Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

....είπα λοιπόν , να κάνουμε ένα νήμα , στο οποίο θα επισυνάπτουμε τα βιογραφικά μας, αφου πούμε και δυο λόγια για μας. ,

Το νόημα αυτους του νήματος έχει 3 συνιστώσες:

1. Θα μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο , ουτως ώστε να βελτιώνουμε τα βιογραφικά μας. Θα μπορείς να κρίνεις το βιογραφικό του αλλου , το τι δεν σου αρέσει , και το τι πρέπει να διορθώσει

2. Εδώ , μπορεί να μπει κάποιος και να κοιτάξεις το βιογραφικό μου , το βιογραφικό σου , τα βιογραφικά μας. Τα views σε κάθε νήμα είναι πολλά.

3. "Διαφημίζουμε" τον εαυτό μας. Μπαίνει ο άλλος , και βλέπει πχ. Λογίστρια με 5 χρονια εμπειρία , να το βιογραφικό μου

Εάν το κάνουμε σοβαρά , και έχει συμμετοχή, θα έχει και επιτυχία , σε αυτούς τους ζόρικους καιρούς.

Ξεκινάω εγώ λοιπόν :

Ειμαι ένας marketer , με 3 χρόνια εμπειρία , εμπειρία στα Social Media.

Ορίστε το βιογραφικό μου :

CV_Greece1.doc

Δημοσ.

Καλη ιδεα, αλλα θα σου προτεινα να αφαιρεσεις προσωπικα στοιχεια απο το βιογραφικο (διευθηνση, τηλεφωνο κτλ)

Edit, οχι γενικα προφανως, για οσους το βλεπουν εδω

Δημοσ.

Καλη ιδεα, αλλα θα σου προτεινα να αφαιρεσεις προσωπικα στοιχεια απο το βιογραφικο (διευθηνση, τηλεφωνο κτλ)

Edit, οχι γενικα προφανως, για οσους το βλεπουν εδω

Ναι , αλλα ας πουμε ότι , μου άρεσε το βιογραφικ'ό σου , και θέλω να σε πάρω τηλ. για μια δουλειά.

Πως θα γίνει?

Δημοσ.

....είπα λοιπόν , να κάνουμε ένα νήμα , στο οποίο θα επισυνάπτουμε τα βιογραφικά μας, αφου πούμε και δυο λόγια για μας. ,

1. Θα μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο , ουτως ώστε να βελτιώνουμε τα βιογραφικά μας. Θα μπορείς να κρίνεις το βιογραφικό του αλλου , το τι δεν σου αρέσει , και το τι πρέπει να διορθώσει

2. Εδώ , μπορεί να μπει κάποιος και να κοιτάξεις το βιογραφικό μου , το βιογραφικό σου , τα βιογραφικά μας. Τα views σε κάθε νήμα είναι πολλά.

3. "Διαφημίζουμε" τον εαυτό μας. Μπαίνει ο άλλος , και βλέπει πχ. Λογίστρια με 5 χρονια εμπειρία , να το βιογραφικό μου

Εάν το κάνουμε σοβαρά , και έχει συμμετοχή, θα έχει και επιτυχία , σε αυτούς τους ζόρικους καιρούς.

Ξεκινάω εγώ λοιπόν :

Λοιπόν αρκετές παρατηρήσεις:

1) Είναι υπερβολικά μεγάλο. Εγώ είμαι της άποψης 1 σελίδα, άντε 2 σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (π.χ. στη 2η να βάλεις τα projects που έχεις υλοποιήσει.

2) Η 1η σου σελίδα δεν λέει ουσιαστικά τίποτα για σένα. Η φωτογραφία πιάνει το 1/5 και τα προσωπικά στοιχεία τα υπόλοιπα 3/5 ενώ η ουσία που είναι το Description and Career objectives είναι στο τέλος ενώ έπρεπε να είναι το 2ο που βλέπει κανείς μετά το όνομά σου. Τα προσωπικά σου στοιχεία μπορείς άνετα να τα συνοψίσεις στο πρώτο 1/5 της σελίδας. Ας πούμε η παράγραφος Target Job έχει αρκετή άχρηστη πληροφορία με την έννοια ότι ο HR την ώρα που βλέπει το CV σου δεν τον ενδιαφέρει και πολύ τι θέλεις εσύ αλλά τι μπορείς να προσφέρεις.

3) Στο Description θα μπορούσες να προσθέσεις τα συνολικά χρονια εμπειρίας σου για να μη κάθεται ο άλλος να υπολογίζει. Επίσης είναι αρκετά γενικόλογο. Θα έλεγα να αναφέρεις συγκεκριμένα τα specialties σου, τί ξέρεις να κάνεις καλά, και όχι γενικότητες του τύπου "looking for a challenging work environment". Σύνταξη marketing plans, σχεδιασμός marketing campaign...τέτοια πράγματα.

3) Στοιχεία προσωπικά (οικογενειακή κατάσταση, τέκνα κτλ) είναι καθαρά προσωπικά, δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται εκεί. Όπως και η ημερομηνία γέννησης. Είναι προφανές ότι αν έχεις 7 χρόνια εμπειρία + 1 στρατό + 4 σχολή ότι είσαι γύρω στα 30.

