Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσοι απο σας ειναι "μαγκες" ας πανε μια βολτα απο θρακη μερια να ριξουν ενα βλεφαρο! Ουσιαστικα η ελλαδα σταματει στην Μακεδονια. Μετα ξεικιναει η τουρκια, μπορει οι βασεις να ειναι πραγματικα εξεφτελιστικες αλλα προσφεροντας εκπαιδευση θωρακιζεις το κρατος σου. Εκει κατω στην αθηνα δεν εχετε ιδεα τι γινετε επανω, οταν δειτε μετα μπορειτε να μιλατε

πες τα, πες τα...

• Απαντ. 349
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν κάποιος θέλει να περάσει σε σχολή με χαμηλό βαθμό αρκεί να γραφτεί σε νυχτερινό σχολείο... Δείτε τις βάσεις των νυχτερινών σχολείων και κλάψτε. και ΝΑΙ το κάνουν αρκετοί στα παιδιά τους ;)

Επιπλέον για τους μουσουλμάνους ΝΑΙ μπήκαν αρκετοί, πόσοι όμως θα αποφοιτήσουν? Εγώ πιστευω κανένας με αυτούς τους βαθμούς που μπήκαν....

Δημοσ.

Ιδέα-πρόταση και θέλω τη γνώμη αυτών που αντιτίθενται στους κοινωνικούς διαχωρισμους:

Να καταργηθούν όλες οι ειδικές κατηγορίες (εσπερινα, πολύτεκνοι, ελληνες εξωτερικού) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ να καταργηθούν όλα τα οφέλη απο την φοιτητική ιδιότητα (φθηνότερα εισητήρια, φθηνότερα ταξίδια, έκπτωση στη φορολογία των γονιών, εκπτώσεις σε αγορές, κλπ). Τι λέτε; Δεν είναι απολυτα λογικό με βάση την ισονομία;

να το πάω λίγο διαφορετικά...

ακούω φωνές και εγώ για διαχωρισμούς κλπ... επειδή είναι μουσουλμάνος, επειδή είναι πολύτεκνος...

λογικά δεν θα έπρεπε όσοι είναι υπέρ της κατάργησης αυτών των μέτρων να είναι υπέρ της κατάργησης και των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων έτσι;

Δημοσ.

κάνεις λάθος.

η σχολή καθορίζει πόσες θέσεις έχει και πάνω σε αυτές δίνεται ένα ποσοστό στις ειδικές κατηγορίες... η σχολή σου και πέρυσι είχε και θέσεις για ειδικές κατηγορίες εκτός από τις 125. η σχολή σου μείωσε τις θέσεις της γενικά, δεν τις μείωσε για να τις δώσει σε ειδικές κατηγορίες.

Oι θεσεις που μειωθηκαν τελικα δωθηκαν στις ειδικες κατηγοριες...το ειπες και μονος σου...ποιο λοιπον το νοημα της μειωσης των εισακτεων; ΚΑΝΕΝΑ, απλα βοηθησε το κρατος για αλλη μια φορα τις "ειδικες κατηγοριες"

Δημοσ.

Oι θεσεις που μειωθηκαν τελικα δωθηκαν στις ειδικες κατηγοριες...το ειπες και μονος σου...ποιο λοιπον το νοημα της μειωσης των εισακτεων; ΚΑΝΕΝΑ, απλα βοηθησε το κρατος για αλλη μια φορα τις "ειδικες κατηγοριες"

δες πόσες θέσεις είχε πέρυσι η σχολή σου και πόσες για ειδικές κατηγορίες.

και δες πόσες έχει φέτος...

πιο απλό δεν μπορώ να στο κάνω...

• Like 1
Δημοσ.

Ω ρε μάνα μου πάθος και αγανάκτηση! Προφανως όλα αυτά έρχονται από παιδιά που φάγανε το αγγούρι πρόσφατα.

Να προσφέρω δωρεάν ένα υποκειμενικό μάθημα που μάλλον δεν το διδασκουνε στο σχολείο, τουλάχιστον όχι έτσι ρητά και άμεσα, παρότι πολύ σύντομο.

Η ζωή είναι άδικη.

Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άδικο στο σύνολό του.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι το αποκορύφωμα αυτής της συσσωρευμένης αδικίας.

Η 1 (ολογραφώς: μία) θέση που δεσμεύεται για τους μουσουλμάνους σε κάθε σχολή λίγα προσθέτει στο σύνολο.

