kapodistrias Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Εγώ προσωπικά καποδιστριας τώρα το είδα, ναι δεν βλέπω κάθε καινούργιο νόμο/εγκύκλιο/παπαριά βγαίνει και τον κρίνω. Αυτό όμως είναι κάτι μεγάλο, που παροδικά θα το δούμε οι ίδιοι... Τώρα που ξέρεις εσύ ποιοι είναι οι δικοί μου "αντιπρόσωποι" στην βουλή ή του καθενός και μπορείς και λες ότι σου έρθει είναι δικό σου θέμα... Δεν τον βλέπεις γιατί δεν είναι δουλειά σου να το βλέπεις και καλά κάνεις. Δεδομένου οτι αυτοί που πρεπεί να κάνουν αυτή τη δουλειά την κάνουν σωστά. Και αυτοί εννοώ και την τους δικούς μου και τους δικούς σου. Γιατί δεν έγινε ερώτηση στη Βουλή; Γιατί δε βγήκε προς τα έξω; Γιατί, γιατί γιατί; Και τώρα που μαθεύτηκε τι θα γίνει πες μου...θα μαλώνουμε μόνο εμείς εδώ στο insomnia.
arxangelos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Ειναι αδικια, δεν ειναι σωστο, ναι οκ, σιγουρα οι βασεις μπορεουσαν να μην βγαζαν τοσο ματι. Κ γω μαθητης ειμαι π εχασε σχολη για λιγα μορια φετος αλλα το βλεπω αλλιως,
isay Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μα ναι...μάλλον παρεξήγησες κάτι. Κατάλαβα απολύτως τι ήθελες να πεις, για τον λόγο αυτό "έδωσα" το Like και έκανα quote τα συγκεκριμένα μέρη του κειμένου σου. Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου. My bad. Παρερμήνευσα. Συγνώμη για τη λανθασμένη αντίδραση
brickman Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Ειναι αδικια, δεν ειναι σωστο, ναι οκ, σιγουρα οι βασεις μπορεουσαν να μην βγαζαν τοσο ματι. Κ γω μαθητης ειμαι π εχασε σχολη για λιγα μορια φετος αλλα το βλεπω αλλιως, Μπορω να σε διαβεβαιώσω οτι σε δημοσιο σχολιο στα νοτια προάστια κανουν πολυ χειροτερο μαθημα (εαν θεωρείται οτι κανουν καθολου) απότι κανουν στην Θρακη στους μουσουλμανους. Κι ομως εμεις εδω δεν ειμαστε ειδικη κατηγορία!
N3k21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Εχω παει εκει πανω και εχω δει τι γινεται, απλα γιατι να αδικήσουν τοσα πολλα παιδια;! Να ηταν οι βασεις ολες ιδιες για ολους, αυτο που εκαναν ειναι χαντάκωμα και αδικία! Αντικειμενικά έχεις απόλυτο δίκιο, όντως πρόκειται για χαντάκωμα αρκετών νέων παιδιών. Από την άλλη όμως, αυτά που λένε ο arxangelos και ο isay στέκουν. Εφόσον δεν είσαι αρκετά ισχυρός ώστε να μπορέσεις να διασφαλίσεις τα συμφέροντα σου με περισσότερο άμεσους τρόπους, μια πολιτική "εκτόνωσης" αποτελεί αποδεκτή λύση. Δεν είναι μόνο οι περιοχές της Θράκης που φοβάσαι. Είναι πλέον όλη η Ελλάδα αφού τα τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκε εδώ μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών. Είναι προτιμότερο να τους δώσεις τη δυνατότητα να μορφωθούν, η επαφή με ιδέες και κόσμο μπορεί να λειτουργήσει ως αντίμετρο στον θρησκευτικό φανατισμό. @isay: Όλα καλά!
