Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν θυμαμαι να μιλησε καποιος για αθλητισμο

δηλαδης

μιλαμε για κανονικους ανθρωπους που απολαμβανουν το fitness περισσοτερο απο τα μεταλλια

μιλαμε για γυμναστικη τωρα. Ειπες οτι 5-6 φορες την εβδομαδα κανει κακο. Και σου λεω οτι δεν ειναι ετσι. Παντα βεβαια υπαρχουν αλλοι παραγοντες (ας πουμε ενα ανηλικο, μια γιαγια, ενας αθλητης, ενας γυμναστης κι ενας παχυσαρκος δεν ακολουθουν τους ιδιους κανονες).

Αλλα και απλα στο γυμναστηριο να πας θα δεις οτι αν ειναι γνωστης ο γυμναστης σε αρχιζει απο 4 φορες την εβδομαδα και σε παει στις 5 εαν εισαι νορμαλ ατομο η στις 6 αν εχεις υψηλες απαιτησεις και αντοχες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μιλαμε για γυμναστικη τωρα. Ειπες οτι 5-6 φορες την εβδομαδα κανει κακο. Και σου λεω οτι δεν ειναι ετσι. Παντα βεβαια υπαρχουν αλλοι παραγοντες (ας πουμε ενα ανηλικο, μια γιαγια, ενας αθλητης, ενας γυμναστης κι ενας παχυσαρκος δεν ακολουθουν τους ιδιους κανονες).

Αλλα και απλα στο γυμναστηριο να πας θα δεις οτι αν ειναι γνωστης ο γυμναστης σε αρχιζει απο 4 φορες την εβδομαδα και σε παει στις 5 εαν εισαι νορμαλ ατομο η στις 6 αν εχεις υψηλες απαιτησεις και αντοχες

και αμα ηταν γνωστης ο γυμναστης θα σου εβαζε γρηγορα βαρη και αεροβια στο τελος

αλλα ο καθενας πιστευει οτι επειδη ο εαυτος μπορει να το κανει θα πρεπει να μπορει να το κανει και ο επομενος...

Δημοσ.

τι εννοεις γρηγορα βαρη?

οπως και ναχει παντα ξεκινας με ζασταμα/αεροβια, μετα πας σε βαρη και παντα τελειωνεις με αεροβια/διατασεις

Δημοσ.

Οι ωρες απο μονες τους δεν λενε κατι. Κι εγω στα 18 μου καθομουν ενα καλοκαιρι θυμαμαι 6 ωρες στο γυμναστηριο και φλερταρα με τις κοπελες! τι σημαινει αυτο!

Καταρχην, θα χρειαστει 40 λεπτα περπατημα/τρεξιμο. μετα τι μενει? μια ωριτσα μαζι με το χασομερι. αν κανει μια κυκλικη με τον σωστο ρυθμο, τοσο θα του παρει. Οταν ομως θελει να δει και διαφορα στο σωμα του θα πρεπει να κανει κατι πιο εντονο. Εμενα ενα προγραμμα μου ποτε δεν τελειωσε σε 2 ωρες μονο. Και μιλαμε για 5-6 φορες την εβδομαδα. οχι 3. αυτο λεω

Καταρχάς δεν θα χρειαστεί να κάνει 40 λεπτά ζέσταμα...σιγά μην του κάνουν και μασαζάκι για ζέσταμα...δεν πάει για ολυμπιακούς.

Εσύ λες ότι κάνεις προπόνηση 5-6 φορές την βδομάδα άρα συνήθως τέτοιου είδους προγράμματα είναι τύπου bodybuilding split δηλαδή μία μυϊκή ομάδα ανά ημέρα. Αν κάνεις μία μυϊκή ομάδα την ημέρα και την προπονείς για 2 ώρες τότε κάνεις λάθος...αν πάλι κάνεις 2 μυϊκές ομάδες την ημέρα και πάλι είναι λάθος γιατί δε αφήνεις τον μυ να ξεκουραστεί και άρα να αναπτυχθεί επειδή τον προπονείς 2 φορές την βδομάδα με ελάχιστη ξεκούραση

• Like 1
Δημοσ.

τι εννοεις γρηγορα βαρη?

οπως και ναχει παντα ξεκινας με ζασταμα/αεροβια, μετα πας σε βαρη και παντα τελειωνεις με αεροβια/διατασεις

βαρη με μικρο interval?

θα ορκιζομουν οτι ξεκινας με διατασεις, μετα βαρη και μετα αεροβια για optimum fitness

Δημοσ.

οποιος κανει λιγοτερο απο 40 λεπτα περπατημα/τρεξιμο στην αρχη η ετοιμος χτισμενος ειναι και παει για συντηρηση (συνηθως βαρια ατομα) η ειναι ασχετος απο γυμναστικη. Καταρχην ο φιλος θελει να χτισει σωμα και να χασει κοιλια. Οποτε τα πρωτα 20 λεπτα τρεξιματος ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. 40-60 λεπτα θελει περπατημα/τρεξιμο στην αρχη.

μετα, το ποσες μυικες ομαδες τη φορα θα κανει εχει να κανει με το ποσο συνηθισμενος ειναι. τους πρωτους μηνες θα κανει ΟΛΕΣ τις ομαδες ΚΑΘΕ μερα αλλα ΚΥΚΛΙΚΟ. δηλαδη λιγα βαρη, λιγες επαναληψεις. Απλα να αρχισουν να δουλευουν. Μολις φτιαχτει λιγο παμε 1-2 ομαδες την ημερα με μια η δυο μερες κενο μεχρι να ξανακανεις την ιδια ομαδα. Μια χαρα χρονςο ξεκουρασης

Δημοσ.

μια ερωτηση εκανε ρε παιδια ο ανθρωπος κι εσεις αμεσως να πλακωσετε τις συμβουλες τυπου «πως θα γινεις σφιχτης σε χ μερες»

• Like 2
Δημοσ.

βαρη με μικρο interval?

θα ορκιζομουν οτι ξεκινας με διατασεις, μετα βαρη και μετα αεροβια για optimum fitness

με μικρο Interval πρεπει να γινονται ΠΑΝΤΑ και ΟΛΑ τα βαρη. Οχι εξωφρενικα μικρο αλλα αν κρυωσει ο μυς ειναι τσαμπα κοπος.

αν ξεκινησεις με διατασεις πως θα ζεστανεις τους μυες για να ειναι ετοιμοι για τα βαρη? Η λεξη "αεροβια" παντως ειναι μεγαλη κουβεντα. Ας πουμε δεν προτεινω να κανει σχοινακι καποιος, η steps κτλ. Μιλαω για απλο περπατημα/τρεξιμο. Απαραιτητο πριν τα βαρη και καλο αλλα οχι απαραιτητο στο τελος. βεβαια να ξαναπω οτι ολα εχουν να κανουν με το ατομο.

Σε μενα προσωπικα ας πουμε ενα συνηθισμενο μου προγραμμα ηταν

10 λεπτα διατασεις (μερικες φορες και μετα το τρεξιμο αναλογα την ημερα)

60 λεπτα περπατημα, τρεξιμο στην αρχη

10 λεπτα κοιλιακοι

60 λεπτα βαρη μετα

20 λεπτα περπατημα/τρεξιμο στο τελος

Δημοσ.

οποιος κανει λιγοτερο απο 40 λεπτα περπατημα/τρεξιμο στην αρχη η ετοιμος χτισμενος ειναι και παει για συντηρηση (συνηθως βαρια ατομα) η ειναι ασχετος απο γυμναστικη. Καταρχην ο φιλος θελει να χτισει σωμα και να χασει κοιλια. Οποτε τα πρωτα 20 λεπτα τρεξιματος ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. 40-60 λεπτα θελει περπατημα/τρεξιμο στην αρχη.

μετα, το ποσες μυικες ομαδες τη φορα θα κανει εχει να κανει με το ποσο συνηθισμενος ειναι. τους πρωτους μηνες θα κανει ΟΛΕΣ τις ομαδες ΚΑΘΕ μερα αλλα ΚΥΚΛΙΚΟ. δηλαδη λιγα βαρη, λιγες επαναληψεις. Απλα να αρχισουν να δουλευουν. Μολις φτιαχτει λιγο παμε 1-2 ομαδες την ημερα με μια η δυο μερες κενο μεχρι να ξανακανεις την ιδια ομαδα. Μια χαρα χρονςο ξεκουρασης

Φίλε...του λες να κάνει 40 λεπτά τρέξιμο πριν τα βάρη...πέρα από το ότι δεν θα αντέξει δεν στέκει κιόλλας...γιατί να μην κάνει άλλη μέρα 40 λεπτά τρέξιμο?

Για την δεύτερη παράγραφο ΟΚ...αλλά μου εξηγείς πως εσύ κάνεις 5-6 φορές την βδομάδα από τουλάχιστον 2 ώρες προπόνηση ?

• Like 1
Δημοσ.