Καλή σταδιοσρομία σε όλους και όσοι από σας σταθείτε τυχεροί, γνωρίσετε στους κατάλληλους ανθρώπους ή συναντήσετε μια καλή ευκαιρία στον δρόμο σας, μην νιώσετε τύψεις, c'est la vie που λένε.

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να έχει πολλά χρόνια που πήγες στρατό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει.

πηγα φετος μιλαω για '11 και '12.. τους συγκεκριμενους τους ειχαν στη Λαρισσα και ειχαν ερθει σε μας για ΣΠΕΝ (μαζι με τριμηνους που πηγαιναν στρατο μονο και μονο για την υπηκοοτητα)

περα απο το οτι με το ζορι μιλουσαν ελληνικα εκαναν παραπονο για το συγκεκριμενο θεμα, ηταν οι μονοι που ηθελαν Θρακη , αλλα Θρακη δεν πηγαιναν

Δημοσ.

δες πόσες θέσεις είχε πέρυσι η σχολή σου και πόσες για ειδικές κατηγορίες.

και δες πόσες έχει φέτος...

πιο απλό δεν μπορώ να στο κάνω...

Αυτα που ειπα ισχυουν και για περυσι...Φετος και περυσι γινανε αυτα τα απαραδεκτα πραγματα...

Πριν δδυο χρονια μια σχολη που ειχε 125 εισακτεους, περυσι και φετος ειχε/εχει 117...Και αλλους 7-8 εισακτεους απο τις ειδικες κατηγοριες...

Αρα ποιο το νοημα της μειωσης των εισακτεων;; Ναι, οι εισακτεοι μειωθηκαν αλλα προστεθηκαν(!) σαν ειδικες κατηγοριες...

Ελπιζω να μην αμφισβητησεις και παλι

Δημοσ.

Η 1 (ολογραφώς: μία) θέση που δεσμεύεται για τους μουσουλμάνους σε κάθε σχολή λίγα προσθέτει στο σύνολο.

Λιγα, "ξελιγα", προσθετει ομως στην κοινωνικη αδικια που συντελειται λογω αυτου.

Οποτε μην προσπαθεις να κάνεις το 1 (ολογραφως ενα), 0 (ολογραφως μηδεν) διοτι το 1 αντιστοιχει σε ΕΝΑ ατομο που δεν περασε σε μια σχολη ενω πχ εγραψε 15200, ενω ο αλλος περασε με 7000 επειδη ηταν μουσουλμανος!!

Λογικη ΜΗΔΕΝ στον νόμο/κανονισμο που το δημιουργει αυτο!

• Like 1
Δημοσ.

πηγα φετος μιλαω για '11 και '12.. τους συγκεκριμενους τους ειχαν στη Λαρισσα και ειχαν ερθει σε μας για ΣΠΕΝ (μαζι με τριμηνους που πηγαιναν στρατο μονο και μονο για την υπηκοοτητα)

περα απο το οτι με το ζορι μιλουσαν ελληνικα εκαναν παραπονο για το συγκεκριμενο θεμα, ηταν οι μονοι που ηθελαν Θρακη , αλλα Θρακη δεν πηγαιναν

Προφανώς τα πράγματα άλλαξαν από τότε που πήγα εγώ στρατό, αν και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Το '08-'09 έκανα 7,5 μήνες Κομοτηνή και, πίστεψέ με, ήμασταν τίγκα στους ντόπιους μουσουλμάνους. Σε κάποια φάση οι μουσουλμάνοι μόνο μειονότητα δεν ήταν μέσα στην μονάδα.

Δημοσ.

Είναι άξιο θαυμασμού (με την αρνητική έννοια) πως μερικοί μπορούν να έχουν μέσα στην κατσαρόλα του μυαλού τους τελείως διαφορετικά υλικά.

Ενδεικτικά:

• Μουσουλμάνοι Θράκης
  • Ποιότητα εκπαίδευσης
  • Μου πήραν τη θέση στη σχολή, ΑΥΤΟΙ φταίνε
  • Λαθρομετανάστες
  • Μουσουλμανισμός
  • Τούρκοι
  • Κοινωνικές ομάδες
  • Ρατσισμός
  • Γύφτοι
  • Ισονομία
  • κλπ

Αν αυτοί που αντιτίθενται με κάθε κοινωνική ομάδοποίηση, απαρνηθούν πλήρως την κάθε μορφής κοινωνικής ομαδοποίησης τότε θα τους ακολουθήσω. Κάθε διαφορετική κοινωνική ομαδα να πετιέται στον Καιάδα. Αν όμως γκρινιάζουν για ισονομία αλλά κάνουν τα στραβά μάτια ή συμμετέχουν σε άλλου είδους κοινωνικες ομαδοποιήσεις, τότε είναι απλά «γραφικοί». Μου θυμίζουν τον Καρτμαν απο το south park.

