Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα που λες να παρω ένα βιβλίο , και κατεβένω Στουρνάρη.

Κοιτάω , το ένα μαγαζί κλειστό. Το άλλο κλειστο.

Λέω τι διαολο..ρωτάω έναν περαστικό :" Ρε φιλε που είναι ο Παπασωτηρίου , εδώ δεν ήτανε?"

Μου λέει παρακάτω στο αριστερό του χέρι.

Μπαίνω μέσα , ρωτάω τον υπευθυνο , του λέω που πήγανε όλα τα μαγαζιά.

Μου λέει , απο τα 5 που υπήρχανε μόνο στην Στουρνάρη , έμεινε μόνο αυτό το μικρό.

Στο Περιστέρι έκλεισε , στην Πανεπιστημίου , πάει για κλείσιμο , και στο Mall πάει για κλείσιμο

επίσης.

Έπαθα σοκ , ο Παπασωτηρίου πάει για φούντο. Εκεί που μόνο στην Στουρνάρη είχε 5 μαγαζιά , και πολλά franchise σε διάφορες περιοχές.

Λέω , τι διάολο , δεν παίρνουνε βιβλία ο κόσμος? Δεν τους χρειάζονται βιβλία?

Και όμως....

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω παιρνω βιβλια απλα και μονο ως διακοσμητικά.... Ποτε δεν διαβασα και ουτε πρόκειται να διαβασω βιβλιο. Ας το βγαλουν σε ταινια....

Δημοσ.

Ο Παπασωτηρίου ανέκαθεν στηρίζόταν στις τεχνικές εκδόσεις.

Μία το Amazon, Μιά τα tablets/ebook readers, μία η κρίση ήρθε και έδεσε

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παιρνω βιβλια απλα και μονο ως διακοσμητικά.... Ποτε δεν διαβασα και ουτε πρόκειται να διαβασω βιβλιο. Ας το βγαλουν σε ταινια....

Δεν βγαινουν μονο τα μυθιστορηματα και τα διηγηματα σε βιβλια...

Aς πουμε, βιβλια σαν τα παρακατω ειναι λιγο δυσκολο να στα βγαλουν σε ταινιες:

1809222075_28102b3036_z.jpg

• Like 5
Δημοσ.

Δεν βγαινουν μονο τα μυθιστορηματα και τα διηγηματα σε βιβλια...

Aς πουμε, βιβλια σαν τα παρακατω ειναι λιγο δυσκολο να στα βγαλουν σε ταινιες:

1809222075_28102b3036_z.jpg

Δεν μου χρειάστηκαν. Αστροφυσικός εδώ.

Δημοσ.

Όντως τον έφαγαν τα ιντερνετς κ το αμαζον.. Ειδικά το 2ο αν θέλεις έκδοση που δεν έχει διαθέσιμη ο Παπασωτηριου είναι πιο γρήγορο..

Δημοσ.

Τον Παπασωτηρίου τον προτιμούσα για την μεγάλη του ποικιλία σε βιβλία πληροφορικής. Πρόσφατο σκηνικό όμως με απογοήτευσε. Έψαχνα να βρω ένα βιβλίο, το οποίο το είχα ήδη βρει σε γνωστό e-shop του εξωτερικού στα 30 ευρώ και με παράδοση 7-10 εργάσιμες. Πάω στον Παπασωτηρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα το έχει, αλλά είπα καλύτερα να δόσω τα λεφτά μου σε ένα ελληνικό μαγαζί. Όντως, δεν το είχε και μου είπε ο υπάλληλος ότι μπορεί να το φέρει μόνο κατόπιν παραγγελίας. Στην ερώτηση πόσο θα κοστίσει και πόσο καιρό θα κάνει να έρθει, η απάντηση ήταν ότι θα έρθει σε έναν μήνα και θα κοστίσει 40 ευρώ :whistle: :confused: :fear:

Τελικά το πήρα από έξω και μου ήρθε σε μία εβδομάδα. Επίσης, εκείνη τη μέρα παρατήρησα ότι τον κάτω όροφο τον είχαν κλείσει, προφανώς για να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα.

Δημοσ.

Kοιτάξτε.

