Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εξαρταται τι δουλεια πρεπει να κανεις. Οταν ας πουμε θελεις να χασεις 20 κιλα, δεν κατεβαινεις απο τον διαδρομο πριν την ωρα. Οταν θες να βαλεις αμεσα ογκο και μυς δεν πεφτεις κατω απο τα 5 σετ με 20 επαναληψεις το καθενα επι ποσα οργανα.

Στον στιβο χτυπαγαμε 1 ωρα τρεξιμο για πλακα. Που να εβλεπες τους δρομεις.

to hell with the knees...

• Like 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αμεση διαφορα θα δεις στην χοληστερινη(αν εχεις ανεβασμενη) λογω της αθλησης

3 φορες την βδομαδα απο 2ωρο πιστευω ειναι παρα πολυ καλα

τωρα το ποσο συντομα θα δεις διαφορα εξαρταται απτο σωμα σου , δεν ειμαι ειδικος αλλα αλλοι τα κιλα τα βαζουν στην κοιλια αλλοι στα ποδια αλλοι γυωρ γυρω εξαρταται απτον ανθρωπο

σιγουρα παντως τα ποδια σου θα σφιξουν απτην ασκηση

εγω οποτε μπορω να πηγαινω συνηθως καθομαι 1 ωρα και κατι

και κανω κανα 25 λεπτα ποδηλατο μετα οργανα και μετα αλλα 20 λεπτα ποδηλατο(συνολο καμια 10κμ ποδηλατο δηλαδη)

αλλα δεν το κανω με σκοπο να "χτισω σωμα" που λενε , απλα σαν fitness

αλλα εχει να κανει κ με την διατροφη , αμα πας λιωνεις στο γυμναστηριο και καπακι πλακωνεις γυρους και παγωτα ε τι διαφορα να δεις?

επισης αρκετοι γνωστοι μου που ασχολουνται με το θεμα γυμναστικη για αντοχη μου εχουν πει οτι το κλασσικο τρεξιμο(πχ σε ενα γηπεδο) ειναι απειρως πιο αποδοτικο απο το ποδηλατο στο γυμναστηριο ειτε τις αλλες ασκησεις , οσο αφορα την φυσικη κατασταση και την αντοχη

ps : επισης επειδη τον εαυτο μας τον βλεπουμε καθε μερα ειναι δυσκολο να δεις οπτικα οποιες διαφορες εχεις απτην γυμναστικη(και τα μαλλια μας που μεγαλωνουν σαμπως το βλεπουμε ξερω γω?) ,πιο ευκολα κανας φιλος σου που τον βλεπεις μια στο τοσο θα σου πει αν υπαρχει διαφορα

Δημοσ.

καταρχήν wow έκανα πόση ώρα να διαβάσω τα μηνύματα σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! λοιπόν μέσα στο 2ωρο τα κάνω όλα τρέξιμο 20 λεπτά στην αρχή και 20 στο τέλος κοιλιακούς ραχιαίους χέρια βάρη πόδια στήθος και πλάτη και ένα αεροβικό 2ωράκι.

ΕΠίσης πάντα έκανα γυμναστική και αν δεν έκανα φρόντιζα τουλάχιστον ένα τρεξιματάκι η μια μπαλίτσα για να μην μένω εκτός .. 75 κιλά με 1,77 ύψος περίπου πιστεύω με συνέπεια στο πρόγραμμα να μπορώ να δω κάποιου είδους αλλαγές (όχι γράμμωση αλλά τουλάχιστον να έρθω λίγο καλύτερα με την κοιλιά - μην φανταστείτε ότι είναι και μεγάλη )

Δημοσ.

to hell with the knees...

αν καποιος εχει προβλημα με τα γονατα τοτε κακως ειναι στο γυμναστηριο. Μιλαμε για νορμαλ καταστασεις και μαλιστα το ειπα 8 φορες και με κεφαλαια πριν! ο καθενας ειναι διαφορετικος! και φυσικα αλλο να εισαι 150 κιλα και να πρεπει να πας 130 και αλλο να εισαι 80 και να πρεπει να πας 60. σε αυτες τις περιπτωσεις που το υπερβαρο ατομο δεν εχει αρκετους μυες να κρατησουν το βαρος τους και ισως υπαρξει προβλημα με τα γονατα κτλ τοτε δεν αλλαζει ο χρονος απλα τα 40-60 λεπτα γινονται απλο περπατημα

