Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα λοιπόν φάγαμε πικρα με τα αποτελεσματα των Πανελλαδικων. Ειχα βγαλει 12410 μορια και καθως ανηκω σε οικγενεια τριτεκνων ηλπιζα σε κατι καλο.. Προσανατολισμος μου ηταν ή Πολυτεχνέιο (Ηλεκτρολογος Μηχανικος, Μηχανολόγος Μηχανικός) ή σε καποιο τμημα πληροφορικης. Δυστυχώς οι βάσεις των τριτεκνων ανεβηκαν κατακορυφα και με βρηκα να περναω στο ΤΕΙ Αυτοματισμου Θεσσαλονικης. Έχοντας διακριση σε σχολικούς αγωνες δικαιουμαι ενα 7% οποτε και τα μορια μου πανε στα 13200 περιπου και με αυτα περνάω στο Πανεπιστημιο Κερκυρας στο τμημα Πληροφορικης. Σε συγκριση αυτων των δυο τμημάτων εχετε κατι να αναφερετε..? Αξιζει να παω στα Κερκυρα σαν φοιτητης η να παλέψω ακομα μια δυσκολη χρονια για ισως κατι καλυτερο? Καθε γνωμη δεκτη..

Δημοσ.

θα στο πω απλα επειδη εδωσα και εγω φετος. Εγω αυτο το πραγμα δεν το ξαναπερναω. αμα εσυ μπορεις ξαναδωσε και του χρονου αλλα αμα βγαλεις τα ιδια και χειροτερα μορια θα εισαι για πολυ ξυλο. στο λεω ετσι γιατι ετσι το σκεφτομαι εγω για μενα. και μην καθισυχαζεσαι στα προνομια που εχεις

• Like 2
Δημοσ.

Aν το θες πολύ, και η οικογένεια σου είναι σε θέση να σου δώσει λεφτά για φροντιστήρια κ.λ.π για μια ακόμη χρονιά, εγώ λέω να ξαναπροσπαθήσεις. Πολλοί δοκίμασαν ακόμη μια φορά (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) για κάτι που το ήθελαν πολυ. Δεν έπαθαν τιποτα. Το θέμα είναι, ότι στην δεύτερη χρονιά πας πιο συνηδητοποιημένος, και πιο συκγεντρωμένος στον στόχο σου και όχι για να πετάξεις αετό (όπως κάνουν αρκετοί).

Δημοσ.

Και εγώ περίμενα για Πληροφορικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τελικά πέρασα Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης. Όλες οι προβλέψεις έλεγαν για πτώση των βάσεων στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, αλλά έγινε το αντίθετο :( ! Offtopic: Περνάει κανένας insomniac στην ίδια σχολή (Αυτοματισμού);

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να τα βάλεις κάτω ώστε να βγάλεις μια απόφαση.

Καταρχήν που μένεις; Οι δικοί σου θα πληρώνουν νοίκι και φαγητά για να σπουδάζεις Κέρκυρα;

Αν ναι αφού θα δίνουν λεφτά για 4+ (?) χρόνια τότε γιατί να μην δώσουν λιγότερα για να πας φροντιστήριο (και μην πεις ότι θα διαβάσεις μόνος σου επειδή τα ξέρεις) και να περάσεις σε κάποια σχολή που θες;

Πως ένιωσες τώρα που έδωσες; Πιστεύεις ότι μπορείς να τα πας καλύτερα ή ήταν ότι καλύτερο μπορούσες να κάνεις;

Από την άλλη μια φοιτητική ζωή μακρυά από το σπίτι σου και σε σχολή που μπορεί να είναι καλή (ψαχτο) και να σε ενδιαφέρει ίσως είναι πολύ καλύτερα από κάποια άλλη επιλογή, αλλά όλα αυτά κρίνονται από εσένα.

Τέλος λόγο εμπειρίας να σου πω, μην σκεφτείς καν ότι θα χάσεις 1 χρόνο από τη ζωή σου, 1 χρόνος δεν είναι τίποτα....και 5 χρόνια να σπαταλήσεις (δεν εννοώ μόνο με πανελλήνιες) πάλι δεν έχεις χάσει το παιχνίδι.

Εγώ έδωσα 2 φορές. Μια το '08 και μια το '09, επίσης το '09 ανέβηκαν οι βάσεις γάμησε τα και λόγο προβλημάτων υγείας έδωσα επαναληπτικές... και πάλι όμως πέρασα εκεί που ήθελα (17.000 ήθελε).

Ήξερα ότι θα ξαναέδινα από το πάσχα του '08.

Και μάλιστα ξεκίνησα καλοκαιρινά 2η χρονιά, και όταν έδινα τα μαθήματα στις επαναληπτικές και πήγαινα φροντιστήριο για κανα ιδιαίτερο (αφου όλοι οι συμμαθητές μου είχαν δώσει) έβλεπα τα παιδιά από 2α λυκείου να κάνουν καλοκαιρινά...συνεπώς έκλεισα 12 μήνες "προετοιμασίας".

Και πάλι σε σχέση με την σχολή μου, (ή την εκάστοτε σχολή που θα περάσεις...ειδικά σε πανεπιστήμιο) ηταν παιχνιδάκι... θα το δεις και μόνος σου όταν με το καλό πας στο πανεπιστήμιο ότι οι πανελλήνιες είναι για γέλια.