Έχοντας διαβάσει μια έρευνα παλαιότερα, μπορώ να συμπεράνω οτι γενικά διαβάζουμε βιβλία και μάλιστα είμαστε απ τους πλέον μελετηρούς λαούς.

Το πρόβλημα ειναι ένα. Τα βιβλία ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.

Είναι λογικο τα μεγάλα βιβλιοπωλεία πλέον να μη πηγαίνουν καλά.

Δε παίζει για ένα νέο βιβλίο να δίνεις 18 και 20 ευρω.

Απλά δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα πλέον.

Οφείλουν να το αντιληφθούν, ειδάλλως θα τους φάει το ιντερνετ.

Ότι ισχύει και για τις ταινίες και τα πανάκριβα εισητήρια στα σινεμά ισχύει και στο βιβλίο.

Κατέβασαν στα 6 και στα 5 ευρω τα εισητήρια οι κινηματογράφοι, επέστρεψε ο κόσμος.

Αυτή η "μαγκιά", είμαι μαγαζί γωνία και πουλάω ακριβο προιόν δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα. Ειδικά για είδη πολυτελείας.

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα πας ν´ ανοίξεις εκατονταρχε και -με το συμπάθιο- δεν γνωρίζεις καλά...

Με λίγα λόγια,πρέπει να εκτυπώσεις πολλά κομμάτια,να πουλησεις σε σύντομο χρονικό διάστημα το 25% και οι καιροί δεν επιτρέπουν πειράματα.

Οι προτεραιότητες του καταναλωτή άλλαξαν προς το χειρώτερο,οι τράπεζες κλείσανε τις στρόφιγγες και οι εναπομείναντες "πολεμιστές" γίναν εισπράκτορες...

Δημοσ.

Bδελάνθρωπε (έτσι δε μεταφράζεται το nick σου?:P), δε πολυκατάλαβα τι εννοείς. Αν θες δώσε μια επεξήγηση.

Αν ένα καλό βιβλίο, (ας δώσουμε για παράδειγμα το Κοιμητηριο της Πράγας του Έκο, που βρέθηκε ακόμα και στα ράφια των ψιλικατζηδικων -ωραίο βιβλίο παρεπιπόντος), κοστίζει 20 ευρω, ειναι λογικό να μην πουλήσει πολλά κομμάτια και σύντομα.

Το θέμα ειναι να ρίξουν τις τιμές.

Εδώ βλέπεις να πουλάνε την Ασκητική του Καζαντζάκη με 13 ευρώ και λες, οκ...ελεος. Βιβλίο που θα πρεπε πλέον, να το δίνουν σε μια συμβολική τιμή κατά την άποψή μου, προς τιμή του τεράστιου συγγραφέα.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει αρκετά έξοδα η έκδοση ενός βιβλίου και λογικό είναι τα νέα βιβλία να είναι πιο ακριβά.

Σε γενικές γραμμές έχουμε καλές τιμές στα βιβλία (ειδικά online), με εξαίρεση όμως τα διάφορα εξειδικευμένα τεχνικά-επαγγελματικά βιβλία (που δεν έχουν και μεγάλο αγοραστικό κοινό).

Δημοσ.

Διαβάζω βιβλία με τρέλα. Καλά, κακά, μέτρια....τα πάντα όλα. Αλλά αποκλειστικά στα Αγγλικά. Ο απλούστατος λόγος είναι οι τιμές. Όταν παίρνω όλη την σειρά του "A song of fire and ice" με 30 λίρες αγγλίας και εδώ ο μισός πρώτος τόμος τιμολογείται στα 25€ δεν μπορώ να πατήσω καν το πόδι μου στον Παπασωτηρίου ή το όποιο ελληνικό βιβλιοπωλείο. Και τα βιβλία έχουν τον κατώτατο ΦΠΑ έτσι.....όχι 23%, go figure.....

Ο Παπασωτηρίου στην Στουρνάρη έπαψε να λειτουργεί μετά το κάψιμο που υπέστησαν τα μαγαζιά του στα γεγονότα του 2008.....

Άλλοι λένε Επενδύσεις - Επενδύσεις - Επενδύσεις.....

εγώ βλέπω Ξ-επενδύσεις, Ξ-επενδύσεις, Ξ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...