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να μάθω πόσο καιρός πρέπει να περάσει μέχρι κάποιος να δει πραγματικές αλλαγές πάνω στην φυσική του κατάσταση και στο σώμα του κάνοντας 2ωρο πρόγραμμα σε γυμναστήριο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. (έχοντας ήδη μία υγιεί Α κατάσταση + ένα μικρό μπιροκιλάκι)

H γυμναστική από μόνη της δεν είναι αποτελεσματική αν δεν έχεις και την κατάλληλη διατροφή. Φαντάζομαι όμως ότι δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα(αφού λες μπυροκοιλάκι και όχι μπυροκοιλάρα).

Από περιέργια, όταν λες φυσική κατάσταση τι ακριβώς εννοείς;

Δημοσ.

αν καποιος εχει προβλημα με τα γονατα τοτε κακως ειναι στο γυμναστηριο. Μιλαμε για νορμαλ καταστασεις και μαλιστα το ειπα 8 φορες και με κεφαλαια πριν! ο καθενας ειναι διαφορετικος! και φυσικα αλλο να εισαι 150 κιλα και να πρεπει να πας 130 και αλλο να εισαι 80 και να πρεπει να πας 60. σε αυτες τις περιπτωσεις που το υπερβαρο ατομο δεν εχει αρκετους μυες να κρατησουν το βαρος τους και ισως υπαρξει προβλημα με τα γονατα κτλ τοτε δεν αλλαζει ο χρονος απλα τα 40-60 λεπτα γινονται απλο περπατημα

με αυτα που λες, καποιος θα αποκτησει προβλημα με τα γονατα...

επισης απο τα 80 στα 60...? θες ανορεξικους παντου...?

Δημοσ.

μετα το ειμαι 120 κιλα , και με το στανιο για να χασω κανα 20αρι πρεπει να βλαστιμαω πανω στο διαδρομο μια ωρα....(σε φαση δενπαναπεθανω) ολα καλα.

τεσπα , KNoverGP , στη θεση σου απλα θα τα εσπαγα λιγο...

θα αφηνα εξω τα ποδια και θα τα εβαζα μια δευτερη μερα μαζι με τους κοιλιακους.

θα προτιμουσα ισομετρικες ασκησεις στα ποδια (εκτος και αν πηγαινεις σε γυμναστηριο που εχει τα γνωστα οργανα) - συνηθως οταν κανουμε γυμναστικη στο σπιτι για τα ποδια δεν γινονται σωστα και η μεση τραυματιζεται με τον καιρο -

τωρα για το θεμα κοιλια μονο αεροβια και σωστο φαι. :D

Δημοσ.

με αυτα που λες, καποιος θα αποκτησει προβλημα με τα γονατα...

επισης απο τα 80 στα 60...? θες ανορεξικους παντου...?

σφαιροβολος ημουν και ξερεις τα σωματα των σφαιροβολων. Αν κανεις σωστη και προσεγμενη γυμναστικη δεν παθαινεις τιποτα. παθαινουν οι υπερβαροι που δεν εχουν σηκωθει ποτε απο τον καναπε και πανε με τη μια διαδρομο και τρεχουν.

Εμας ο κυριος ογκος προπονησης ηταν στο Αλσος, στα κατσαβραχα

Δημοσ.

Καλά εδω μέσα μοιάζει με κλασσικό ελληνικό γυμναστήριο.

Ο καθένας γράφει οτι του κατέβει και ότι ημιμάθεια γνωρίζει.

• Like 1
Δημοσ.

σφαιροβολος ημουν και ξερεις τα σωματα των σφαιροβολων. Αν κανεις σωστη και προσεγμενη γυμναστικη δεν παθαινεις τιποτα. παθαινουν οι υπερβαροι που δεν εχουν σηκωθει ποτε απο τον καναπε και πανε με τη μια διαδρομο και τρεχουν.

Εμας ο κυριος ογκος προπονησης ηταν στο Αλσος, στα κατσαβραχα

και στιβος και σφαιροβολος και καθηγητης και επιχειρηματιας και και και

okay καταλαβα

Καλά εδω μέσα μοιάζει με κλασσικό ελληνικό γυμναστήριο.

Ο καθένας γράφει οτι του κατέβει και ότι ημιμάθεια γνωρίζει.

τσου

δεν επαιξε ακομα η φαβα

Δημοσ.