4) Την εργασιακή σου εμπειρία μπορείς να τη συμπτήξεις επίσης. Θα έλεγα βάλε κάτω απο κάθε θέση το πολύ 2-3 bullet points που είναι τα πιο σημαντικά. Ας πούμε έχεις 3 bullet points για τους clients...αυτό άνετα μπορεί να γίνει 1.

Αυτά σε πρώτη φάση. Προσπάθησε επίσης να βάζεις όσα περισσότερα keywords μπορείς. Γενικότερα σε μια περίοδο που οι HR βλέπουν 500 βιογραφικά/μέρα πρέπει να είσαι σύντομος και περιεκτικός!

• Like 1
Δημοσ.

Στέλνεις πμ. Και γενικά, άλλο να στέλνεις βιογραφικό σε κάποιον με ονοματεπώνυμο στην Χ εταιρεία και άλλο να το σηκώνεις στο νετ που μπορεί να το δει ο κάθε εκατομμυριοστός ανώνυμος που δεν ξέρεις τι ρόλο βαράει.

• Like 6
Δημοσ.

Στέλνεις πμ. Και γενικά, άλλο να στέλνεις βιογραφικό σε κάποιον με ονοματεπώνυμο στην Χ εταιρεία και άλλο να το σηκώνεις στο νετ που μπορεί να το δει ο κάθε εκατομμυριοστός ανώνυμος που δεν ξέρεις τι ρόλο βαράει.

Ναι σωστά.....

Οπότε το κάνεις edit

Δημοσ.

Ναι , αλλα ας πουμε ότι , μου άρεσε το βιογραφικ'ό σου , και θέλω να σε πάρω τηλ. για μια δουλειά.

Πως θα γίνει?

linkedin?

Δημοσ.

Ξεκινάω εγώ λοιπόν :

Νομίζω είχες και παλιά ένα τέτοιο thread ...

τέλος πάντων ... με βάση τα όσα σου λένε σε ένα business school

τι δεν μου αρέσει στο CV σου

1. Φωτοραφία: Αν βάλεις (μας είχαν πει να μη βάζουμε) πρέπει να είναι επαγγελματική και όχι αυτή που έβγαλες από τις διακοπές στην Αραχωβα. πχ δες τα CV φίλων με βάση το πρότυπο κάποιον γνωστών business school (από τις πρώτες μέρες όλοι βγάζουν τυποποιημένες φωτο CV)

HEC

Warwick

Tuck

IE

2. Είναι εμφανώς τραβηγμένο σε 4 σελίδες

3. Κάθε τμήμα έχει δικό του format/γραμματοσειρές . Δε μου αρέσει

4. Δες στα linkedin που έδωσα πως περιγράφουν τι έκαναν σε κάθε δουλειά => "Έκανα (ρήμα σε πρελθόντα χρόνο) αυτό επιγχανοντας αυτό και αυτό με αυτό το τρόπο".

5. Target Salary : Σβήστο ... τι σόι "παζάρι θα κάνεις"

6. Marital Status &Number of Dependants : Σβήστα

7. Η ημερομνίες απασχόλησης δεν είναι καν στοιχισμένες σωστά

8. Δώστο να στο φτιάξει ένας Native English speaker

9. Career Level : Σβήστο . Επίσης δε καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το Career level το πότε μπορείς να ξεκινήσεις.

10. Το "Same as below" με το βελάκι είναι άσχημα και αδόκιμα

σταματάω για να μη σε αποπάρω

Από όσα μας είχαν πει ένα "επαγγελματικό" Business CV μοιάζει κάπως
(περίπου)

Βέβαια στην Ελλάδα το μονοσέλιδο φάινεται περίεργο ... κάντο 2 .. όχι 4

Τώρα βέβαια είναι αυτά που λένε στα business schools ... μπορεί στη πράξη να είναι καλύτερο κάτι άλλο.

Ελπίζω να βοήθησα.

Περισσότερα σε pm.

Το δικό μου δε το σηκώνω στο insomnia. Αν θες σου στέλνω το linkedin μου (αν και με λίγο ψάξιμο το βρίσκεις)
  • Like 1
Δημοσ.

απλα μην βαζεις ονοματεπωνυμο και διευθυνση παρα μονο ε-μαιλ...

ετσι και προσεχεις τα προσωπικα σου δεδομενα γιατι δεν ξερεις ποιος βλεπει και αααααν καποιος ενδιαφερεται μπορει να στειλει ε-μαιλ

εγω προσωπικα προτιμω το euro cv format

Δημοσ.

Επισης σβησε το τηλεφωνο απο τις συστασεις σου, εσβησες το δικο σου, μην εχεις του ανθρωπου φορα παρτιδα.

Εγω παντως δεν θα ανεβαζα το βιογραφικο μου τοσο χυμα, υπαρχει το linkedin για αυτο

Παντως για αυτον τον λογω δεν ανεβαζω ουτε εγω βιογραφικο στo insomnia, το βιογραφικο εχει πολλα προσωπικα δεδομενα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...