brickman Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Αντικειμενικά έχεις απόλυτο δίκιο, όντως πρόκειται για χαντάκωμα αρκετών νέων παιδιών. Από την άλλη όμως, αυτά που λέει ο arxangelos στέκουν. Εφόσον δεν είσαι αρκετά ισχυρός ώστε να μπορέσεις να διασφαλίσεις τα συμφέροντα σου με περισσότερο άμεσους τρόπους, μια πολιτική "εκτόνωσης" αποτελεί αποδεκτή λύση. Δεν είναι μόνο οι περιοχές της Θράκης που φοβάσαι. Είναι πλέον όλη η Ελλάδα αφού τα τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκε εδώ μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών. Είναι προτιμότερο να τους δώσεις τη δυνατότητα να μορφωθούν, η επαφή με ιδέες και κόσμο μπορεί να λειτουργήσει ως αντίμετρο στον θρησκευτικό φανατισμό. Μα δεν ειπα να μην περασουν στα Πανεπιστήμια! Απλα να περασουν αφου γραψουν εναν συγκεκριμένο βαθμο οπως ολα τα αλλα παιδια που κατοικουν στην Ελλαδα! Ποτε δεν ειπα να τους αρνηθούν την μόρφωση, απλα ετσι οπως ενα παιδι που εγραψε 16.599 ενω η σχολη ηθελε 16.600 δεν θα περασει, ετσι και ο μουσουλμανος θα πρεπει να κανει.
santana99 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Εγώ αυτό που προσπάθησα να πω είχε να κάνει περισσότερο με το ότι πραγματικά πιστεύω πως θα μας κυριεύσουν, θα είναι οι "προϊστάμενοι" και εμείς οι "εργάτες". Το ότι θα γίνουν "άνθρωποι" δεν σημαίνει πως ο ελληνικός πολιτισμός δεν θα σβήσει και δεν θα γίνουμε ένα νο-ναμε έθνος. Δεν με ενδιαφέρει πως βγήκε η απόφαση αυτή και γιατί και γιατί, απλά ανταπάντησα στον καποδιστρια γιατί έπαιρνε και εμένα η μπάλα ότι και καλά "να μην τους ψήφιζα" αλλά είναι πολύ γενικό και αόριστο να μιλάμε σε όλους με βάση του αποτελέσματος, δλδ να ονομάσουμε όλους ότι ψηφίζουν Χ, επειδή βγήκε το Χ. Στην ερώτηση γιατί δεν γίνεται κάτι ή δεν θα γίνει, καταρχήν δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια κίνηση ούτε θα ασχοληθώ βέβαια γιατί το θεωρώ απίστευτο χάσιμο χρόνου, αλλά ως επί το πλείστον δεν θα γίνει απολύτως τίποτα, ότι και να κάνουμε.
qsis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Οσοι απο σας ειναι "μαγκες" ας πανε μια βολτα απο θρακη μερια να ριξουν ενα βλεφαρο! Ουσιαστικα η ελλαδα σταματει στην Μακεδονια. Μετα ξεικιναει η τουρκια' date=' μπορει οι βασεις να ειναι πραγματικα εξεφτελιστικες αλλα προσφεροντας εκπαιδευση θωρακιζεις το κρατος σου. Εκει κατω στην αθηνα δεν εχετε ιδεα τι γινετε επανω, οταν δειτε μετα μπορειτε να μιλατε[/quote'] Εγώ που έκανα στρατό κάποιο διάστημα με "έλληνες μουσουλμάνους" το μόνο που κατάλαβα ειναι ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν (πολλοί το λένε κιόλας χυμα ) Τούρκοι Για αυτό και δε τους αφήνουν να υπηρετούν στα σπίτια τους και απορούσαν και γιατί.. Αρχικά ένιωθα ότι τους αδικούσαμε κτλ κτλ αλλά γνωρίζοντας κάποιους από αυτούς συμπεραίνω ότι κακώς τους έχουμε στα οπα οπα.. Οσο για τους πολύτεκνους , είναι άλλο ζήτημα σε μια χώρα με τέτοια υπογεννητικότητα Ας μπουν στη τελική και οικονομικά κριτηρια Και όσο για τους κύπριους κακώς έρχονται με τόσο χαμηλές βάσεις Sent from my Galaxy Nexus using Insomnia 2