Ενδεικτικές κοινωνικές ομαδοποιήσεις

• Είμαι Έλληνας
  • Είμαι Αθηναίος
  • Είμαι Σαλονικιός
  • Έχω λεφτά
  • Έχω καλό αμάξι
  • Είμαι απο τζάκι
  • Φορώ ακριβά ρούχα
  • Έχω καλό υπολογιστή
  • Έχω 500 φίλους στο fb
  • Έχω θειο βουλευτή
  • Ο πατέρας μου διορίστηκε με βύσμα
  • κλπ κλπ

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι.

Άλλο το είμαι Αθηναίος/Κρητικός/Μακεδόνας δε ξέρω και γω τι και άλλο επειδή είμαι Αθηναίκος/Κρητικός/Μακεδόνας κλπ κλπ πρεπει να γίνεται κατι / έχω κάποιο όφελος/εύννοια.

Το πρώτο είναι αντικειμενικό γεγονός. Αν έχω λεφτά , έχω λεφτά, δε τίθεται θέμα ... δεν υπάρχει λογος να κάνουμε τους τυφλούς για να μη μας πούνε ότι τσουβαλιάζουμε σε ομάδες άνθρώπους. Είναι άλλο το επειδή έχω λεφτά πχ γλιτώνω ξέρω γω στρατό πχ (εντελώς τυχαία αναφορά, βάλε ότι άλλο σκέφτεσαι).

Δημοσ.

Σχεδόν 100 (99) χρόνια μετά τους Βαλκανικούς, και σχεδόν 90 (89) χρόνια μετά την Συνθήκη της Λωζάνης, βρισκώμαστε και συζητάμε για μουσουλμανικές μειονότητες και Θράκη.

Δυστυχώς οι Ελληνικές Κυβερνήσεις (και η Εκκλησία) της περιόδου αυτής (100 χρόνια!!!), γκετοποίησαν τις περιοχές αυτές.

Και αντί να αφομιώσουν τον πληθυσμό, γιατί στο κάτω κάτω Έλληνες είναι όσο Έλληνες είναι και αυτοί που γύρισαν από την Σμύρνη, τους περιόρισαν για δεκαετίες στην περιοχή αφηνωντάς τους στην τύχη τους χωρίς κανείς να αντιδράσει.

Και φυσικά έχωντας την Ελληνική κοινωνία να μην τους αποδέχεται, κάποιος άλλος βρέθηκε να καλύψει το κενό (Τουρκία).

Δεν φταίει κανείς άλλος αλλά οι προγονοί σας τα τελευταία 100 χρόνια (γονείς, παπούδες κλπ). Τα βίωσα από τους δικούς μου.

Βέβαια και από την άλλη, ακόμα και σε επελευθερωμένες κοινωνικά χώρες (π.χ. Αγγλία) οι Μουσουλμάνοι γκετοποιούνται από μόνοι τους.

Αλλά αναφερώμαστε για 2ης γενιάς (Αγγλία) μετανάστες. Και όχι 4ης γενιάς Έλληνες ιθαγενείς.

Δημοσ.

Προφανώς τα πράγματα άλλαξαν από τότε που πήγα εγώ στρατό, αν και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Το '08-'09 έκανα 7,5 μήνες Κομοτηνή και, πίστεψέ με, ήμασταν τίγκα στους ντόπιους μουσουλμάνους. Σε κάποια φάση οι μουσουλμάνοι μόνο μειονότητα δεν ήταν μέσα στην μονάδα.

το βυσμα ειναι βυσμα στο ελλαντα..

εδω εβλεπα και αλβανους σε αξιοζηλευτες μοναδες στην Αθηνα..

Δημοσ.

Ότι πιο άκυρο ...

Και ο πολύδωρας 1 (ολογραφώς μία) κόρη του προσπάθησε να βολέψει και το φάγατε το παλικάρι.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...