Δημοσ.

Όλες οι προβλέψεις έλεγαν για πτώση των βάσεων στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, αλλά έγινε το αντίθετο :( !

Aπλα οι προβλεψεις δεν ηξεραν τι ελεγαν...

Πως θα υπαρξει πτωση των βασεων απο την στιγμη που τα θεματα ηταν αισθητα πιο ευκολα ;

Δημοσ.

δεν υφιστανται πλεον οι μεταγραφες, π.χ. να πας κερκυρα και να μετακινηθείς ως τριτεκνος αθηνα ή θεσσαλονίκη (δε ξερω αν μένεις σε καποια απο αυτες τις δυο πολεις).

Δημοσ.

Το θεμα ειναι η Κερκυρα.. Εγω Πληροφορικη θελω να σπουδασω ετσι κ αλλιως. Απλα λεω αξιζει η σχολη στην Κερκυρα[;;;] η να ρισκαρω χρονο και λεφτα για να ξαναδωσω για να παω στην ιδια σχολη σε αλλη πολη? Εγω Καβαλα μενω..

Aπλα οι προβλεψεις δεν ηξεραν τι ελεγαν...

Πως θα υπαρξει πτωση των βασεων απο την στιγμη που τα θεματα ηταν αισθητα πιο ευκολα ;

απλα εδω να προσθεσω πως τα θεματα δεν ηταν καθολου πιο ευκολα. Ισα Ισα που δυσκολεψαν. Τετοιος ντορος για θεμα Φυσικης δεν θυμαμαι να ειχε ξανασυμβει στο παρελθον..

Δημοσ.
Τετοιος ντορος για θεμα Φυσικης δεν θυμαμαι να ειχε ξανασυμβει στο παρελθον..

Το οποιο θεμα οταν το διαβασα στο ιντερνετ ηταν γελοίο και ειχε απλα λαθος η διατύπωση

Δημοσ.

Εγω εχω να πω το αλλο.

Εισαι απο Θεσσαλονικη...αν ναι πανε γραψου στην σχολη καλου κακου.

Δεν ξερεις τι γινετε.

Και παραλληλα ξαναδινεις αν θες..Νομιζω δεν χρειαζονται πολλα φροντιστηρια εφοσον πηγες μια φορα. Απλα μετα τα Χριστουγεννα καπου τον Γεναρη να κανεις λιγα ιδιαιτερα.

Μιλα με τους γονεις σου πρωτα.

Η σχολη αυτοματισμου παντως ειναι πολυ καλη, με προοπτικες αλλα και δυσκολη.

Δημοσ.

Σήμερα λοιπόν φάγαμε πικρα με τα αποτελεσματα των Πανελλαδικων. Ειχα βγαλει 12410 μορια και καθως ανηκω σε οικγενεια τριτεκνων ηλπιζα σε κατι καλο.. Προσανατολισμος μου ηταν ή Πολυτεχνέιο (Ηλεκτρολογος Μηχανικος, Μηχανολόγος Μηχανικός) ή σε καποιο τμημα πληροφορικης. Δυστυχώς οι βάσεις των τριτεκνων ανεβηκαν κατακορυφα και με βρηκα να περναω στο ΤΕΙ Αυτοματισμου Θεσσαλονικης. Έχοντας διακριση σε σχολικούς αγωνες δικαιουμαι ενα 7% οποτε και τα μορια μου πανε στα 13200 περιπου και με αυτα περνάω στο Πανεπιστημιο Κερκυρας στο τμημα Πληροφορικης. Σε συγκριση αυτων των δυο τμημάτων εχετε κατι να αναφερετε..? Αξιζει να παω στα Κερκυρα σαν φοιτητης η να παλέψω ακομα μια δυσκολη χρονια για ισως κατι καλυτερο? Καθε γνωμη δεκτη..

Είχα μόρια επιπλέον και εγώ κάποτε. Περίμενα μέχρι μέσα Οκτώβρη και τελικά δεν τα πήρα. Εν τω μεταξύ η σχολή είχε αρχίσει και έχασα το εξάμηνο.

Δημοσ.

το καλό είναι ότι δεν έχετε σχολείο και έχετε 1 χρόνο μπροστά σας για διάβασμα, ρε παιδιά δύσκολο είναι ένα 14 για τους πολύτεκνους?

Στα κορυφαία ΤΕΙ (αθήνα/θεσσαλονίκη) μπαίνεις με 12-13, ή θα μπεις σε κάποιο ΑΕΙ της επαρχίας ...

Δημοσ.

Είχα μόρια επιπλέον και εγώ κάποτε. Περίμενα μέχρι μέσα Οκτώβρη και τελικά δεν τα πήρα. Εν τω μεταξύ η σχολή είχε αρχίσει και έχασα το εξάμηνο.

Τι εννοεις φιλε μου με το δεν τα πηρες..? Εγω π.χ με το 7% παω στα 13200 και η κερκυρα ειναι στα 13000. Υπαρχει και περιπτωση να μην μπω? Μπορει να αλλαξει η βαση?

Δημοσ.

Μάγκες κι εγώ ήθελα αστυνομία αλλά έτσι όπως ανέβηκαν κατέληξα αυτοματισμό θεσσαλονίκης.. τι γνωρίζουμε για αυτήν την σχολή?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...