kapodistrias Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δεν με ενδιαφέρει πως βγήκε η απόφαση αυτή και γιατί και γιατί, απλά ανταπάντησα στον καποδιστρια γιατί έπαιρνε και εμένα η μπάλα ότι και καλά "να μην τους ψήφιζα" αλλά είναι πολύ γενικό και αόριστο να μιλάμε σε όλους με βάση του αποτελέσματος, δλδ να ονομάσουμε όλους ότι ψηφίζουν Χ, επειδή βγήκε το Χ. Στην ερώτηση γιατί δεν γίνεται κάτι ή δεν θα γίνει, καταρχήν δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια κίνηση ούτε θα ασχοληθώ βέβαια γιατί το θεωρώ απίστευτο χάσιμο χρόνου, αλλά ως επί το πλείστον δεν θα γίνει απολύτως τίποτα, ότι και να κάνουμε. Γιατί το θεωρείς χάσιμο χρόνου; Αυτό δεν είναι αδιαφορία; Μπορεί να μην μας επηρεάζει άμμεσα αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε το γενικότερο πλαίσιο και λίγο την κοινωνική ομάδα που επηρεάζει. Δε ξέρω αν έχεις παιδιά κτλ αλλά θα ήθελες το παιδί σου να συμμετέχει σε μια τέτοια διαδικασία; Εμένα αν μου το έλεγαν αυτό μετά θα αισθανόμουν και πολύ μαλάκας. Μπορεί τα κινήτρα να ήταν σωστά αλλα στο τέλος που δίνεις σημασία; Και που ξέρεις αυτοί που δε μπηκαν δεν θα βγουν έξω και θα παραμείνουν. Αυτό δεν σου "χαλαει" τον ελληνικό πολιτισμό που προσπαθείς να διασώσεις;
kalogeros Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Είχα διαβάσει ένας ιστορικός δεν θυμάμαι ποιος, νομίζω πολύ παλιά είχε πει πως ο τρόπος για να "καταστραφεί" η ελλάδα είναι να στέλνουμε μετανάστες. Site: Εδώ είσαι. Δεν είναι ιστορικός και η δήλωσή του αυτή έχει αμφισβητήθεί.
isay Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Είναι άξιο θαυμασμού (με την αρνητική έννοια) πως μερικοί μπορούν να έχουν μέσα στην κατσαρόλα του μυαλού τους τελείως διαφορετικά υλικά. Ενδεικτικά: Μουσουλμάνοι Θράκης Ποιότητα εκπαίδευσης Μου πήραν τη θέση στη σχολή, ΑΥΤΟΙ φταίνε Λαθρομετανάστες Μουσουλμανισμός Τούρκοι Κοινωνικές ομάδες Ρατσισμός Γύφτοι Ισονομία κλπ Αν αυτοί που αντιτίθενται με κάθε κοινωνική ομάδοποίηση, απαρνηθούν πλήρως την κάθε μορφής κοινωνικής ομαδοποίησης τότε θα τους ακολουθήσω. Κάθε διαφορετική κοινωνική ομαδα να πετιέται στον Καιάδα. Αν όμως γκρινιάζουν για ισονομία αλλά κάνουν τα στραβά μάτια ή συμμετέχουν σε άλλου είδους κοινωνικες ομαδοποιήσεις, τότε είναι απλά «γραφικοί». Μου θυμίζουν τον Καρτμαν απο το south park. Ενδεικτικές κοινωνικές ομαδοποιήσεις Είμαι Έλληνας Είμαι Αθηναίος Είμαι Σαλονικιός Έχω λεφτά Έχω καλό αμάξι Είμαι απο τζάκι Φορώ ακριβά ρούχα Έχω καλό υπολογιστή Έχω 500 φίλους στο fb Έχω θειο βουλευτή Ο πατέρας μου διορίστηκε με βύσμα κλπ κλπ 1
kalogeros Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Εγώ που έκανα στρατό κάποιο διάστημα με "έλληνες μουσουλμάνους" το μόνο που κατάλαβα ειναι ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν (πολλοί το λένε κιόλας χυμα ) Τούρκοι Για αυτό και δε τους αφήνουν να υπηρετούν στα σπίτια τους και απορούσαν και γιατί.. Πρέπει να έχει πολλά χρόνια που πήγες στρατό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει.
