Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Τι να σου πω, αφού δε συμφωνείς... Εγώ σου λέω πώς έχει η κατάσταση κι εσύ μου λες πάλι για ίσες ευκαιρίες σε όλους. Λες και δε γίνεται ούτως ή άλλως ξεσκαρτάρισμα βιογραφικών, σε ενοχλεί που ο άλλος είναι ανοιχτός και δε σε βάζει να στέλνεις χαρτιά που θα πάνε με τη μία στο shredder. Tέλος πάντων, φιλική συμβουλή, αν είσαι πράγματι 27 ετών όπως φαίνεται στο προφίλ σου, μην πας και πεις πουθενά ότι έχεις οκτώ χρόνια "προϋπηρεσία", θα ακουστεί άσχημα.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 τι ακριβως εννοεις θα ακουστει ασχημα? Ολες μου τις δουλειες μεχρι στιγμης με το ιδιο βιογραφικο τις εχω παρει και πιστεψε με, οταν τους ερχονται 25χρονοι χωρις εμπειρια, μια χαρα ακουγεται
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Θέλεις να μου εξηγήσεις, 19 χρονών τι γνώσεις και πτυχία είχες για να διδάσκεις; Για να δω πώς μετράς την προϋπηρεσία, δηλαδή. Κι ίσως έτσι να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα.
gigisoni Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Θέλεις να μου εξηγήσεις, 19 χρονών τι γνώσεις και πτυχία είχες για να διδάσκεις; Για να δω πώς μετράς την προϋπηρεσία, δηλαδή. Κι ίσως έτσι να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα. Proficiency? Δεν θέλει πολύ σκέψη....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Πιθανότατα ναι. Αλλά επειδή βλέπω πως νωρίτερα λοιδωρεί τις "20χρονες" που έχουν γεμίσει τα φροντιστήρια (και de facto είναι εκεί γιατί είναι κουκλάρες ή απλά γυναίκες) θέλω να δω πόσο μακριά θα πάνε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Ημουν ετοιμος να απαντησω στο παραπανω ερωτημα σου αλλα βλεπω μονο διαθεση για ειρωνια. Θα μεινω σε αυτο που ειπα στην αρχη λοιπον. Δεν θα μπω σε λεπτομερειες του τι εχω κανει και τι δεν εχω κανει μιας και δεν ειναι εκει το θεμα μας. ευχαριστω
gigisoni Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Πιθανότατα ναι. Αλλά επειδή βλέπω πως νωρίτερα λοιδωρεί τις "20χρονες" που έχουν γεμίσει τα φροντιστήρια (και de facto είναι εκεί γιατί είναι κουκλάρες ή απλά γυναίκες) θέλω να δω πόσο μακριά θα πάνε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όχι μόνο εσύ, κι εγώ θέλω να δω. Όπως και θα ήθελα να μου πει μερικά φροντιστήρια από αυτά που έχουν γεμίσει με 20χρονες γκόμενες να διδάσκουν.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 οπως ειπα, οποιος θελει προσωπικες πληροφοριες για μενα ωστε να ικανοποιηση την περιεργεια του η να δωσει και κανα μεροκαματο, μπορει να μου στειλει πμ. Το θεμα μας εδω ειναι για την ζητηση των Native speakers και των γυναικων στα φροντιστηρια ξενων γλωσσων. ευχαριστω