Σε μενα προσωπικα ας πουμε ενα συνηθισμενο μου προγραμμα ηταν

10 λεπτα διατασεις (μερικες φορες και μετα το τρεξιμο αναλογα την ημερα)

60 λεπτα περπατημα, τρεξιμο στην αρχη

10 λεπτα κοιλιακοι

60 λεπτα βαρη μετα

20 λεπτα περπατημα/τρεξιμο στο τελος

μιλαμε για πολυ ελευθερο χρονο.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε...του λες να κάνει 40 λεπτά τρέξιμο πριν τα βάρη...πέρα από το ότι δεν θα αντέξει δεν στέκει κιόλλας...γιατί να μην κάνει άλλη μέρα 40 λεπτά τρέξιμο?

Για την δεύτερη παράγραφο ΟΚ...αλλά μου εξηγείς πως εσύ κάνεις 5-6 φορές την βδομάδα από τουλάχιστον 2 ώρες προπόνηση ?

Δεν μπορεις να διαχωρησεις το τρεξιμο απο τα βαρη! Ετσι παει το προγραμμα. Πως να το κανουμε τωρα! Αυτο και ΠΑΛΙ θα πω αναλογα το ατομο αλλα ειναι λιγο πολυ στανταρ πραγματακι.

Τι εννοεις πως κανω? Πως αντεχω? δυσκολο το νομιζεις? και δεν ειμαι ΚΑΝ σε καλη φορμα. Εδω οι αλλοι οι αθληταραδες κανουν πολυ περισσοτερο απο εμενα.

μιλαμε για πολυ ελευθερο χρονο.

:whistle:

ναι σορρυ αλλα στα 15-19 μου ειχα πολυ ελευθερο χρονο! και φυσικα στον στιβο ολα αυτα πριν απο την προπονηση του αθληματος που ηταν καμια ωριτσα ακομα

Δημοσ.

Δεν μπορεις να διαχωρησεις το τρεξιμο απο τα βαρη! Ετσι παει το προγραμμα. Πως να το κανουμε τωρα! Αυτο και ΠΑΛΙ θα πω αναλογα το ατομο αλλα ειναι λιγο πολυ στανταρ πραγματακι.

Τι εννοεις πως κανω? Πως αντεχω? δυσκολο το νομιζεις? και δεν ειμαι ΚΑΝ σε καλη φορμα. Εδω οι αλλοι οι αθληταραδες κανουν πολυ περισσοτερο απο εμενα.

:whistle:

ναι σορρυ αλλα στα 15-19 μου ειχα πολυ ελευθερο χρονο! και φυσικα στον στιβο ολα αυτα πριν απο την προπονηση του αθληματος που ηταν καμια ωριτσα ακομα

Αρκετά ποζερίστικο πόστ αλλά τέλος πάντων. Δεν σε ρωτάω πως το βγάζεις αλλά σε ρωτάω τις αρχές του προγράμματός σου...τι στόχο έχει, διάρκεια για βάρη κλπ.

Δημοσ.

σορρυ αλλα δεν ξερω τι σημαινει ποζεριστικο.

στοχος ειναι χασιμο βαρους και μυικη γραμμωση. Τις διαρκειες τις εγραψα σε μερικα ποστ πριν. Ε με τα χρονια κατεβασε λιιιιγο τους αριθμους

Δημοσ.

σορρυ αλλα δεν ξερω τι σημαινει ποζεριστικο.

στοχος ειναι χασιμο βαρους και μυικη γραμμωση. Τις διαρκειες τις εγραψα σε μερικα ποστ πριν. Ε με τα χρονια κατεβασε λιιιιγο τους αριθμους

Τώρα είδα τους χρόνους πάνω...θεωρώ ότι είναι υπερβολικοί...και με 1:30 ώρα αντί για 2:30 κάνεις και πάλι δουλειά...

Δημοσ.

Τώρα είδα τους χρόνους πάνω...θεωρώ ότι είναι υπερβολικοί...και με 1:30 ώρα αντί για 2:30 κάνεις και πάλι δουλειά...

εξαρταται τι δουλεια πρεπει να κανεις. Οταν ας πουμε θελεις να χασεις 20 κιλα, δεν κατεβαινεις απο τον διαδρομο πριν την ωρα. Οταν θες να βαλεις αμεσα ογκο και μυς δεν πεφτεις κατω απο τα 5 σετ με 20 επαναληψεις το καθενα επι ποσα οργανα.

Στον στιβο χτυπαγαμε 1 ωρα τρεξιμο για πλακα. Που να εβλεπες τους δρομεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...