santana99 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 απλα ετσι οπως ενα παιδι που εγραψε 16.599 ενω η σχολη ηθελε 16.600 δεν θα περασει καλά εγώ δεν λυπάμαι κανένα παιδί που δεν πέρασε. Η σχολή δεν έχει καμία απαίτηση στον βαθμό απλά θέλει πχ 200 άτομα, αν αυτός δεν ήταν άξιος να είναι στα 200 αυτά άτομα είναι κάτι σαν όταν πας να πιάσεις δουλειά και δεν έχεις τα προσόντα των άλλων 7 ατόμων από τα οποία θα πάρουν συνέντευξη όταν βρισκόσαστε στην αίθουσα αναμονής. Απ'τα ποστ μου δεν αφήνω να εννοηθεί ότι δεν γουστάρω μετανάστες και έτσι. Καμία σχέση, παντού υπάρχουν, δεν ξέρω βέβαια τι προνόμια δίνει το κάθε κράτος στους μετανάστες, όμως υπάρχει και ένα μέτρο. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αμερική, δεν ξέρω αν θέλουμε να γίνουμε κιόλας. Απλά στην χώρα μας γίνεται πολύ εισαγωγή και μου φαίνεται πως δεν είναι καλό. Σχολιασμός περι "εξευτελιστικών" χαμηλών βάσεων για αυτή την κατηγορία. Καταρχήν δεν θα έπρεπε καν να είναι ειδική κατηγορία. Αν είσαι πολύτεκνος ή ειδ.κατ. με πολέμους και ιστορίες οκ. Αν και τι σχέση έχει ότι αν κάποιου παππούς πέθανε στον πόλεμο αυτός να πάρει ειδ. κατ. (αν κάνω λάθος διορθώστε με). Αξιοκρατία δεν παίζει να υπάρξει έτσι και αλλιώς οπότε ας μην σχολιάσουμε αναλυτικά το κάθε πράγμα, γιατί και στους πολύτεκνους θα υπάρχει η οικογένεια που ο πατέρας βγάζει 1.000ευρώ με 4 παιδιά και η οικογένεια που ο πατέρας βγάζει 15.000 ευρώ με 4 παιδιά, συνεπώς πάλι δεν είναι "δίκαιο". Με το να κάνουν τα μουσουλμανάκια (υποκοριστικό επειδή αναφερόμαστε στα παιδιά συγκεκριμένα που δίνουν πανελλήνιες) να περάσουν στα πανεπιστήμια δεν κερδίζουν τίποτα. Θα μπορούσαν να τα κάνουν να διαβάζουν από το σχολείο περισσότερο ώστε να μορφωθούν. Άλλωστε ένας που βγάζει 10.000μόρια και περάσει σε σχολή των 18.000 μορίων δεν θα την βγάλει ποτέ, για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι δύσκολη και δεν έχει συνηθίσει στα δύσκολα. Ενώ αν του πει ότι πρέπει να διαβάζει από το σχολείο ώστε να βγάλει μόνο του τα 18χιλιάρικα τότε ίσως το κάνει. Εν τέλη δεν βλέπω πως θα μπορέσει να παρακολουθήσει κάποιος πανεπιστήμιο αν δεν έχει βασικές γνώσεις. Όταν μιλάμε για 10.000 μόρια (και κάτω) μιλάμε για παιδιά που δεν ξέρουν να κάνουν πρόσθεση κλάσματα, μιλάμε για παιδιά που μαθαίνουν στην 3η λυκείου πως ανοίγει ένα βιβλίο και πως γυρνάνε οι σελίδες του.... Γιατί το θεωρείς χάσιμο χρόνου; Αυτό δεν είναι αδιαφορία; Μπορεί να μην μας επηρεάζει άμμεσα αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε το γενικότερο πλαίσιο και λίγο την κοινωνική ομάδα που επηρεάζει. Δε ξέρω αν έχεις παιδιά κτλ αλλά θα ήθελες το παιδί σου να συμμετέχει σε μια τέτοια διαδικασία; Εμένα αν μου το έλεγαν αυτό μετά θα αισθανόμουν και πολύ μαλάκας. Μπορεί τα κίνητρα να ήταν σωστά αλλα στο τέλος που δίνεις σημασία; Και που ξέρεις αυτοί που δε μπήκαν δεν θα βγουν έξω και θα παραμείνουν. Αυτό δεν σου "χαλαει" τον ελληνικό πολιτισμό που προσπαθείς να διασώσεις; δεν προσπαθώ να διασώσω τίποτα γιατί είναι τελείως ανώφελο. Είτε μας αρέσει είτε όχι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και αγανακτισμένοι για 10 χρόνια να είναι κάθε μέρα στην βουλή δεν θα αλλάξει τίποτα. Γιαυτό το λέω. Αδιαφορία; Δεν θα το έλεγα, όταν ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για κάποιο πράγμα δεν έχει νόημα να προσπαθείς. Εμένα και Σουηδό να με "βαφτίσουν" δεν με απασχολεί. Ούτε είμαι φανατισμένος. Δεν με ενδιαφέρει τόσο αν καταστραφεί ο πολιτισμός. Αν είχα τώρα χρήματα θα έφευγα για έξω και ούτε στο google mαps δεν θα την ξανακοίταγα την ελλάδα. Εννοώ με τρόπο που να με ενδιαφέρει σαν κράτος τι θα κάνει και που οδεύει, απλά θα εκμεταλλευόμουν ότι μπορούσα, και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ πχ διακοπές στην ελλάδα που με ευχαριστούν. Τέτοια πράγματα μόνο. Δεν θα με απασχολούσε τίποτα άλλο γιατί σαν πολίτης δεν θα συμμετείχα σε καμία διαδικασία της ελλάδος πλέον, δημόσιο, διαδικασίες, ιστορίες... Βέβαια θα μου πεις "αφου ρε φιλαράκι δεν σε κόφτει τι θα γίνει η ελλάδα τι γράφεις εδώ;". Αυτό που γράφω είναι αυτό που πιστεύω ότι πάει να γίνει. Άσε με εμένα προσωπικά απ'έξω. Η αδιαφορία του κράτους με εκνευρίζει είναι η αλήθεια. Αλλά εδώ δεν μας ενδιαφέρει τι σκέφτεται/θέλει ο καθένας ξεχωριστά αλλά τι βλέπουμε ότι πάει να γίνει και να λέμε την άποψη μας. Και τέλος αν κάνω παιδιά, αυτά θα συμμετέχουν στο μη αξιοκρατικό ελληνικό σύστημα, όπως συμμετείχα και εγώ. Ναι δεν θέλω το ξαναλέω αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό και κανένας σας δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. kalogeros χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι ο ατατουρκ είχε πει κάτι...
geowizard Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 καλά εγώ δεν λυπάμαι κανένα παιδί που δεν πέρασε. Η σχολή δεν έχει καμία απαίτηση στον βαθμό απλά θέλει πχ 200 άτομα, αν αυτός δεν ήταν άξιος να είναι στα 200 αυτά άτομα Σε ολα συμφωνω εκτος απο αυτο. Εαν στα 200 ατομα εσυ δεν μπεις (διαφορα 0.001 απο την βαση) και μπει ο μουσουλμανος με το 1/4 του βαθμου που εγραψε εσυ τοτε ναι, τον λυπαμαι και θα εκανα τα παντα για να βαλω αυτον στη σχολη και οχι τον αλολον που ουσιαστικα δεν εγραψε/αξιζε για να μπει σε εκεινη την σχολη. Αλλα το συστημα γενικα δεν ειναι σωστο. Π.Χ. το οτι καποιος εχει γραψει 19.700 και μπηκε ιατρικη δεν σημαινει οτι θα γινει καλυτερος γιατρος απο καποιον που εγραψε 18.700. Τωρα ομως ανοιγω αλλο θεμα.....
KleKoR Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 η ποσόστωση του 0,5% για τους μουσουλμάνους Δ. Θράκης ισχύει βάσει διακρατικής συμφωνίας από Λωζάνη, με ανανέωση το '58, '68 ενώ το 2004 τέθηκαν κοινωνικά κριτήρια μετεγγραφών. Ανάλογα προνόμια έχουν οι Έλληνες Κων/πολης. Ποσόστωση ισχύει κ για αναπήρους. πρόκειται για ελάχιστες ΕΠΙΠΛΕΟΝ θέσεις ανά σχολή, βάσει διακρατικής συμφωνίας. Δε στερούν τη θέση κανενός. Ισχύει μόνο για την αναγνωρισμένη μειονότητα της Δ. Θράκης
Προτεινόμενες αναρτήσεις