N3k21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Πιθανότατα ναι. Αλλά επειδή βλέπω πως νωρίτερα λοιδωρεί τις "20χρονες" που έχουν γεμίσει τα φροντιστήρια (και de facto είναι εκεί γιατί είναι κουκλάρες ή απλά γυναίκες) θέλω να δω πόσο μακριά θα πάνε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Παρότι δεν διαφωνώ με τις περισσότερες τοποθετήσεις σου, στα παραπάνω θεωρώ πως είσαι λάθος. Δεν νομίζω πως "λοιδωρεί"¨τις 20χρονες. Αν παρατηρήσεις το επίμαχο post θα δεις πως η ένστασή του δεν αφορά το φύλλο ή την ηλικία των συγκεκριμένων ατόμων. Είναι σαφές -σε εμένα τουλάχιστον- πως ο TS εκφράζει αμφιβολίες για τις ικανότητές τους. Κάτι που εν μέρει δικαιολογείται: Όταν βλέπεις σε σχετική αγγελία πως θεωρείται προσόν για θέση καθηγητή Αγγλικής η εξωτερική εμφάνιση είναι λογικό να ενοχληθείς. EDIT - ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Αυτό που ζητά λοιπόν είναι η αξιοκρατική αντιμετώπιση των υποψηφίων για τέτοιες θέσεις. Αν η 20χρονη αποδειχτεί καταλληλότερη, υποθέτω πως ούτε ο TS θα έχει αντίρρηση αν εν τέλει αυτή πάρει τη δουλειά.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Παρότι δεν διαφωνώ με τις περισσότερες τοποθετήσεις σου, στα παραπάνω θεωρώ πως είσαι λάθος. Δεν νομίζω πως "λοιδωρεί"¨τις 20χρονες. Αν παρατηρήσεις το επίμαχο post θα δεις πως η ένστασή του δεν αφορά το φύλλο ή την ηλικία των συγκεκριμένων ατόμων. Είναι σαφές -σε εμένα τουλάχιστον- πως ο TS εκφράζει αμφιβολίες για τις ικανότητές τους. Κάτι που εν μέρει δικαιολογείται: Όταν βλέπεις σε σχετική αγγελία πως θεωρείται προσόν για θέση καθηγητή Αγγλικής η εξωτερική εμφάνιση είναι λογικό να ενοχληθείς. ακριβως οπως το λες. Αν καποιος νομιζει οτι με ενοχλει να εχω για συναδελφο μια κουκλαρα 20χρονη και ειμαι κομπλεξαρας, δεν αξιζει καν να του απαντησω. ΟΜΩΣ στα χρονια εμπειριας μου στα φροντιστηρια εχουν δει πολλα τα ματια μου. Εχω δει κοπελα που εβγαζε τα διπλα απο μενα στο ιδιο φροντιστηριο να διακοπτει το μαθημα της, να ερχεται στο δικο μου και να με ρωταει πως να πει αυτο η πως να πει εκεινο. Εχω δει, καθηγητη να μιλαει στα παιδακια για το πως να κατουρανε Εχω δει κοπελιτσα να διαβαζει περιοδικο ενω εγραφαν τεστ οι μαθητες. Εχω δει γυναικα και οχι κοπελιτσα να φοραει μπλουζες μα βαθυ ντεκολτε, να καπνιζει συνομιλωντας με τους μαθητες και να μην ξερει να φερθει. Δεν εχω προβλημα με τις γυναικες. Προς Θεου. Εχω προβλημα με το οτι απο εκει που οι αγγελιες ηταν - απαραιτητο πτυχιο πανεπιστημιου - θα θεωρηθει προσον η προυπηρεσια φτασαμε στο... - απαραιτητα γυναικα - θα θεωρηθει προσον η ομορφια - καλο θα ηταν να ξερει και Αγγλικα
gigisoni Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Για native speakers να πω ότι ναι, τους προτιμάνε, αλλά σίγουρα αν έρθει ένας native speaker χωρίς πτυχίο αγγλικής φιλολογίας δεν θα προτιμηθεί από κάποιον κάτοχο. Για γυναίκες, πολύ το αμφιβάλλω. Εκτός αν μιλάς για καταστάσεις proficiency, που ίσως κάποιος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου να προτιμήσει την γυναίκα κάτοχο Proficiency παρά τον άνδρα κάτοχο proficiency. Δεν υπάρχει περίπτωση να