πράγματα που βλέπω ότι δεν ξέρεις. Διάβαζε τα ποστ των άλλων και ψάξε κάτι -στη wikipedia έστω- πριν απαντήσεις. Κερδισμένος θα βγεις... 4
REDODIN7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Redodin7, η άγνοιά σου για την παγκόσμια ιστορία συναγωνίζεται την άγνοιά σου για τη σωστή ορθογραφία. Το φόρουμ δεν είναι μόνο για να λες την άποψή σου. Δες το και σαν μια ευκαιρία να μάθεις 2 βασικά πράγματα που βλέπω ότι δεν ξέρεις. Διάβαζε τα ποστ των άλλων και ψάξε κάτι -στη wikipedia έστω- πριν απαντήσεις. Κερδισμένος θα βγεις... Εχω πει 1000 φορες οτι εχω δυσλεξια κουραστικα να το λεω ξανα ξανα απο τη μια δεν θελετε να γραφουμε greeklish και απο την αλλη μας κραζεται για την ορθογραφια μας. Οταν δεν ξερω κατι το ψαχνω η wikipedia ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο αλλα αυτα που λεει δεν ειναι ντε φακτο δεν ειναι ιστορικο βιβλιο που εχει γραφτει μετα απο ερευνα. Γιατί ξέρεις εσύ η δικιά σου ρίζα από πού είναι; Ξέρεις από που καταγόταν κάποιος πρόγονός σου το 1700; Και αν δεν ήταν κάποιος Τούρκος που πήδηξε κάποια της οποίας η μάνα καταγόταν από τους Φράγκους και ο πατέρας από αλβανική ρίζα; Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου κανείς δεν ανήκει πουθενά γιατί δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για όλους τους προγόνους μας. Μεχρι το 1700 στο περπου ναι αλλα πιο πριν οχι αλλα σε γενικες γραμμες δεν εχω χαρακτιριστικα τουρκου, ιταλου ισως αλλωστε ουνα φατσα ουνα ρατσα Και γιατί αφού ανήκαν στον ίδιο λαό και στο ίδιο έθνος έκαναν επανάσταση για να ανεξαρτοποιηθούν και να δημιουργήσουν δικό τους; Θέλεις πολύ ακόμα να καταλάβεις ότι για κάποιους λόγους οι Αμερικάνοι δημιούργησαν εθνική συνείδηση διαφορετική από αυτή των άγγλων και αισθάνθηκαν ότι δεν ανήκουν πια σ'αυτούς; Παρα πολυ ενας που μου ερχετε τωρα ειναι ο πλουτος που κρυβει το υπεδαφος, αλλωστε και στην αφρικη για αυτο δε σφακτικαν μεταξυ τους και εχουν συνεχεια εμφυλιους ? Γιατί, πότε υπήρξε κόμμα Τούρκων στην ελληνική βουλή; Πότε υπήρξε κόμμα Τούρκων σε οποιαδήποτε χώρα εκτός της Τουρκίας;Τι έχεις πιει βραδιάτικα και δεν μας δίνεις; Οπως σου ειπα πιο πανω υπαρχει το κομμα των κουρδων στη τουρκια αλλα και στη χωρα μας παλιοτερα ξεχνας οτι η βουλη απαρτιζοταν απο αγγλους, ρωσους και γαλους και ο πρωτος βασιλιας των ελληνων ηταν γερμανος! ΥΓ Ηπια λουξ πορτοκαλαδα μαζι με γκαζοζα λες να με πειραξε που τα μπερδεψα
Προτεινόμενες αναρτήσεις