και στιβος και σφαιροβολος και καθηγητης και επιχειρηματιας και και και

okay καταλαβα

επειδη διακρινω ενα ειρωνικο υφος, θα παιξω κι εγω.... ετσι...

ΚΑΙ στιβος ΚΑΙ σφαιροβολος? γιατι ειναι διαφορετικο το ενα απο το αλλο?

ΚΑΙ καθηγητης ΚΑΙ επιχειρηματιας? το επιχειρηματιας που το ειδες παλι γραμμενο?

Και σορρυ αλλα αν το μεγαλυτερο πραγμα που εχουν καταφερει οι μισοι εδω μεσα ειναι να τελειωσουν το λυκειο, τοτε δικο τους/σας προβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη διακρινω ενα ειρωνικο υφος, θα παιξω κι εγω.... ετσι...

ΚΑΙ στιβος ΚΑΙ σφαιροβολος? γιατι ειναι διαφορετικο το ενα απο το αλλο?

ΚΑΙ καθηγητης ΚΑΙ επιχειρηματιας? το επιχειρηματιας που το ειδες παλι γραμμενο?

Και σορρυ αλλα αν το μεγαλυτερο πραγμα που εχουν καταφερει οι μισοι εδω μεσα ειναι να τελειωσουν το λυκειο, τοτε δικο τους/σας προβλημα

μειωσες τους παντες εδω μεσα για ποιο λογο ακριβως [πως το εγραψα ετσι]...?

Επεξ/σία από viper2005
  • Like 1
Δημοσ.

εξαρταται τι δουλεια πρεπει να κανεις. Οταν ας πουμε θελεις να χασεις 20 κιλα, δεν κατεβαινεις απο τον διαδρομο πριν την ωρα. Οταν θες να βαλεις αμεσα ογκο και μυς δεν πεφτεις κατω απο τα 5 σετ με 20 επαναληψεις το καθενα επι ποσα οργανα.

Στον στιβο χτυπαγαμε 1 ωρα τρεξιμο για πλακα. Που να εβλεπες τους δρομεις.

since when ?

Δημοσ.

OP, το πότε θα δεις διαφορές εξαρτάται πρωτίστως από τί κάνεις με τη διατροφή σου, τον ύπνο και έπειτα από το φόρτο ασκήσεων και φυσικά το τί έχεις στο μυαλό σου ως στόχο. Γενικά, μην ανησυχείς, με τον καιρό θα βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει ( και θα καταλαβαίνεις γιατί), θα μαθαίνεις πως αντιδράει και θα βελτιώνεις την προπόνησή σου συνεχώς. Το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι να μην τα παρατήσεις.

Trivia/ ο πόνος μου :P: Εγώ με το που έκλεισα ένα καλό δυνατό τετράμηνο με καλή διατροφή/ ύπνο/ προπόνηση, γύρισα τον αστράγαλο σε ένα παιχνίδι μπάσκετ και τώρα 21 μέρες μετά, αρχίζοντας να το πατάω, έχω πάθει μια κάποια κατάθλιψη που ακόμα δεν μπορώ να κάνω την αγαπημένη μου άσκηση ( βαθύ κάθισμα). Επίσης, το ότι εχω χάσει πολλά gains :( :( δε βοηθάει..

Τέλος κλάψας

Όσον αφορά στο τζέρτζελο που προκλήθηκε: εννοείται ότι τρεις 2ωρες προπονήσεις την εβδομάδα είναι δυνητικά υπεραρκετές, βάζοντας σε κάθε προπόνηση βασικές ασκήσεις. Μπορείς να προπονείσαι και 4 ή 5 μέρες την εβδομάδα, αλλά σαφώς μιλάμε για ΆΛΛΗ προπόνηση με μικρότερο φόρτο.

Ας το τραβήξω λίγο ακόμα παρόλο που είναι λίγο offtopic:

Οι βασικές compound-movements ασκήσεις είναι:

Squat

Bench-press

Deadlift

Overhead press

Κωπηλατική

Αν ανέβεις κιλά σε αυτές, θα ανέβεις ΣΕ ΟΛΕΣ.

Η πρότασή μου είναι κάθε προπόνησή σου ( εφόσον μιλάμε για 3/week) να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία.

Συμπλήρωσε με:

Μονόζυγο

Dips ( βυθίσεις)

εκτός άλλων

Sent from an iPhone 3G using Insomnia

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...