προτιμηθεί γυναίκα κάτοχος proficiency από έναν άντρα απόφοιτο αγγλικής φιλολογίας. Εκτός αν δεν την θέλουν για καθηγήτρια, αλλά για κάτι άλλο. Ο χώρος είναι πια τόσο κορεσμένος, που αν δεν έχεις πτυχίο αγγλικής φιλολογίας δεν βρίσκεις δουλειά σε φροντιστήριο. Καταστάσεις δεκαετίας 90 που έπαιρναν το Proficiency και έβρισκαν δουλειά δεν υπάρχουν πια. Αν εσύ θέλεις κάτι τέτοιο, δεν θα το βρεις. Ξαναγύρνα στο πανεπιστήμιο και πάρε το πτυχίο, που ξέρεις, ίσως να σου βγει σε καλό και να μαζεύουν τα σαγόνια τους από κάτω φοιτητές και καθηγητές εκεί και να σου ζητάν συμβουλές επαγγέλματος, σπουδών, ζωής και μετάφρασης, όπως μου είπες μία φορά επειδή τόλμησα να γράψω δημοσίως ότι η μετάφραση που έκανες σε ένα thread από τα ελληνικά στα αγγλικά ήταν γεμάτη λάθη. Και με συμβούλευσες ν'αλλάξω και επάγγελμα, γιατί το επίπεδο αγγλικών μου δεν είναι για τελειόφοιτο αγγλικής φιλολογίας.. PS Δώσε μου πάντως μια λίστα με τα φροντιστήρια που διδάσκουν 20χρονες γκόμενες, θα μου χρειαστεί....να κάνω κανά "μάθημα" να βελτιώσω τα "αγγλικά" μου....
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Σε προσωπικες αντιπαραθεσεις οσων πανε να καταστρεψουν μια συζητηση δε θα μπω. Στις ερωτησεις σου λοιπον 1) το συμπερασμα οτι δεν εχω τελειωσει πανεπιστημιο πως το εβγαλες? 2) Οσο για τα αλλα που λες, εχω κανει και συμβουλος σε φροντιστηρια για το ποια βιογραφικα να προτιμηθουν και ξερω πολυ καλα τις σκεψεις και τις αποφασεις των αφεντικων. Στα φροντιστηρια αυτη τη στιγμη η αναλογια ειναι κατα μεσο ορο 4 γυναικες προς 1 αντρα
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Ποια προσωπική αντιπαράθεση; Ειρωνεύεσαι τις 20χρονες "άσχετες" και δεν απαντάς εσύ με τι γνωστική βάση διδάσκεις και πώς μετράς από τα 19 σου "προϋπηρεσία" (και σε ποια βάση, ιδιαίτερα στα ξαδερφάκια σου, δουλειά σε φροντιστήριο...) κι αυτό "καταστρέφει τη συζήτηση"; Φιλική πρόταση, άλλη φορά αν δε θέλεις να ακούς στενάχωρα πράγματα, μην ανοίγεις νήματα σε fora, βγες με κανένα φιλαράκι για μπύρα να τα πείτε. edit: κι αν πράγματι ισχύει η αναλογία 4 προς 1 (όπως και τα ποσοστά επί των αγγελιών) θα περιοριστώ να πω ότι είναι κλάσεις ανώτερη από την αναλογία που ίσχυε την εποχή που πήρα το proficiency εγώ, ούτε έναν άντρα καθηγητή δεν είχαμε.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εχω πει απο την αρχη του θεματος, δε θα μπω σε δημοσιες συζητησεις για το ποιος ειμαι εγω και τι εχω η δεν εχω κανει εγω. Οποιος δεν μπορει να το σεβαστει αυτο, θα μεινει με την απορια. Για τους αλλους, που ενδιαφερονται υπαρχουν τα π.μ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι υπεκφυγές της πλάκας. Δε σου ζητάω όνομα και διεύθυνση, να μου εξηγήσεις πώς μετράς "προϋπηρεσία" από τα 19, για να δω πώς στα 27 έχεις 8 χρόνια. Να καταλάβω, δηλαδή, πώς έχουμε άσχετες 20χρονες αλλά σχετικούς 19χρονους. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα